כאב בסטרנום חמישה חודשים לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

09/04/2023 | 19:21 | מאת: אורי

שלום. בן 59. חמישה וחצי חודשים לאחר מעקפים. אני בשיקום לב כבר חודש וחצי . עושה הליכות יומיות של חצי שעה במהירות ממוצעת 5.6 קמ"ש. מגיע לדופק בשיא סביב 110 עם קרדילוק 2.5. בהיבט הזה נראה לי שההתקדמות טובה. הבעיה היא שאני עדיין מרגיש את הסטרנום. בעיקר לאחר שכיבה ממושכת או ישיבה ממושכת במשרד. זה לא כאב חזק. אבל כאב מציק. לאחר כמה מתיחות הוא עובר. אני מרגיש אותו בנגיעה . האם זה תקין שעדיין ארגיש את האזור במרחק זמן כזה מהניתוח. ? בנוסף אני מרגיש בצלקת שלוש בליטות . האם אלה חוטי הנירוסטה שקשרו את הסטרנום. האם יכול להיות שהם גורמים להרגשה הזאת ואם כן מתי זה עובר .

אורי שלום נראה שאתה מחלים היטב מהניתוח. הכאבים שאתה מתאר מתאימים לתהליך החלמה ובמידה ויש המשך שיפור הדרגתי ממליץ להמתין. במידה ואתה נזקק לתרופות נגד כאבים, או שאין שיפור, כדאי להתייעץ עם המחלקה המנתחת (במרפאה). יתכן שאתה מרגיש את חוטי הנירוסטה שבחלק מהמקרים יכולים להיות הגורם לכאב. באופן עקרוני, ניתן להוציא את חוטי הנירוסטה לאחר שישה חודשים מהניתוח (בניתוח קל יחסית) מאחר ועצם הסטרנום אמורה להחלים לחלוטין שישה חודשים לאחר הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב