החלפת מסתם אורטלי בצינתור

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

09/12/2022 | 17:22 | מאת: צביקה רוזן

עברתי ניתוח לב פתוח בשיבא להחלפת מסתם אורטאלי ומעקפים ב 2014 ( מסתם ביולוגי) לאחר כשנה התחיל המסתם לזייף באקו רואים מפלים מוגברים ולפני כשנה הגיעו ל 40/24 הוצע לי כעת החלפת מסתם בביולוגי בצינתור VALV IN VALV מה מידת הדחיפות ומה תוחלת החיים של המסתם המושתל אודה על התייחסות

צביקה רוזן שלום מידת הדחיפות להשתלת מסתם בתוך מסתם בצנתור תלויה בהרבה גורמים, מפלי הלחצים, סימפטומים ועוד גורמים רבים. לפי המספרים ששלחת 40\24, עדיין אין מפל לחצים מאוד גבוה וניתן בהחלט להמתין, אבל כמו שכתבתי אין בפני את הבדיקה המלאה וגם לא נתונים נוספים שלך. תוחלת החיים של מסתם מושתל בצנתור עדיין לא מספיק ברורה ותלויה גם בגיל של החולה. בגיל צעיר יותר המסתם הביולוגי מתנוון יותר מהר. לכן, אם ניתן להמתין ללא סכנה לנזק לך או לתפקוד הלב, עדיף להמתין. ההחלטה היא מול הצוות המטפל שלו יש את כל הנתונים הדרושים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

11/12/2022 | 18:55 | מאת: צביקה רוזן

טעיתי המפל הלחצים זה היה אחרי שנה אבל לאחר מיכן עלה ל 66/40 אני בן 77 ( יליד 1945) בתודה

מנהלי פורום ניתוחי לב