דליפה תת אאורטלית פלוס דליפה אאורטלית, לנתח?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/05/2022 | 16:48 | מאת: אסתי

היי לפני שבוע אובחנה אצל ביתי (בת 13) היצרות תת אאורטלית יחסית קלה (כמו רקמה מול פתח המסתם בגודל 7.5 מ"מ, עם דליפה קלה פלוס של 27 כספית. אין לה תסמינים חריגים. והרופאים לא יודעים אם לנתח. יש לי כמה שאלות: 1. חסר לה ברזל שלא עולה, קשור? 2. האם יתעוררו אצלה תסמינים בעתיד? בערך עוד כמה זמן זה יכול להיות? 3. האם צריך לנתח? מתי בערך? 4. האם היא בקבוצת סיכון כשלהי? 5. האם כדאי לחסן אותה לקורונה, ובחיסונים אחרים? תודה רבה!

אסתי שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה. אני ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה במומים מולדים. ברמב"ם דר' חורי או דר יאלוניצקי בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב