תרופות במסגרת תאונות עבודה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

20/07/2013 | 07:51 | מאת: מני

שלום. עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה . האוטם הוכר לא בגלל שומנים בדם . לא היו לי לפני האוטם שומנים בדם . כשיצאתי מבית החולים קיבלתי תרופה נגד שומנים כטיפול מונע בשומנים . כששאלתי את הרופא בית חולים מדוע נתן לי גם את הכדור הזה הרי אין לי שומנים גבוהים בדם טען "שלכדור יש אפקט נוסף מלבד ורדת כולסטרול שנקרא "אפקטים פלאוטרופיים" שמשפיעים ישר על תהליך הדלקת בעורק , השפעה על האנדותל ועוד " . היום קופת חולים מסרבת לכסות את הכדור הזה בטענה שהכדור לא קשור לפגיעה בעבודה והוא ניתן למניעה בלבד . אני מבקש לציין שבעקבות הפגיעה התחלתי לקבל מספר כדורים כולל את הכדור שקו"ח מסרבת לכסות ולפני הפגיעה לא קיבלתי את הכדורים האלה . האם לדעתך קו"ח צודקת ואם לא מה ניתן לעשות ? תודה

אם בית החולים הגדיר את האירוע שלך כהתקף לב, אתה נדרש לפחות ל5 תרופות לשנה הראשונה ו4 תרופות בהמשך. המלצות אלו לא נתונות למשא ומתן. לכן, אם אכן הוגדרת כ"התקף לב" יש לדרוש מקופת החולים לעמוד בדרישות אלו. אם לא היה התקף לב, המצב יותר נזיל וזה דורש התעמקות ספציפית של הקרדיולוג שלך לצורך החלטה על אלו תרופות אתה נדרש אליהן בהצלחה

20/07/2013 | 19:42 | מאת: מני

תודה . אנא תרחיב בקשה : מה זה התקף לב , איך הוא מוגדר ? מהם 5 התרופות לשנה הראשונה ? מהם 4 התרופות בהמשך ? תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)