קרדילוק שנה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

12/01/2024 | 18:18 | מאת: אורי

שלום. בן 60 ,שנה וחודשיים לאחר ניתוח מעקפים . עושה שיקום לב פעיל . בבדיקות מאמץ מצב טוב מאד . עד חודשיים לאחר קיבלתי קרדילוק 5 מ"ג. אחרי חודשיים ירדתי ל 2.5 מ"ג. הכל כמובן בעצת הקרדיולוג המלווה. לאחרונה הגעתי לדופק שהגיע לפעמים לרמה של 50 במנוחה ערנית ו 46 בשינה. הקרדיולוג המליץ להפחית לגמרי את הקרדילוק ואנחנו עושים את זה בהדרגה. כרגע ירדתי ל 1.25 מ"ג והרמה הממוצעת של הדופק עלתה בערך ב 10%. השאלה היא מה ההמלצה הכללית לשימוש בקרדילוק במקרה המתואר. האם יש מקרים בהם שנה לאחר ניתוח מעקפים מפסיקים עם הקרדילוק לגמרי. תודה.

07/02/2024 | 13:09 | מאת: אורי

שלום. שאלת המשך. הברור לגבי הקרדילוק החל לאחר שהחלה אצלי תופעה של פעימות מוקדמות פעם בכמה שעות. הקרדיולוג הסביר שזה יכול להיות בדופק נמוך מידי ולכן הוחלט הפחתת המינון של הקרדילוק. לאחר ההפחתה למינון של 1.25 התופעה ירדה בעוצמתה ובכמותה אבל לא נעלמה לגמרי. לפני כשבוע ניסיתי לוותר על הקרדילוק לגמרי ולאחר כמה ימים החזרתי את המינון הנמוך לאחר שהדופק רקד והגיע לרמה גבוה מידי באימונים ולא ידעתי האם זה אמור להתייצב בהמשך . השאלה היא האם הפתרון לתופעת הפעימה המוקדמת הוא הפחתת מינון הקרדילוק לגמרי . האם יש לזה פתרון אחר או שצריך פשוט לחיות עם זה.

מנהלי פורום ניתוחי לב