צינתור וירטואלי-האם נחוץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

04/02/2013 | 16:44 | מאת: יעל

שלום רב בעקבות בקשה לקבלת אישור לחדר כושר- הןפניתי לקרדיולוג וממנו לבדיקות אקג (תקין) הולטר(תקין) ואקו במאמץ. בת 50 עם עודף כולסטרול קל שמאוזן בערך 6 שנים על ידי פרבליפ 20 מ"ג במהלך אקו במאמץ נדרשתי להגיע לדופק מטרה של 170- כשהגעתי לדופק 162 לא הרגשתי טוב- מעין לחץ בחזה (אולי קוצר נשימה?) וביקשתי להפסיק מיד אחר כך התאוששתי. רק על סמך הנתון הזה- כאשר כל שאר ממצאי 1.הבדיקה היו תקינים הרופא ביקש שאעבור צינתור וירטואלי- האם זה מוצדק? בסך הכל בחיי יום יום אינני מרגישה כאבים-לחצים וכדומה וכן האקג והפרמטרים האלקטרוניים היו תקיניםץ האם אשה בת 50 אמורה לעבור דופק כל כך גבוה בלי להרגיש כלום? 2.יש לי חשש לאלרגיה ליוד ולכן קיבלתי הכנה של כדורים נגד אלרגיה האם זה לא מסוכן בכל מקרה למרות הכדורים בנושא היוד? הזרקת חומר ניגוד? בתודה מראש יעל

שלום רב, בדרך כלל דופק המטרה הוא לפי גיל. דופק המטרה שלך הוא באיזור 170. אנשים רבים מרגישים לא טוב בדפקים גבוהים וברוב המקרים זה קשור לכושר ירוד ולא למחלת לב. ההחלטה על המשך בירור נקבעת לא רק על היכולת שלך. היא נקבעת גם על שינויים באקג, לחץ הדם ודופק בזמן הבדיקה ולאחריה בנוסף לאם יש או אין כאבים. כמו כן, ההחלטה לעתים היא לחומרה. בנוגע לאלרגיה ליוד, יש בהחלט עדיין סיכון למרות ההכנה. ההכנה אכן מורידה את הסיכון באופן משמעותי אך הסכנה עדיין קיימת ולכן מומלץ לבצע בדיקות עם יוד בבית חולים. בכל מקרה, לאור מורכבות המקרה, ממליץ בחום להתייעץ הקרדיולוג המטפל. אולי ניתן לשקול אקו דובוטמין

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)