אאורטה עולה 40 ממ יכולה להישאר באותו מצב?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

10/09/2023 | 22:02 | מאת: ליאור

האם האאורטה יכולה להישאר 40 ממ או מתי שהוא היאתתרחב למצב ניתוח?

ליאור שלום אאורטה ברוחב 40 ממ' נחשבת הרחבה בינונית. שוקלים ניתוח כאשר אאורטה מגיעה לרוחב 55 ממ' ולעיתים כבר ב 50 ממ'. אאורטה נוטה להמשיך להתרחב מסיבות פיזיקליות (חוק לפלס), אבל אפשר לנסות ולמתן את ההתרחבות, על ידי: 1. איזון קפדני של לחץ הדם 2. שימוש בתרופות חוסמי בטא 3. להימנע מעישון 4. לאזן כולסטרול 5. להימנע מהרמת משקולות כבדים. אין מניעה מפעילות אירובית (הליכה, ריצה) גם בעצימות גבוהה. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

12/10/2023 | 14:29 | מאת: ליאור

תודה.מקבל באופן פרטי לייעוץ?

ליאור שלום מקבל גם ברמב"ם וגם באופן פרטי. לתיאום במידה ומעוניין 04-7772631 בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב