ניתוח להחלפת מסתם בעתיד שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/11/2022 | 16:00 | מאת: אליה

אם תינוק בן שבוע עבר צנתור במסתם אורטאלי בגלל היצרות משמעותית וכן ניתוח לקוראקטציה - האם מחייב שיצטרך בעתיד החלפת מסתם? או ששני הטיפולים יכולים תיאורתית להחזיק גם עד ה120..? למה רופא מנתח מנבא עתידות ואומר שיצטרך ניתוח?! למה אין א א לומר שאולי גם לא יצטרך??

אליה שלום אין לי מספיק נתונים. אבל בחלק מהמקרים הטיפול בגיל שבוע לא מספיק עד גיל 120. בכל מקרה, אין לי ספק שהוא יעבור ניתוח בעתיד רק במידה ויהיה בכך צורך. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב