אימון כח לאחר תיקון מבתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

16/09/2023 | 21:55 | מאת: עופר

לפני כחודשיים עברתי ניתוח תיקון מסתם עם פתיחה של החזה . האם לאחר 4 חודשי החלמה ניתן לחזור לאימוני כח עם משקלים נמוכים עד 5 ק״ג? ומתי ניתן לחזור לאימונים מלאים?

עופר שלום החלמת העצם המלאה מסתיימת בדרך כלל שישה חודשים לאחר הניתוח. בתוך תקופה זו מומלץ לעשות פעילות אירובית בעצימות עולה בצורה הדרגתית. מבחינת אימוני כוח, ההמלצה היא 2-3 ק"ג לכל יד ועד 5 סה"כ (ניתן לחזור הרבה פעמים) לאחר חצי שנה אין כבר מגבלות, אך חשוב לזכור שהרמת משקולות כבדים באופן כללי אינה בריאה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב