שאלה על תרופה חולה לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

20/10/2022 | 09:14 | מאת: ישראל

היי אשמח לדעת כמה זמן צריך לקחת אספירין אחרי החלפת מסתם אורטלי כי רופא אחד אמר לי חצי שנה ורופא אחר אמר כל החיים לקחת אשמח לתשובה

ישראל שלום באמת יש ויכוח על הנושא של טיפול באספירין לאחר החלפת המסתם האאורטלי במסתם ביולוגי. בארה"ב יש המלצה לקחת אספירין לכל החיים לאחר החלפת המסתם האאורטלי ובאירופה לשישה חודשים. אני ממליץ שבמידה ואין תופעות לוואי (בדרך כלל במערכת העיכול) או נטייה לדמם, להמשיך מיקרואספירין (100 מג' או 80 מג') לכל החיים. אם יש תופעות לוואי, אפשר לשקול להפסיק לאחר חצי שנה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב