3 שבועות לאחר ניתוח מעקפים..

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/05/2023 | 16:32 | מאת: רון

צהריים טובים. אמא שלי, בת 66, עברה לפני כ 3 שבועות ניתוח של 2 מעקפים בליבה. ברקע יש לה סכרת,לחץ דם,בעיות בזרימת הדם והדפקים ברגליים וטרשת עורקים. הניתוח עבר בשלום ב"ה, לאחר הניתוח היה אירוע של פירפור פרוזדורים וקיבלה טיפול למשך כמה שבועות בקולחיצין ופרוקור. לאחר מכן - היה חשש לאירוע מוחי קל וחולף, עד עכשיו לא בטוחים אם זה היה זה או לא. כרגע נמצאת רוב הזמן בהרגשה של כאבים בחזה.. היא לוקחת כמה פעמים ביום 2 אופטלגין יחד ואז 2 אקמול יחד ולא כל כך עוזר לה לצערי.. מציינת שהעורקים נלקחו מהחזה.. כמו כן מתנפחות לה הרגליים ובמיוחד רגל אחת, השמאלית ויותר בערב.. השאלות שלי הן לאורך כמה זמן צפוי להיות כזה כאב ואם זה נשמע תקין שהכדורים לא ממש עוזרים? ובקשר לרגליים, התנפחות זה דבר נורמלי גם הוא? תודה רבה..

רון שלום כאבים בחזה 3 שבועות לאחר ניתוח צפויים. אך חשוב לראות שיש מגמת שיפור. פעילות מוגברת עוזרת. בקשר לרגליים, יש צורך בבדיקה והתרשמות של הצוות המנתח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב