פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
396 הודעות
387 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

25/01/2013 | 17:21 | מאת: דודי

מתי יש טעם ב-CT אנגיוגרפיה של עורקים כליליים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש על זה חילוקי דעות רוב ההאנשים ממליצים על בדיקה זו לאנשים עם אי נוחות בחזה ומעט גורמי סיכון. אין טעם לבצע אותה אם אתה מרגיש טוב

25/01/2013 | 17:19 | מאת: דוידי

גבר בן כ-45 הנחשב די בריא בדר"כ, עם קרובי משפחה דרגה ראשונה עם מוות בגיל צעיר ממחלת לב איסכמית, ביצע דופלר קרוטידים לשם בדיקתCAROTID IMT (קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס) והודגם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי. האם יש טעם לעשות בדיקות נוספות כגון טונומטר (בודק טונוס) הבודק אנדותל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה היא לא תקינה. לכן, צריך להתחיל טיפול אגרסיבי נגד טרשת עורקים. בדיקות נוספות לא ישנו את המצב. מומלץ לפנות לקרדיולוג כדי להחליט אלו תרופות יש להתחיל

26/01/2013 | 08:41 | מאת: דוידי

תודות. הרופא (נפרולוג מומחה ליתר לחץ דם) אמר שממצאים אלה (CAROTID IMT = קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס עם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי בלבד) אינם חמורים כלל ושאין לדעתו צורך בטיפול בשלב זה. מה דעתך?

25/01/2013 | 15:15 | מאת: אמיר

שלום רב! אשתי בת 40 אמא ל-3 ילדים הרגישה לאחרונה כאבים בחזה בעת שיעול.כמו כן קשיי נשימה בעת עליה במדרגות. בדיקת לב במאמץ היתה תקינה ונעשתה בדיקת אקו לב כאשר הסיבה לבדיקה היתה:"תעוקה אטיפית(אפיגסטרית) ופלפיטציות" תוצאות המדידות שבוצעו באקו לב היו תקינות. בבדיקת התפקוד הסיסטולי הכללי והאזורי של חדר שמאל, נמצא שחדר שמאל תקין LVWMI 22/22. אפיק מוצא חדר שמאל תקין,תפקוד כולל חדר שמאל תקין. חדר ימין-תפקוד תקין,עליות הלב תקינות, מחיצות הלב תקינות. תפליט פריקארדיאלי:בכמות קטנה 9 מ"מ בדיאסטולה מעל RV BASE האורטה בגודל תקין. סיכום אקו-דופלר : מסתם ריאתי תקין מפל לחצים מקסימלי : 4.07 ממ"כ מימצאים חוץ לבביים: AROTIC ARCH <D> =2.6 CM לסיכום: MILD PERICARDIAL EFFUSION אבקשכם לייעץ לנו מה לעשות ואיך להתייחס לממצאים(אנחנו מאד לחוצים) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נוזל מסביב ללב זה דבר יחסית שכיח. זהו מצב שנגרם כתוצאה מדלקת בקרום שעוטף את הלב. הגורם העיקרי זהו וירוסים. ברוב המקרים, כמו שיעול ונזלת, זה חולף לבד. מומלץ לבצע אקו לב חוזר בעוד מספר שבועות. אם יש כאב, ניתן להיעזר בתרופות נוגדות דלקת שגם יורידו את הכאב וגם יורידו את כמות הנוזל. מומלץ בחום להתייעץ עם קרדיולוג בהצלחה

שלום רב ביתי בת ה 7 עומדת לפני ניתוח התערבותי שהוא טרום ניתוח החלפת אבי העורקים .ביתי נולדה עם תסמונת וילאמס וקראתי כי כאשר מרדימים יש להזהר מחומרים מסויימים אשמח לדעת מהם החומרים האסורים לילדים עם התסמונת הנ"ל . בתודה מראש סוזי לוי

שלום רב, מומלץ להתייעץ עם מרדים ילדים בהצלחה! ד"ר ארבל

24/01/2013 | 14:14 | מאת: סוזי

האם אתה ממליץ על מישהו מסויים? תודה סוזי.

13/01/2013 | 16:38 | מאת: Cleo

שלום, לפני כחודשיים היה לי אוטם בשריר הלב, ללא נזק לשריר. אני נוטל כמה תרופות, כולל ליפיטור 20 מ"ג (המקורי). בבדיקה קודמת היה לי LDL 101. תוצאות הבדיקה מהיום: LDL 46.1 HDL 44 Chlestrol 104 מזוני כולל מזונות שמורידים כולסטרול ותוספי מזון שמורידים כולסטרול, במטרה להפסיק ליטול ליפיטור (סטטין). האם אפשר להפסיק או להפחית את הליפיטור לאור LDL כל כך נמוך? קראתי שכולסטרול פחות מ-150 אינו טוב לבריאות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנחנו ממליצים לכולם להמשיך עם ליפיטור לכל החיים מכיוון שתרופות אלו מורידות גם דלקת. ייתכן ואפשר יהיה להוריד אצלך את המינון לאור הכולסטרול הנמוך שלך אך בהחלט לא מומלץ להפסיק בהצלחה ד"ר ארבל

13/01/2013 | 21:00 | מאת: Cleo

עברתי בדיקת דם לגילוי סימני דלקת. CRP ו-(Lp(a, תקינות לחלוטין. הומוציסטאין 10. עלי להורידו ל-8, כדי שגם הוא יהיה תקין. 1. האם כאשר (CRP, Lp(a והומוציסטאין יהיו תקינים ולא אזדקק עוד לנוגדי דלקת, אוכל להפסיק ליטול סטטין? 2. האם ליפיטור 20 מ"ג פעם ביומיים פועל כמו ליפיטור 10 מ"ג כל יום? או שחובה עלי להחליף את הכדורים? תודה.

27/12/2012 | 08:51 | מאת: יואב

אני אחרי צינתור ולוקח אספרין וברלינטה האם אני יכול להשתמש גם ואומגה 3 האם יש סיכונים

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה טובה. יש דיווחים כי אומגה 3 מעלה במעט את הסיכון לדמם. השאלה שצריכה להישאל, היא לאיזו מטרה אתה רוצה ליטול את התוסף הזה. ממליץ בחום להתייעץ עם הקרדיולוג שלך בהצלחה

25/12/2012 | 14:35 | מאת: יאיר

שלום. רציתי לשאול האם יש הנחיות מיוחדות (תרופות מיוחדות , פעולות מיוחדות לפני הטיסה ובמהלכה וכו"י) לכאלה שעברו אוטם / ים בעבר ובמסגרת עבודתם טסים הרבה לחו"ל בטיסות ארוכות של 12 שעות ? אשמח לקבל הנחיות כאלה . אני בן 60 . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה מעניינת לאנשים עם גורמי סיכון לקרישי דם: קרישי דם בעבר, בעיה בתפקוד לבבי, וכו. לצורך החלטה על צורך בנוגדי קרישה מומלץ להתייעץ עם מומחה לקרישת דם. בהצלחה!

20/12/2012 | 19:24 | מאת: ליאור הפנר

שלום ד"ר, הכלבה שלי בת 15 . לפני שנה היא התחילה להשתעל בדחיפות ובקול רם והרופא רשם לה digoxin 0.25mg פעמיםם ביום. (אני לא יודע כל כך מה הסיבה אבל לפי מה שהצלחתי להבין הלב שלה מוגדל ולוחץ על הריאות - יכול להיות שאני טועה). בכל מקרה השיעול הפסיק לחלוטין. לאחרונה כשניגשתי לבית מרקחת לקנות את התרופה נאמר לי שאין אותה בשוק יותר. הוטרינר שלי אובד עצות והוא כל הזמן שולח אותי הלוך ושוב לקחת תחליפים שבכלל לא קיימים בשוק. גם בבית מרקחת אני לא מקבל תשובה לתחליף. אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהגיד לי איזה תחליף יש לתרופה הזאת??(כדאי שאני לפחות אגיד את זה לוטרינר שלי כי הוא לא יודע). תודה רבה!!

אין תחליף לתרופה. עדיין ניתן למצוא אותה אך הזמינות שלה פחתה מאוד ממליץ לנסות במספר בתי מרקחת ולבדוק אם ניתן להזמין אותה בהצלחה

24/11/2012 | 22:20 | מאת: אייל אבינר

שאלתי בנושא קרדיולוגי אני מרגיש בכאב עמום באזור חזה שמאל לאורך תקופה עם עליות וירידות אבל זה כמעט קבוע. ערכתי בדיקות לחץ דם מאמץ דופלר צוור אקג אולראסאונד לב הכל תקין לחץ דם מעולה אין סוכר גובה שלי 180 משקל 41 קג הדבר היחיד שמצאו מעט כולסטרול בבדיקה בודדת. עדיין לא מצאו דבר גם בבדיקת אולטראסאוד לשרירים. דבר יוצא דופן שהרגשתי הוא בשלב מאמץ ממושך ישנו דופק מהיר של הלב לעתים ישנה התכווצות חזקה יותר של הלב וממושכת יותר כאילו קשה לו להשתחרר. לפי הרגשתי במאמץ הדופק לא סדיר בדיוק למרות שהבדיקות מראות אחרת אם כן מה המשמעות של הרגשתי לגבי התכווצות עמוקה יותר בפעימות בודדות לא סדירות האם יש לדעתך בדיקות נוספות שצריך לבצע יש לציין שאני פעיל פיזית במרבית היממה עם כושר די טוב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם אנשים רבים אשר מתארים תלונות דומות לשלך ואנו לא מוצאים דבר בבדיקות שגרתיות. אין לנו תמיד הסבר טוב למהות של התלונות אך אם כל הבדיקות אכן תקינות, זה מרגיע אותנו ורומז שהסיכוי שיש מחלת לב מאוד מאוד נמוך. לעתים כאבים כאשלו קשורים למתח נפשי, כאבי שרירים, מערכת עיכול וכו'. אם זה ממשיך להפריע, מומלץ להמשיך עם הבירור בהצלחה

13/11/2012 | 23:19 | מאת: אלי

שלום רב עברתי מיפוי לב באמצעות טליום לאחר התקף לב. ברצוני להבין את משמעות התוצאה{האם אצטרך לעבור צינתור נוסף כי יש סתימה של 80 אחוז}: עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית קלה לפי פיזור ענף מרגינלי ויתכן גם DISTAL RCA. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על צינתור נוסף היא אישית ונקבעת לפי התלונות שלך, תוצאות המיפוי ותוצאות הצינתור שעברת בזמן ההתקף. לעתים, המיפוי לא תקין אבל לא ניתן טכנית לפתוח את הסתימה (לאחר הסתכלות בצינתור). במקרים אחרים, המיפוי לא תקין אבל בצינתור אין עדות לחסימות ולכן נמנעים מצינתור נוסף ומשדרגים את הטיפול התרופתי. כדי לדעת איך להתקדם, פנה עם תוצאות המיפוי וצינתור לקרדיולוג מטפל בהצלחה

11/11/2012 | 14:19 | מאת: עינב

שלום רב, ברצוני לדעת האם צינתור לב הוא המענה הראשוני לאדם הלוקה בהתקף לב?, או ישנה חלופה נוספת לטיפול? והאם צינתור מומלץ באופן מיידי לאדם מבוגר שהתאושש מהתקף לב קשה מאד לילה קודם לכן? (האדם המבוגר בריא באופן יחסי ויש לו עבר של 9 צינתורים קודם לכן - בכולם לא נמצאה סתימה. ושבועיים קודם הצינתור במיפוי לב נאמר לו כי ליבו חזק כשל שור!)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון, בכל התקף לב מומלץ לשקול צינתור. ישנם מקרים מיוחדים שבהם כלל זה לא מיושם (חוסר רצון המטופל, חוסר יכולת טכנית להתערבות, אי ספיקת כליות קשה) אך ברוב המקרים, בהחלט מומלץ. מיפוי זו בדיקה שיכוללה לפספס ויש לנו הרבה מקרים של מטופלים שעברו בדיקת מיפוי תקינה ולאחר מספר ימים חוו אירוע לבבי. בהצלחה

08/11/2012 | 20:14 | מאת: פנינה

"במסגרת בדיקת מיפוי לב לאימי להלן הממצאים: הרחבה חולפת של חדר שמאל ואיסכמיה בינונית בתפוצה של ה LCX + LAD לאחר דיפירידמול הפרפוזיה ליתר הדפנות חדר שמאל תקינה, ללא עדות לאוטם." האם בעקבות הממצאים יש צורך בצנתור?

לקריאה נוספת והעמקה

זה מוגדר כמיפוי חיובי ולכן בהחלט מומלץ לשקול צינתור. כמובן, שכדאי להתייעץ עם קרדיולוג לצורך החלטה סופית

31/10/2012 | 21:27 | מאת: paula

אני עומדת לעבור צינטור הבחנתי. 1) מה הוא החומר להרדמה מקומית שמקובל להשתמש בו?לפני מספר שנים במהלך טיפול שיניים הגבתי רע (על סף איבוד הקרה וטופלתי בחמצן) אבל לא זכור לי מה היה שם החומרץ 2) האם במעבר לצינטור טיפולי יש תמיד צורך בסטנט? יש סטנטים באיכויות שונות? 3) יש לי נטיה לשטפי דם. האם לקיחת אספירין (100 מג') לא מסוכנת? תודה מראש על תבובתכם!

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל משתמשים בלידוקאין. נדיר שהוא גורם לבעיות 2- ממש לא! לפי תוצאות הצינתור, הרופא מחליט בשיתוף איתך מה צריך. יש סוגים שונים אך כולם בסל וההחלטה על הסוג מתבצע לפי הנחיות רפואיות 3- מומלץ להתייעץ עם הרופא. זה תלוי בנזק האפשרי מול התועלת מהתרופה בהצלחה

28/10/2012 | 07:09 | מאת: ofer

לאחר רכיבת אופנים במשך שעה ( אני ספורטאי שעוסק בריצה ורכיבה ) הגעתי לעבודה ולאחר פרק זמן קצר חשתי מוזר -חום באיזור הלב וחולשה לאחר מספר דקות היה לי רגע שכימעט התעלפתי ( לא הזעתי ולא היה דופק מוגבר במיוחד ) הגעתי לביתחולים בדיקת א.ק.ג הייתה תקינה אבל מדד האינזים בדם היה 0.028 . אופשזתי וצורך ביצוע צינטור וורטואלי בדיקה נוספת העלתה ערך גבוה יותר 0.042 , ובוצע לי צינטור רגיל מהווריד ביד שנמצא תקין לחלוטין. השאלה: האם ערכים כאלה אכן מצביעים בוודאות על ארוע לב, האם אני צריך לקחת בקביעות למשך 3 חודשים מלבד אספירין גם פלאבקס ? והאם יש תופעה של הצרות רגעית של עורק שאח"כ נפתחת ומה הסיכויי שיחזור שנית אני מתאמן למרתון ורומה לדעת האם יש סיכון בעניין תודה וסליחה על אריכות השאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערכי הטרופונין שאתה מציין הם עדיין מוגדרים בטווח הנורמה. אנו רואים לעתים קרובות עליית טרופונין (אנזים אשר מופרש מהלב) לאחר מאמץ גופני. בהנחה ואין מחלת לב (נשלל אצלך בצינתור), אין מניעה מהמשך ביצוע אימון גופני. מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך הערכת הסיכון למחלת לב כדי לשקול צורך בטיפול תרופתי ו/או בדיקות נוספות בהצלחה

27/10/2012 | 19:28 | מאת: יפעת

כל בקר כשאני מגיעה לגשר אילון עוברת רח יצחק שדה ומתחם מגדלי טויוטא אני מרגישה כמו מגנטים בחזה ובראש , כשאני עוזבת את המתחם תופעה זו פוסקת ואלו אחרי העבודה כשאני עוברת את המתחם אני מרגישה בסדר מכיון שתופעה זו חוזרת כל יום אני מאד מודאגת, האם תוכלו לתת לי הסבר על התופעה?

אין לי הסבר טוב אני ממליץ לפנות לרופא שיבדוק אותך ויראה אם הוא מוצא משהו

15/10/2012 | 13:49 | מאת: דפנה

רציתי שכולם ידעו (כי אני לא ידעתי) שמגיע במסגרת הסל לכל חולה שעבר אירוע לב, החלמה במרכז החלמה - חינם, ע"ח הקופה. זה כל כך עזר לי שחשוב לי שאנשים ידעו שזה מגיע להם מהקופה. אני במקרה הייתי במרכז החלמה "מול הים" בבת ים (היה נהדר), שם קיבלתי רופא ואחות צמודים 24 שעות ביממה, הרצאות שהסבירו על מצבי ופנסיון מלא. ממש חבל לא לנצל את הזכות! מקווה שעזרתי.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן נכון! זה חלק מהסל וקיים בכל קופות החולים

03/11/2012 | 16:36 | מאת: קליאו

היי דפנה, האם כל המשתתפים במרכז ההחלמה "מול הים" מבריאים ממחלת לב, או שיש גם אנשים בריאים שבאים סתם לנוח? אני לא אוכלת מן החי. האם יש גם די אוכל לצמחונים? תודה.

שלום דוקטור לפני כחודש עברתי צינתור בלב . הושתלו שני סטנדים. הומלץ לי על ידי רופא משפחתי לבצע זריקת דלקת ריאות ונגד שפעת. האם לדעתך כדאי לעשות את הזריקה ? יש ממליצים ויש שלא. תודה יוסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנחנו בהחלט ממליצים על חיסון לדלקת ריאות ושפעת לכל חולה לב. אנחנו ממליצים לקחת את החיסון רק בזמן שמרגישים טוב גופנית בהצלחה

האם בדיקת אקו-לב ובדיקת אולטרסאונד-לב הן שונות או שאלה שמות שונים לאותה בדיקה? בתודה

אותה בדיקה

02/10/2012 | 14:54 | מאת: דניאל

אני בן 51 עברתי לפני שנתיים התקף לב והותקן סטנד. לאחר כשנה צינטור נוסף. לאחר מכן עברתי פעולת אבלציה עקב פעימות מוגברות ללא הצלחה. לפני כשבוע עברתי שוב צינטור בעקבות כאבים חזקים בחזה 2 בדיקות דם היו תקינות וה-3 (בדיקת אינזים לא תקינה) ע"כ בוצע צינטור ונמסר לי שהכל תקין כפי הנראה זה ספזם בלב אני סובל באופן קבוע מלחץ דם נמוך,רציתי לדעת האם יש קשר בן הפעימה לבין הספזם וכיצד לטפל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כי אין קשר בין ספסם לבין פעימות מוקדמות. לאור הסיפור שלך, כדאי לפנות לקרדיולוג כדי לראות אם ניתן לבצע שינויים בתרופות כדי למנוע עוד אירועים של כאבים בחזה בהצלחה

27/09/2012 | 17:39 | מאת: משה לוי

אני בן 76 . יש לי מפרצת גדולה מעל 56 ממ .אני שואל מה הסיכון . מה תוצאות הלואי לאחר הניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו שאלה גדולה! זה מאוד תלוי במחלות רקע שלך, צורת התיקון ( ניתוח מול צינתור). מומלץ להתייעץ עם הרופא שאמור לבצע את הפעולה כדי שיתן לך סיכון אשר מותאם אליך אישית בהצלחה

25/09/2012 | 13:14 | מאת: הרי

שלום. עברתי בדיקת מאמץ ונמצא : מבחן מאמץ שלילי , חיובי אליקטרוקריוגרפית , צניחה ST בדופק 145 לדקה עד 1.5 מ"מ , 101% מדופק מטרה , דופק מרבי 156 לדק 8.5 מיטס . עשיתי בדיקה זו בגלל כאבים בחזה . אודה לך באם תוכל לפענח לי במספר מילים מה התוצאה של בדיקת המאמץ . תודה וגמר חתימה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקה חיוביות יכולה לרמוז על מחלת לב. צריך לפרש אותה בהתאם למי עשה את הבדיקה. כלומר, בהתאם לגיל, מין וגורמי סיכון הקרדיולוג יגיד לך מה הסיכוי שיש באמת מחלה וזה לא סתם טעות בהצלחה

בעקבות שני צינתורים טיפוליים לפני כשנה (הושתלו שני סטנטים promus boston) לקחתי עד כה מדי יום אספירין 100 מ"ג יחד עם פלוויקס 75 מ"ג. הרופא המצנתר איבחן עורקים אקטטיים והמליץ להמשיך עם פלוויקס ואספירין באופן קבוע למניעת מערבולות בעורקים. קרדיולוג אחר המליץ לי להפסיק את הפלוויקבס (ויחד גם את ה-losec) לאחר שנה מהצינתור האחרון לאור סיכון לדימום וספק ביחס ליעילות הפלוויקס מעבר לשנה. אשמח לדעת מה דעתך. אציין שאני בן 50, מרגיש טוב ועוסק בספורט בקביעות. תודה

שלום רב, זהו נושא שנוי במחלוקת. אין מחקרים טובים בנושא ולכן שניהם צודקים. אני חושב שהייתי מסתכל איפה שמו לך את הסטנט (סוג עורק, מיקום, האם בפיצול וכו') ובנוסף, האייתי שולל סוכרת אצלך. אם הכל שלילי, הייתי מפסיק. אם משהו מהדברים הנ"ל לא תקינים או העורקים מאוד אקטטים, הייתי ממשיך עם הטיפול הכפול באופן קבוע בהצלחה

21/09/2012 | 12:41 | מאת: עמי

שלום, אני בן 59. עברתי לפני 4 שנים צינטור עם 2 סטנטים. לא היתה לי פגיעה בלב אך היתה לי איסכמיה. אני לא שמן, עושה ספורט בהליכון כ-3 פעמים בשבוע 1/2 שעה. לוקח סימבסטטין 20 מ"ג כמה שנים והכולסטרול שלי מאוזן. האם אני צריך מעת לעת לעבור בדיקת מאמץ ואם כן כל כמה זמן? תודה, עמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש המלצה לבצע בדיקות מאמץ אחת לתקופה כדי לזהות איסכמיה בכמות גדולה אשר עלולה לחזור. אין המלצות ברורות לגבי התדירות. בד"כ מומלץ אחת לשנה אך כמובן שכדאי להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל

20/09/2012 | 00:39 | מאת: רחלירחלים חלי

שמי רחלי ורציתי לשאול אתכם בקשר לאבי אבי הגיע לבית חולים קפלן עקב כאבים בחזה, אי סדירות בקצב הלב והתקפות של הרגשת חנק עם פרכוסים בידיים וברגליים הוא טוען שהוא יושב אין לו את החנק ורק כאשר רוצה לשכב אפילו אם הגבנו את ראשו במיטה , הוא עדיין נתקף בחנק כעבור מספר ימים שלא עלו על הבעיה הגיע רופא המחלקה ואמר שהוא מאבחן שיש לו אי ספיקת לב והוא קבל בוריד נוזל פוסיד היום זה היום למחרת והרגליים שלו התנפחו והוא שוב קבל פוסיד. שאלתי האם אי ספיקת לב הוא מצב שניתן לצאת ממנו? האם מצב זה הוא מסוכן ומסכן חיים? ומה ניתן לעשות כאשר ישתחרר מביהח ? האם יש דרגות באי ספיקת הלב? מדובר באדם בן שמונים שעד לא מזמן תפקד באופן עצמאי מחכה לקבל תשובה רחלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אי ספיקת לב זהו מצב אשר יש לו גורמים רבים. כיום, מקובל לחלק אותו ל4 דרגות אשר באמצעות טיפול בתרופות ומכשירים כגון קוצבים מיוחדים ניתן לשפר את המצב בצורה ניכרת. לייעוץ פרטני, מומלץ לפנות לקרדיולוג בהצלחה

13/09/2012 | 02:28 | מאת: אור

שלום לפני יומים כאשר נשמתי עמוק הרגשתי בצד שמאל מתחת ללב כאב וזה נשמך כחצי שעה . עכשיו אני מרגיש תחושת מחנק ולא מצליח לנשום כמו לפני המקרה .נושם בכבדות. מה יכול להיות הבעיה ?יש לציין שבשבוע לפני עשנתי קופסת סיגריות מה שלא הייתי רגיל ואחרי המקרה הפסקתי מיד. תודה דוקטור

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי אפשרות לתת לך תשובה אחראית בלי לבדוק אותך. לכן, אני ממליץ לפנות לרופא מטפל כדי שיבדוק ויתרשם ויחליט אם צריך עוד בדיקות בריאות טובה

11/09/2012 | 22:28 | מאת: אלי

שלום מה דעתך על צנתור וירטואלי שמבצעים במכון מור האם הבדיקה מאוד אמינה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צינתור ע"י CT זו בדיקה מאוד יעילה לשלילת מחלת לב ולכן היא מתאימה רק לחולים בסיכון בינוני שאין להם מחלת לב ברקע. כדי לראות אם היא מתאימה לך, מומלץ לפנות לקרדיולוג

05/09/2012 | 01:13 | מאת: שמואל

שלום לפני 4 שנים עברתי צינתור ואני חולה סכרת בזמן האחרון אני מבצע מדידות ל.ד ומקבל תוצאות כגון 127/54 . 110/54 . 125/59 כפי שניתן להבין הערך הדיאסטולי נמוך. מה פרוש תוצאה זו ?

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2012 | 13:49 | מאת: arbel

יש לזה מגוון משמעויות: כלום קודם כל עד להפרעות מסתמים, טרשת עורקים, אנמיה, הפרעות הורמונים וכו'. מקובל בד"כ לבדוק את כל מה שציינת ובסוף בד"כ נשארים עם זה שלא מוצאים סיבה ואז כולם נרגעים בהצלחה

27/08/2012 | 20:47 | מאת: בנימין יוסף

לאחר אירוע לב ב- 12/2005, וב-04/2007, הוחלט לתת לי באופן קבוע מס' תרופות אחד מהם: "פלאוויקס", והשני "רמיטאנס" לפני כ- 3 חודשים החליפו את ה-"פלאוויקס" ל- "קלוד" ואת "רמיטאנס" ל- "רמיפריל" בתוענה שאת התרופות הראשונות הקופה (לאומית) לא רוכשת והשד יודע למה. האם הההליך הזה נכון ? האם התחליפים הם באמת מתאימים ? או האם הקופה "עושה עלי תרגיל וחוסכת כסף" ?

21/10/2012 | 09:28 | מאת: בנימין יוסף

שכחתם אותי, עברו חודשיים מפנייתי אליכם, אשמח לקבל התיחסות תודה.

שלום רב, קודם כל, סליחה! בשל בעיה טכנית, התשובה לא עברה. לגבי השאלה, השינויים שבוצעו מאוד מקובלים וקיימים בכל הקופות. בהצלחה!

שלום, ב- 23 ביולי ביצעתי צנתור אבחוני (ללא סטנט) עם בלון מפריש תרופה, וקיבלתי המלצה לקחת פלביקס למשך חודש, קרדילוק, ולאחר חודש לבצע ארגומטריה ולקבוע תור חוזר אצל הרופא המטפל. לאחר כחודש ביצעתי ארגומטריה והתוצאות היו תקינות ללא צניחות, אך התור אצל הרופא נקבע לי כחודש וחצי לאחר הצנתור (הרופא בחופש). השאלה היא האם אפשר להפסיק בינתיים לקחת את הפלביקס ו/או הקרדילוק, מכיוון שכבר עבר חודש, וכאמור עם הרופא אוכל להתייעץ רק בעוד כשבוע ומשהו (בעיקר הפלביקס מפריע ואשמח להפסיק לקחת) להלן פירוט דו"ח הצנתור כלשונו (אני בן 66): סיבת צנתור: אירועים של תעוקת חזה, ארגומטריה הדגימה איסכמיה ניכרת, שלא הייתה קיימת בארגומטריה קודמת. התנצור בוצע דרך עורק רדיאלי ימני. קטטרים אבחנתיים: jr4 + jl4 f6 הבדיקה עברה ללא סיבוכים. תוצאות המודינמיות: aorta = 140/80 mmhg עורק כלילי שמאלי ראשי: תקין עורק שמאלי קדמי יורד: לא סדיר בחלקו הפרוקסימלי, הצרות של 50% בחלקו הדיסטלי, הצרות של 90% במוצא סעיף ספטלי שלישי. ניתן I.C.IZOKET ללא הטבה. עורק עוקף: דומיננטי, תקין עורק כלילי ימני: קטן, תקין אבחנה אנטומית: distal lad - 30%-50% narowing ostial s3- 90% stenosis המלצה: לא ניתן לבצע קורלציה מסוידת בין השפעת ההצרות הקשה במוצא s3 לבין תוצאות הארגומטריה מאחר ומדובר בספורטאי העוסק במאמצים אינטנסיביים, הוחלט להמשיך עם pci to s3. מהלך pci: צנתר מוביל JL3.5 6F, תייל מוביל asahi soft, תנצר בלון maverick 2.0 -9 בוצע עם בלון מפריש תרופה pantera lux 2.0 עד 12 אטמ2 ל- 40 שניות. successful pci and deb to ostial s3 המלצות: 1. פלביקס 75X1 מ"ג למשך חודש 2. קרדילוק 2/5X1 מ"ג 3. ארגומטריה בעוד חודש

לקריאה נוספת והעמקה

החלטות של הפסקת טיפול מבוצעות רק עם רופא מטפל. ממליץ להמשיך טיפול עד לפגישה איתו בהצלחה

19/08/2012 | 09:37 | מאת: גיל

שלום אני בן 37 מגיל 22 בערך אם סכרת לא מאוזנת בכנה שבועות אחרוני כאבים ביד שמאל לפעמים ומין דקירות קטנות בחזה קיבלתי לעשות אקג האם בדיקה זאת אמינה מבחינת לבדוק שאם יכול להיות התקף חלילה או שכדאי לעשות צינתור ולראות באמת מה קורה שכן הבנתי צינתור יותר יעיל וטוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו שאלה נהדרת שתלויה בגורמים שונים. לאור מורכבות המקרה, אני מציע שתפנה לקרדיולוג לצורך הערכה והחלטה מה לעשות. בהצלחה

18/08/2012 | 21:26 | מאת: טל

שלום, בת 32 ביצעתי אקו לב כהכנה לקראת ניתוח בבטן שאני אמורה לעבור. בשל בקרישיות יתר ואחרי PE (לפני כ4 שנים) נשלחתי לבצע אקו לב לבקשת המרדים. הכלתקים פרט ל:מסתם טריקוספידרלי:אי ספיקה טריויאלית. וריד נבוב תחתון: תמט אינספירטורי (<50%). יש לי קושי לעיתים בנשימה ואני מתקשה לקחת נשימה עמוקה. האם יש קשר? האם ממצאים אלו מצריכים התייחסות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אלו ממצאים תקינים. אם יש לך קוצר נשימה, מומלץ לפנות לרופא ריאות לצורך בירור בהצלחה

17/08/2012 | 11:22 | מאת: חמי

שלום ד"ר ארבל, לתוכנית טלויזיה (חיובית וטובה) מחפשים גברים עם סיפורים מעניינים בתחום הרפואה שמוכנים להצטלם ולספר את סיפורם, במידה ואתה מכיר סיפורים מעין אלו ונכון לעזור, אשמח אם תשיב להודעתי וכך נוכל ליצור קשר. בברכה חמי בן לביא 0544608119 hemibenlavi@gmail.com

תודה אבל אני לא מעוניין

משתתפי הפורום שלום. שמי הדר ואני אשמח אם תפנה/י רגע מזמנך כדי לענות על שאלון קצר. השאלון פונה אל מי מכם שהתבקש לשמור על תפריט דיאטה בעקבות בעיה רפואית שממנה הוא סובל (השמנת ייתר/ סכרת/ לחץ דם גבוה/ כולסטרול...). השאלון מהווה חלק מתזה בפסיכולוגיה חברתית (באוניברסיטת תל אביב), בנושא חריגה מתפריט הדיאטה. מענה על השאלון אורך כ 4 דקות, הוא אנונימי לחלוטין וניתן לבחור לסיימו בכל שלב. לפרטים נוספים, ניתן לפנות אליי למייל hadarweiss@gmail.com תודה רבה על שיתוף הפעולה. הדר כדי לענות על השאלון- לחצו על הלינק: (מומלץ לפתוח את הלינק דרך explorer ) https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3IWsw0g9q2j1vmY

בהצלחה

31/07/2012 | 21:37 | מאת: עמי

שלום, אני בן 36 סכרתי סוג 1 כ 7 שנים, מיידי פעם בשנה האחרונה אני מרגיש אי נוחות החזה צד שמאל . ביצעתי בדיקות דם ויצא לי תוצאה 270 בבדיקה: CK-CREAT.KINASE(CPK כאשר 5 שנים האחרונות היא הייתה עד 190 . מדדי הכולסטרול שלי הם גם בטווח העליון של הסכלה . אני מתאמן רציני במשקולות בחדר הכושר ( לפעמיים 4 פעמים בשבוע ) השאלה שלי האם הבדיקה והתסמין יכולים להעיד על סוג של טרשת עורקים ? ראיתי שיש בדיקה לא פולשנית לבדיקה בשם Carotid intima media thickness האם היא מומלצת ואמינה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנשים שמתאמנים יש להם רמות CPK מוגברות כך שזה ממצא תקין. כמובן שכדאי לאזן את רמות הסוכר, כולסטרול ולחץ דם כדי שיהיו תקינים. אם לאחר כל אלו, אתה עדיין מרגיש אי נוחות אפשר בהחלט לבצע בדיקה כגון מבחן מאמץ או אקו לב במאמץ. הבדיקה שאתה הצעת לא יעילה אצלך מכיוון שהיא טובה לזהות אנשים בלי גורמי סיכון ולך כבר יש גורמי סיכון בהצלחה

28/07/2012 | 23:18 | מאת: לידיה

בת 45 עם MVP קל ו-MR קל .עוברת תקופה קצת לא קלה בחיים האישיים. בחודשים האחרונים מרגישה במיוחד אחרי מאמץ כמו הליכה ברגל כספורט או בזמן סטרס, לחץ בחזה ,דפיקות לב וכאבים בצד שמאל של החזה. ארגומטריה אקו ןהולטר לב תקינים, שאלתי היא האם ייתכן, שהבדיקות תקינות ,ואין בעיה לבבית ,ומה שאני חשה זה בגלל הMVP אם כן ,מה עושים?כיצד מטפלים? האם יש צורך בעוד בדיקות? המון תודה על ההתייחסות!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, MVP בהחלט יכול לגרום לתלונות כאלו. אנו לעתים מוסיפים תרופה נגד דפיקות לב לחולים שסובכלים כדון קרדילוק בהצלחה ד"ר ארבל

21/07/2012 | 21:57 | מאת: מישל

שלום , רציתי לשאול האם יש לך רופא להמליץ עליו בקופ"ח מאוחדת ? תודה מראש !

21/07/2012 | 21:58 | מאת: מישל

18/07/2012 | 23:26 | מאת: מישל

שלום, אבי בן 76 , היה אדם בריא באופן כללי עד לפני כארבע שנים כאשר התחיל לסבול מכאבי ראש חזקים והיה חשד לאיזשהי מחלה ראומטולוגית , הוא טופל בקורטיזון במשך שנתיים ולפני שנה לקה באירוע לב , עבר צינתור. היום מטופל בתרופות כמו פלביקס ועוד תרופות נוספות . עוד לפני אירוע הלב , בצילום חזה , התברר שיש לו אורטה מפותלת ומורחבת . השבוע הוא עבר אקו לב מסתבר שהאורווה התרחבה בעוד 5 סמ. שאלתי היא : עד כמה מסוכנת התרחבות האורטה כפי שהתרחבה עכשיו ? מהי המלצתך במצב זה ? האם יש צורך אולי לשנות את הטיפול התרופתי והאם יש המלצות מיוחדות שיוכלו להקל על המצב או למנוע הידרדרות לפחות ? תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אורטה מורחבת זהו מצב שמצריך מעקב צמוד. החל מ5 סמ-5.5 סמ מקובל להמליץ על ניתוח להחלפת האורטה. ההחלטה נקבעת לפי קצב ההתרחבות, סוג המסתם וגורמים נוספים. מומלץ לפנות לקרדיולוג מטפל כדי שישלח לבדיקות רלווטיות. כמו כן, מומלץ להפסיק לעשן (אם מעשן) ולהוריד לחץ דם - 2 גורמי סיכון מרכזיים בהצלחה

שוב שלום, תודה רבה על התשובה המהירה אך יש לי עוד כמה שאלות בבקשה : 1) אבי, עושה גם ספורט במכון הלב בביח הדסה הר הצופים פעמיים בשבוע.הוא עושה ספינינג ומכשירים נוספים אך לא מרים משקולות. בעברו הוא עבד פיזי והיה אדם מאוד פעיל. לא מעשן ומעולם לא היה במשקל עודף.בלי לחץ דם גבוה. שאלתי היא האם מותר לו במצבו לעשות ספורט ? ובאופן כללי מאמץ כלשהו?

18/07/2012 | 16:19 | מאת: נירה המשך מ14.7

כתבתי לך ב.14.7 החלטתי לשאול אותך שוב, כיוון שבגלל שהTSH בעבר היה סביב ה-4 ,והרופאה רצתה, שיהיה סביב 2-3 לכן קבלתי יוטירקס מזה כמה חודשים והיום עשיתי בדיקה: TSH=0.6 FT4=20 שאלתי האם ערכים כאלו משמוש בתרופה, שהספיגה שלה חזקה מהקודמת שקבלתי( בעבר קבלתי אלטרוקסין החדש), עלולים לגרום לתופעות, שאני מרגישה לחץ וכאבים בחזה ודפיקות לב? האם זה השפיע על התוצאות של ארגומטריה, הולטר לב ואקו? האם זה גם משפיע על לחץ הדם? המון, המון תודה על הסבלנות והעזרה !!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לפי בדיקות הדם, הרושם שניתן להוריד את מינון התרופה כדי שרמות הT4 יחזרו לנורמה. רמות כאלו יכולות לגרום לדפיקות לב . תלונות אלו יחלפו כאשר הרמות יתנרמלו. בהצלחה

15/07/2012 | 11:18 | מאת: נירה המשך מ15.7

חן חן לך על התייחסותך המהירה והעיניינית עזרת לי מאוד מי ייתן ויירבו כמוך!!!!!יום טוב ומוצלח וכייפי!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

בכיף!

15/07/2012 | 10:17 | מאת: נירה המשך מ14.7

המון תודה על תשובתך המהירה והעיניינית .אני עושה ספורט (הליכות פילאטיס ורקודים)לגבי שינה אני בגיל המעבר ללא ווסת ,סובלת מגלי חום ,מתקשה בשינה ,לגבי משקל עליתי בשנתיים האחרונות במשקל ואני בתהליך הרזייה.רק רוצה לשאול ייתכן ,שאין לי בעיה בלב ובכל זאת בגלל הMVP ,אני חשה את הכאבים בחזה בלב ????האם יש תרופות שמקלות? האם כדאי לקחתן??.שוב תודה ענקית!!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לצערי, אין תשובות מוחלטות במקרים כאלו. לאור עדות ברורה לבעיה לבבית, אנו בד"כ עובדים במקביל, מבצעים אקו לב במאמץ לשלילת בעיה לבבית ובנוסף, מנסים לשפר את המדדים האחרים. שינה- מומלץ לפנות למעבדת שינה כדי שנדע מה הבעיה בדיוק ולפי הבעיה נוכל להמליץ על פתרון (תרופה, חמצן, אחר). לגבי משקל- זה בהחלט יכול להיות קשור. הרבה פעמים בשל חוסר שינה, לחץ וכו' אנו חשים כאבים בחזה אשר לא קשורים ללב וקשורים לדלקת בסחוסים ו/או כיווץ שרירים בין הצלעות אשר מופיעים במצבים כאלו. לכן, פתרון של בעיות שינה, לחץ וכו' בהחלט יכול לעזור. לסיכום, תחילה- שוללים בעיה לבבית ובמקביל בודקים מה הבעיה של השינה.

14/07/2012 | 17:28 | מאת: אורי

שבת שלום!! אימי בגיל 100 והיא סובלת מהלב הדופק מגיע לפעמים ל-165(בבית החולים הרופא הזכיר פרפור חדרים) אימי יש לציין שהיא צלולה מאוד ומתלוננת מכאבים באזור הצלעות בצד שמאל.כעת היא בבית ומטופלת ע"י כדורים לפי מרשם של בי"הח. אך אפשר לעזור לה להסדיר את הדופק.לחץ הדם תקין יחסית. תודה מראש: אורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנו צריכים בשלב ראשון להבין מה היא הפרעת הקצב של אמך. לכן, מומלץ להתחיל בביצוע הולטר לב ואקו לב כדי לבדוק האם יש בעיה מבנית בלב ואיזו הפרעת קצב מדובר. לאחר ביצוע הבדיקות, נוכל לחשוב על טיפול תרופתי מתאים.

14/07/2012 | 15:44 | מאת: נירה

בת 52 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו .מטופלת ביוטירקס 100 ומאוזנת וכן MVP קל וMR קל. בחודשים האחרונים מרגישה דפיקות לב חזקות כאב בחזה, שמאמץ ומתח מחמירים אותו.לחץ הדם לעיתים 130_140 /80 הערכים הגבוהים הם הסיסטולי בבדיקות:אקו לב-הכל תקין, פרט לאי ספיקה קלה עם צניחה גבולית של עלי המסתם זה לגבי המסתם המיטרלי. לגבי המסתם הטריקוספידלי _יש אי ספיקה קלה(לא היה בבדיקות אקו קודמות לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. הולטר לב:קצב בסיסי שנע בין 46 ל102 - ממוצע 65 הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 3 לדקה בשעות לילה בלבד הפרעות קצב על חדריות APB'S מעטים בין 1 ל8 לשעה סהכ'14 בבדיקת ארגומטריה: במנוחה לחץ דם 130/80 דופק 97 שלב 1 3 דקות לחץ דם 150/80 דופק 136 שלב 2 3 דקות דופק 146 ללחץ דם 170/80 שלב 3 1 דקה ו20 שניות לחץ דם 200/80 ( אק'ג V.COUPLET'S ) התאוששות:4 דקות דופק 97 לחץ דם 140/80 זמן מאמץ 7:20 דקות ברוס:שלב 3 דופק מירבי :169 לחץ דם בשיא המאמץ 200/80 שינויים באק'ג:צניחות ST 1.5 מ'מ עולות שחלפו במנוחה סבירות נמוכה לאיסקמיה במאמץ מקסימלי. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ כושר בינוני . שאלתי האם הבדיקות תקינות ? האם יש משהו בתוצאות שמרמז על הכאבים בחזה שיש לי .מה לגבי הלחץ דם מה דעתך? .האם יש צורך בעוד בדיקות. ?המון תודה על הסבלנות הרבה ועל העזרה!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל הכבוד על הפירוט! לפי התוצאות שאת פירטת, הבדיקות הן סה"כ תקינות. לאור הימשכות התלונות ומבחן מאמץ לא אבחנתי, אני ממליץ לשקול ביצוע אקו לב במאמץ כדי לבדוק האם יש בעיה בלב. אנו רואים אנשים עם MR וMVP קל עם תלונות דומות לשלך ולעתים אנו מנסים טיפול אמפירי אבל זה רק לאחר ששללנו בעיות אחרות. כמו כן, האם השינה שלך תקינה? משקל? האם את מבצעת פעילות גופנית?

04/07/2012 | 12:30 | מאת: אמנון פונדק

אני בן 77 ולוקח דרך קבע תרופות לאיזון לחץ הדם שלי והא מאוזן. נאמר לי על-יד רופאת המשפחה שלי כי עלי לקחת גם ליפיטור כדי לשמור על רמת כולסטרול נכונה כי נטילת כדורים לאיזון לחץ הדם גורמת לכך שהגוף מיצר כולסטרול במקביל ולכן יש לקחת גם ליפיטור כדי לשמור על רמת כולסטרול נכונה! השאלה שלי היא אם אומנם זה כך ומה רמת הכולסטרול הרצויה שתיהיה בגופי. את התשובה אודה אם תבוא דרך האי-מייל הנ"ל! בתודה אמנון פונדק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא סיפקת מייל. ליפיטור לא פותר לחץ דם ואילו תרופות ללחץ דם לא מורידות כולסטרול ולכן אנו נאלצים לטפל בשתי הבעיות במקביל. לגבי היעד הטיפולי, זה תלוי במחלות הרקע שלך (סוכרת, גיל וכו'). מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל לגבי היעד בהצלחה

04/07/2012 | 09:52 | מאת: גלעד

שלום אבא שלי בן 75, עשה בדיקת צינתור, והתגלה שהעורק הראשי שלו סתום (80%). בנוסף, גם עורקים משניים נמצאו סתומים. מה הם סיכויי הצלחה של הניתוח? עד כמה הוא מסוכן? האם יש אנטרנטיבה לניתוח? לאבא שלי אין מחלות אחרות, הוא לא מעשן או שותה אלכוהול. הוא ביצע לפני כשנתיים ניתוח כלי-דם ברגל (בגלל אספקה דלה של דם לרגל).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכון של ניתוח כזה תלוי בגורמים רבים אשר לא סיפקת כמו תפקוד הלב שלו כעת, מספר המעקפים שרוצים לבצע, מחלות רקע, וכו'. לקבלת סיכון אישי מומלץ להתייעץ עם המנתח בהצלחה, ד"ר ארבל