התנפחות כפות רגלים עקב טיסה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

14/03/2013 | 14:21 | מאת: מנדי

שלום אני בן 60 שנה , בעבר היו לי 2 אוטמים . במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה בטיסות ארוכות של כרוב ל-12 שעות טיסה . שמתי לב שלאחר טיסה ארוכה מתנפחות לי כפות הרגלים . האם יש קשר לתופעה לבעיה לבבית ? האם מומץ בגלל התופעה לא להמשיך לטוס טיסות ארוכות מדוע זה קורה והאם זה מסכן אותי ומה ניתן עשות . עברתי אקו (לא נמצא אי ספיקת לב) ובדיקת ארגומטריה לאחרונה והכול בסדר . תודה

שלום רב, ישנן סיבות מרובות לבצקות כמו שאתה מציין. ראשית, בטיסות ארוכות אנו נוטים לשבת בכסא ולכן נוצרות אצל הרבה אנשים בצקות ואף קרישי דם. לכן, מומלץ תמיד להתהלך בזמן הטיסה. אם הבעיה ממשיכה, מומלץ לפנות לרופא כלי דם לשלילת בעיה בזרימת דם ברגליים. כמו כן, אפשר לשקול שימוש בגרביים אלסטיות בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)