Post-sternotomy pain syndrome

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/08/2023 | 18:57 | מאת: אורי

שלום. בן 60 תשעה חודשים לאחר ניתוח מעקפים. לאורך תקופת ההחלמה היו לי כאבים בסטרנום לפעמים יותר לפעמים פחות לפעמים בכלל לא. בתקופה שזה יותר מציק זה באמת מציק כי זה מניע מחשבות לא רצויות ובכלל זה כאב צורב ומעצבן. אני כבר כמעט חצי שנה בשיקום לב תחת השגחה עושה אימונים חמישה ימים בשבוע. הנתונים הפיזיולוגים טובים. אני מניח שאני סובל מהכתוב בכותרת Post-sternotomy pain syndrome השאלה היא מה עושים עם זה. הייתי אצל המנתח. הוא הסביר שזה כנראה נובע מחוטי הנירוסטה ושאפשר להוציא אותם שזה בניתוח ואפשר להבין שאני לא נלהב כרגע להיכנס לניתוח אפילו ניתוח קל יחסית. האם יש דרך נוספת להתמודד עם הבעיה הזאת אפילו לרמת הקלה ולא לפתרון מושלם. תודה.

אורי שלום לצערי אין פיתרון קסם למעט סבלנות וחזרה לפעילות מלאה כולל הפעלת כל בית החזה, למשל בפילטיס או יוגה. במידה ואין המשך הטבה, הוצאת תילי המתכת עשויה לעזור. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב