איך להפטר מחיידק בלב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

31/03/2023 | 16:50 | מאת: סיגלר יעקב

אחרי ניתוח לב החלפת שסתום ואורטה עליונה .נידבקתי במספר חיידקים עמידים כרגע שנתיים אחרי ניתוח יש לי עדיין חיידק מרבה על החלקים החדשים שהחליפו לי בלב המנתח רוצה לבצע ניתוח נוסף להחליף חלקים מסתם שחיידק נידבק בו .האם יש פתרונות אחרים .

יעקב שלום אין מספיק נתונים לענות על השאלה. בדרך כלל חיידק שמזהם מסתם או גרפט מלאכותי, קשה לטפל בו רק באנטיביוטיקה. לכן, בהרבה מקרים יש צורך בניתוח חוזר. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב