קלציום סקורינג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

22/02/2013 | 07:07 | מאת: אבי

כמעט בן 50 עם לחץ דם טיפה גבוה ורמת LDL של 112. יש לי סיפור משפחתי קשה של מוות בגיל צעיר עקב מחלת לב איסכמית אצל קרובי משפחה בדרגה ראשונה. יש שאלה אם לתת לי טיפול בסטטינים ואולי אפילו גם בתרופות להורדת לחץ דם והומלץ לי לבצע קרדיאק סי-טי בלי חומר ניגוד לבדיקת קלציום סקורינג. האם הבדיקה אכן מתאימה לי? מה יתרונותיה ומה חסרונותיה לגביי? תודה רבה לך!

שלום רב, בדיקת סיטי להערכת כמות הסידן היא בדיקה בהחלט מומלצת לאנשים כמוך. לפי בדיקה כזו, אנו נחליט כמה ואיך לטפל בכך. לחילופין, ניתן לבצע גם דופלר (אולטראסאונד) של עורקי הצוואר. אם באחת הבדיקות, נראה עדות לטרשת עורקים, נטפל בכך עם תרופות כדי להוריד את הסיכון למחלת לב בהצלחה

22/02/2013 | 12:36 | מאת: אבי

האם מתאים/עדיף לבצע בדיקה עם או ללא חומר ניגוד? תודה לך!!!

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)