חולה לב קל ובכושר ,לאחרונה סימפטומים המעוררים חשש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/10/2013 | 09:24 | מאת: עמית

בגיל 62 ,mi קל מאוד ב,2000 mi נוסף קל ב2010 ,הפעם עם נזק קל ללב, כתוצאה מהmi השני קצב הלב במנוחה עלה מנמוך כל חיי 45 ל58, מקטע פליטה במנוחה ירד מעט (אני בכושר)ל55% ובעומס 65% בגלל שהסטטינים פוגעים לי בשרירים ,אני לוקח ליפיטור 10 מג בלבד והldl הוא כ95 hdl כ45 טוטל 165 לחץ דם שהיה נמוך כל חיי 60/90 עלה בעקבות הmi השני ל120/80 ,עדיין בנורמה אך עלייה של עשרות אחוזים בדומה לקצב הלב. מ2005 ידוע על דליפה קלה במסתמי לב, שעדיין מוגדרת קלה. ב2011 לאור המשך תלונות מלאחר הmi השני(2010)ביצע הקרדיולוד שלי צינטור איבחוני שלא מצא הצרות חסימתית המחייבת טיפול,אך משום מה לאחר הצינטור המיחושים נעלמו, ב2013 חזרו מיחושים קלים כגון קצת מחפש אוויר בבוקר ןקצת חוסר נוחות בנשימה בשכיבה, הקרדיולוג שלי אמר להתעלם, ב4/20013 בעקבות כאב בחזה פיענוח אקג במכבי הצביע על שינויים קלים המעידים בגברים על אפשרות לאיסכמיה,בבית חולים ,אמרו שהשינויים מאוד קטנים ואני אולי בתעוקה לא יציבה קלה,בשיחה עם הקרדיולוג שלי השתחררתי ,כעבור מספר ימים עברתי לבקשת הקרדיולוג מיפוי לב שהצביע על איסכמיה מאוד קטנה באזור של הסטנס בדיאגונל מ2000,(מיפוי זהה למיפוי לפני הצינטור האיבחוני ב2011, הקרדיולוג אמר לי פשוט להתעלם מהכאבים והתעוקותושהלב בסדר, במשך חודשיים עברתי לדיאטה "תזונה כירורגית"שהיתה בעיקר שייקים ירוקים ואכן התסמינים לאט פסקו,עם הפסקת התסמינים חזרתי לדיאטה הרבה יותר ליברלית עם קצת נפילות עם מאפים, השבוע חזר לי התעוררות עם הרגשה שעבדתי קשה בשביל לנשום וקצת חוסר אוויר שחולף כעבור זמן וכאב קל באזור הלב ,הייתי במיון ,האקג לטענתם בסדר,אך יש גודש קל מאוד בעורקי הצואר, התסמינים נכון להיום ,מזה מספר חודשים שאני די עייף כל הזמן,(היתה לי תאונת אופניים לפני כשנה שניטרלה אותי מעשיית כושר למשך כמה חודשים,נדמה לי שאני כיום עם החזרה לאימוני כושר מתעייף ומפסיק הרבה קודם מהעבר,תופעות קלות מאוד של חיפוש אוויר גם במשך היום, אני מאוד מעוניין לבצע בירור ,נראה לי שרופאת המשפחה והקרדיולוג מאז הצינטור ההטיפולי ב2011 קצת חושבים שאני היפוכונדר , אני רוצה לברר האם לא מתפתחת לי אי ספיקת לב קלה בראשיתה. יש לי ביטוח משלים היקר של מכבי שמעולם לא השתמשתי בו אולי הגיע הזמן ,מחכה להמלצות להמשך הבירור

שלום רב, לאור הסיפור שלך, כדאי לשקול ביצוע את הבירורים הבאים: מבחן לב ריאה- כדי לראות מה הכושר שלך ומה יוצר אצלך הגבלה. ניתן לשלב אותו עם אקו במאמץ כדי לראות את פעילות הלב במאמץ בנוסף, הכולסטרול שלך לא מאוזן מספיק טוב. מומלץ לפנות למומחה לליפידים לצורך בדיקת אפשרויות נוספות להורדת הLDL שלך מתחת ל70 כפי שמומלץ בספרות המקצועית. בנוסף, מומלץ להירשם לתוכנית של שיקום לבבי. היא תעזור לך בפיתרון הוליסטי (כושר, פסיכולוג, תזונה וכו') בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)