תוצאות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/05/2023 | 21:29 | מאת: אורין

היי ערב טוב אני בת 31 ועשיתי בדיקת אקו לב בעקבות ספק התקף חרדה ספק בעיה אחרת ואשמח לדעת אם הבדיקה תקינה להלן התוצאות : אארוטה עולה:27 שורש האארוטה:25 פרוזדור שמאליD-2 :30 שטח הפרוזדור השמאלי cv-4 :15 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה:26 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה:44 עובי המחיצה הבן חדרית -פרוקסימלי:8 עובי המחיצה בין חדרית:8 עובי דופן אחורית:8 תפקוד סיסטולי ככלי ואזורי של חדר שמאל חדר שמאל: תקין אפיק מוצא חדר שמאל: תקין סיכום אקו לב דופלר לא נצפה=0, 5=NORMAL=1, HYRO=2, AKINETIC=3, DYSKINETIC=4, ANEURYSMAL LVWMI-22/22 מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל:גדול מ55%: תפקוד כולל של חדר שמאל:תקין חדר ימין:בגדול ותפקוד תקינים עליות הלב:בגודל תקין מחצית לב:ברוחב תקין תפליט פריקדיארי: לא נצפה נוזל פריקרדיאלי סיכום אקו לב דופלר האאורטה: שורש האאורטה והעולה בגודל תקין סיכום: חדר שמאל אינו מורחב-דפנותיו בעובי תקין,היתכוצותו הגלובלית והאזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך מעל 55% בעקומת מילוי של חדר שמאל-תבנית תקינה. עליה שמאלית אינה מורחבת. חללי הלב הימניים ברוחב ותיפקוד תקין. שורש האאורטה ואאורטה העולה ברוחב תקין. לא נימצא תפליט פריקרדיאלי. בדופלר הודגמו- אי ספיקה מיטרלית מיזערית עד קלה. אי ספיקה טריקוספידלית מיזערית עד קלה. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי- הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך כ 25 ממכ

אורין שלום את ההסבר לתוצאות את צריכה לקבל מהרופא שהיפנה אותך לבדיקה, כיוון שהמשמעות מאוד קשורה גם אלייך ולמצבך הקליני. בגדול, אין משהו מסכן חיים בתשובה בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב