כאב בשוק לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/08/2013 | 10:17 | מאת: יאנה

עברתי לפני שבוע צנתור כפול באותו יום ברגל שמאל וביד שמאל . בנסיונות הליכה ברחוב או בעליה במדרגות הכאב בשוק הרגל השמאלית חזק ואני נאלצת להעצר לאחר 50 מ' להפסקה ארוכה. רופא כלי דם ביצע בדיקה וממצאיה: דפקים נמושו. לחץ קרסול זרוע שמאל 0.8=100/120 ומימין 1.02=120/120 ובדופלר אין הפרעה המודינמית משמעותית בעורקי הרגליים וכן אין לראות דלף במפשעות ובעורק רדיאלי שמאלי. הרופא הקרדיולוג אינו יכול לקבל אותי עכשיו אך המליץ לי לפנות למצנטר. המצנטר כעס וטען כי אם בוצעו בדיקות אלו עלי לקחת כדור נגד כאבים. האם עלי לחיות עם כאבים בהליכה או שישנה דרך נוספת לבדיקה לתופעה זו. תודה מראש

נשמע שעברת בירור יסודי ורציני. לצערנו, לאחר צינתורים, ישנם מטופלים שסובלים מכאבים אשר נמשכים כשבועיים אך חולפים בסופו של דבר. אני ממליץ לך לפנות לקרדיולוג שלך לביצוע ביקורת חוזרת בעוד שבוע אם הכאבים יימשכו. בכל מקרה, רפואה שלמה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)