ניתוח חוזר של קוצב לאחר פונטן

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

01/11/2023 | 12:15 | מאת: חיים

שלום וברכה .בני בן 16 עם מום לבבי חדר יחיד שמאל כלומר ימיני לא מפותח עבר גלאנט ופונטן .לאחר פונטן הושתל קוצב לב כיון שנפגע הולכת החשמל .כעת אלקטרודות מדוכאים כלומר צריך להחליף אותם עם מערכת הקיצוב האם ניתוח כזה לאחר פונטן הוא מסוכן ?? האם אפשר לחיות אחרי כזה ניתוח ? יישר כח

חיים שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה מהימנה. השתלת אלקטרודות קוצב אינה ניתוח מסוכן, אבל הסיכון גם תלוי במצבו הכללי של בנך וגם בהיסטוריית הניתוחים שלו. כלומר, רק הרופא המטפל שמכיר את כל הנתונים יוכל לתת הערכה אמיתית של הסיכון. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב