חישוב %LVEF בקרב חולי HF

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

01/10/2013 | 01:41 | מאת: דוד

אבא שלי חולה אי-ספיקת לב (נוטל פוסיד, טריטייס, אלדקטון, ואזודיפ) ועושה אקו כל שנה במכון פנימי של קופת חולים כללית. משום מה באף תוצאה של האקו שלו מעולם לא חושב הנתון של %LVEF למרות שלפי מהספרות זהו הנתון המרכזי המשמש להערכת מצב התפקוד הלבבי. בהנחיות של איגוד מומחי האקו האמריקאי נדרש חישוב של %LVEF (טבלה 5): http://www.asecho.org/wp-content/uploads/2013/05/Quality-Echo-Lab-Operations.pdf וגם בהנחיות העדכניות של איגוד הקרדיולוגים האמריקאי (AHA) נכתב שחשוב לחשב %LVEF בקרב חולי אי-ספיקת לב והם חוזרים על זה 3 פעמים: Echocardiographic evaluation should address whether LVEF is reduced, LV structure is abnormal, and other structural abnormalities are present that could account for the clinical presentation. This information should be quantified, including numerical estimates of EF measurement, ventricular dimensions, wall thickness, calculations of ventricular volumes, and evaluation of chamber geometry and regional wall motion. Documentation of LVEF is an HF quality-of-care performance measure (297). השאלה אם לאור זאת אתה חושב שעלי לדרוש בתוקף מהרופאים והטכנאים לוודא שמעתה ואילך יחושב ה-%LVEF (באחת מהטכניקות המקובלות של Teichholz, Simpson או הערכה ויזואלית) בכל אקו שהוא עושה? לחלופין, האם אתה חושב שהאיגודים האמריקאים טועים ושאין חשיבות רבה בחישוב הנתון של %LVEF בקרב חולי HF, ואם כן מדוע אתה חושב כך?

הי, בהחלט חשוב לקבל מספר. זה נתון מקובל ושימושי. ממליץ בחום לבקש את התשובה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)