LDL נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/01/2013 | 16:38 | מאת: Cleo

שלום, לפני כחודשיים היה לי אוטם בשריר הלב, ללא נזק לשריר. אני נוטל כמה תרופות, כולל ליפיטור 20 מ"ג (המקורי). בבדיקה קודמת היה לי LDL 101. תוצאות הבדיקה מהיום: LDL 46.1 HDL 44 Chlestrol 104 מזוני כולל מזונות שמורידים כולסטרול ותוספי מזון שמורידים כולסטרול, במטרה להפסיק ליטול ליפיטור (סטטין). האם אפשר להפסיק או להפחית את הליפיטור לאור LDL כל כך נמוך? קראתי שכולסטרול פחות מ-150 אינו טוב לבריאות. תודה.

שלום רב, אנחנו ממליצים לכולם להמשיך עם ליפיטור לכל החיים מכיוון שתרופות אלו מורידות גם דלקת. ייתכן ואפשר יהיה להוריד אצלך את המינון לאור הכולסטרול הנמוך שלך אך בהחלט לא מומלץ להפסיק בהצלחה ד"ר ארבל

13/01/2013 | 21:00 | מאת: Cleo

עברתי בדיקת דם לגילוי סימני דלקת. CRP ו-(Lp(a, תקינות לחלוטין. הומוציסטאין 10. עלי להורידו ל-8, כדי שגם הוא יהיה תקין. 1. האם כאשר (CRP, Lp(a והומוציסטאין יהיו תקינים ולא אזדקק עוד לנוגדי דלקת, אוכל להפסיק ליטול סטטין? 2. האם ליפיטור 20 מ"ג פעם ביומיים פועל כמו ליפיטור 10 מ"ג כל יום? או שחובה עלי להחליף את הכדורים? תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)