פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
383 הודעות
352 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

26/09/2013 | 22:29 | מאת: ליאור

שלום. רציתי לשאול האם הוכח כי תרופות ממשפחת הססטינים גורמים לעליית הסוכר בדם . כיצד ניתן לברר האם עליית הסוכר היא כתוצאה מהתרופות כגון : ליפיטור , קריסטור . אני לוקח תרופות ממשפחת הססטינים משנת 1995 ולאחרונה רמת הסוכר שלי עלתה ל-130 ואני חושב שיש קשר לתרופות . מה ההמלצה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי זהו נושא חם מהשנים האחרונות. הדגימו במחקרים שאנשים שנוטלים סטטינים במינון גבוה 40-80, הסיכון לסוכרת אכן מוגדל אצלם. למרות זאת, הוכח כי אנשים אלו חיים יותר והמסקנה היא שהתרופות מעלות בקצת את הסיכון לסוכרת אבל מורידות בהרבה את הסיכון לשבת מוחי, אירוע לבבי ומוות ולכן אנחנו ממליצים לכולם להמשיך. אם רמות הסוכר שלך עלו, מומלץ לשקול טיפול לאיזון רמות הסוכר בהצלחה

25/09/2013 | 16:59 | מאת: ליאור

שלום. אני בן 60 ובעברי אוטם שריר הלב עם פגיעה קלה מאוד בשריר הלב , עובד רגיל , מבצע פעילות גופנית כמעט כל יום , בדיקות אקו לב וארגומטריה לא השתנו מאז האוטם . בשנה האחרונה שמתי לב שמייד לאחר ארוחת צהרים אני רדום מאוד ונרדם למשך רבע עד כחצי שעה כאילו כל הדם זורם לקיבה ולכן אני עייף ונרדם . האם התופעה מוכרת , האם העיפות קשורה לאוטם שעברתי ואם לא מה זה יכול להיות . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעה של עייפות היא תופעה שכיחה. לצערי, יש לה המון סיבות אפשריות ולכן קשה לי לנחש מה הסיבה. גורמים אפשריים: אנמיה, מתח נפשי, בעיה לבבית, ירידת סוכר וכו' ממליץ לפנות לרופא משפחה לצורך בירור

16/09/2013 | 08:23 | מאת: אורית

שלום, בעלי אמור לעבור השתלה, האם אפשר לקבל המלצה לרופאים שעורכים ניתוח מסוג זה. מה מידת הסיכון של הניתוח? תודה

כפי שמובן לך, אנחנו מנועים מלהמליץ בפורום זה. מומלץ לפנות לקרדיולוג מטפל

11/09/2013 | 20:31 | מאת: יאנה

לאחר צנתור (לפני כחודש) מקבלת אספירין ופלויקס. הופיעו כתמים ברגליים ובידיים. בוצעו בדיקות דם והממצאים: pt-inr 0.93 pt-sec 10.8 pt% 100 . רופאת המשפחה אמרה כי זה תקין וכל שעלי לקחת הוא ויטמין סי. קרדיולוג יראה אותי רק בעוד כ-3 שבועות. אני מודאגת משטפי הדם וכן מהתוצאה החריגה של 10.8 . האם אין סכנה לשטפי דם משמעותיים? מה עלי לעשות?????

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר צינתור, אנחנו ממליצים נטילת תרופות לדילול הדם. תרופות אלו מונעות אירועי לב חוזרים אבל מעלות את הסיכון לדמם . דימומים על העור הם יחסית שכיחים אך לא מסוכנים ולכן אנחנו ממליצים לאנשים להמשיך במצב זה. זה לא מעיד על חסר ויטמינים . כמובן שמומלץ להיבדק ע"י רופא/ה כדי לראות שהכל תקין

06/09/2013 | 19:37 | מאת: גבע

שלום ושנה טובה ובריאה . אבקש לשאול מה ההבדל בין 2 אבחנות: 1. התקף לב . 2. אוטם שריר הלב עם הרחבה ותומך בעורק . האם באבחנה ראשונה של התקף לב שלא נגרם כתוצאה מעצרות בעורק חובה לתת לחולה תרופות ממשפחת הססטינים . האם באבחנה השניה נדרש ומתחייב בגלל ההרחבה והתומך שהוכנס לעורק לתת לחולה תרופות ממשפחת הססטינים להורדת שומנים בדם . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זו אותה אבחנה עם שמות נרדפים. הטיפול זהה

הגליל מתכת הקפיצי הזה, ששומר את העורק ללא חסימה?? וזה נשאר קבוע? 2. האם מחלות לב הינן תורשתיות, כך שאם אבא עבר 2 צינתורים, גם אני חשופה לזה, או שמא אורח חיים (או גם וגם).? 3. איך אני יודעת שאני לא צריכה צינתור, או עתידה לעבור תוך שנה התקף? כי חוויתי כיומיים מעין לחצים, לא תכופים, באזור החזה, ומעולם לא בדקתי אזור זה, מלבד א.ק.ג. לפני כחצי שנה (כנוהל שיגרתי שדרש אסותא ivf). גיל 45. האם יש לגשת סתם לקרדיולוג, על כל לחצים בחזה? בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

1. הגליל הקפיצי נשאר לכל החיים 2. למחלות לב יש מרכיב גנטי אצל בערך 50% מהאנשים. אנחנו ממליצים לבני משפחה של אנשים שחוו אירוע לבבי לפני גיל 45 בגברים ו55 בנשים להיות במעקב 3. מומלץ על כל אירוע להיבדק אצל רופא. הוא יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות בהצלחה

27/08/2013 | 16:29 | מאת: שלומי

לפני כ- 3 שנים עברתי ארוע לב שבמהלכו עברתי צינתור.אני היום בן 53 . אני מטופל בין היתר בתרופה בשם אקספורג'(2 כדורים 80 מ"ג ליום). לאחרונה אני חש עייפות בדקתי לחץ דם ולתדהמתי לחץ הדם שלי נמוך מאוד 90/60.(חזרתי על הבדיקה במשך מספר ימים והתוצאות דומות)... ל"ד שלי בדרך כלל היה סביב 120/80. יצויין כי בחצי שנה האחרונה אני מקפיד על דיאטה (הורדתי כ- 15 ק"ג) ועוסק בפעילות גופנית.(הליכה 15-20 ק"מ בשבוע)האם עלי להוריד מינון? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון, אנו מעוניינים להוריד לחץ דם לאיזור 120/80. לאור תחושת חולשה ולחץ דם נמוך, ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך לגבי הורדת מינון תרופות בהצלחה

22/08/2013 | 15:18 | מאת: לילי

שלום ד"ר, אחותי בת 66 סובלת מזה 5 שנים מפירפור פרוזדורים. לפני 3 שנים הציעו לה לעשות אבלציה, אבל פחדה. המשיכה עם התרופות והיא סובלת מחולשה כל הזמן. רופא באיכילוב הציע לה לשים קוצב ולעשות אבלציה קלה. הוא אמר מאוחר לרק אבלציה כי היא הרבה זמן עם פירפורים. האם כדאי שתעבור רק אבלציה ואם זה לא מצליח להוסיף קוצב - כפי שהציע הפרופסור לפני 3 שנים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו שאלה שהתשובה אליה מאוד תלוי במי החולה, תוצאות הבדיקות וכו לכן, לא אוכל לתת תשובה ישירה בהצלחה

21/08/2013 | 18:55 | מאת: איציק

שלום. עברתי אוטם שבמהלכו הוכנס תומך לעורק לאחר פתיחתו . הבנתי שכתוצאה מפתיחת הסתימה והכנסת התומך נוצרה דלקת בעורק . שאלתי : איזו תרופה מכל התרופות שרשמתי פותרת את בעיית הדלקת והאם אצטרך לקחת אותה כל חיי . חוסמי ACE חוסמי ביטא אספרין חוסם ADF ססטינים תוודה

לקריאה נוספת והעמקה

את כל התרופות שציינת פרט לחוסם ADP תצטרך לקחת לכל החיים. מצטער :) חוסם ADP אנחנו בד"כ מפסיקים לאחר שנה (כמובן לאחר התייעצות עם הקרדיולוג שלך)

13/08/2013 | 10:17 | מאת: יאנה

עברתי לפני שבוע צנתור כפול באותו יום ברגל שמאל וביד שמאל . בנסיונות הליכה ברחוב או בעליה במדרגות הכאב בשוק הרגל השמאלית חזק ואני נאלצת להעצר לאחר 50 מ' להפסקה ארוכה. רופא כלי דם ביצע בדיקה וממצאיה: דפקים נמושו. לחץ קרסול זרוע שמאל 0.8=100/120 ומימין 1.02=120/120 ובדופלר אין הפרעה המודינמית משמעותית בעורקי הרגליים וכן אין לראות דלף במפשעות ובעורק רדיאלי שמאלי. הרופא הקרדיולוג אינו יכול לקבל אותי עכשיו אך המליץ לי לפנות למצנטר. המצנטר כעס וטען כי אם בוצעו בדיקות אלו עלי לקחת כדור נגד כאבים. האם עלי לחיות עם כאבים בהליכה או שישנה דרך נוספת לבדיקה לתופעה זו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שעברת בירור יסודי ורציני. לצערנו, לאחר צינתורים, ישנם מטופלים שסובלים מכאבים אשר נמשכים כשבועיים אך חולפים בסופו של דבר. אני ממליץ לך לפנות לקרדיולוג שלך לביצוע ביקורת חוזרת בעוד שבוע אם הכאבים יימשכו. בכל מקרה, רפואה שלמה

08/08/2013 | 09:36 | מאת: דורית

שלום רב, 1. היכן מפורסמת הסטטיסטיקה לגבי אחוז האנשים שנשאר בחיים 10 שנים (או פחות) לאחר נתוח מעקפים שבוצע לפני שנה והיום צנתור טיפולי נוסף.

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מכיר אתר כזה בארץ

07/08/2013 | 09:02 | מאת: טניה

שלום רב. בת 32. ביצעתי מיפוי לב טליום עקב כאבים חוזרים בחזה עם הקרנה ליד שמאל שבאים והולכים כמה פעמים בשבוע. להלן תוצאות הדביקה: דופק מנוחה 60. קצב: סינוס בשיא המאמץ: ל"ד 130/80 דופק 160 ( 85% מהמטרה). משך 10:30 דקות שינויים באקג במאמץ: ללא דינמיקה משמעותית ממצעי המיפוי: פגם מילוי קבוע קדמי בזלי ואמצעי ללא הפרעה אזורית - אקטפקט קרוב לוודאי. lvef מאמץ 62 % lvef מנוחה 45% ללא הרחבה של חדר שמאל במאמץ אשמח מאוד לפיענוח והסברים בסיכום רשום:אין עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית משמעותית במאמץ - הכוונה היא שאין איסכמיה או אין איסכמיה משמעותית?

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון הבדיקה לא מדגימה איסכמיה . זה אומר שכנראה אין סתימות בעורקי הלב. צריך לברר למה יש 45% במנוחה. זה מספר לא תקין. מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור ממצא זה

27/07/2013 | 01:21 | מאת: גלית בן זקן

אבי עבר צנתור בלב אתמול ,בעורק הימני. האם יוכל לטוס עמנו לחופשה באילת בעוד כשבועיים? תודה. גלית.

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון ההחלטה תלויה בסיבה לצינתור ומצבו הרפואי הכללי. ההחלטה ניתנת ע"י הקרדיולוג שטיפל באבא שלך בהצלחה

20/07/2013 | 07:51 | מאת: מני

שלום. עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה . האוטם הוכר לא בגלל שומנים בדם . לא היו לי לפני האוטם שומנים בדם . כשיצאתי מבית החולים קיבלתי תרופה נגד שומנים כטיפול מונע בשומנים . כששאלתי את הרופא בית חולים מדוע נתן לי גם את הכדור הזה הרי אין לי שומנים גבוהים בדם טען "שלכדור יש אפקט נוסף מלבד ורדת כולסטרול שנקרא "אפקטים פלאוטרופיים" שמשפיעים ישר על תהליך הדלקת בעורק , השפעה על האנדותל ועוד " . היום קופת חולים מסרבת לכסות את הכדור הזה בטענה שהכדור לא קשור לפגיעה בעבודה והוא ניתן למניעה בלבד . אני מבקש לציין שבעקבות הפגיעה התחלתי לקבל מספר כדורים כולל את הכדור שקו"ח מסרבת לכסות ולפני הפגיעה לא קיבלתי את הכדורים האלה . האם לדעתך קו"ח צודקת ואם לא מה ניתן לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם בית החולים הגדיר את האירוע שלך כהתקף לב, אתה נדרש לפחות ל5 תרופות לשנה הראשונה ו4 תרופות בהמשך. המלצות אלו לא נתונות למשא ומתן. לכן, אם אכן הוגדרת כ"התקף לב" יש לדרוש מקופת החולים לעמוד בדרישות אלו. אם לא היה התקף לב, המצב יותר נזיל וזה דורש התעמקות ספציפית של הקרדיולוג שלך לצורך החלטה על אלו תרופות אתה נדרש אליהן בהצלחה

20/07/2013 | 19:42 | מאת: מני

תודה . אנא תרחיב בקשה : מה זה התקף לב , איך הוא מוגדר ? מהם 5 התרופות לשנה הראשונה ? מהם 4 התרופות בהמשך ? תודה

18/07/2013 | 20:37 | מאת: זאובר סוניה

אודה לך ד"ר האם תוכל להיתמקד ספציפית לתוצאות המחקר שציינתי במייל הקודם זה מאוד חשוב. מאחר שהרופאים לא מסרו לנו בשום שלב שקיים קשר ולו הקטן ביותר בין החלפת מפרק ברך להתקפף לב אח"כ. רופאת המשפחה + הרופא שקיבל את בעלי בבית החולים לצורך ניתוח החלפת מפרק הברק לא התייחסו כלל ועיקר לא.ק.ג. שהביא עימו שם ניראו שינויים כלשהם. לכן לדעתי היה צורך לעשות ברור מעמיק לפני ביצוע החלפת מפרק הברך כדי לשלול כל אפשרות לסיבוך בעיקר לחולה עם חשד לשינויים בלתי מוסברים גם אם הם מינורים. הלא כן ???

לקריאה נוספת והעמקה

מכיוון שאני לא ראיתי את האק"ג, לא אוכל לתת לך תשובה סופית. חשוב לציין שאנו לא מבצעים בדיקות מקיפות בד"כ על סמך שינויים מינורים באקג לאדם שמרגיש טוב ומועמד להחלפת ברך. הסיבה היא, שאין מחקר שהדגים שבירור וטיפול מונע את התקפי הלב שאת מציינת. מאידך, חשוב לאזן את כל גורמי הסיכון של המטופל (יל"ד, כולסטרול וכו') . לסיכום, כל אדם לפני ניתוח הוא בסיכון מוגבר בשל הניתוח. אין לנו הוכחות שבירור וטיפול , מונע אירועים אלו ולכן יש אינדיקציות מתי לברר. המרדים הוא זה שמחליט. בהצלחה!!

18/07/2013 | 16:31 | מאת: זאובר סוניה

קראתי כתבה באינטרנט על מחקר שנעשה בקרב 95,000 איש בדנמרק שעבר ניתוח להחלפת מפרק ברך. תוצאות המחקר נרשמו בכתב העט הרפואי Archives of Internal Medicine והחוקרים הישוו כל מטופל עם 3 רנשים באותו מין וגיל שלא עברו החלפת מפרק ברך בין השנים 1998-2007 וגילו כי ניתוח להחלפת מפרק ברך או ירך סיכון גבוע עד פי 31 להתקף לב בשבועיים שלאחר הניתוח.במהלך 6 השבועות שלאחר הניתוח שלהם כל אחד מ- 500 מטופלים שעברו ניתוח להחלפת מפרק ברך עברו התקף לב וזאת בהשוואה לאנשים שלא עברו ניתוח זה.הם אף ציינו שהיתוך העצמות עלול לעודד היווצרות קרישי דם. האם הרופאים הקרדיולוגים והאורתופדים בארץ מודעים/מכירים מחקר/טיעון שכזה ואיך מתייחסים לזה ? האם פציאנט בן 58 המגיע לניתוח מפרק ברך עם שינויים כלשהם בא.ק.ג. שלפני הניתוח לא מחייב בדיקה יסודית אם ישנם בעיות לב סמויות שלא ניתגלו בבדיקה רגילה/פשוטה ?? אודה על תשובתך הדחופה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רופאים בהחלט מודעים לסיכון הניתוחי למטופלים אשר עוברים ניתוחים. לכן, לפני כל ניתוח, מרדים בודק את החולה ולפעמים דורש אישור של קרדיולוג לקראת הניתוח. לעתים קרובות, אנו דוחים ניתוחים לא דחופים לצורך בירור או טיפול לפני הניתוח מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

23/06/2013 | 19:06 | מאת: חוסין

עברתי שני התקפי לב עם חמש סנטורים0 אחרי ההתקפ השני אני מתעלפ הרבה עם ובלי מאמץ עשיתי כל הבדיקות הנדרשות כמו הולטר שהעיד על הפרעות קצב הרופא החליט על נטילת תרופה בשם אמיודקור אבל לא ממש עזרה נכון מספר ההתעלפיות ירד אך לא הפסיק לגמרי עשיתי לאחרונה בדיקת תילת באכלוב התשובה היתה שהכל מראה תקין מצבי הנפשי התכיל להתדרדר אני נזהר לצאת מהבית

לקריאה נוספת והעמקה

אתה מציג מצב מסובך אשר יכול להיגרם ממגוון סיבות. ממליץ לך לפנות לקרדיולוג נוסף לצורך המשך בירור בהצלחה

23/06/2013 | 18:55 | מאת: חוסין

23/06/2013 | 18:55 | מאת: חוסין

06/06/2013 | 08:51 | מאת: שגיא

שלום. נמצא אצלי בביצוע CT וירטואלי עורק קטן עם היצרות של 50% בחלקו האמצעי של RCA . האם לדעתך היצרות כזו יכולה לגרום ללחצים ולכאבים בחזה ללא קשר למאמץ והוא מופיע באופן אקראי . תודה

זו שאלה שלא ניתן לענות עליה בלי לראות את הסרט. מומלץ להתייעץ עם מצנתר שיסתכל על הסרט

03/06/2013 | 10:32 | מאת: nate

שלום. אני לוקח קריסטור 10 מ"ג מספר שנים ולאחרונה התגברו כאבי השרירים ברגלים אצלי . האם יש דרך להקטין את כאבי השרירים מלבד להחליף לסוג אחר של כדור כי את רובם כבר ניסיתי עם הקריסטור הכאב הוא הנסבל ביותר . האם מומלץ לקחת Q10 להקלת כאבי השרירים ? אם כן על איזה סוג מומלץ כי יש הרבה סוגים בשוק . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו בעיה נפוצה שאין לה פתרון קל. מומלץ לפנות למומחה בתחום. בגדול, אנו מנסים לשנות את המינון ולנסות יום כן/יום לא. לפעמים מגנזיום עוזר. לפעמים q10 עוזר בהצלחה

24/05/2013 | 09:48 | מאת: אושרית

בוקר טוב ד"ר יקר אתמול בצהרים הרגשתי ק וצר נשימה מן חסימה דופק מהיר וחוסר תחושה בצד ימין של הפנים ויד ימין התסמינים היו מלווים במן הרגשה של שקיעה וחולשה עד כדי כמעט עילפון חשוב לציין שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריסPTH גבוה. לפני כשנתיים עברתי כריתה חלקית של תירואיד ולפני עברתי ניתוח של כריתת אונה ימנית של פארתירואיד .... בנוסף יש לי לחץ על חוט השדרה בעמוד שדרה צווארי הומלצתי על ניתוח אשמח לתשובה בהקדם המקרה התרחש במקום העבודה חזרתי הביתה למנוחה ולא פניתי לרופא נא תגובתך בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות לבדיקת רופא בהקדם כדי להבין מה קורה בהצלחה

13/05/2013 | 20:59 | מאת: חיים

שלום רב, אני כ שנה וחצי לאחר צנתור ב LAD ורציתי לדעת כמה זמן לאחר הצנתור מומלץ לקחת את המדלל PLAVIX , אני מניח שאת המיקרופירין אני אמשיך ... ברצוני לציין שאני מרגיש טוב ובכושר טוב... תודה מראש על התשובה חיים

שלום רב, בעיקרון אנחנו ממליצים על טיפול בשנה. יש מקרים שאנו ממליצים לזמן יותר ממושך. מומלץ לפנות לקרדיולוג שלך כדי לדעת עוד כמה זמן אתה צריך ליטול פלוויקס ד"ר ארבל

13/05/2013 | 21:44 | מאת: חיים

ראשית , תודה על התגובה המהירה. שנית , ביקרתי אצל קרדיולוג שנתן לי להבין שההחלטה נתונה לי מאחר ולא ברור מה עדיף להמשיך עוד קצת או להפסיק... ברצוני לציין שאני עוסק בפעילות ספורטיבית ומעוניין לחזור לפעילות מוטורית (אופנוע) וחושש מדימומים חלילה אם יקרו... ומוכן לדחות סיפוקים אם זה נחוץ אך לא קיבלתי תשובה ממנו, לא יודע מה לעשות ? שוב תודה חיים

28/04/2013 | 13:16 | מאת: אורית

שלום, רציתי לדעת מס' פרטים על הצינתור הנ"ל לתיקון PFO. 1) האם לאחר ניתוח כזה ניתן לשוב לפעילות גופנית תקינה לחלוטין בדיוק כמו לפניי הניתוח, או שתהיינה איזה שהן מגבלות עתידיות בפעילות גופנית מאומצת? (אני רצה מס' פעמים בשבוע מסלול של כ12 קמ' כל פעם) 2)מה הסיבוכים האופציונלים בניתוח זה? 3)אם אפשרי לא לקחת שום כדור לאחר הניתוח הנ"ל? תודה רבה :)

בעיקרון אם הפעולה מצליחה, אין הגבלות מבחינהת פעילות גופנית סיבוכים- כדאי לדבר עם המצנתר המטפל. בעיות שכיחות: בעיות של צינתור ובנוסף, סיכוי לבעיות דימום. הפעולה די בטוחה וברוב המקרים עוברת בשלום לגבי תרופות, זה תלוי במחלות רקע שלך ומצריך שיחה רצינית עם הרופא שלך בהצלחה

14/03/2013 | 14:21 | מאת: מנדי

שלום אני בן 60 שנה , בעבר היו לי 2 אוטמים . במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה בטיסות ארוכות של כרוב ל-12 שעות טיסה . שמתי לב שלאחר טיסה ארוכה מתנפחות לי כפות הרגלים . האם יש קשר לתופעה לבעיה לבבית ? האם מומץ בגלל התופעה לא להמשיך לטוס טיסות ארוכות מדוע זה קורה והאם זה מסכן אותי ומה ניתן עשות . עברתי אקו (לא נמצא אי ספיקת לב) ובדיקת ארגומטריה לאחרונה והכול בסדר . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנן סיבות מרובות לבצקות כמו שאתה מציין. ראשית, בטיסות ארוכות אנו נוטים לשבת בכסא ולכן נוצרות אצל הרבה אנשים בצקות ואף קרישי דם. לכן, מומלץ תמיד להתהלך בזמן הטיסה. אם הבעיה ממשיכה, מומלץ לפנות לרופא כלי דם לשלילת בעיה בזרימת דם ברגליים. כמו כן, אפשר לשקול שימוש בגרביים אלסטיות בהצלחה

12/03/2013 | 14:30 | מאת: אבי

בעבר לקחתי ריאלין 30 מיליגראם LA אני חי בקמבודיה ואין פה רפואה.האם מותר לי ליטול RETALIN LA אחרי צינתור?

12/03/2013 | 14:33 | מאת: אבי

את הצינתור עברתי בעקבות 2 אירועי לב קשים תוך 24 שעות.השתילו לי 2 סטנטים

לא ברורה לי השאלה. אנא פרט יותר

אני חי בקמבודיה ופה עברתי את הצינתור ואת אירועי הלב ואין לי עם מי להתייעץ

12/03/2013 | 14:53 | מאת: אבי

את הצינתור עברתי בעקבות 2 אירועי לב קשים תוך 24 שעות.השתילו לי 2 סטנטים

והחדרת סטנט? אם כן איזו סוג?

09/03/2013 | 13:04 | מאת: מיכל

שלום רב, אבא שלי, בן 66, עבר לפני 4 חודשים צנטור, שבמהלכו היה צורך לשים 2 סטדנים. בכלליות מרגיש טוב, נמצא במעקב של מכון הלב. כעת מעוניין לטוס לבולגריה לנופשון. ברצוני לדעת האם יש איזשהו סיכון או בגבלה בטיסה או נסיעה מסוג זה. (פרט לנושא ביטוחי שאותו אבדוק בנפקד) בברכה, מיכל

שלום רב, הסיכון תלוי במגוון גורמים אשר מומלץ לברר עם הקרדיולוג המטפל: היקף ההמחלה הכלילית האם יש נזק לשריר הלב? התפקוד ביום יום לסיכום, מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך קבלת אישור וכנ"ל לחברת הביטוח

28/02/2013 | 01:42 | מאת: יוסי

בן 50 . הומלץ לי לבצע CARDIAC C.T ללא חומר ניגוד לבדיקת SCORING CALCIUM בשאלה של הסתיידויות. האם יכול להיות מצב שיש פלקים טרשתיים משמעותיים אך הם אינם מסויידים ולכן הבדיקה תראה שהכל בסדר אך למעשה אין זה כך? מה הסבירות לכך? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

כל בדיקה רפואית היא לא 100% מדויקת. יחד עם זאת, סיטי לב להערכת כמות הסידן היא בטיחה בטוחה עם מעט קרינה אשר נחשבת מאוד מדויקת בהצלחה

23/02/2013 | 08:53 | מאת: יאיר

שלום. עברתי 2 אוטמים בגיל צעיר יחסית ובמסגרת הבדיקות עברתי מספר בדיקות קרישה . בדיקה אחת ששמה clotting factor VIII התקבלה עם תוצאות גבוהות של 226 כאשר הגבול העליון הוא 150 . כל יתר בדיקות הקרישה היו תקינות . האם לדעתך יש קשר בין האוטמים לתוצאה גבוהה כזו והאם ניתן להוריד את הרמה . אני לוקח תרופות כגון : אספרין 100 מ"ג , קריסטור ואיזיטרול . תודה

שלום רב, להפרעות קרישה מולדות, לעתים יש קשר להופעה של מחלות בגיל מוקדם. סוג ההפרעה חשובה ובנוסף, להבין האם יש גורמי סיכון נוספים. מומלץ לפנות למומחה לקרישה לצורך הבנת המשמעות בהצלחה

22/02/2013 | 07:07 | מאת: אבי

כמעט בן 50 עם לחץ דם טיפה גבוה ורמת LDL של 112. יש לי סיפור משפחתי קשה של מוות בגיל צעיר עקב מחלת לב איסכמית אצל קרובי משפחה בדרגה ראשונה. יש שאלה אם לתת לי טיפול בסטטינים ואולי אפילו גם בתרופות להורדת לחץ דם והומלץ לי לבצע קרדיאק סי-טי בלי חומר ניגוד לבדיקת קלציום סקורינג. האם הבדיקה אכן מתאימה לי? מה יתרונותיה ומה חסרונותיה לגביי? תודה רבה לך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת סיטי להערכת כמות הסידן היא בדיקה בהחלט מומלצת לאנשים כמוך. לפי בדיקה כזו, אנו נחליט כמה ואיך לטפל בכך. לחילופין, ניתן לבצע גם דופלר (אולטראסאונד) של עורקי הצוואר. אם באחת הבדיקות, נראה עדות לטרשת עורקים, נטפל בכך עם תרופות כדי להוריד את הסיכון למחלת לב בהצלחה

22/02/2013 | 12:36 | מאת: אבי

האם מתאים/עדיף לבצע בדיקה עם או ללא חומר ניגוד? תודה לך!!!

20/02/2013 | 16:14 | מאת: מאיר

שלום, אני יומיים אחרי צינתור והחדירו לי סטנד בעורק ראשי לאחר שהיה סתום, השאלה, בלילה או אחרי מאמץ אני מרגיש דפיקות בחזה ובלב וכאילו מרגיש עצם זר בליבי (או שלפחות נוח לי לחשוב כך), זה די מלחיץ וגורם לי להתעורר מספר פעמים במשך הלילה. האם הדבר נורמאלי לפרק הזמן שעבר מאז הצינתור? האם מדובר בתופעות סבירות, או שעלי לפנות למרפאה? והאם זה נובע מחרדות שלאחר האירוע? כמה נתונים: אני בן 45 בריא בדרך כלל, לא מעשן והגעתי לצינתור לאחר בדיקת מאמץ שגרתית אשר עלה בה חשש ויום לאחר הבדיקה הרגשתי את הכאבים בחזה שבעקובתם הגעתי לב"ח ותוך יומיים כבר עשו לי צינתור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תחושות של גוף זר לאחר צינתור הן שכיחות בימים הראשונים לאחר צינתור. יש לציין כי אם אתה חש כאבים, אי נוחות או כל דבר אחר אשר מפריע לך, מומלץ בחום לפנות לרופא לצורך בדיקה רק טוב, ד"ר ארבל

20/02/2013 | 07:22 | מאת: יוסי

הומלץ לי לבצע CARDIAC C.T ללא חומר ניגוד לבדיקת SCORING CALCIUM בשאלה של הסתיידויות. איך זה מתבצע? בהרדמה? זה הרבה מאוד קרינה? מה זה בודק? מה רמת הדיוק של הבדיקה? מה הסיכוי שהבדיקה מראה שהכל בסדר אך לא נכון? מה הסיכוי שהבדיקה מראה שיש בעיה אך הכל בסדר? מה הסיכוי שתהינה תוצאות לא ספציפיות שסתם יגרמו לבלבול?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה זו מתבצעת כמו כל CT. אתה שוכב על מיטה והסורק מצלם אותך במשך כחצי דקה ללא הזרקת חומר ניגוד. הבדיקה כוללת מעט מאוד קרינה (הרבה פחות ממיפוי לשם השוואה( הבדיקה עצמה מאוד מדויקת ומתאימה למטופלים ללא מחלת רקע ידועה בסיכון בינוני. היא מאפשרת לזהות חולים אשר כדאי לטפל בהם באופן אגרסיבי יותר (להוריד יותר כולסטרול ולחץ דם). בעיקרון, בדיקה זו לא מומלצת אם יש לך כאבים בחזה או קוצר נשימה כי היא תשאיר אותך עם סימני שאלה. היא מיועדת לאנשים באיזור גיל 50 עם מעט גורמי סיכון.

15/02/2013 | 11:16 | מאת: אדי

שלום. האם כל הסוכרתיים חייבים ללקות בלבם. או האם כל חולי הלב חייב שיהיה להם סוכרת. אנה השיבו לי על שאלותיי.

אדם שיש לו סוכרת, יש לו סיכון של פי 2 לפתח מחלת לב לעומת אדם ללא סוכרת. לרוב חולי הלב אין סוכרת. הסיבות למחלות לב הן מגוונות וכוללות: עישון, גיל, השמנה, סוכרת , יתר לחץ דם, כולסטרול וכו'

אבי (בן 83) (עבר 3 ארועים מוחים במהלך 5 שנים) במשך החודש האחרון נמצא בביתי חולים .גילו לו סכרת וגם עבר התקף לב בצקת ראות 3 פעמים וכל זאת בחודש ימים עבר לבלינסון להחלפת מסתם אורטלי בלב אבל שם סירבו לנתח או לצנטר אותו כי הוא חולה נייח , והוא לא עומד בקריטריונים מצבו של אבי גרוע מאוד מחפשת בדחיפות מומחה שיעזור אשמח להמלצות

לקריאה נוספת והעמקה

אנחנו מנועים מלהמליץ על רופא ספציפי. ממליץ בחום לפנות לקרדיולוג בקופ"ח כדי שיעזור לעשות סדר בבלאגן

04/02/2013 | 16:44 | מאת: יעל

שלום רב בעקבות בקשה לקבלת אישור לחדר כושר- הןפניתי לקרדיולוג וממנו לבדיקות אקג (תקין) הולטר(תקין) ואקו במאמץ. בת 50 עם עודף כולסטרול קל שמאוזן בערך 6 שנים על ידי פרבליפ 20 מ"ג במהלך אקו במאמץ נדרשתי להגיע לדופק מטרה של 170- כשהגעתי לדופק 162 לא הרגשתי טוב- מעין לחץ בחזה (אולי קוצר נשימה?) וביקשתי להפסיק מיד אחר כך התאוששתי. רק על סמך הנתון הזה- כאשר כל שאר ממצאי 1.הבדיקה היו תקינים הרופא ביקש שאעבור צינתור וירטואלי- האם זה מוצדק? בסך הכל בחיי יום יום אינני מרגישה כאבים-לחצים וכדומה וכן האקג והפרמטרים האלקטרוניים היו תקיניםץ האם אשה בת 50 אמורה לעבור דופק כל כך גבוה בלי להרגיש כלום? 2.יש לי חשש לאלרגיה ליוד ולכן קיבלתי הכנה של כדורים נגד אלרגיה האם זה לא מסוכן בכל מקרה למרות הכדורים בנושא היוד? הזרקת חומר ניגוד? בתודה מראש יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדרך כלל דופק המטרה הוא לפי גיל. דופק המטרה שלך הוא באיזור 170. אנשים רבים מרגישים לא טוב בדפקים גבוהים וברוב המקרים זה קשור לכושר ירוד ולא למחלת לב. ההחלטה על המשך בירור נקבעת לא רק על היכולת שלך. היא נקבעת גם על שינויים באקג, לחץ הדם ודופק בזמן הבדיקה ולאחריה בנוסף לאם יש או אין כאבים. כמו כן, ההחלטה לעתים היא לחומרה. בנוגע לאלרגיה ליוד, יש בהחלט עדיין סיכון למרות ההכנה. ההכנה אכן מורידה את הסיכון באופן משמעותי אך הסכנה עדיין קיימת ולכן מומלץ לבצע בדיקות עם יוד בבית חולים. בכל מקרה, לאור מורכבות המקרה, ממליץ בחום להתייעץ הקרדיולוג המטפל. אולי ניתן לשקול אקו דובוטמין

26/01/2013 | 12:34 | מאת: אוהד

שלום. אני בן 60 , עברתי אוטם לפני 10 שנים ומרגיש עייפות אדירה לאחר ארוחת צהרים או ארוחת ערב . שמתי לב שזה קורה לי גם בימי מנוחה ולא רק בימים בהם אני עובד. בימים שאני עובד אז אחרי ארוחת צהרים אני בצנועה אבל אם אני מתיישב אז אני מתחיל לנמנם וזה לא נעים כי כל פעם אחרי ארוחה הגוף שלי דורש נמנום קצר ואח"כ אני ער לחלוטין . אשמח לקבל הסבר לתופעה והאם עלי לעבור בדיקות כלשהן . לאחרונה עברתי אקו + ארגומטריה ונראה תקין . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אנשים רבים חשים עייפות לאחר ארוחות. ברוב המקרים זה קשור לעובדה שהם אוכלים יותר מידי אוכל ואז רוב הדם מתרכז בקיבה ומעיים. הפתרון בד"כ הוא לאכול ארוחות קטנות יותר ואם צריך, יותר ארוחות לאורך היום במקום ארוחות גדולות.

25/01/2013 | 17:21 | מאת: דודי

מתי יש טעם ב-CT אנגיוגרפיה של עורקים כליליים?

לקריאה נוספת והעמקה

יש על זה חילוקי דעות רוב ההאנשים ממליצים על בדיקה זו לאנשים עם אי נוחות בחזה ומעט גורמי סיכון. אין טעם לבצע אותה אם אתה מרגיש טוב

25/01/2013 | 17:19 | מאת: דוידי

גבר בן כ-45 הנחשב די בריא בדר"כ, עם קרובי משפחה דרגה ראשונה עם מוות בגיל צעיר ממחלת לב איסכמית, ביצע דופלר קרוטידים לשם בדיקתCAROTID IMT (קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס) והודגם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי. האם יש טעם לעשות בדיקות נוספות כגון טונומטר (בודק טונוס) הבודק אנדותל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה היא לא תקינה. לכן, צריך להתחיל טיפול אגרסיבי נגד טרשת עורקים. בדיקות נוספות לא ישנו את המצב. מומלץ לפנות לקרדיולוג כדי להחליט אלו תרופות יש להתחיל

26/01/2013 | 08:41 | מאת: דוידי

תודות. הרופא (נפרולוג מומחה ליתר לחץ דם) אמר שממצאים אלה (CAROTID IMT = קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס עם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי בלבד) אינם חמורים כלל ושאין לדעתו צורך בטיפול בשלב זה. מה דעתך?

25/01/2013 | 15:15 | מאת: אמיר

שלום רב! אשתי בת 40 אמא ל-3 ילדים הרגישה לאחרונה כאבים בחזה בעת שיעול.כמו כן קשיי נשימה בעת עליה במדרגות. בדיקת לב במאמץ היתה תקינה ונעשתה בדיקת אקו לב כאשר הסיבה לבדיקה היתה:"תעוקה אטיפית(אפיגסטרית) ופלפיטציות" תוצאות המדידות שבוצעו באקו לב היו תקינות. בבדיקת התפקוד הסיסטולי הכללי והאזורי של חדר שמאל, נמצא שחדר שמאל תקין LVWMI 22/22. אפיק מוצא חדר שמאל תקין,תפקוד כולל חדר שמאל תקין. חדר ימין-תפקוד תקין,עליות הלב תקינות, מחיצות הלב תקינות. תפליט פריקארדיאלי:בכמות קטנה 9 מ"מ בדיאסטולה מעל RV BASE האורטה בגודל תקין. סיכום אקו-דופלר : מסתם ריאתי תקין מפל לחצים מקסימלי : 4.07 ממ"כ מימצאים חוץ לבביים: AROTIC ARCH <D> =2.6 CM לסיכום: MILD PERICARDIAL EFFUSION אבקשכם לייעץ לנו מה לעשות ואיך להתייחס לממצאים(אנחנו מאד לחוצים) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נוזל מסביב ללב זה דבר יחסית שכיח. זהו מצב שנגרם כתוצאה מדלקת בקרום שעוטף את הלב. הגורם העיקרי זהו וירוסים. ברוב המקרים, כמו שיעול ונזלת, זה חולף לבד. מומלץ לבצע אקו לב חוזר בעוד מספר שבועות. אם יש כאב, ניתן להיעזר בתרופות נוגדות דלקת שגם יורידו את הכאב וגם יורידו את כמות הנוזל. מומלץ בחום להתייעץ עם קרדיולוג בהצלחה

שלום רב ביתי בת ה 7 עומדת לפני ניתוח התערבותי שהוא טרום ניתוח החלפת אבי העורקים .ביתי נולדה עם תסמונת וילאמס וקראתי כי כאשר מרדימים יש להזהר מחומרים מסויימים אשמח לדעת מהם החומרים האסורים לילדים עם התסמונת הנ"ל . בתודה מראש סוזי לוי

שלום רב, מומלץ להתייעץ עם מרדים ילדים בהצלחה! ד"ר ארבל

24/01/2013 | 14:14 | מאת: סוזי

האם אתה ממליץ על מישהו מסויים? תודה סוזי.

13/01/2013 | 16:38 | מאת: Cleo

שלום, לפני כחודשיים היה לי אוטם בשריר הלב, ללא נזק לשריר. אני נוטל כמה תרופות, כולל ליפיטור 20 מ"ג (המקורי). בבדיקה קודמת היה לי LDL 101. תוצאות הבדיקה מהיום: LDL 46.1 HDL 44 Chlestrol 104 מזוני כולל מזונות שמורידים כולסטרול ותוספי מזון שמורידים כולסטרול, במטרה להפסיק ליטול ליפיטור (סטטין). האם אפשר להפסיק או להפחית את הליפיטור לאור LDL כל כך נמוך? קראתי שכולסטרול פחות מ-150 אינו טוב לבריאות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנחנו ממליצים לכולם להמשיך עם ליפיטור לכל החיים מכיוון שתרופות אלו מורידות גם דלקת. ייתכן ואפשר יהיה להוריד אצלך את המינון לאור הכולסטרול הנמוך שלך אך בהחלט לא מומלץ להפסיק בהצלחה ד"ר ארבל

13/01/2013 | 21:00 | מאת: Cleo

עברתי בדיקת דם לגילוי סימני דלקת. CRP ו-(Lp(a, תקינות לחלוטין. הומוציסטאין 10. עלי להורידו ל-8, כדי שגם הוא יהיה תקין. 1. האם כאשר (CRP, Lp(a והומוציסטאין יהיו תקינים ולא אזדקק עוד לנוגדי דלקת, אוכל להפסיק ליטול סטטין? 2. האם ליפיטור 20 מ"ג פעם ביומיים פועל כמו ליפיטור 10 מ"ג כל יום? או שחובה עלי להחליף את הכדורים? תודה.

27/12/2012 | 08:51 | מאת: יואב

אני אחרי צינתור ולוקח אספרין וברלינטה האם אני יכול להשתמש גם ואומגה 3 האם יש סיכונים

זו שאלה טובה. יש דיווחים כי אומגה 3 מעלה במעט את הסיכון לדמם. השאלה שצריכה להישאל, היא לאיזו מטרה אתה רוצה ליטול את התוסף הזה. ממליץ בחום להתייעץ עם הקרדיולוג שלך בהצלחה

25/12/2012 | 14:35 | מאת: יאיר

שלום. רציתי לשאול האם יש הנחיות מיוחדות (תרופות מיוחדות , פעולות מיוחדות לפני הטיסה ובמהלכה וכו"י) לכאלה שעברו אוטם / ים בעבר ובמסגרת עבודתם טסים הרבה לחו"ל בטיסות ארוכות של 12 שעות ? אשמח לקבל הנחיות כאלה . אני בן 60 . תודה

זו שאלה מעניינת לאנשים עם גורמי סיכון לקרישי דם: קרישי דם בעבר, בעיה בתפקוד לבבי, וכו. לצורך החלטה על צורך בנוגדי קרישה מומלץ להתייעץ עם מומחה לקרישת דם. בהצלחה!

20/12/2012 | 19:24 | מאת: ליאור הפנר

שלום ד"ר, הכלבה שלי בת 15 . לפני שנה היא התחילה להשתעל בדחיפות ובקול רם והרופא רשם לה digoxin 0.25mg פעמיםם ביום. (אני לא יודע כל כך מה הסיבה אבל לפי מה שהצלחתי להבין הלב שלה מוגדל ולוחץ על הריאות - יכול להיות שאני טועה). בכל מקרה השיעול הפסיק לחלוטין. לאחרונה כשניגשתי לבית מרקחת לקנות את התרופה נאמר לי שאין אותה בשוק יותר. הוטרינר שלי אובד עצות והוא כל הזמן שולח אותי הלוך ושוב לקחת תחליפים שבכלל לא קיימים בשוק. גם בבית מרקחת אני לא מקבל תשובה לתחליף. אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהגיד לי איזה תחליף יש לתרופה הזאת??(כדאי שאני לפחות אגיד את זה לוטרינר שלי כי הוא לא יודע). תודה רבה!!

אין תחליף לתרופה. עדיין ניתן למצוא אותה אך הזמינות שלה פחתה מאוד ממליץ לנסות במספר בתי מרקחת ולבדוק אם ניתן להזמין אותה בהצלחה

24/11/2012 | 22:20 | מאת: אייל אבינר

שאלתי בנושא קרדיולוגי אני מרגיש בכאב עמום באזור חזה שמאל לאורך תקופה עם עליות וירידות אבל זה כמעט קבוע. ערכתי בדיקות לחץ דם מאמץ דופלר צוור אקג אולראסאונד לב הכל תקין לחץ דם מעולה אין סוכר גובה שלי 180 משקל 41 קג הדבר היחיד שמצאו מעט כולסטרול בבדיקה בודדת. עדיין לא מצאו דבר גם בבדיקת אולטראסאוד לשרירים. דבר יוצא דופן שהרגשתי הוא בשלב מאמץ ממושך ישנו דופק מהיר של הלב לעתים ישנה התכווצות חזקה יותר של הלב וממושכת יותר כאילו קשה לו להשתחרר. לפי הרגשתי במאמץ הדופק לא סדיר בדיוק למרות שהבדיקות מראות אחרת אם כן מה המשמעות של הרגשתי לגבי התכווצות עמוקה יותר בפעימות בודדות לא סדירות האם יש לדעתך בדיקות נוספות שצריך לבצע יש לציין שאני פעיל פיזית במרבית היממה עם כושר די טוב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנם אנשים רבים אשר מתארים תלונות דומות לשלך ואנו לא מוצאים דבר בבדיקות שגרתיות. אין לנו תמיד הסבר טוב למהות של התלונות אך אם כל הבדיקות אכן תקינות, זה מרגיע אותנו ורומז שהסיכוי שיש מחלת לב מאוד מאוד נמוך. לעתים כאבים כאשלו קשורים למתח נפשי, כאבי שרירים, מערכת עיכול וכו'. אם זה ממשיך להפריע, מומלץ להמשיך עם הבירור בהצלחה

13/11/2012 | 23:19 | מאת: אלי

שלום רב עברתי מיפוי לב באמצעות טליום לאחר התקף לב. ברצוני להבין את משמעות התוצאה{האם אצטרך לעבור צינתור נוסף כי יש סתימה של 80 אחוז}: עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית קלה לפי פיזור ענף מרגינלי ויתכן גם DISTAL RCA. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על צינתור נוסף היא אישית ונקבעת לפי התלונות שלך, תוצאות המיפוי ותוצאות הצינתור שעברת בזמן ההתקף. לעתים, המיפוי לא תקין אבל לא ניתן טכנית לפתוח את הסתימה (לאחר הסתכלות בצינתור). במקרים אחרים, המיפוי לא תקין אבל בצינתור אין עדות לחסימות ולכן נמנעים מצינתור נוסף ומשדרגים את הטיפול התרופתי. כדי לדעת איך להתקדם, פנה עם תוצאות המיפוי וצינתור לקרדיולוג מטפל בהצלחה

11/11/2012 | 14:19 | מאת: עינב

שלום רב, ברצוני לדעת האם צינתור לב הוא המענה הראשוני לאדם הלוקה בהתקף לב?, או ישנה חלופה נוספת לטיפול? והאם צינתור מומלץ באופן מיידי לאדם מבוגר שהתאושש מהתקף לב קשה מאד לילה קודם לכן? (האדם המבוגר בריא באופן יחסי ויש לו עבר של 9 צינתורים קודם לכן - בכולם לא נמצאה סתימה. ושבועיים קודם הצינתור במיפוי לב נאמר לו כי ליבו חזק כשל שור!)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון, בכל התקף לב מומלץ לשקול צינתור. ישנם מקרים מיוחדים שבהם כלל זה לא מיושם (חוסר רצון המטופל, חוסר יכולת טכנית להתערבות, אי ספיקת כליות קשה) אך ברוב המקרים, בהחלט מומלץ. מיפוי זו בדיקה שיכוללה לפספס ויש לנו הרבה מקרים של מטופלים שעברו בדיקת מיפוי תקינה ולאחר מספר ימים חוו אירוע לבבי. בהצלחה

08/11/2012 | 20:14 | מאת: פנינה

"במסגרת בדיקת מיפוי לב לאימי להלן הממצאים: הרחבה חולפת של חדר שמאל ואיסכמיה בינונית בתפוצה של ה LCX + LAD לאחר דיפירידמול הפרפוזיה ליתר הדפנות חדר שמאל תקינה, ללא עדות לאוטם." האם בעקבות הממצאים יש צורך בצנתור?

לקריאה נוספת והעמקה

זה מוגדר כמיפוי חיובי ולכן בהחלט מומלץ לשקול צינתור. כמובן, שכדאי להתייעץ עם קרדיולוג לצורך החלטה סופית

31/10/2012 | 21:27 | מאת: paula

אני עומדת לעבור צינטור הבחנתי. 1) מה הוא החומר להרדמה מקומית שמקובל להשתמש בו?לפני מספר שנים במהלך טיפול שיניים הגבתי רע (על סף איבוד הקרה וטופלתי בחמצן) אבל לא זכור לי מה היה שם החומרץ 2) האם במעבר לצינטור טיפולי יש תמיד צורך בסטנט? יש סטנטים באיכויות שונות? 3) יש לי נטיה לשטפי דם. האם לקיחת אספירין (100 מג') לא מסוכנת? תודה מראש על תבובתכם!

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל משתמשים בלידוקאין. נדיר שהוא גורם לבעיות 2- ממש לא! לפי תוצאות הצינתור, הרופא מחליט בשיתוף איתך מה צריך. יש סוגים שונים אך כולם בסל וההחלטה על הסוג מתבצע לפי הנחיות רפואיות 3- מומלץ להתייעץ עם הרופא. זה תלוי בנזק האפשרי מול התועלת מהתרופה בהצלחה

28/10/2012 | 07:09 | מאת: ofer

לאחר רכיבת אופנים במשך שעה ( אני ספורטאי שעוסק בריצה ורכיבה ) הגעתי לעבודה ולאחר פרק זמן קצר חשתי מוזר -חום באיזור הלב וחולשה לאחר מספר דקות היה לי רגע שכימעט התעלפתי ( לא הזעתי ולא היה דופק מוגבר במיוחד ) הגעתי לביתחולים בדיקת א.ק.ג הייתה תקינה אבל מדד האינזים בדם היה 0.028 . אופשזתי וצורך ביצוע צינטור וורטואלי בדיקה נוספת העלתה ערך גבוה יותר 0.042 , ובוצע לי צינטור רגיל מהווריד ביד שנמצא תקין לחלוטין. השאלה: האם ערכים כאלה אכן מצביעים בוודאות על ארוע לב, האם אני צריך לקחת בקביעות למשך 3 חודשים מלבד אספירין גם פלאבקס ? והאם יש תופעה של הצרות רגעית של עורק שאח"כ נפתחת ומה הסיכויי שיחזור שנית אני מתאמן למרתון ורומה לדעת האם יש סיכון בעניין תודה וסליחה על אריכות השאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערכי הטרופונין שאתה מציין הם עדיין מוגדרים בטווח הנורמה. אנו רואים לעתים קרובות עליית טרופונין (אנזים אשר מופרש מהלב) לאחר מאמץ גופני. בהנחה ואין מחלת לב (נשלל אצלך בצינתור), אין מניעה מהמשך ביצוע אימון גופני. מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך הערכת הסיכון למחלת לב כדי לשקול צורך בטיפול תרופתי ו/או בדיקות נוספות בהצלחה