שינה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/12/2023 | 00:10 | מאת: סמדר

האם אחרי שמגיעים הביתה מבי"ח בעקבות ניתוח מעקפים - האם מותר לישון על צד או על הבטן?

סמדר שלום שאלה מצוינת! לדעתי אין מניעה לישון על הצד או על הבטן לאחר ניתוח לב בכלל וניתוח מעקפים בפרט. אני יודע שיש מחלקות שממליצות להימנע מכך לאחר הניתוח, אך למרות שבדקתי, לא מצאתי שום סיבה מוצדקת להנחייה זו. לדעתי גם אין היגיון בהנחייה, עדיף לישון טוב לאחר ניתוח גם אם זה על הצד או על הבטן. ההנחייה היחידה שמוכרת לי, להימנע מהרמת משקולות כבדים למשך שישה חודשים לאחר ניתוח לב, עד להחלמת הפצע. אפשר לדעתי לישון בכל תנוחה שנוחה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב