המייל הקודם ששלחתי בעניין המחקר הדני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

18/07/2013 | 20:37 | מאת: זאובר סוניה

אודה לך ד"ר האם תוכל להיתמקד ספציפית לתוצאות המחקר שציינתי במייל הקודם זה מאוד חשוב. מאחר שהרופאים לא מסרו לנו בשום שלב שקיים קשר ולו הקטן ביותר בין החלפת מפרק ברך להתקפף לב אח"כ. רופאת המשפחה + הרופא שקיבל את בעלי בבית החולים לצורך ניתוח החלפת מפרק הברק לא התייחסו כלל ועיקר לא.ק.ג. שהביא עימו שם ניראו שינויים כלשהם. לכן לדעתי היה צורך לעשות ברור מעמיק לפני ביצוע החלפת מפרק הברך כדי לשלול כל אפשרות לסיבוך בעיקר לחולה עם חשד לשינויים בלתי מוסברים גם אם הם מינורים. הלא כן ???

מכיוון שאני לא ראיתי את האק"ג, לא אוכל לתת לך תשובה סופית. חשוב לציין שאנו לא מבצעים בדיקות מקיפות בד"כ על סמך שינויים מינורים באקג לאדם שמרגיש טוב ומועמד להחלפת ברך. הסיבה היא, שאין מחקר שהדגים שבירור וטיפול מונע את התקפי הלב שאת מציינת. מאידך, חשוב לאזן את כל גורמי הסיכון של המטופל (יל"ד, כולסטרול וכו') . לסיכום, כל אדם לפני ניתוח הוא בסיכון מוגבר בשל הניתוח. אין לנו הוכחות שבירור וטיפול , מונע אירועים אלו ולכן יש אינדיקציות מתי לברר. המרדים הוא זה שמחליט. בהצלחה!!

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)