צינתור לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

11/11/2012 | 14:19 | מאת: עינב

שלום רב, ברצוני לדעת האם צינתור לב הוא המענה הראשוני לאדם הלוקה בהתקף לב?, או ישנה חלופה נוספת לטיפול? והאם צינתור מומלץ באופן מיידי לאדם מבוגר שהתאושש מהתקף לב קשה מאד לילה קודם לכן? (האדם המבוגר בריא באופן יחסי ויש לו עבר של 9 צינתורים קודם לכן - בכולם לא נמצאה סתימה. ושבועיים קודם הצינתור במיפוי לב נאמר לו כי ליבו חזק כשל שור!)

שלום, בעיקרון, בכל התקף לב מומלץ לשקול צינתור. ישנם מקרים מיוחדים שבהם כלל זה לא מיושם (חוסר רצון המטופל, חוסר יכולת טכנית להתערבות, אי ספיקת כליות קשה) אך ברוב המקרים, בהחלט מומלץ. מיפוי זו בדיקה שיכוללה לפספס ויש לנו הרבה מקרים של מטופלים שעברו בדיקת מיפוי תקינה ולאחר מספר ימים חוו אירוע לבבי. בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)