פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
383 הודעות
352 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

21/07/2016 | 11:51 | מאת: Ben

שלום בשנת 2007 הניחו לי בעורקים מישניים בלב 2 סטנטים הצינתור היה מתוכנן לאחר שבזמן ספורט לא יכולתי לעלות דפק מעבר ל 125 הבנתי כיום שיש סטנטים מסיסים השאלה האם ניתן לשלוף את הסטנטים הישנים ולהעמיד במקומם מסיסים? אציין כ אני מרגיש טוב עוסק בספורט ואין לי בעיות מיוחדות תודה בן

שלום רב, סטנטים ממתכת לא ניתנים להוצאה. הסטטנים המסיסים הם עדיין חדשים ולא ברור למי ומתי כדאי להשתמש בהם אם בכלל ד"ר ארבל

19/07/2016 | 17:39 | מאת: אורן

שלום ד"ר ארבל, האם רפרוף פרוזדורים שאובחן בגיל 60 מוריד את תוחלת החיים? או שמא עם טיפול ניתן לחיות איתו גם "עד 120"? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בעיקרון אפשר לחיות שנים רבות כך עם טיפול טוב ירון

13/07/2016 | 09:42 | מאת: אלי

שלום הנני צעיר בן 22 עם עקמת ועיוותים בחזה. מרגיש במנוחה בישיבה לעיתים קרובות את דופק הלב שלי,לפעמים דופק חזק מהרגיל שאני חושש שמשהו לא בסדר. עשו לי אקו לב במאמץ והפסקתי באמצע בגלל התעייפות,יצא תקין.האם יש צורך לחזור על אקו רגיל או שזה כלל בתוכו? האם כדאי לבצע גם הולטר לב או שהאקו מספיק?. האם זה בסדר שהחזה והבטן קופצים מהדופק? הדופק במנוחה אצלי בסביבות 80 ואחרי אוכל אף מעל 90 ומורגש יותר חזק,האם זה בסדר? (אין כאבים או הרגשות אחרות,רק דופק מורגש, אציין גם שלפני האקו הרגשתי דופק חזק) בבדיקת בולטת התריס יצא 0.75 שהבנתי שזו פעילות יתר.יתכן שהדופק בגלל זה?אין צורך לבדיקות נוספות? האם לפי תיאוריי יתכן הפרעות קצב שכדאי הולטר או שאין צורך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לדעת מה הגורם לדפיקות לב שלך. אך, הייתי ממליץ לשקול ביצוע הולטר. אם גם הוא יצא תקין, יש לשקול טיפול בבלוטת התריס רק טוב, ד"ר ארבל

10/07/2016 | 18:41 | מאת: ריקי יפה

שלום. קורה ובעת צינתור,המצנתר דוקר,במקרה את העורק, ומתחיל דימום. האם המצנתר יכול להבחין בתקלה בעת הצינתור? ואם לא, איך אפשר להבחין בדימום בשעות שלאחר הצינתור? הדימום הוא פנימי, כמובן. איך יבחין בכך החולה, איך יבחין בכך הצוות המטפל? בתודה, ריקי יפה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ברוב המקרים אכן שמים לב לדימום כזה אם הוא קורה. זו אחת הסיבות למה מטופלים נשארים להשגחה לאחר צינתור. דימום כזה קורה בשעות הראשונת ולכן אם הכל בסדר לאחר 4 שעות, כנראה שאין דימום

בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין,לפני שבוע חזרתי למינון 20 ליום והתופעות ממשיכות למרות זה, השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? האם הפסקה של שבוע - 10 ימים בנטילה, עשויה להביא להשלכות שליליות בפלאק בקרוטיס? האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, או שלא? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלונות של כאבי שרירים אלו תלונות נפוצות. לצערנו, לא ברור מה המקור שלהם. אפשר להפסיק את הליפיטור ל10 ימים בד"כ ללא תופעות לוואי. אך מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך כדי לקבל אישור פרטני עבורך בהצלחה ד"ר ארבל

בן 51 לפני כחודש עברתי צינתור עם השתלת סטנד 1 ומאז אני נוטל פלאויקס בנוסף לאספירין . האם ניתן לבצע קולונוסקופיה תחת לקיחה של 2 הכדורים האלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, התשובה הרשמית היא כן. אתה צריך למצוא רופא גסטרו שמסכים לזה. חלקם מסתייגים מהשילוב הזה בהצלחה ד"ר ארבל

שלום רב, לאחרונה , עברתי צנתור בגישה רדיאלית משמאל. זאת בשל לחץ בחזה בזמן פעילות גופנית כמו הליכה ממושכת , שחייה ורכיבה על אופניים. בצנתור נמצאו הממצאים הבאים: 1. LMCA -הצירות קלה דיסטאלית. 2. LAD - ללא היצרות. 3. LCX - ללא היצרות. 4. RCA - טרשת והיצריות עד כ-40% בקטע האמצעי. בסיכום נכתב כי לא נמצאו היצריות משמעותיות בעורקים הכליליים. עדיין יש לי לחץ בחזה בצד שמאל ברכיבה איטית על אופניים או בפעילות גופנית אחרת. אודה מאד להתייחסותכם לתוצאות הצנתור וכן למקור אפשרי ללחץ בחזה להוציא סיבה לבבית. עוז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צינתור מסוגל להדגים את העורקים הגדולים של הלב (מעל 2 ממ). לפי התוצאות שלך, אין לך בעורקים אלו היצרויות ולכן גם אין צורך בהתערבות. מאידך, ייתכן ויש לך היצרויות בעורקיקים הקטנים אך בהם מטפלים רק עם תרופות. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור אם ניתן לשנות משהו בטיפול התרופתי שלי רק טוב, ד"ר ארבל

02/07/2016 | 18:24 | מאת: משה

שלום רב, אבי בן 88 בעברו יל"ד ,פרפור פרוזדורים, לאחרונה קוצר נשימה ואורטופניאה, באקו לב-היצרות קשה של מסתם אאורטלי(שטחו 0.7 סמ"ר ומפל על פניו 104/69 ממ"כ עם תפקוד תקין של חדר שמאל)מטופל בקומדין. בצינטור אבחנתי לקראת TAVI הודגמה היצרות בחלקו המרוחק של העורק הכלילי השמאלי הראשי , בחלקו המקורב של העורק הקדמי היורד ובחלקו המקורב של העורק השמאלי העוקף, לכן ניקבע לו תור נוסף לצינטור לב טיפולי, שאלתי: ניגשתי לקרדיולוג בבקשה להחליף לאבי בן ה-88 את הקומדין לתרופה נוגדת קרישה מהדור החדש, הוא התלבט מפאת גילו, לבסוף החליף במקום קומדין -לאליקוויס 2.5 מ"ג בוקר וערב קראתי במאמר כלשהו אזהרה לגבי חולים אחרי מחלפת מסתם לב לגבי איסור לעבור לתרופות החדשות והטיפול המומלץ הוא עדיין קומדין, (במיוחד מטופלים עם מסתם מכאני) האם ידוע לך על מחקרים בנושא, האם עדיין כדאי להחליף לו הטיפול לאליקוויס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה שלך רלוונטית מאוד לאנשים עם מסתם תותב. לגבי מסתם מכאני, אין ויכוח שרק קומדין. לגבי מסתם ביולוגי (כמו TAVI), אין מחקרים על הנושא כעת. לכן, כל אחד עושה לפי שיקול דעתו. הרבה רופאים (גם אני) מעבירים מקומדין לתרופות החדשות בחולים אשר מתקשים לאזן את רמות הקומדין שלהם בהצלחה ד"ר ארבל

30/06/2016 | 22:09 | מאת: סאמי

ער טוב אני אובחנתי שיש לי צניחה של עלה הקדמי של המסתם המיטרלי עם דליפה מינימלית שאלתי הי : האם במצב כזה בזמן עיסוק בספורט (אני רוכב אופניים ) הדליפה יכולה להיות גדולה יותר בזמן מאמץ או נשארת מינימלית ? והאם זה יכול לפגוע בעליה שמאלית ובחדר שמאלי ? תודה

ערב טוב יש לי שאלה אני בן 21 יש לי צניחה קלה שלהעלה הקדמי של המסתם המיטרלי ודליפה מינימלת במסתם (המטרלי ) חוץ מזה לפי בדיקת האקו שעשיתי הכל בסדר . האם זה מסוכן אם אני עושה פעילות גופנים ? .. האם המצב של המסתם יכול להחמיר עם הזמן או לא בהכרח ?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צניחה קלה זה ממצא מאוד שכיח אשר לא מדאיג במיוחד ולא אמור להגביל אותך בכלל. מומלץ פעם בכמה שנים לבצע אקו לב כדי לראות שזה לא מחמיר. רק טוב, ד"ר ירון ארבל

14/06/2016 | 20:54 | מאת: רחל שמעיה

אבי בן 82 לקה באירוע מוחי קל לפני כשנה וחצי שפגע בתנועת עיניו וביציבת הליכתו. כעת עבר אירוע לבבי אין לדעת דרגת חומרתו משום שבבי"ח נאמר כי ככל הנראה הגיע בסיומו הוא נדרש כעת לעבור צינטור ואנו מתלבטים לגבי זה האם עליו לעשותו? האם עלינו להתייעץ עם נויירולוג? הוא מקבל טיפול תרופתי עבור סכרת ולחץ דם (פלויקס וגלוקומין )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה לגבי הצינתור היא מסובכת ומצריכה הרבה פרטים שלא קיימים אצלי. בגדול, מומלץ לחולים שהגיעו עם התקף לב לעבור צינתור תוך 72 שעות. אם הוא הגיע באיחור (מעל 72 שעות), בד"כ שוקלים אם יש צורך בצינתור לפי בדיקות נוספות (מיפוי) או אם הוא עדיין מתלונן על כאבים. כל צינתור מהווה סיכון לסיבוכים (בערך 1%) לכן, אנחנו תמיש שוקלים את הסיכון של הצינתור מול הסיכוי שהוא ישפר את מצב המטופל. מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

שלום, בן57 בריא להוציא ערכי כולסטרול ldl 170 בשנים אחרונות עליה במשקל לBMI30 ירידה בכושר באפריל השנה חשתי חולשה ודופק חסר 2פעימות והפסקה הופניתי לארגומטריה והגעתי לדופק מטרה עם הפרעות מרובות חדרים שירדו בסיום. אקו לב תקין הולטר תקין להוציא בריקרדיה אחת 8 פעימות בקצב 40 ממוצע 69 דחיתי מפוי לב כי התחושה השתפרה צועד שעה ורץ ללא קשיי נשימה או כאבים בחזה. יש הסטוריה משפחתית של לחץ דם ומחלות כליליות, אצלי תקין120/77 . האם סבירות שהפרעות הקצב מאיסכמיה ו/או לבצע צינתור כשמתפקדים סביר ללא כאבים ? (התחלתי ליפיטור) תודה וסליחה על האורך..

לקריאה נוספת והעמקה

הי, קודם כל, אני שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב יותר. הפרעות קצב יכולות להיגרם ממגוון בעיות. במקרה כמו שלך, הגורם הוא לא ברור. כלומר, האם זה בגלל הפרעה בזרימת דם ללב (סתימות בעורקים), הפרעה בתפקוד השריר, הפרעות חשמליות וכו. לגבי הבירור, כן הייתי מבצע בדיקה כלשהי לשלילת איסכמיה (כלומר שאין סתימות בעורקי הלב). לאחר מכן, אם זה חוזר, הייתי פונה למומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג- סוג של קרדיולוג). רק טוב, ד"ר ארבל

שלום על השום ידוע כבר מזמן, על הרימון יותר בשנים האחרונות מדברים כמדומני שיש גם מחר של פרופ' מבית החולים רמב"ם בנושא. כל כך שהוא מוריד לחץ דם, כולסטרול, ועוד. האם יש אמת בדברים? מה התועלת הבריאותית שיש בזה? יש המלצה רפואית שכזו? ועל מה מדובר? על שיני שום שלמים לבלוע? כמוסות שום שקונים בחנות טבע גם טוב? וכן לגבי הרימונים, האם מיץ רימונים שקונים? (יש טבעי בקירור, יש גם בהקפאה) מה המינונים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אכן יש עדיויות שהם יכולים לעזור. הנתונים הם בסדרות קטנות וללא השפעה ברורה על מניעת מחלות אלא על מטרות אחרות כמו הורדת דלקת, הורדת כולסטרול. לכן, אין המלצות רשמיות להשתמש במוצרים אלו כי גם ספורט, תה ירוק גינגר ועוד המון דברים הוכחו כיעילים למטרות כאלו. לא ברור אם זה שווה את הכסף. לגבי השימוש, לא ברור אם כמוסות זה כמו הדבר הטבעי. בקיצור, יש הרבה תחומים לא ברורים. רק טוב, ד"ר ארבל

09/05/2016 | 22:23 | מאת: גיל

בבדיקה של אימי בת 80 עלו התוצאות הבאות: בדופלר אי ספיקת מטיריאלי קלה אי ספיקת אאורטאלי קלה אי ספיקת טריקוספידלי קלה לחץ דם ריאתי 27 Lvc תקין חדר ימין תקין מסתם אאורטאלי מסוייד אשמח לדעת מה משמעות הדברים והטיפול הנדרש .לאימי גם בצקות ברגליים האם יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התוצאות כמעט בגדר התקין. כלומר, הם לא מסבירות את הבצקות ברגליים. אנחנו מתחילים לדאוג כאשר יש דליפה קשה. בריאות שלמה, ד"ר ארבל

08/05/2016 | 20:53 | מאת: מנחם

שלום מכובדי. בעקבות מחלת כליות a.p.c.d וטיפולי דיאליזה עברתי צנתור והשמת סטנד עקב חסימה 85% ,לפני כשנה וחצי עברתי השתלת כליה מוצלחת ולחץ דם מאוזן 120/80 עם קרדילוק 5 מ"ג ונורוואסק 5מ"ג . איני סובל מסכרת והכולסטרול אצלי נמוך,בנוסף מאוזן גם משק הסידן ותפקוד בלוטת התריס.אני במעקב אצל קרדיולוג ולפני כחודשיים ביצעתי אקו לב תקין ללא שינוי. לפני כשבוע וחצי עקב לחץ ועצבים (גם זה קורה..)חשתי במעיין תעוקת חזה ללא קוצר נשימה או הזעה או כאב גפיים , מעיין לחץ ממרכז החזה לכיוון הגרון. לחץ הדם השתולל מעט מ-117-170 סיסטולי ובין 70-95 דיאסטולי. הוספתי עוד 5 מ"ג נורוואסק בעצת הרופא ולאחר מכן היה נמוך עד כדי 115/61 בעקבות זאת ,הפסקתי את כל הכדורים ללחץ דם כליל ועדיין לחץ הדם נמוך מהרגיל 117/70 דופק 63 .התחושה הרעה בחזה לא פסקה וחוזרת מידי פעם. שאלתי- האם לחץ דם הנחשב לתקין אצל אדם בעל נטייה ללחץ גבוהה בשילוב תחושת אי נעימות בחזה מעידה על בעיה בלב. וכיצד מתבטאת/משפיעה חסימה או אירוע לב על ערכי לחץ דם ודופק. תודה מראש.

שלום בן 41, מטופל בנבידו בגלל רמות טטסטוסטרון נמוכות. אני עושה מעקב בדיקות דם. בספירות דם אחרונות, היתה עליה קלה מאוד של המטקוריט, בבדיקה האחרונה יש עליה קלה גם בהמוגלובין וגם בסךהכדוריות האדומות (RBC): RBC 6.04 M/UL ( 4.30- 6.00) (.........)* HEMOGLOBIN 18.00 G/DL ( 13.50- 17.50) (.........)* HEMATOCRIT 52.20 % ( 38.00- 50.00) (.........)* 1. יכול להיות שזה התהליך,ורק לאחר כמה זריקות יש עליה ברמות הטסטוסטרון? 2. הערכים החריגים בספירת הדם קשורים לנבידו? על מה זה משפיע אם יש עליה בכדוריות האדומות+המוגלובין+המטקוריט? האם יש בזה סיכון? מה מקובל לעשות במקרה כזה? תודה רבה

04/04/2016 | 00:49 | מאת: יואב

שלום 1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם? הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך? 2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8. בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר) 3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רמות השומנים שלנו משתנות באופן די משמעותי לאורך היממה (ארוחות). בצום, הרמות קבועות ולכן יש העדפה למדוד את זה בצום.בד"כ לאחר 8 שעות, הרמות נשארות נמוכות וקבועות. הגוף מייצר רמה אחידה. לגבי רמות ממוצעות, לסוכר יש בדיקה כזו אשר נקראית HBA!C. לגבי שומנים אין וזו אכן בעיה מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

01/04/2016 | 19:41 | מאת: יעקב

אני בן 60 יש לי כל מיני בעיות רקע כמו יתר ל ד יתר שומני דם היצרות 25% באחד מעורקי הקרוטיס ואני מקבל תרופות לכל אלו כמובן, יצא לי לראות מאמר של רופא קרדיולוג מבית החולים בילינסון שקישור אליו אני מצרף פה- https://www.google.co.il/webhp?hl=iw#hl=iw&q=%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA+%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%99+%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%93+%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%99+%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%A7 ויש לי כמה שאלות בנושא האזטרול במאמר הזה הרופא מסביר לפי תוצאות מחקר שנעשה שתחת טיפול באזטרול שהיה משולב בסטטין בכדור אחד, למרות שה LDL ירד עובי הרובד הטרשתי דווקא הוכפל,לעומת אצל חולים שלקחו סטטין בלבד ללא אזטרול , אז היות ותחת אזטרול הרובד גדל לא למהר לתת תוספת אזטרול עד שיתבררו יותר פרטים אודות הסיבה להגדלת עובי הרובד, השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול? יש תחליף לאזטרול? אשמח לקבל מענה במידה ויש בעיה להכנס לקישור שצירפתי העתקתי משם את הקטעים הרלוונטים אליהם היתכוונתי בשאלותיי ואלו הקטעים- מאת: רן קורנובסקי, מנהל המערך הקרדיולוגי ומכון הצנתורים-מרכז רפואי רבין, בתי החולים בילינסון והשרון-פתח תקוה. יור החוג לקרדיולוגיה התערבותית באיגוד הקרדיולוגי בפעם השנייה בתוך שנה תרופה חדשה שנועדה להתערב במנגנון הייצור של הכולסטרול ופינויו מהדם אינה עונה על הציפיות. אבל האכזבה הגדולה באמת טמונה בכך שיצרניות התרופה לא טרחו לדווח על כך לציבור במשך יותר משנה המאבק בכולסטרול ממשיך לעשות כותרות. רק לפני שבועות מעטים פירסם האיגוד האירופי לקרדיולוגיה הנחיות חדשות, שלפיהן יש לשאוף להורדת רמת הכולסטרול בדם לערכים נמוכים בהרבה מאלה שנחשבו לתקינים זה זמן רב. עכשיו מתברר, כי לפחות אחת התרופות החדישות להורדת רמת הכולסטרול ולמניעת טרשת עורקים כנראה אינה יעילה כפי שקיוו מפתחיה. מסקנה זו עולה ממחקר המכונה ENHANCE, שבוצע בארצות הברית. מחקר התברר כי ויטורין - המשלב סימוביל ואיזיטרול - היה יעיל מעט פחות במניעת טרשת מסימוביל לבדו, זאת אף שגרם לירידה חדה יותר ברמת הכולסטרול בדם. במחקר נמדד עובי השכבה הפנימית של דופן העורק באמצעות סונאר. החוקרים מצאו, כי בקבוצה שטופלה בסימוביל השתנה עובי דופן העורק ב-0.006 מילימטר בערך, ואילו בקבוצה שטופלה בוויטורין השינוי שנמדד היה 0.011 מילימטר. המשמעות ברורה: בחולים שטופלו בוויטורין, הרובד הטרשתי שהתפתח בדופן העורק היה כמעט כפול בהשוואה לחולים שקיבלו סימוביל. ממדי ההתקדמות של הטרשת בשתי הקבוצות היו מתונים למדי. השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול? יש תחליף לאזטרול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מספר אי דיוקים בציטוטים שלך. ההבלדים בעובי הרובד לא נמצאו מובהקים סטטיסטית (P=0.29). בנוסף, שילוב התרופות כן גרם לרמות דלקת נמוכות יותר (זה דבר טוב). לכן, לא ברור אם התרופה באמת עוזרת אך היא בהחלט לא פוגעה. בנוסף,מחקר גדול נוסף בשם IMPROVE IT הדגים ירידה של 6% בסיכון לאירועים לבביים. לכן, אנחנו כן ממליצים לשימוש בתרופה באנשים עם רמות כולסטרול גבוהות אשר לא מספיק להם רק סטטין. ד"ר ארבל

שלום ד'ר האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר שלילי ידוע בין פרפור לסטטינים. יש אפילו מחקרים אשר טוענים שסטטינים מורידים את הסיכון לפתח פרפור ד"ר ארבל

29/03/2016 | 21:54 | מאת: מוטי

שלום אצל קרוב משפחה שעבר צנתור דחוף עקב אירוע לבבי, הושאר בלון(דרך הקטטר שבעורק הירכיים) מספר ימים לאחר הצנתור. מה התפקיד שלו? באלו מקרים זה נעשה? ובאופן כללי, מה הדרך לבדוק האם הנזק ללב הפיך או לא הפיך? יש בדיקה שיכולה לאשש או לשלול נזק כזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובה. היתה בעיה בעדכון הודעות באתר. לגבי שאלתך, הבלון עוזר ללב לעבוד לאחר פגיעה קשה בו (כמו התקף לב). בדרך כלל, מוציאים את הבלון לאחר מספר ימים כאשר הלב מתאושש רק טוב, ד"ר ארבל

18/03/2016 | 13:25 | מאת: עופא

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה מציג מקרה מורכב מאוד. בעיקרון, הוספת פוסיד תוביל לירידה בבצקות. בגלל הפחד שפוסיד יפגע בכליות, מקובל לעשות את זה עם מינונים קטנים ולאט לאט לעלות מינון עד שרואים יעילות בלי פגיעה בכליות. לא תמיד זה אפשרי. לגבי כדור נוסף, אין כדור קסם במקרה כמו שלך. הייתי מתחיל עם פוסיד. במקביל, הייתי פונה למומחה סוכרת לנסות להבין למה אתה לא מאוזן. איזון של הסוכר יוכל לעזור עם מצב הכליות בהצלחה ד"ר ארבל

10/03/2016 | 12:55 | מאת: ניר בראון

בן 58, עוסק בפעילות גופנית נצפתה דומיננטיות עורקית ימנית בכל המקומות צוין שלא נמצא ממצא חריג, למעט בעורק השמאלי היורד – בחלקו המקורב פלאק לא מסויד המיצר עד 25%, ובחלקו האמצעי פלאק מסויד שאינו מיצר. גם בעורק הימני נמצא בחלקו האמצעי פלאק לא מסויד המיצר עד 25%. סיכום: עדות לטרשת קלה בלבד בעורקים הכליליים, ללא היצרויות משמעותיות (מעל 50%) בעורקים הכליליים. בשדות הריאה הממצאים תקינים. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוצאות שלך מדגימות תהליך ראשוני של טרשת. המשמעות של זה הוא שצריך תרופות למנוע מהתהליך להתקדם. מומלץ במקרים כאלו להתחיל סטטינים (להורדת כולסטרול). יש הממליצים גם על אספירין אך זה שנוי במחלוקת בהצלחה ד"ר ארבל

11/03/2016 | 08:51 | מאת: ניר בראון

האם עלי להגביל את עצמי מפעילות ספורטיבית עקב כך? האם יש בזה כדי להסביר את הדקירות והלחץ שיש לי באזור בית החזה בחודשים האחרונים?

21/02/2016 | 13:44 | מאת: ניר בראון

גיל 58. עוסק בפעילות גופנית. בבדיקה נמצא כי חדר שמאל בגודל תקין. עובי דפנות בגבול העליון של הנורמה (10/11 מ"מ). גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. בבדיקה במאמץ בעומס גבוה ובדופק מרבי נראתה הפרעה מוגבלת מאוד בין הסגמנט הבזלי לאמצעי בדופן התחתונה וספטום תחתון. התכווצות הגלובלית והאזורית בטווח הנורמה עם הפרעה ברלקסציה (גל A>E). איסכמיה טריקוספידלית מינימלית (אים סיגנל TR לאומדן לחץ ריאתי סיסטולי). הרחבה קלה של הסינוסים באורטה (39 מ"מ). האורטה הטובולרית בקוטר 36 מ"מ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כמו שינויים לא ספיציפיים. אם אתה בכושר טוב, ייתכן והכל קשור לכושר שלך. אם הכושר נמוך, אז לא ברור. בכל מקרה, לא נשמע מסוכן למה עשית את הבדיקה? אם אין לך כאבים או תלונות, הייתי רק עוקב. אם יש תלונות, הייתי שוקל צינתור ד"ר ארבל

21/02/2016 | 14:48 | מאת: ניר בראון

בחודשיים-שלושה האחרונים יש לי מעת לעת דקירות לא מציקות במיוחד באזר חזה שמאל. אלה היו הגורמים לבדיקה. מכל מקום, אני בכושר טוב, ובעת האימונים, שלפעמים הם בעצימות גבוהה, לא חשתי דקירות באזור החזה.

15/02/2016 | 23:59 | מאת: צבי

ד'ר נכבד הרשה לי לשאול דבר נוסף, ואגב היום משום מה לפרקי זמן מסוימים המשכתי להרגיש כאב מסוים ואי נוחות שחשתי באיזור הגב הצוואר וגם בצלעות מתחת לצוואר ומשמאל, השאלה הנוספת היא בעיניין שומני הדם, עד חודש 8 שנת 2014 הייתי עם 20 מ'ג סימבסטטין והערכים היו סבירים LDL לא עבר את ה70 ,אך אז משהו הישתבש והLDL הגיע ל87 הייתה גם אי נוחות בשרירים, 166.1 CHOLESTEROL mg/dl TRIGLYCERIDES 78 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 87.3 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 103 mg/dl התרופה הוחלפה לליפיטור 20 ואז צנח הLDL ל 64 CHOLESTEROL 132.3 mg/dl TRIGLYCERIDES 68 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 54 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 64.7 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 78 וכעבור שלושה חודשים עלה ל69.5 מאז עברו 9 חודשים והיום הייתה בדיקה חדשה והתוצאות שלה- CHOLESTEROL 163.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 68 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 64 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 85.7 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 99 mg/d אז שוב ישנה עליה בLDL ל86 כמעט, וזה תחת ליפיטור 20 , אני מודע שיש הוראות מאיגוד הקרדיולוגים האמרקאי וגם מטעם האיגוד בישראל, שחולים שלהם גורמי סיכון כמו טרשת מוכחת במקום כלשהוא בגוף, עליהם לשמור על LDL ברמה שמתחת ל70 כדיי להשתדל להאט את התקדמות הטרשת, האם אני צודק? באם כך האם כעליי לישאוף להוריד את הLDL אל מתחת ל70 במצב זה שלי, כי כידוע יש לי כבר היצרות 25% בקרוטיס, האם לפנות אל רופא המשפחה להעיר לו את הנקודה הזו ולבקש שינוי במינון? האם נדרש שינוי בתרופה אולי? מהי המלצתך ד'ר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנה הסכמה כללית שעדיף כולסטרול נמוך לחולים עם מחלת טרשתית מוכחת. לך יש היצרות בקרוטיד ולכן הייתי מחשיב אותך כזה. יש 2 אסכולות בעולם כעת: 1. לכולם צריך מתחת ל70. לפעמים צריך מספר תרופות להגיע לזה 2. לכולם צריך מינון מכסימלי של סטטין. במקרה שלך ליפיטור 80. לפי התוצאות שלך, אתה לא מטופל מיטבית לפי אף אחת מהאסכולות. לכן, הייתי מתייעץ עם הרופא שלך בהצלחה ד"ר ארבל

שלום ד'ר אני בן 57, עם MVP מינורי, י.ל.ד. ותופעת פעימות מוקדמות, שמציקה לי מידיי פעם, לפני שנה וחצי עברתי PAF בעקבותיו קיבלתי טומבקור 50 2 ליום, עם קרדילוג 1.25 מינון נמוך של הקרדילוג בכלל שיש לי בראדיקרדיה.יתר שומני דם- מאוזן והיצרות קרוטיס בעורק אחד 25% . מזה כמה ימים שהתחלתי לחוש כאב מסוים שמזכיר דקירה אבל לא תמיד כי הכאב השתנה גם לכאב שלא מזכיר דקירה כאב לא חזק שהופיע במשך כ 4 ימים למשך כמה שניות כאב שבא והולך בא והולך באיזור הצלעות משמאל בקו שמתחת לבית השחי, כאילו במוקד ליד הפיטמה אך בעומק בית החזה, אתמול זה שוב הופיע כשעה אחרי הליכה בשכונה,כאב שבא והולך, הפעם זה הטריד יותר אז לקחתי אקמול כדיי לבדוק האם זה יחלוף, כעבור חצי שעה זה קצת נחלש, אבל לא הפסיק, התחלתי להלחץ מזה , חיכיתי עוד ואז התחלתי לחוש כאב יותר חזק ואז הופיעו לי מחשבות שזה אולי מהלב כי האקמול לא משפיע, כעבור 3 שעות הכל נחלש ונפסק, היום לא ממש הרגשתי את זה, אך ביקרתי אצל רופא המשפחה, עשיתי א.ק.ג. שהיה תקין, הרופא אמר שלא חושב שזה לבבי, ושאל האם עברתי מיפוי לב מתי שהוא ומה הבדיקות שעשיתי, הזכרתי לו שהיה לי הולטר לב לפני 4 חודשים ואקו לב לפני כשנתיים וחצי, רשם לי רוקסט +, וחזרתי הבייתה, שאלתי , ממה זה יכול להיות?האם צריך לעשות משהו בנידון?בדיקות? או לחכות עם הסיפור לראות מה יהיה, אולי זה היה משהו חולף אשמח לקבל עצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבים כמו שאתה מתאר הם מאוד לא ספציפיים. כלומר, ייתכן שהם נגרמו מהמון סיבות (לב, ריאות, שריר וכו'). מכיוון שאנחנו תמיד מודאגים מהלב, במקרים כאלו, אנחנו בדרך כלל ממליצים לבצע מבחן מאמץ (כמו אקו במאמץ) כדי להיות יותר רגועים. מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

31/01/2016 | 11:33 | מאת: אלמוג

ד"ר נכבד בן 67 עשיתי צנטור פעם ראשונה בחיי בגלל כאבים בכתף ובחזה ב 10.2013 ולהן תוצאותיו. tow vessel coronary desease failure to cross with guide wire good lv contraction echo rca prox =100% המצנטר לא הצליח לפתוח הסתימה ואמר שנוצרו לי עורקים תחליפיים. d1 ost =50% lm=25% סכום השחרור היה להמשך טיפול הקרדיולוג. עשיתי ב11.8.15 ארגומטריה שתוצאתה: מבחן מאמץ בעומס mets 7 ודופק מטרה ללא תעוקה. תגובה היפרטיסיבית תקינה לאורך המאמץ.נצפו שינויים איסכמיים באקג כמתואר :צניחות st אופקית -עולות של 2 ממ בחיבורים V4-v6 ,avf L2L3 מבחן מעלה חשד לקיום איסכמיה שקטה לא קשה. עשיתי אקו דופלר 11.8.15 תקינה והוא סכם שאני בריא . ל.ד.120/80 כולסטרול 180(נורמיטן 25 מג,ליפיטור 20מג,מיקרופירין 75 מג) בנוסף מזה כ 5 שנים קריאטנין 1.35-1.4 שאלתי: מה הסכון שהעורקים שסתומים ב 50% ו 25% יהוו סיכון ויסתמו עד כדי ארוע? מה המלצתכם להמשך טיפול ,מעקב ובדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגבי סיכון להמשך, הוא קיים. קשה לכמת אותו אך בגלל שיש לך מחלה תלת כלית, הוא לא זניח. לגבי טיפול, הייתי פוגש עוד מצנתר ושואל האם יש הצדקה לצינתור נוסף או לניתוח מעקפים לגבי טיפול תרופתי, הייתי מעלה את מינון הליפיטור למכסימום (80) ומתחיל חוסם ACE. בהצלחה ד"ר ארבל

27/03/2016 | 15:46 | מאת: אלמוג

ד"ר ירון הנכבד תודות על תשובתך הטובה והאיכותית שפעלתי על פיה! עשיתי צנטור נוסף אין החמרה להיפך העורק שהיה 25% פתוח והצד היימני מקבל אספקה סדירה.. התחלתי טריטייס 2.5 מג וליפיטור גדל ל 40 מילגרם ליום. תבורך שא ברכה אלמוג

בן 38 חודשיים וחצי אחרי ניתוח תיקון מסתם מיטראלי ( ניתוח מהצד) היתה דלקת חודש אחרי הניתוח ( ההערכה הייתה שזה pps . ה cpr אז בגילוי הדלקת ( מעטפת הלב ויתכן הגיע לשריר ) קפץ מ- 5 ל- 43 . מטופל כחודש בקולחיצין 0.5 מ"ג ואספירין 500מ"ג 4 ביום - ירד ה- crp לאחר כ-3 שבועות ל-7 ( גבול נורמה ) ולפתע 6 ימים אחרי בבדיקת דם שגרתית קפץ ל- 109 !!.כמו כן ה- esr הראה 60 ה- inr קפץ מ2.63 ל- 3.43 ואיזנתי מייד ( עדיין נוטל קומדין) . ה- aptt-sec קפץ ל-71 מ-32 לפני שבוע. יש לציין שה- wbc 7.4 תקין וה- neut% - 73 - בגבול נורמה עליון - תחושתי בימים האחרונים דווקא הייתה טובה מבחינת נשימה גם היום נשימה טובה אךהתחילו מעט דקירות קלות בחזה ימין ושמאל . מה שכן חשתי חולשה בימים האחרונים מעט מאד צינון ומעט כאב ראש. שאלותי:קרוב לוודאי שזה וירוס ולא דלקת ( כי כאמור מדדים קפצו למרות שנוטל קולחיצין ואספירין) היתכן שזה וירוס קל ו"תמים" מהחורף שכמו שבא יילך ושבוע הבא הבדיקות יחזרו להיות תקינות ? יש קשר למדדי ה- crp? בדיקת אקו תעזור במתן פתרון ? להפסיק קומדין רק עם הפסקת שאר התרופות ? ( כי אני בקרוב מגיע ל- 3 חודשים ) ואחרונה : כמה זמן אפשר ליטול 4 אספיריןביום - אני כבר כמעט חודש עם זה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה מציג שאלות מסובכות אשר פורום כזה הוא לא המקום. בגדול, עליית מדדי דלת יכולה להיות קשורה לוירוס פשוט אך גם לחזרה של הPPS. לכן, יש בהחלט מקום לבצע אקו לב. לגבי הטיפול, אספירין זה תרופה שניתן לקחת למספר חודשים אך כמו שאתה יודע, יש לה סיכונים (דימום בעיקר). לכן, תמיד יש צורך לבצע שיקול האם באמת צריך להחליט (קרדיולוג שלך). לא הייתי מפסיק קומדין בלי אישור של המנתח שלך. בהצלחה ד"ר ארבל

22/01/2016 | 12:49 | מאת: עופר

שלום כשמבצעים עיסויים לאדם עם אוטם בלב, איך עוזרים העיסויים אם העורק בעצם סתום? האם העיסוי מועיל גם לעורק החסום או רק לעורקים שנשארו פתוחים? בזמן ביצוע צנתור בלב, בין אם צנתור דחוף או שלא, הכלים עצמם תופסים את נפח כלי הדם, זה לא פוגע בלב אם מדובר בצנתור מורכב וממושך (בפרט בצנתורים של החלפת מסתמים)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאשר מבצעים החייאה, המטרה היא לגרום לשריר הלב לספק דם לגוף (במיוחד המוח). העורק הסתום לא מושפע. המוח מתחיל למות לאחר 4 דקות ללא חמצן. לגבי צינתור, בדרך כלל הציוד שלנו לא חוסם באופן מוחלט זרימת דם. כאשר זה כן חוסם, משתדלים לקצר את זמן החסימה לשניות רק טוב, ד"ר ארבל

14/01/2016 | 01:22 | מאת: אלי

שלום 1. האם נכון שהגורם להתקפי לב/אוטם זה לא הצרות העורק אלא קרע ברובד הטרשתי של העורק שכתוצאה מכך נוצר תהליך של קרישת שם, והקריש דם הוא זה שחוסם את מעבר הדם וגורם לאוטם? 2. א"כ הסיכון להתקף לב קיים בלי קשר לדרגת ההצרות, וגם כאלו שבבדיקות כמו אקו במאמץ יוצא תקין, הם בעצם באתה דרגת סיכון כמו כאלו שסובלים מרמת הצרות קשה ואיסכמיה? 3. האם בכדי למנוע את הסכנה של התפתחות קריש דם במקרה של קרע ברובד הטרשתי ובעצם למנוע את התקף הלב התרופה אספירין מספיקה? והאם מינון מינמלי של 75 מ"ג יעיל לזה? מה בעצם ההבדל בין המינונים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1.זה אכן נכון. קריש הדם שנוצר הוא שחוסם את זרימת הדם. לכן אנחנו נותנים מדללי דם (כמו אספירין) 2.לא מדויק. זה נכון שכל היצרות יכולה להוביל להתקף לב. ככל שההיצרות גדולה יותר, יש יותר סיכון למחלות לב. 3. זה נושא שנוי במחלוקת. כיום, מומלץ לאזן את גורמי סיכון של כל מטופל (עישון, לחץ דם, כולסטרול וכו'). מומלץ ליטול אספירין רק אם הוכח שיש לך מחלה טרשתית (כלומר היצרויות איפהשהו בגוף). הוכח שאספירין במינון של 75 מג מונע התקפי לב באותה מידה כמו מינון גבוה יותר אבל עם פחות סיכון לדמם מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

15/01/2016 | 02:02 | מאת: אלי

שלום הרובד הטרשתי גורם להצרות שהולכת ומחמירה במידה ולא מטפלים בגורמי הסיכון, האם לזה הכוונה? בכל מקרה, ההצרות היא לא זו שמביאה להתקף לב אלא היא גורמת לתעוקת חזה והגבלה בפעילות, כלומר ההצרות היא סיבה לתלונות בעיקר ולא מסוכנת לכשלעצמה? לגבי הטרשת, יש אנשים מבוגרים (40+) שאין להם בכלל טרשת? בעצם כל בדיקות ההדמייה הרגילות שעושים כמו מיפוי ואקו במאמץ ויוצא תקין אין בהם בעצם אינקידציה לשלול אפשרות להתקף לב, אז מדוע הדעה הרווחת אצל אנשים שאם מבחן מאמץ או מיפוי תקינים אז אפשר להיות רגועים? מה ההבדל בין מי שחווה התקף לב למי שלא חווה מבחינת התועלת בטיפול באספירין? אני נוטל באופן קבוע אספירין במינון של 75 מ"ג כבר כמה שנים טובות בגלל המלצה של נוירולוגית עקב חשד שהיה לה בבדיקה נוירולוגית וכן קרדיולפין חיובי בבדיקת דם. אחדד את השאלה לגבי הקשר של האספירין בנוגע לקריש דם. העובדה שאני נוטל אספירין במינון נמוך תמנע בוודאות יצירת קריש דם במקרה של חלילה קרע ברובד הטרשתי? (שהרי הסכנה הקריטית היא הקריש שחוסם ולא ההצרות של העורק כתוצאה מהטרשת עצמה) תודה

08/01/2016 | 00:46 | מאת: דן

שלום בן 41 נשלחתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ בגלל: RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE כמו כן ידוע על גלי T שליליים אצלי מזה שנים (בעבר ביצעתי מבחן מאמץואקו רגיל, והיה תקין) המיפוי בוצע בשלב אחד בלבד, צילום לאחר מאמץ. בדיקת המאמץ: ל"ד במנוחה - 140/90 דופק במנוחה - 97 ל"ד בסוף המאמץ - 220-80 בוצע מאמץ של 10:00 דקו, עד לדופק מירבי של 160 לדקה, המהווה 90 % מהדופק המקסימלי לגיל. הרדיואיזוטופ הוזרק לאחר 9:00 דקות, בדופק 151. המאמץ הופסק עקב - השגת דופק מטרה. תלונות בעת המאמץ - עייפות תרשים הא.ק.ג. הבסיסי: שינויים ST/T בלתי ספציפיים. תרשים א.ק.ג.במאמץ סגמנט ST צניחות ST מסוג downslope ממ 5-L 3-2 AVF V 6 תוצאות מיפוי: פרפוזיה של שריר הלב תקינה בכל האזורים, ללא עדות לאיסכמיה. לא היתה הרחבה של החדר השמאלי. post stress LVEF= 76% תנועת שריר הלב תקינות בכל האזורים. לסיכום: המיפוי קרוב לודאי תקין הממצאים שבמיפוי אינם תומכים בהימצאות מחלה כלילית משמעותית שאלתי היא: האם בדיקת המאמץ תקינה? מה זה הצניחותST שהיו? מבחינת לחץ הדם זה תקין ? (זה נמדד בעמידה, ככל הנראה גם התרגשתי, אולי זה קשור גם לדוק הגבוה שאיתו התחלתי את הבדיקה) 220/80 זה נורמלי לאחר מאמץ? האם אפשר ללמוד משהו על הכושר שלי ממבחן המאמץ? (אציין שיש לי עודף משקל) תוצאות המיפוי חד משמעיות שזה תקין? מה זה הפוסט סטרס? הצילום של המיפוי בוצע בסביבות 40 דקות או יותר לאחר הזרקת החומר, זה בסדר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המיפוי נשמע תקין. חשוב לדעת שמיפוי זו בדיקה שמדויקת ב70% מהמקרים. לכן, תמיד שוקלים משתנים נוספים, מה התלונות שלך, גורמי סיכון וכו'. נשמע שלחץ הדם שלך קצת גבוה מידי במאמץ. שווה לבקש מרופא המפשחה שלך לבצע הולטר לחץ דם של 24 שעות. זה יתן לך תשובה אמינה אם יש לך יתר לחץ דם או שסתם התרגשת מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

10/01/2016 | 23:56 | מאת: דן

שלום ראשית תודה. העובדה שבשיא המאמץ לח"ד הדיאסטולי היה תקין ורק הסיסטולי עלה (220/80) זה סימן טוב או שגם עליה גבוהה כל כך בלחץ הסיסטולי זה מעיד על בעיה? לגבי הצניחות ST , יש לזה משמעות? זה דורש התייחסות כלשהי? אם אני מבין נכון, המיפוי שביצעתי בעצם כולל גם מה שבודקים בבדיקת מיפוי מוגה? כלומר תפקוד של חדר שמאל. ושאלה לגבי הצילום עצמו. הרעיון הוא לצלם את הלב מיד לאחר המאמץ וההזרקה. מה קורה בזמן שלאחר מכן? נניח ויש איסכמיה ברמה כזו או אחרת. האם החומר בסופו של דבר יגיע גם לאיזורים שיש בהם איסכמיה? כלומר יגיע, אבל באיחור? א"כ אז כשמבצעים את הצילום בסביבות 40 דקות (פחות או אולי יותר) מזמן ההזרקה לא נקבל נתונים אמיתיים לגבי איסכמיה אפשרית? היה עומס במכון המיפוי בו ביצעתי את הבדיקה, ומאז שקיבלתי את הזריקה של החומר עד שנכנסתי לצילום היו כמה אנשים שנכנסו לפניי. תודה רבה

07/01/2016 | 01:37 | מאת: ישראל

שלום האם יש הבדלים מבחינת יכולת הבדיקה ואיכותה בין בעלי משקל תקין לבעלי עודף משקל בבדיקות הדמיה של הלב בחשד לבעיה בעורקים הכליליים. השאלה נוגעת לגבי: צנתור וירטואלי אקו לב במאמץ מיפוי לב במאמץ ושאלה נוספת. האם הנושא של רמת הדופק רלוונטי רק בצנתור וירטואלי או גם במיפוי במאמץ ואקו במאמץ לרמת הדופק יש השפעה על הבדיקה ואיכותה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגדול, ככל שמשקל הגוף עולה, איכות התמונה יורדת ברוב הבדיקות ולכן גם רמת הדיוק של הבדיקה. דופק רלוונטי לCT. שאר הבדיקות, פחות רלוונטי בהצלחה ד"ר ארבל

04/01/2016 | 01:44 | מאת: ניר

שלום א. האם טרשת בעורקי הלב זה דבר הפיך? ב. יש דרך לנקות את העורקים? ג. מדוע בצנתור במקום ניפוח בלון וסטנט לא ניתן "לגרד" את השכבה שחוסמת? (אני בטוח שאם היה ניתן היו עושים, שאלתי היא באמת למה לא ניתן) ד. בבדיקות הדמיה של כלי הדם בלב, רואים חסימה בכל רמה או מאחוז מסויים? כי למשל על מיפוי לב קראתי שלא רואים חסימות של פחות מ 70 אחוז מהעורק. ה. מאיזו דרגה של חסימה יש לצנתר? כוונת השאלה לא במקרי חירום שאז חייבים, אלא אם למשל אדם עושה צנתור וירטואלי או מיפוי לב או צנתור אבחוני. באיזו רמה של חסימה יש צורך בצנתור טיפולי להרחבת העורק? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1.ישנם מחקרים אשר מצביעים על אפשרות להפיכות מסוימת. בעיקר, הודגם עצירת התהליך. 2. השכבה שחוסמת היא בנויה בתוך דופן העורק. ניסיונות לגירוד שלה הובילו לסיבוכים במהלך הצינתור וחזרה של הסתימה במהירות באותו המקום 3. שאלה טובה. בצינתור- רואים היצרויות החל מ30%. במיפוי/מבחן מאמץ רואים היצרות אשר מורידות את אספקת הלב ללב. לרוב מדובר בהיצרויות של 50-70%. 4. לגבי היצרות- מקובל לשים סטנט מעל 70% היצרות. (יש לזה סייגים אשר הקרדיולוג שלך יוכל להסביר). רק טוב, ד"ר ירון ארבל

02/01/2016 | 09:47 | מאת: א.א

שלום רב, אבי בן 61 סובל כמה שנים מפרפור פרוזדורים אשר פוגע מאוד באיכות חייו. בעקבות הולטר שהושתל הודגמו הפרעות קצב חדריות מהירות מונומורפיות והומלץ על השתלת AICD. למיטב הבנתי מכשיר זה אינו קוצב "רגיל", כלומר הלב ממשיך לפעום באופן טבעי אך כשיש דופק מהיר מקבלים פולס חשמלי אשר מנטרל את המהירות. יש לי מס' שאלות: האם המכות החשמליות הללו מכאיבות למושתל? האם זה יכול להגביל אותו בתפקוד יום יומי כגון נהיגה וכו'? במה בעיקר יפגע אורח החיים של המושתל? האם פרפור הפרוזדורים ימשיך כבעבר?? האם לא קיים מכשיר שיכול לטפל במקביל בפרוזדורים וגם בחדרים? אשמח מאוד לקבל מענה בהקדם! תודה מראש ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכשיר AICD הוא דפיברילטור מושתל. זה מכשיר שמשתילים אותו כדי למנוע מוות פתאומי. לחולי לב, יש שכיחות מוגברת למוות פתאומי (דום לב). זו מטרת המכשיר. הוא לא ישפיע על הפרפור שלך. מכות חשמל הן משהו נדיר לרוב. אנשים רבים לעולם לא יקבלו אחת. מכה חשמלית מורגשת לפעמים. לרוב מודבר באי נוחות ולא בכאב. אפשר להמשיך עם החיים כרגיל כולל פעילות גופנית וסקס. לגבי נהיגה, צריך להתייעץ עם הרופא שלך. בהצלחה ד"ר ארבל

01/01/2016 | 15:20 | מאת: ערן

שלום מה ההבדל בין 2 הבדיקות? הן מבחינת ההתוויות והן מבחינת הפרוצדורה עצמה ורמות הקרינה במיפויי לב יש 2 חומרים שעושים בהם שימוש, תליום וטכנציום. אני מבין שטכנציום הרבה פחות מסוכן מבחינת קרינה, אז למה לא עושים בו שימוש כברירת מחדל? זה משהו שהנבדק יכול לבקש מהצוות? מה הסיבה שלפני מיפוי צריך 24 שעות ללא קפאין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

טכנציום לא זמין כל כך בהרבה מרכזים ולכן משתמשים בתליום. זה לא לפי בקשה אלא לפי יכולות של המרכז. קפאין יכול לגרום לטעיות במיפוי לב ולכן מומלץ להימנע ממנו. מיפוי מוגה זה משהו שמשמש בד"כ לזהות תפקוד לבבי כללי. משמש בד"כ אצל חולים אונקולוגים לדעת מה תפקוד הלב (יש כמותרפיות שפוגעות בלב). מיפוי ספקט- משמש לזהות בעיה בזרימת דם ללב (היצרויות בעורקי הלב) מקווה שעזרתי שנה טובה ד"ר ירון ארבל

31/12/2015 | 12:49 | מאת: מהנדס

שלום רב, לדעתי השאלה שלי קצת שונה מהמקובל בפורום ,אבל אודה על התייחסות. אני מהנדס שמפתח סוג של צינורות לצינטורים , התעוררה אצלנו שאלה שחיפשנו לה תשובה רבה באינטרנט וטרם מצאנו מענה. שאלה: בהנחה שקיים סיכוי לכך שבמהלך צינטור יחדור חלק זר (אבק או חלק זר ) לתוך מערכת הדם . מה גודל החלק שיגרום לסיבוכים ? אודה על תשובה או הפנייה לכל מאמר / ספרות שדנה בנושא. בברכה,

25/12/2015 | 14:31 | מאת: dani

שלום בן 41, לא מעשן, כולסטרול גבולי מעט גבוה, עודף משקל, לא סוכרתי. לח"ד אצל הרופא 125/85 (בבית בחלק מהמדידות גבוה יותר). נשלחתי ע"י קרדיולוג למיפוי לב ספקט תליום. שאלות לבדיקה: RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE 1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא? 2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי? 3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות? 4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי? 5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש הרבה שוני בסוגי המיפויים בישראל. בגדול, בד"כ זה עם מאמץ. הקרינה יותר גבוהה במיפוי לעומת צינתור ורטואלי בד"כ. (תלוי בסוג המכשיר בכל בדיקה).. צינתור לב וירטאולי זה בעצם בדיקת CT (קרינה של רנטגן). מיפוי זה מצלמה מיוחדת שמצלמת קרינה גרעינית (מזריקים חומר גרעיני). הרופא חושב לשלוח אותך לבדיקה בגלל האקג שלך. לאור גילך הצעיר, הייתי שוקל אקו לב במאמץ (בלי קרינה בכלל).

27/12/2015 | 01:48 | מאת: dani

שלום בדיקת אקו במאמץ יכולה לספק את האינפורמציה שמספק מיפוי לב? האם אקו במאמץ זו בדיקה מקובלת לחשד למחלה כלילית? אם מזהים במיפוי בעיה כלשהי, השלב הזה זה צנתור? א"כ מדוע לא מפנים מראש לצנתור וירטואלי כדי לראות את מצב העורקים? תיאורטית יכול להיות שחוויתי אוטם מתישהו במשך שנות חיי ולא ידעתי על כך, ומבלי שהיו לזה סימנים בבדיקות הא.ק.ג. שעשיתי במשך השנים? ושאלה אחרונה, במידה ובמיפוי לב רואים אזור בלב שלא מקבל אספקת דם טובה, האם אפשר לדעת בבירור אם מדובר באוטם ישן שממילא לא ניתן לטפל בו או שזה אוטם שניתן לטפל בו באמצעות צנתור וכדו'. תודה רבה

18/12/2015 | 14:51 | מאת: מתן

שלום ברצוני לשאול בבקשה כמה שאלות בנוגע לצנתור, אשמח להיענות ככל הניתן. 1. האם רוב הצנתורים מבוצעים דרך היד או המפשעה? זה תלוי באיזה בית חולים מדובר? זה תלוי ברופא ספציפית? שואלים את המטופל? והאם גם בצנתור דחוף ניתן לבצע דרך היד או שלרופא יותר קל דרך הרגל ובמקרי חירום מעדיפים זאת? 2. איך מכוונים את הצנתרים בהסתעפויות של כלי הדם לתוך כלי דם מסויים? 3. האם קורה שצנתור מסתבך מסיבה כלשהי (דימום וכדו') ונדרש ניתוח חירום? א"כ איך מבצעים צנתורים בבתי חולים שאין בהם כירוגיית לב חזה? 4. האם כל אדם שסובל מהתקף לב/דום לב על רקע של חסימת עורקים כליליים זוכה להגיע לחדר הצנתורים מיד בהגיעו לבית החולים או שאם זה למשל באמצע הלילה השיקולים אחרים לאור העובדה שאין הרבה רופאים בלילה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. דרך ביצוע הצינתור תלויה ברופא, מטופל, הסיטואציה וכו'. יהיה נכון להגיד שבעשור האחרון רוב הרופאים עברו לבצע צינתורים דרך היד ב90% מהמקרים. יש מקרים שלא ניתן לבצע מהיד. 2. אנחנו משתמשים בצינורות מיוחדים וחוטי תיל מיוחדים אשר מאפשרים לנו להגיע לכלי דם שונים בלב. 3.בהחלט יש סיבוכים באופן נדיר. לכל פעולה רפואית יש סיבוכים. ישנם מחקרים שבדקו את בטיחות העניין של ביצוע צינתורים בבתי חולים ללא מחלקת ניתוחי לב ונמצא שזה בטוח אם בוחרים מקרים לא סופר מסובכים . בהרבה מדינות בעולם זה עובד בצורה טובה כל עוד מפעילים שיקול דעת. 4. יש מספר סוגים של התקף לב. אחד הסוגים שנקרא STEMI מצריך טיפול מיידי 24/7. הטיפול יכול לכלול צינתור דחוף או תרופה אשר ממיסה את הקריש דם. שני הטיפולים מקובלים ולפי יכולות המערכת, בית חולים, מדינה, הטיפול ניתן. בארץ, רוב האנשים מקבלים צינתור דחוף אם יש הם STEMI. חשוב לציין שזה סוג של התקף לב שהוא דרמטי מאוד אבל פחות שכיח מהסוג השני שיותר שכיח NSTEMI. מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

17/12/2015 | 23:42 | מאת: רון

שלום איך ניתן להצטייד ברכב בציוד עזרה ראשונה שכולל גם תמיסות ומשחות מבחינת הטמפרטורה? השאלה היא פרקטית לגבי כל אדם פרטי שרוצה להחזיק ברכב ציוד עזרה ראשונה שכולל פולידין ומשחות ואולי כדורי אקמול וכדו', חבישות מיוחדות לכוויות (ברשלינד וכדו') וכן במד"א למשל או כוננים שמחזיקים תמיסות לעירוי וכדו', ובמיוחד בנט"ן שם יש גם תרופות וזריקות. כל הדברים הללו נפגעים בחום (ואולי גם בקור?) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2015 | 23:45 | מאת: רון

שלום רב, לכוננים, יש באוטו ציוד חירום להחייאה אשר לא כולל תרופות. יש להם דברים כמו דפיברילטור, מכשור להנשמה וכו. תרופות , משחות וכו' זה בדרך כלל לא דחוף וגם מסובך לשמור ולכן לא נשמרים במכונית ציוד כזה ניתן לקנות בחברות ציוד רפואי שונות. כמו כן, אם אתה עובד של מד"א, ניתן לקבל את הציוד בהשאלה מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

03/12/2015 | 12:21 | מאת: לימור

ד"ר שלום בערב לפני שלקחתי קרדילוק הדופק היה 52 ואז לקחתי. האם זה לא מסוכן שירד במהלך הלילה יותר מידיי? ביום אני נוטלת תוסף תזונה שמוריד לחץ דם וגם דופק. האם לוקחים את המנה של הקרדילוק גם עם דופק כזה? אני בת 41

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה הגדולה היא למה את צריכה קרדילוק עם דופק כזה. התשובה צריכה להתקבל לאחר שתעשי הולטר 24 שעות ולהתייעץ עם הרופא שנתן לך את התרופה. בהצלחה ד"ר ארבל

01/12/2015 | 11:49 | מאת: רפאל

לד"ר ארבל שלום, בעקבות כאבים/לחצים בחזה, פניתי לקרדיאולוג לבירור. יש לציין כי מגיל 15 אני סובל מיתר לחץ דם גבוה, לעיתים קרובות לא מאוזן. בעקבות ארוע פוסט-טראומטי על רקע נפשי עליתי במשקל וכיום אני שוקל 175 ק"ג וכן סובל מסוכרת 2 לא מאוזנת. הקרדיאולוג החליט לשלוח אותי לבירור קרדיאלי מקיף, בין היתר לבצע אקו-לב ומיפוי לב. כמובן שאחזור אליו להמשך טיפול, אך התור שנקבע לי הוא ארוך. אודה לך מאוד אם תיתייחס לתשובות האקו והמיפוי ותביע ת דעתך בנדון. בתודה מראש, רפאל סיבת הבדיקה: סכרתי, י.ל.ד., קוצר נשימה. בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. היפרטרופיה קלה. התכווצותו גלובלית ואיזורית תקינה. חדר ימין בגודל ותפקוד תקין. עליות שמלא מורחבת במידה קלה. בגודל תקין. האאורטה העולה אינה מורחבת. שורש האאורטה ברוחב תקין. קשת האאורטה ברוחב תקין. מסתם מיטרלי תקין. ללא דלף. לא ברור מכמה עלים בנוי מסתם אאורטלי. עיבוי והסתיידות קלה. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. ווריד נבוב תחתון תקין. לא נראה תפליט פריקרדיאלי. Good systolic LV function. Mild LV hypertrophy. Calcification of aortic valve. אבחנות: סיכום: לעיל מעקב קרדיולוגי סיבת ההפניה: תעוקת חזה לא טיפוסית , קוצר נשימה במאמץ , גורמי סיכון נטילת תרופות לפני הבדיקה: חוסמי בטא כן מספר שעות מנטילה אחרונה 24 תאור הבדיקה: הוזרק דיפירידמול תוך ורידי במינון של 0.56 מ"ג לק"ג במשך 4 דקות וכמו כן בוצע מאמץ על מסילה במשך 8:30 דקות. כ-4 דקות לאחר סיום הזרקת הדיפירידמול הוזרק טכנציום-ססטמיבי לוריד. מיפוי בשיטת GATED SPECT בוצע כ- 15 דקות לאחר הזרקת טכנציום-ססטמיבי. כ- 3 שעות לאחר מכן הוזרק טכנציום-ססטמיבי לוריד ומיפוי בשיטת GATED SPECT בוצע כשעה לאחר ההזרקה. מינון חומר רדיואקטיבי (MCI): 29 במנוחה 14 במאמץ סוג המצלמה: סטנדרטית + תיקון אטנואציה כאבים בחזה: לא טיפוסי תופעות לוואי: קוצר נשימה אמינופילין: 125 מ"ג ת.ז. 307628537 ***המסמך מכיל מידע מוגן על-פי חוק הגנת הפרטיות*** דף 1 מ 3 בקר שמעון שב "CLICKS" הודפס ע"י: גודני יעל במנוחה בזמן דיפירידמול תגובה המודינמית: 155 88 דופק 150 / 80 130 /80 דם לחץ 7.0 :Mets א.ק.ג במנוחה: שינויים לא ספציפיים ב- ST/T בזמן דיפירידמול: V6 עד V2 0.5 :Downsloping ST צניחות ST שלב הבדיקה בחיבורים פרפוזיה מיוקרדיאלית הודגמה פרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה בכל הדפנות למעט פגם מילוי קל בחומרתו והפיך חלקית בדופן האינפריורית. הפגם נראה כארטפקט ללא כנראה אמיתית בפרפוזיה. התכווצותו הדופן הזו תקינה. איסכמיה: אוטם: LAD: אין אין Diagonal: אין אין LCX: אין אין RCA: אין אין סה"כ: אין אין אנליזה ויזואלית – 17 סגמנטים (במאמץ מילוי פגמי) Summed Stress Score - 3 - 4.4 % (במנוחה מילוי פגמי) Summed Rest Score - 0 - 0. % (איסכמיה כמות)Summed Difference Score - 3 - 4.4 % (PRONEב במאמץ מילוי פגמי) Summed Stress Score Prone - 3 -4.4 % % מחדר שמאל קטן מ-%5 - תקין %5-10 -פגם מילוי קל %11-15 - פגם מילוי בינוני גדול מ-%15 - פגם מילוי קשה אנליזה כמותית – 17 סיגמנטים stress rest prone Extent (%) 2 1 4 Total Perfusion Deficit (%) 4 2 4 ת.ז. 307628537 ***המסמך מכיל מידע מוגן על-פי חוק הגנת הפרטיות*** דף 2 מ 3 בקר שמעון שב "CLICKS" הודפס ע"י: גודני יעל ISCHEMIA (%) 1 Transient Ishemic Dilation (TID) 0.92 תפקוד חדר שמאלי: Post-stress 15-30 min Rest גברים נשים EF (%) 56 61 =>45 =>50 ESV (ml) 42 43 <=75 <=46 ESV Index (ml/m2) 15.15 15.51 <=39 <=27 EDV (ml) 97 111 <=149 <=102 EDV Index (ml/m2) 34.98 40.03 <=75 <=60 דפנות חדר שמאל: חדר שמאל תקין בגודלו לאחר דיפירידמול ובמנוחה. התכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה במנוחה ולאחר דיפירידמול. סיכום: תגובה קלינית: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: לא אבחנתית עקב שינויים לא ספציפיים במקטע ST באק"ג במנוחה איכות ההדמיה: טובה המיפוי: תקין קרוב לוודאי אין עדות לאיסכמיה במאמץ. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. פגם המילוי הנ"ל נראה כארטפקט ולא כהפרעה אמיתית בפרפוזיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא כתבת את הגיל שלך. להבא, עדיף לא לפרסם פרטים אישיים שלך בפורום שלנו. הבדיקות תקינות לפי מה שמדווח. ברוב המקרים, אנשים עם משקל עודף כמו שאתה מתאר, התלונות שלהם נגרמות בשל משקל העודף. מציע לך לשקול תוכנית שתעזור לך לרדת במשקל וכך להשתלט על הסוכרת ולחץ דם . מקווה שעזרתי, ד"ר ירון ארבל

19/11/2015 | 17:20 | מאת: אבי

הנני בן 45 עם היסטוריה של אב שקיבל התקף לב ונפטר בגיל 47. אינני מעשן, שומר על משקל (68 קילו ו176 גובה) עושה ספורט ונמנע ממתוקים. פרופיל השומנים תקין: כולסטרול 180 ldl - 110 hdl- 56 triglyceridies- 51 בבדיקה של צנתור וירטואלי נדהמתי לקבל תוצאה כדלקמן: ספירה קלציום של 96 פלאק מסוייד שטחי גס בחלק הפרוקסימלי של ה לד וגורם להיצרות בשיעור 25-50 אחוזים. הייתי מאוד מבקש לדעת מה משמעות הבדיקה, איזה טיפול מומלץ להתחיל (מעבר לאספרין שהנני כבר נוטל)והאם יש טיפול שיכול להוריד את רמת הפלאק וההיצרות ללא התערבות ניתוחית? מה הסיכוי שלי לקבל התקף בשנים הקרובות לאור הממצאים ומתי לערוך בדיקה חוזרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערנו, לגנים שלנו יש מרכיב חשוב בסיכון שלנו למחלות בכלל ומחלות לב בפרט. הסיפור המשפחתי שלך ותוצאות הצינטור מרמזות שאתה בסיכון מוגבר למחלות לב. לכן, ממליץ להתחיל טיפול בסטטין (תרופה להורדת כולסטרול) במטרה להוריד את הLDL לאיזור ה50. זה הוכח כמעכב התפתחות מחלות לב. פרט לכך, תמשיך לחיות חיים בריאים רק טוב, ד"ר ירון ארבל

18/11/2015 | 21:01 | מאת: אריה

שלום ד'ר אני בן 57, יש לי MVP וסובל מפעימות מוקדמות מזה מספר שנים, לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים, שאחריו קיבלתי טיפול בטומבקור 100 ליום,ו חצי מ1.25 קרדילוק ליום, כלומר6.2 יש לי היצרות 25% באחד הקרוטידים עד לאחרונה מאוד הקפדתי על תזונה כמעט ללא בשר ושומן לאחרונה התחלתי לאכול יותר בשר ופחות לשים לב לזה עם זאת אני מרגיש התגברות בפעימות המוקדמות ,שבאות בשרשרת וזה דיי מפחיד , אני מניח שישנה אולי היצרות בכליליים שאני לא מודע לה השאלה שלי היא, האם, כשהיצרות באחד מכלי הדם של הלב, מיתקדמת, האם זה יכול ליצור הגברה בכמות הפעימות המוקדמות שקיימות? או שהיתקדמות בהיצרות עשויה לגרום הפרעת קצב כלשהיא? איך ניתן לדעת אם קיימת היתקדמות כזו? האם היתקדמות בהיצרות בעורקי הלב נותנת סימנים בשינויי קצב לב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברוב המקרים אין קשר בין חסימה בעורקים לפעימות מוקדמות. לכן, אם יש לך חשש להיצרויות, כדאי לעשות מבחן מאמץ. לגבי הפרעות הקצב, כדאי לחזור לקרדיולוג שלך ולברר אם יש צורך בצינתור חשמלי? בהצלחה ד"ר ארבל

31/10/2015 | 17:47 | מאת: דוד

עברתי צינטור לפני שבוע בעורק הראשי היה סתום שבעים אחוז שמו ליסטנט אני רוכב על אופניים כבר מיספר שנים מתי אני יכול להתחיל לרכב כמו כן עד איזה מישקל מותר לי להרים רוצה לציין שאני מרגיש מצוין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמובן שאתה צריך לשאול את הרופא שלך. בגדול, ההמלצה היא להתחיל עם התעמלות קלה ולאט לאט לעלות. במילים אחרות: "להקשיב לגוף שלך". בעיקרון, לא אמור להיות מגבלה אבל כל מקרה לגופו ולכן להתייעץ עם הרופא שלך. רק בריאות, ד"ר ארבל

30/10/2015 | 14:47 | מאת: ימית

שלום יש לי שאלה אני בחורה רזה בת 35 ושאני שוכבת אני רואה ממש את הבטן זזה ומרגישים את הדופק הייתי אצלמרופאת המשפחה ושאלתי אותה אם זה יכול להיות התרחבות אבי העורקים היא צחקה ואמרה שזה בגלל שאני רזה ושמעה עם סטטוסקופ ואמרה שהכל בסדר ללא איבשה האם אפשר לסמוך על זה וצרעך בכל זאת אולטרא סאונד או שגם מהבדיקה שלה היתה יכולה לראות בעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אצל אנשים רזים זה אופייני לראות את מה שאת מתארת. אם את לא מעשנת, ואין היסטוריה משפחתית של בעיות כלי דם, אין צורך בביצוע בדיקות נוספות. רק טוב, ד"ר ירון ארבל

שלום רב, בניבן 15 נולד עם מום בכליה והיינו במעקב שנים רבות עשינו מיפויים אולטראסונד ובדיקות שתן ודם ללא שינויים בלחץ הדם .לפני כשלוש שנים בני עבר חבלה בכליה במשחק כדורגל ואשפז עם קרע דרגה 2 . אי לכך התחלנו במידידות לחץ דם ואז נודע לנו שיש לו לחץ דם גבוה כל 4 חודשים אנו עושים הולטרשהממוצע שלו 124/56, 12% מהסיסטולי מעל אחוזון 95%. דיאסטולי תקין. בשינה25% מהסיסטולי מעל אחוזון 95 ללא ילד דיאסטולי.יש לציין שבני שחקן כדורגל קראתי שיש שיטה חדשה אבילציה לכליה להורדת לחץ דם. האם זה מתאים גם עבורו? יש לציין שאנו עושים גם מעקב קרדיולוגי ועיניים אחת לשנה. אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האבלציה שאת קראת עליה היתה מאוד פופולרית עד לפני כשנתיים. אז יצא מחקר גדול שהדגים שהיא לא יעילה. יש עכשיו מחקרים נוספים שמנסים לברר אם יש חולים שזה כן עובד אצלם. בכל מקרה, היה מדובר על אנשים עם לחצי דם מעל 160 למרות 3 תרופות שונות. לכן, זה לא מתאים לבן שלך מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

כמה מצונתרים עם 5 סטנטים ישנם בישראל?מישהו יודע את המקור לנתונים?משרד הבריאות?האגודה לקרדיולוגיה? האם ישנם כאלו עם שישה סטנטים?ואוליי יותר? עזרו לי להגיע לנתונים המעניינים האלו. שמעון 0537366653

הי, אין לנו נתונים לגבי מספר הסטנטים לאדם ברמה של המדינה. כל בית חולים שומר נתונים על החולים שלו. 5 סטנטים זה לא מספר חריג. אני צינתרתי מישהו שעבר 29 צינתורים בעברו. ד"ר ארבל

26/10/2015 | 22:03 | מאת: שמעון

אני מחדד את השאלה,כוונתי להשתלת סטנטים לא למספר הצינתורים,כוון שצינתור נועד לעיתים לצורך איבחוני/אבחנתי ולא מחייב גם השארת תומכן.מובן וידוע שתומכן טומן בעצמו סיכון(תזוזה,הנחה לרוחב העורק ולא באורך העורק,צמיחת "עלים" וכיו"ב)ולכן השאלה א.לפי הידוע לך כמה סטנטים הושמו בבת אחת למישהו בצינתור יחיד? ב.לגופו של עניין,האם 5 סטנטים נחשב הרבה? ג.לזה שעשו 29 צינתורים,נותר איכות חיים? ד.לא היה יותר פשוט לשים לבחור הממוזל(בעל המזל)הזה,תריס?במקום כל פעם לחדור דרך כל העורקים(בין אם זה מהמפשעה או מהיד?)

19/10/2015 | 12:25 | מאת: עדי

אני בת 61 לאחר לפני 3 שנים התחלתי להרגיש שאני עומדת להתעלף , עם נטיה לצד , שלחו אותי לבדיקות לאף אוזן גרון ,נאורולוג ,וקרדיולוג ,בעיקבות בדיקות אקו לב גילו שיש לי מום מולד , ודליפה עשיתי לפני שלושה חודשים tee , לאחר הבדיקה הרופא המליץ על צינתור איבחוני טיפולי,אני רוצה לדעת האם חשוב לקבל את הטיפול כמה שיותר מהר או שניתן לחכות, אני אציין שיש לי אי ספיקה קלה בינונית, אני מתעייפת בעליה במדרגות. אני גרה בקומה שלישית , בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נתת לי מספיק מידע. איזה מסתם. מה הבעיה שלו. איזה סוג צינתור רוצים לעשות. בד"כ מסתמים בדרגה קלה עד בינונית לא מצדיקים טיפול. הסיבה לביצוע TEE היא שזו בדיקה יותר מדויקת לחלק מהמסתמים (מיטרלי) ולכן מאפשר לאחבן מסתם שנראה בינוני בתור קשה כי מסתכלים מזווית אחרת על הלב בהצלחה ד"ר ירון ארבל

13/10/2015 | 19:31 | מאת: אריה

שלום רב ברצוני להעלות מקרה שקרה לי ב1994, -והאם יתכן שעד היום יש השלכות ממנו,? מאז שזכור לי תמיד הייתי פיזית חלש,לא מאוד מפותח גופנית, ואפילו מינית, היה לי קשה להתמודד עם זה ,ובמבט לאחור ,נראה שטעיתי במעשיי,לפני 21 שנה זה קרה, רכשתי כ12 אמפולות של טסטווירון 100,ולאחר לימוד מספר, הזרקתי את החומר לשריר,לא הבנתי שהתדירות קובעת ובעצם השתמשתי ב2 אמפולות לשבוע.לאחר כ10 אמפולות, ערב אחד התחלתי לראות ולהרגיש משונה, הקירות הלבנים נראו לי צהובים,הופיע ציפצוף באוזניים, בראיה,הכל התחיל "לשוט" לזוז,והופיע הרגשה רעה אני זוכר שהתפתח דופק מהיר, לא זוכר לכמה זמן, אבל לפחות שעה, ולמחרת היה מצב שהרגשתי שהידיים כמעט לא זזות לי, וזה חלף אחרי כמה דקות.,אני פשוט לא סיפרתי לבני מישפחתי מה קורה כי חשבתי שזה משהו קל שיחלוף,זה רק הלך והחמיר, וכעבור ימים מספר הגעתי לאישפוז,ולא סיפרתי שם כלום, הרופאים לא הצליחו לגלות מה מקור התופעות האלה,השתחררתי על דעת עצמי כעבור 3 ימים, רופא נוירולוג שאליו פניתי אז, ציין שלפי תלונותיי הייתה תופעה של מיקרופסיה, סבלתי חודשים רבים מהתופעות האלה,כעבור 4 שנים בבדיקה מקרית של US ורידיי רגליים, היה ממצא של DVT ישן צמוד לורידיי הברך מאחור, בעקבות ממצא זה לא קיבלתי כל טיפול מיוחד, לבסוף התופעות התמתנו ונחלשו, אחרי כל השנים האלה, אני יודע שעשיתי שטויות, ואולי אני משלם מחיר,הרבה טוב מזה לא יצא,וזה שהעדפתי לא פנות לרופא שיטפל מיקצועית בבעיה הגופנית שלי, כי היתבישתי,ברור לי שזו הייתה טעות חמורה מצידי, יש לי תופעת פעימות מוקדמות שאנני יודע ממתי הופיע ואם זה לא מהאירוע הזה,מכל מה שסיפרתי כאן, האם סביר לחשוב שנגרם אז אירוע מוחי? האם סביר שנגרם נזק ללב,ובגלל זה בשנים האלה פוקדות אותי הפעימות המוקדמות? במבט לאחור מה יכול היה להיות? ומה יכול להיות שקרה אז? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית, מיותר לציין שלא ניתן למצוא קשר בין תלונה כלשהי ובין מה שעשית לפני יותר מ-20 שנה. מבחינה פרקטית, אם יש לך תלונות של דפיקות לב, ניתן לבצע בירור ראשוני אצל קרדיולוג . גם אם תימצא בעיה, קשה לדעת אם יש לזה קשר לזריקות שלקחת מכיוון שהזמן שעבר הוא רב. בכל מקרה, אם אתה לא מרגיש טוב לפרקים, מומלץ לברר זאת בצורה יסודית אצל רופא בהצלחה ד"ר ירון ארבל

02/10/2015 | 18:18 | מאת: קטי

שלום רב.לפני כחודש וחצי הרגשתי לחצים בחזה המקרינים ללסת.פניתי לרופא משפחה הוא ביצע אקג ואמר שיש חשש להתקף לב פינו אותי לבית החולים.שם הייתי מאושפזת בטיפול נימרץ.אך כמעט כל הבדיקות שלי תקינות.אינזים טרפונין שעולה בזמן התקף לב תקין,מיפוי לב תקין,אקו לב תקין.שיחררו אותי להמשך בירור.השאלה שלי למה האקג שלי מראה התקף לב?ביצעו לי אקג לפני מספר שנים על רקע רעלת הריון קשה ולחצי דם מאוד גבוהים והכל היה תקין.אני עדיין סובלת מכאבים וצריבה בחזה בעיקר אחרי מאמץ פיזי. יכול להיות שיש לי בעיה בלב למרות שהבדיקות בסדר?האם לדעתך אולי אני צריכה לעשות עוד בדיקות?יכול להיות שבכל זאת היה התקף לב? תודה רבה לך על התשובות. תודה מראש. קטי.

02/10/2015 | 15:48 | מאת: דוד

1-מה עושים במקרה שמישהוא בבית נתקף בדום לב ? 2-האם אדם בריא יכול לקבל דום לב? 3-האם הרפואה טרם המציא מכשיר אלקטרוני ששמים בכיס ומתריע כמה זמן קודם ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דם לב זה מצב שבו הלב מפסיק לעבוד באופן פתאומי. בד"כ זה נגרם ע"י הפרעת קצב חשמלית (קצר חשמלי) בלב. הסיבות יכולות להיות גנטיות , התקף לב , תרופות ועוד. אין דרך טובה לזהות מוקדם את זה. השיטה הכי טובה להציל מישהו זה להתחיל ישר החייאה (עיסויי לב) ולקרוא למד"א הכי מהר שאפשר מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל