דילול דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

11/09/2013 | 20:31 | מאת: יאנה

לאחר צנתור (לפני כחודש) מקבלת אספירין ופלויקס. הופיעו כתמים ברגליים ובידיים. בוצעו בדיקות דם והממצאים: pt-inr 0.93 pt-sec 10.8 pt% 100 . רופאת המשפחה אמרה כי זה תקין וכל שעלי לקחת הוא ויטמין סי. קרדיולוג יראה אותי רק בעוד כ-3 שבועות. אני מודאגת משטפי הדם וכן מהתוצאה החריגה של 10.8 . האם אין סכנה לשטפי דם משמעותיים? מה עלי לעשות?????

לאחר צינתור, אנחנו ממליצים נטילת תרופות לדילול הדם. תרופות אלו מונעות אירועי לב חוזרים אבל מעלות את הסיכון לדמם . דימומים על העור הם יחסית שכיחים אך לא מסוכנים ולכן אנחנו ממליצים לאנשים להמשיך במצב זה. זה לא מעיד על חסר ויטמינים . כמובן שמומלץ להיבדק ע"י רופא/ה כדי לראות שהכל תקין

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)