פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
396 הודעות
387 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/04/2017 | 11:40 | מאת: דוד

מתי אפשר לחזור לפעילות ספורטיבית לאחר ביצוע צינתור (ללא סיבוכים). עבדכם הנאמן מתאמן בחדר כושר ורכיבת אופניים.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, ההחלטה תלויה במצבך הרפואי: תפקוד הלב, גורמי סיכון, סוג הצינתור וכו' בגדול, בצינתור דרך היד ללא סיבוכים וללא נזק ללב- אפשר לחזור באיטיות לאחר מספר ימים . לאחר חודש, אין כבר הגבלות לגבי כל שאר המקרים, מומלץ בחום להתייעץ עם הקרדיולוג המצנתר ד"ר ארבל

13/04/2017 | 12:14 | מאת: דוד

הצינתור היה דרך יד ימין. זמן כ 35 דקות ללא סיבוכים ונזק מזערי.

24/03/2017 | 18:28 | מאת: לירז

שלום אני בת 36 ולפני שנה גילו לי בארקאי אי ספיקה מינימלית וטריקוספידלית מזערית האם זה בעתיד יכול להתפתח לאי ספיקת לב? הרופא אמר לי שזה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

זו נחשבת בדיקה תקינה. לכולם יש כזה. אין לך מה לחשוש מזה אנחנו לא ממליצים אפילו על אקו חוזר שבת שלום

18/03/2017 | 14:23 | מאת: גלילי

לם חסימת כלי הדם?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברורה לי השאלה לא עושים צינתור לכלי דם של הערמונית.

16/03/2017 | 13:02 | מאת: איתן

לפני שנה וחודשיים עברתי צינטור הקראטניו עלה 1.6 עד היום. שאלתי במידה ואני יעבור שוב צינטור מקוה שלא האם תהיה לי בעיה האם יש חומר ניגודי אחר .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ להשתמש בחומר ניגוד VISIPAQUE. הוא אמור להיות יותר בטוח בנוסף, בחלק מבתי החולים יש מערכת שמגינה על הכליות בשם RENAL GUARD אשר גם יעילה

שלום רב, מומלץ להשתמש בחומר ניגוד VISIPAQUE. הוא אמור להיות יותר בטוח בנוסף, בחלק מבתי החולים יש מערכת שמגינה על הכליות בשם RENAL GUARD אשר גם יעילה

16/03/2017 | 13:56 | מאת: איתן

תודה על תשובתך המהירה.

10/03/2017 | 04:01 | מאת: אליה

הוא האזין לריאות וללב-תקין. נתן אק"ג וCPK, אלקטרוליטים וכו' ואמר שלא נשמע לו קשור לגסטרו אבל גם לא ממש לבבי, בטח בגילי ואקו תקינים בעבר (אחרון לפני שנתיים עם החשד שעלה ליל"ד ריאתי) לכן הוא לא נתן אקו. עוד לא עשיתי את הבדיקות שנתן, מניחה שעדיף לחכות לאפיזודה נוספת לצערי ולעשות אחריה כדי שהבדיקה תהיה אמינה יותר נכון? ואם יחזרו תקינות לשכוח מזה? שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע סביר אם לא יהיו עוד אירועים, לא הייתי ממשיך עם בירור. אם התלונות יחזרו, יש צורך בחידוש הבירור

15/03/2017 | 18:46 | מאת: אליה

ויש לי הרגשה שכן כי בשבוע האחרון המשיכו דקירות ומועקה בחזה אך קלות לאורך כמה שעות, במקרה ויהיה התקף כאב פתאומי כדאי ללכת למיון שיבדקו טרופונין?כי אין הבדיקה הזו במרפאה. תודה :)

לכי לרופא שלך ותתייעצי איתו. אנחנו ממליצים על מיון אם אלו תלונות מהשעות האחרונות. אם זה כבר ימים, עדיף להתייעץ עם רופא משפחה

05/03/2017 | 15:47 | מאת: אליה

מה כולל אותו בירור מלא לדעתך? שאבקש מהרופא שלי. זה לא נשמע אופייני ליל''ד ריאתי נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מתחיל עם אקו לב במאמץ ושלילת חיידק (HP) בקיבה

06/03/2017 | 04:03 | מאת: אליה

סליחה שאני מציקה לך :) לא נשמע כמו יל''ד ריאתי נכון? ידוע שאין HP. מה אחרי האקו?

קשה לדעת. לפי האקו מחליטים אם להתמקד בלב או ללכת לריאות, גסטרו וכו'

05/03/2017 | 01:23 | מאת: moshe

שלום רב! אני בן 65 חולה לב שנים רבות. עלי לעבור צנתור (לא הראשון כמובן) אך עקב כאבים בבטן התחתונה והעליונה, אני גם אמור לעבור הליך גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. יש מצב שאם אעבור את הצנתור לפני כן, אצטרך להמתין אולי 6 או 9 חודשים עד הפסקת קבלת התרופות לדילול דם? או בצורה אחרת, יש אפשרות לעבור גסטרו וקולונוסקופיה תקופה קצרה אחרי צינתור לב (עם או בלי סטנטים)? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הצינתור לא דחוף (כלומר אתה מאושפז), אנחנו ממליצים בד"כ לבדוק את הקיבה קודם ורק לאחר מכן לעשות את צינתור הלב בשל בעיית התרופות שאתה מעלה אם הצינתור דחוף, הלב קודם לכל בהצלחה

04/03/2017 | 03:35 | מאת: אליה

זו אני מההודעה למטה. חודש עבר מאז הרגשתי את המועקה ההיא בחזה והיום זה קרה שוב, ללא סטרס או מאמץ, בזמן שיצאנו לבית של אחותי. התחלתי להרגיש בפתאומיות כאב דוקר במרכז החזה טיפה לכיוון ימין ומועקה חזקה מלווה בצרבת (שלא הייתה קודם). זה הלך והחמיר עד שגרם לי ממש לעסות את האיזור ולצעוק "איי" בקול. אחרי כ10 דקות רצופות זה נעלם בהדרגה תוך רבע שעה. כמובן שאני כבר מזמן לא על פרדניזון. כמו מה זה נשמע? לבבי, ריאתי? כלכך מוזר. רק בת 23

לקריאה נוספת והעמקה

הי, קשה לדעת. לא נשמע מאוד לבבי אך לאור הסיפור שלך, ממליץ על בירור מלא. מיותר לציין שדרך פורום קשה לי לדעת בהצלחה ד"ר ארבל

27/02/2017 | 08:52 | מאת: טלי

עברתי צנתור בינואר לפני שנתיים שהניחו סטנט מפריש תרופה מאז אני מקבלת אספירין ופלוויקס.הומלץ להפסיק פלויקס ולהמשיך אספירין.שאלתי האם לא מסוכן להפסיק פלוויקס בבת אחת .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על הפסקת פלוויקס היא של הרופא/ה שלך. לגבי אופן ההפסקה, ניתן להספיק כי התרופה נשארת בדם לעוד מספר ימים. ממליץ להפסיק רק אם הרופא שלך המליץ על כך ד"ר ירון ארבל

02/03/2017 | 08:33 | מאת: טלי

בהמשך שאלתי רציתי לשאול אם מסוכן להפסיק פלוויקס אחרי שנתיים ולהשאר רק עם אספירין.האם הגוף לא מתרגל לפלוויקס אחרי שנתיים.תודה רבה

שלום רב, הגוף לא מתרגל אבל השימוש בפלוויקס מוריד התקפי לב מצד אחד אבל גם מעלה את הסיכון לדמם. לכן, ההחלטה היא אישית . אין תשובה אחת נכונה לכולם

13/02/2017 | 04:27 | מאת: אליה

בינתיים. כשסיפרתי את זה לגסטרו הוא לא ייחס לכך שום חשיבות כך שאני מניחה שזה לא המקור. בדיקות דם תקינות (CRP מעט מוגבר תמיד אבל יש אסתמה ואלרגיות) ולעניין תפקודי בלוטה, כאן יש משהו קצת מוזר-החל מדצמבר שנה שעברה הTSH התחיל לעלות מעט (ממש אחרי סיום מחלה חיידקית סוערת שעשתה אותי אפאתית אבל במזל קיבלתי אנטי' בזמן מרופאת המשפחה) והגיע עד מאי ל7.8 במקסימום, שלאחריו החל שוב לרדת מעט אך עדיין להישאר מעל הנורמה (כרגע 6.8, לפעמים יורד ולפעמים עולה). הורמוני הבלוטה תקינים לגמרי וגם אין כל נוגדנים לבלוטה. אנדו' ייעץ בשנה שעברה לא לעשות כלום כל עוד ל מגיע ל10. אתה רואה קשר כלשהו לרמת הTSH?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הרמה שלך מתחת ל10- זה תקין. אם את מרגישה טוב, לא הייתי עושה בירור. אם את מרגישה לא בסדר, הייתי מתחיל בירור מההתחלה. הכי טוב שתפני לרופא משפחה שיקבע לך סדרי עדיפויות

שלום ד"ר ארבל, במספר מרכזים רפואיים בארץ כגון באסותא רמת החייל וגם אצלכם במרכז הרפואי ת"א (איכילוב) עושים הליך רפואי שנקרא צנתור של עורקי הכליות שזה צריבה של העורקים בכליות (קצה הקטטר של הצנתר מעביר תדר רדיו באנרגיה נמוכה לוויסות העצבים הסימפתטיים הסובבים את הכליה ועל ידי כך מושגת הפחתה בערכי לחץ הדם), הדבר שהכי מלחיץ אותי בטיפול הזה (אם אני בכלל אעשה אותו) הוא שאיך שהבנתי - כל הצנתורים האלה כרוכים ברמה קרינה מאוד גבוהה, קרינה של גלי רדיו וכדומה, האם אתה יכול לתת לי קצת מידע בנוגע לסיכון הקרינתי, זה מאוד חשוב לי, תודה רבה לך מראש, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרוצדורה זו הייתה מאוד פופולרית לפני מספר שנים. כעת, יש סימני שאלה לגבי היעילות שלה ומרכזים רבים כולל שלנו הפסיקו אותה. יש עדיין מחקרים אשר חוקרים אותה אך לא נעזרים בה באופן שגרתי. היא פעולה מאוד בטוחה והקרינה היא לא עניין. העניין היה שהיא לא הייתה מאוד יעילה ד"ר ארבל

08/02/2017 | 15:36 | מאת: אליה

שלום ד''ר ארבל. אזכיר לך אותי מכאן-https://www.doctors.co.il/forum-5213/message-2309/ אוסיף לך שבסופו של סיפור אותו מפענח הבדיקה החליט שאין יל''ד ע''י האקו מאמץ בלבד (אבל מה עם כל ההערות שהוסיף על RV heave ואוושה סיסטולית?) ולא עשינו צינתור אך מאז אני די אותו דבר ,בת 23 היום. אך בלילה שבין שבת לראשון קרה לי דבר מוזר וחריג מאוד. ללא כל סיבה כשישבתי וראיתי טלוויזיה התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר מורגש (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי ובאמת כבר חשבתי שאולי זה לבבי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס. ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד השבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים. יש לציין שלקחתי השבוע 4 כדורי פרדניזון 20 מ''ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע (ממשיכה ליטול). האם יכול להיות קשר לפרדניזון? האם זה נשמע ממקור של גסטרו או אולי יכול לרמז על יל''ד ריאתי או משהו לבבי? מעולם לא קרה לי דבר כזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לאור הרקע שלך , זה יכול להיות כל דבר. קשה לייעץ במצב כזה. ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא קרדיולוג וגסטרו כדי שיתנו את דעתם ירון ארבל

08/02/2017 | 23:21 | מאת: אליה

מדובר הרי על צד ימין בחזה. כשהייתי אצל קרדיו' באותו עניין של יל''ד ריאתי (שניים שונים בבלינסון) הם "הזהירו" אותי לא להתקרב אליהם בכלל כי הלב שלי בריא ומצויין. אצל גסטרו כבר הייתי אבל הוא לא אמר אם נשמע לו שזה ממערכת העיכול.

10/02/2017 | 23:39 | מאת: אליה

.

זה נכון אבל עברו שנתיים. אם התלונות חוזרות על עצמן, הייתי פונה קודם לגסטרו ומשם ממשיך תתחילי עם בדיקות דם כלליות כולל תפקודי תריס דרך רופאת המשפחה

אני בן 60 וסובל מהיצרות מסתם אאורטלי (0.4). ביקשתי לעבור החלפה בעזרת צנתור אך אמרו לי שהפרוצדורה הנ"ל מוצעת רק לבלי סיכון ניתוחי גבוה. האם קיים מרכז רפואי שמאפשר אותה גם לבעלי סיכון נמוך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכיוון שזו פעולה חדשה, אנחנו לא יודעים אם היא בטוחה באנשים צעירים. כלומר, אנחנו לא יודעים אם המסתם שמשתילים יחזיק מעמד במשך שנים כמו מסתם שמשתילים בניתוח לב. לכן היא לא מוצעת לאנשים צעירים באף מרכז. גם לא בעולם מצטער ד"ר ארבל

30/01/2017 | 21:25 | מאת: ליאורה

אבי בן 89 עבר TAVI דרך המפשעה לפני 6 ימים. סובל מכאבים באזור הצינתור עד כדי קושי בדריכה על הרגל. אתמול לפני ששוחרר מבית החולים נבדק במקום באולטרה סאונד ונמצא תקין. אודה לעצתכם המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לאחר TAVI, יש פעמים רבות כאב במפשעה. אם אין נפיחות יוצאת דופן והUS תקין הייתי ממתין. אם יש ספק, ממליץ להיבדק שוב אצל רופא החלמה מהירה ד"ר ארבל

29/01/2017 | 13:33 | מאת: A.A

שלום רב, אבקש להבין, בתהליך הרימודלינג הסופי, הקולגן הופך ל- collagen cross-linking. מה ההבדל בין הקולגן הרגיל לבין collagen cross-linking ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

הקולגן בסוף עובר CROSS LINKING. זה חלק מתהליך ההתבגרות שלו. מבחינתנו, אין לזה הרבה משמעות.

23/01/2017 | 18:58 | מאת: A.A

שלום רב, ברצוני לקבל הבהרה לגבי התהליך שמתרחש לאחר M.I. האם בשעות הראשונות לאחר אוטם, ברקמה הנגועה יש תהליך של פירוק הקולגן? אם כן, מה תפקיד פירוק הקולגן בשלב זה? כי ב- cardiac remodeling יש יצירת קולגן לצורך צלקת סופית. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר MI, נוצא תהליך של אפופטוזיס (מוות של תאים). לאחר מכן, מופיע קולגן אשר יוצר צלקת בלב. תהליך זה לוקח מספר שבועות עד חודשים

10/01/2017 | 16:23 | מאת: שלמה

שלום רב לפני שבוע ביום שלישי עברתי צינתור והושתל סטנט. ביום ראשון, ארבעה ימים לאחר הצינתור תקפה אותי שפעת חזקה. טמפרטורת גוף עם או בלי משכחים כ 38 מעלות ודופק מהיר. האם יש קשר וקיים סיכון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שפעת לא קשורה לצינתור. אם אתה לא מרגיש טוב, ממליץ להיבדק על ידי הרופא כדי לוודא שזו שפעת ולא משהו אחר. יש תופעות של אלרגיה וכו' לאחר צינתור תרגיש טוב ד"ר ירון ארבל

23/12/2016 | 10:41 | מאת: מנחם

שלום מה ההבדלים בין הבדיקות הללו? באיזה מקרים שולחים לאקו במאמץ ובאיזה למיפוי לב? יש יתרון כלשהו למיפוי לב? כי אם לא, מדוע לבצע בדיקה שכרוכה בקרינה כאשר אקו במאמץ נטול קרינה לחלוטין? תוצאות תקינות של הבדיקות הללו, שוללות מחלה כלילית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגדול, 2 הבדיקות מנסות לבדוק האם יש בעיות באספקת דם ללב בזמן מאמץ. היתרון של אקו לב שהיא גם מדגימה את תפקוד הלב ומסתמים במאמץ. החיסרון של אקו לב במאמץ זה שהיא פחות זמינה ויותר קשה לביצוע (צריך לרוץ) וקשה לפענוח מיפוי לב יותר זמין ולא מצריך ריצה אך קשור לקרינה מוגדלת. בגדול, באנשים מבוגרים (שם הקרינה פחות רלוונטית) אנחנו מפנים למיפוי ואלו צעירים שיכולים להתאמן- מפנים לאקו לב במאמץ בהצלחה ד"ר ארבל

20/12/2016 | 18:25 | מאת: עדי

שלום מבקשת עזרה בפענוח בדיקת הולטר אני בת 61 לא נמצאו ממצאים בבדיקה מלבד סעיף אחד הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סה״כ 11 APC'S בודדים במשך הבדיקה. אשמח לדעת מה זה אומר תודה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

זו בדיקה תקינה

שלום ד'ר אני בן 57 עם י.ל.ד יתר שומני דם , היצרות 25% בקרוטיס, MVP ומטופל בטריטייס 5 שתיים ליום,ליפיטור, מיקרופירין 75, קרדילוק חצי מ 1.25 פעם ביום. מזה כמה שנים ידוע לי שאני סובל מפעימות מוקדמות, עלייתיות, וגם חדריות, היות ויש לי בראדיקדיה, לא טופלתי אז באף תרופה, לאחר שחזרתי לקרדיולוג שאבחן את זה עם תלונות שהפעימות המוקדמות מציקות לי, יעץ לי לקחת מינון נמוך של קרדילוג,חצי מ1.25 הייתי לוקח את זה בימים שממש הציקה לי התופעה, ועכשיו לסיבה בגללה פניתי לכאן, לפני כשנתיים היה לי מצב של PAF שעבר מעצמו כשהיגעתי למיון מיד פניתי לאותו קרדיולוג שהוא מומחה להפרעות קצב לב, והוא נתן לי טמבוקור 50 שתיים ליום וגם כדור קרדילוג 1.25 לאחר שהדופק היה בבקרים כ48 המליץ הרופא לקחת רק חצי כדור קרדילוג ,כלומר 0.6 מג עברו כבר כמעט שנתיים מאז ,לפני שבוע עשיתי א ק ג , לאחר שסיפרתי לרופא, שאחרי שאני לוקח את הטמבוקור והקרדילוג, אני מרגיש לא הכי טוב למשך מספר שעות, תחושה של כמו אי שקט, או "התרגשות", הוא שלח אותי לעשות אקג אצל האחות, ושם היה הדופק 43, הדופק עולה בזמן עמידה ישיבה או פעילות ל50+ ו60+ רופא המישפחה שראה את זה אמר לי להפסיק מיד את הקרדילוג או שזה יגיע לקוצב לב, אמר לי שאם אמשיך לקחת הכדור ארגיש חלש ומסוחרר, פניתי לקרדיולוג המומחה, עם האקג , וסיפרתי לו הוא מצידו אומר לי שאם הדופק נמוך מ40 אז זו בעיה, והוא לא היה משנה לי כלום בתרופות כרגע,והמליץ לבצע הולטר ואקו, אני גם הבנתי שיש לקחת קרדילוג אם לוקחים טמבוקור, כי אם יופיע שוב ריפרוף הוא יהיה מהיר מאוד או קטלני, הוא נתן לי המלצה לאקו לב והולטר שיהיה בעוד שבוע וחצי היום בבוקר מדדתי את הדופק עוד במיטה לפני שקמתי לפעילות כלשהיא , והוא היה 44, אני בדילמה קשה ומיתלבט, לא יודע למי לישמוע ומי צודק, האם להפסיק את הקרדילוג,כמו שאמר לי רופא המישפחה או להמשיך התרופות כרגיל כמו שאמר לי הקרדיולוג, אני פוחד שאם אפסיק הקרדילוג ויופיע הרפרוף שוב אכן יהיה קצב לב מהיר ומסוכן, מצד שני אני לא שש להגיע למצב של קוצב לב ואני בדילמה נוראית מאוד אשמח על דעה בעיניין שאולי תקל עליי את ההיתלבטות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אסור לקחת טמבוקור ללא קרדילוק. לכן, הדילמה שלך היא האם לקחת את 2 התרופות או להפסיק אותן לחלוטין. התשובה לזה מאוד תלויה בהרגשה שלך עם ובלי התרופות. הייתי מבצע הולטר לב ואקו לב כדי לבדוק שאין בעיה אחרת . לאחר מכן, הייתי מתייעץ עם הקרדיולוג לגבי הצורך ב2 התרופות. בהצלחה ד"ר ארבל

27/10/2016 | 22:03 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 37. ברקע, רפלוקס אזופגיאלי ויתר כולסטרול. מטופל בנקסיום וליפיטור 40 מ"ג. החלו להופיע במשך יומיים כאבי ממוקדים בחזה צד שמאל המופיעים לסירוגין (באים ונעלמים), ללא הקרנה וללא תסמינים נוספים. ביצעתי אק"ג, אשר פוענח כתקין, ללא איסכמיה. אך נמצא RBBB. פעם ראשונה שאובחן חסם הולכה זה ולא ידוע עליו מאקג בעבר. האם יש צורך לבצע בירור נוסף לאור הממצאים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיפור שלך נשמע מעט מטריד. כאבים בחזה חדשים, תמיד דורשים בירור. ממליץ לפנות לבדיקת רופא, עדיף קרדיולוג לצורך בירור ד"ר ארבל

20/10/2016 | 12:26 | מאת: איקו

שלום לד"ר ירון ב 1999 עברתי מעקפים,לאחר שהפיעו פתאומית סימפטומים אנגינוטיים ובצינטור נצפו חסימות מרובות. לפני כמה חדשים הושתל לי קוצב לב , לאחר התעלפות בגלל איויבלוק. כעת הופיעו כאבים אנגינוטיים במאמץ. נראה לי שעלי לעבור שוב צינטור. מי הכתובת הנראית לך ? חג שמח ותודה לעזרתך. איקו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי אפשרות להמליץ לך על רופא מסוים בפורום זה. ממליץ שתפנה לקרדיולוג שמטפל בך כדי שיעזור לך להחליט איך להתקדם בהצלחה ד"ר ארבל

11/10/2016 | 08:08 | מאת: שירי

שלום רב, אני בת 58 עשיתי צינתור וירטואלי בגלל כאבים קלים אבל חוזרים בשכמות, בזרועות ובגב, וכן תחושות של אי נוחות בבית החזה וזו התוצאה: סיבת ההפניה : כאבים בחזה ובגב. גורמי סיכון כולל יתר לחץ דם. מתקדם בעל 64 פרוסות. CT טכניקה : הבדיקה בוצעה בסורק בסינוס. ,IOMERON 350 הבדיקה בוצעה תוך הזרקה תוך ורידית של ממצאים : הבדיקה באיכות טכנית בינונית עקב טכיקרדיה, למרות טיפול בחוסמי ביטא. הודגמה מערכת כלילית עם דומיננטיות לא ברורה. ללא היצרויות LEFT MAIN הודגם רובד מעורב בחלקו הפרוקסימלי, הגורם לאי סדירות דופנית, ללא היצרות משמעותית. הודגם רובד LAD . לא מסויד בחלקו האמצעי, הגורם להיצרות של 40-60% ללא היצרויות D1 ללא היצרויות D2 .M1 ללא היצרויות. קטן מאוד לאחר מוצא CX ללא היצרויות M1 קטן ולא הודגם טוב RCA דיסטלית למוצא הזה, ה .ACUTE MARGINAL ללא היצרויות עד למוצא של RCA עקב ארטיפאקטים של תנועה. הדגמה חלקית בלבד. PDA, PLA עם בקע היאטלי או הרחבה של הוושט התחתונה. LAPARASCOPIC GASTRIC BAND פרנכימת הראות בשדות שנכללו בבדיקה תקינה, ללא ממצא פתולוגי. פלאורה ופריקרד תקינים. מדיאסטינום באזורים שנכללו בסריקה ללא עדות להגדלת בלוטות לימפה או גושים. אאורטה טורקלית בקוטר תקין. סיכום: 1. בדיקה באיכות ירודה עקב טכיקרדיה – הערכה מוגבלת של הענפים לדופן התחתון של .RCA ו CX וחלקים דיסטליים של PDA, PLB, – הלב האמצעי. LAD 2. מחלה טרשתית קלה , גורמת להיצרות של 40-60% ב עם בקע היאטלי או הרחבה של הוושט LAPARASCOPIC GASTRIC BAND .3 התחתונה. גמר חתימה טובה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הCT שלך מדגים שיש לך טרשת עורקים לא חסימתית. כלומר, יש לך רבדים של שומן בעורקי הלב אבל בשלב זה הם לא גורמים לחסימה משמעותית אשר מצריכה התערבות (צינתור). לכן, ממליץ בחום על איזון גורמי הסיכון דרך קרדיולוג (לחץ דם, כולסטרול, פעילות גופנית, וכו') רק טוב, ד"ר ארבל

06/10/2016 | 18:40 | מאת: א.א

לום רב, אני שואלת לגבי אבי בן 61. יש לו מכשיר ICD וקוצב לב שהושתל לפניי כשלושה שבועות (יותר נכון לומר כי האבלצייה בוצעה לפני כשלושה שבועות). בבוקר שלפני ההשתלה חש כאבים חזקים בחזה, יד שמאל ובלסת. הוא ואמי דיווחו על כך לרופאים בבית החולים לפני שביצעו את האבלצייה אך הרופא החליט לעשות בכל זאת ואף לא ביצע אקג!!!!!!! רופא אחר המליץ לאבי לעבור סיטי לב צינתור וירטואלי. היום אבי הגיע לבית החולים ואמרו לו שהמכשיר שלהם יכול לבצע את הבדיקה עם דופק של 100 (הדופק שלי אבי 80-105, ונאמר לנו כי סי טי לב נעשה בדופק של 60) כך שאין צורך לקרוא לטכנאי שיוריד את הדופק, אך מצד שני נתנו לו זריקה שמורידה את הדופק... יצאנו מבולבלים מאוד מכל הסיפור וההתנהלות הדו סיטרית של הרופאים!!! מדוע הזירקו לו חומר להורדת הדופק כשיש קוצב? האם זה יכול להיות מסוכן? מה הסבירות שנגרם לאבי נזק בזמן האבלציה כשהתלונן מראש עם כאבים חזקים וסימנים מובהקים של התקף לב??? אנא עזור לנו לעשות טיפה סדר בבלאגן. מקווה שהייתי מספיק ברורה. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכיוון שיש לאביך קוצב לב, תרופה להורדת קצב לב לא יכולה לפגוע בו. אם קצב הלב יורד יותר מידי, קוצב הלב מתחיל לעבוד באופן אוטומטי. לגבי הצורך בצינתור וירטואלי , קשה לי להגיב כי לא ברורות לי הנסיבות בהתחלה. אנחנו עושים את הצינתור הורטואלי לחולים עם קוצב כל עוד הקצב נמוך באיזור 60-70. מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

שלום רב כשמשנים סטטין או את המינון שלו, אחרי כמה זמן מינימלי, מופיע הביטוי בדם, וכבר ניתן לבדוק את השינוי בדם בבדיקת הדם? אחרי כמה ימים, או כמה שבועות?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ לוקח 4-6 שבועות לראות את האפקט המכסימלי

04/10/2016 | 13:07 | מאת: יעקב

בבית החולים הר סיני שבניו יורק פרסמו כבר ב 2013 על חוט מצופה יהלומים הטוחן עד דק את הרובד הטרשתי שבעורקים סתומים. התהליך קצר כמו צינתור רגיל אולם מביא לסילוק החומר ששקע בעורקים. האם טכניקה זו התקבלה והיא בדרכה גם לישראל?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו טכניקה ישנה משנות ה80 אשר בשימוש בכל העולם כולל מישראל. היא נקראית ROTABLATOR. משתמשים בה במצבים אשר העורקים מאוד מסוידים ולא ניתן לפתוח את ההיצרויות בלי שימוש ב"מקדחה" זו. ד"ר ארבל

שלום מאחר והסימפטומים דומים להתקף לב על רקע איסכמי, מה הדרכים לאבחן את התסמונת? רק באמצעות שלילה של אירוע איסכמי? או שיש סימנים מיוחדים או בדיקות שיכולות לאשש שמדובר בזה? אנזימי הלב עולים כמו בהתקף לב? מאחר ומדובר בתוצאה של מצב נפשי, משבר, חרדה, וכדו'. האם כל אדם שסובל ממשבר כלשהו או חרדה צריך לחשוש מזה? מה גם שבחרדה יש לא פעם תחושות בדיוק כמו בהתקף לב, ואז מרגיעים אותך שזה בסך הכל חרדה, אך אולי זה לא רק חרדה אלא תסמונת הלב השבור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תסמונת טקוצובו היא תסמונת יחסית חדשה בעולם הרפואה. האבחון שלה מתבצע ע"י צינתור לבבי. ברוב המקרים מדובר על אנשים (יותר בנשים) אשר מגיעים עם תלונות שדומות להתקף לב אך בצינתור לא מוצאים היצרויות בעורקי הלב וכאשר מצלמים את הלב, רואים צורה אופיינית של לב בצורת בלון. הטיפול הוא בד"כ תרופתי ולרוב אנשים אלו מתאוששים בצורה טובה רק טוב, ירון ארבל

02/08/2016 | 21:23 | מאת: יובל

שלום מספר שאלות ברשותך על מבחן מאמץ א. בבדיקת א.ק.ג. רגילה, הנבדק מתבקש לשכב ולא לזוז בזמן הבדיקה, ותזוזה לא מאפשרת לקבל תרשים נורמלי, איך זה שבמבחן מאמץ כשזזים ופעילים זה מסתדר? ב. שאלה דומה גם לגבי מדידת לח"ד בזמן מבחן מאמץ, בדר"כ מתבקשים לשבת ועם יד על השולחן בזמן בדיקה, ובמבחן מאמץ היד פשוט שמוטה למטה? (נראה לי שככל שהיד נוטה למטה זה מעלה את ערכי לחץ הדם) ג. בשלבים המתקדמים של מבחן המאמץ, אם חשים עייפות, מאמץ נשימתי, איך ניתן לדעת האם זה מעיד על הלב או שזה פשוט עניין של כושר גופני לא במיטבו? (השאלה הזו נכונה גם לא בזמן מבחן מאמץ, סתם אדם שעושה הליכה ספורטיבית וחש עייפות ומאמץ בנשימה, איך הוא יכול לדעת האם זה בעיה לבבית או פשוט עניין של כושר?) ד. דופק בזמן התאוששות, משום מה לא כל כך מתייחסים לזה בבדיקה, ובאופן כללי לאחר מאמץ במשך כמה שעות הדופק אצלי מעל 100. איזו בעיה בלב יכולה לגרום לזה? או ששוב זה עניין רק של כושר גופני? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלות נהדרות! לגבי איכות אקג ולחץ דם בזמן מאמץ, אכן התרשימים באיכות פחותה אך מכיוון שעושים הרבה תרשימים ומסתכלים רק על דברים מסויימים בהם, זה מאפשר לנו לעבוד עם הנתונים גם במאמץ. לגבי התלונות במאמץ, אין מישהו שלא מרגיש עייפות במאמץ, אחרת כולנו היינו מנצחים באולימפיאדה :) בגדול, מחפשים תלונות חריגות שאתה לא מצפה במאמץ או תלונות אשר לא מאפשרות לך להמשיך כלומר, אתה חייב להפסיק לגבי דופק בהתאוששות, זה מעיד על כושר אך אם הוא לא יורד, זה מצריך בדיקה נוספת ולפעמים אף טיפול. מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך בהצלחה ד"ר ארבל

26/07/2016 | 21:05 | מאת: דן

שלום בן 41 רציתי בבקשה אם אפשר לקבל הסבר על תרשימי הא.ק.ג. ידוע אצלי על גלי T הפוכים. אני לא יודע באיזה בדיוק, אבל בא.ק.ג. אחרון שעשיתי, ראיתי שהרופא ציין על החריגה בשלושה מקומות (יש פס מתחת). בגדול, נאמר לי בעבר לפני שנים שאין לי בעיה, וזאת לאחר מבחן מאמץ ואקו לב. מה המשמעות של ההיפוך במקומות הספציפיים הללו? ובהנחה שבמקרה שלי זה תקין, מה קורה במקרה אמת חלילה שיש בעיה, האם יזהו אותה בא.ק.ג. או שהתרשים החריג שלי יטשטש ולא יאפשר לזהות בעיה אם חלילה תקרה? מצ"ב תרשים מלפני שבוע כמו כן מצ"ב תרשימים מלפני שנה, ומשנת 2009 אשמח אם תוכל לומר לי האם יש שינויים בתרשימים? וכן האם ההיפול גלי T מתבטא בכל התרשימים באותה צורה ובאותם מקומות? מאחר ולא ניתן להעלות לכאן תמונות, העליתי לאתר של העלאת תמונות, ומצ"ב קישורים ישירים לתמונה: 2016 http://www.siz.co.il/my.php?i=yzcfynqt1kjz.jpg 2015 http://www.siz.co.il/my.php?i=mgmfmzdnxad4.jpg 2009 http://www.siz.co.il/my.php?i=yqufg25omgom.jpg

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי אפשרות לראות את האקג. הלינקים לא עובדים. בגדול, יש אנשים שיש להם באופן טבעי גלי T הפוכים. אם זה ידוע ונבדק, אין בעיה אם זה. הבעיה מופיעה כאשר מישהו כמוך מגיע למיון עם כאבים בחזה ואז חושבים שאלו שינויים חדשים ואז מטפלים בכך כאילו יש לך התקף לב. לכן, אנחנו תמיד ממליצים לשמור עותק של אקג כזה בארנק שלך כדי למנוע בלבול ולחץ בהצלחה ד"ר ארבל

שלום ד'ר כתבתי כאן שאלה לפני כמה ימים,עליה ענית לי ב17,7,16 אשמח לקבל הבהרה על נקודה במישפט התשובה-"שניתן להפסיק ליפיטור ל10 בדרך כלל ללא תופעות לוואי" מהן תופעות הלוואי הללו? האם הכוונה לסכנה שבהפסקת התרופה?לאירוע לב או שבץ אפשריים כתוצאה מהפסקה ל10 ימים? או שבכלל הכוונה לתופעות לוואי שונות? בתודה עבור המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הכוונה היא לאירוע לבבי. הסיכון בהפסקת ליפיטור למספר ימים הוא מאוד נמוך. זו דרך לדעת אם התופעות שאתה מרגיש קשורות לכדור כמובן שמומלץ להתייעץ עם הרופא שלך לקבל החלטה סופית ד"ר ארבל

21/07/2016 | 11:51 | מאת: Ben

שלום בשנת 2007 הניחו לי בעורקים מישניים בלב 2 סטנטים הצינתור היה מתוכנן לאחר שבזמן ספורט לא יכולתי לעלות דפק מעבר ל 125 הבנתי כיום שיש סטנטים מסיסים השאלה האם ניתן לשלוף את הסטנטים הישנים ולהעמיד במקומם מסיסים? אציין כ אני מרגיש טוב עוסק בספורט ואין לי בעיות מיוחדות תודה בן

שלום רב, סטנטים ממתכת לא ניתנים להוצאה. הסטטנים המסיסים הם עדיין חדשים ולא ברור למי ומתי כדאי להשתמש בהם אם בכלל ד"ר ארבל

19/07/2016 | 17:39 | מאת: אורן

שלום ד"ר ארבל, האם רפרוף פרוזדורים שאובחן בגיל 60 מוריד את תוחלת החיים? או שמא עם טיפול ניתן לחיות איתו גם "עד 120"? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בעיקרון אפשר לחיות שנים רבות כך עם טיפול טוב ירון

13/07/2016 | 09:42 | מאת: אלי

שלום הנני צעיר בן 22 עם עקמת ועיוותים בחזה. מרגיש במנוחה בישיבה לעיתים קרובות את דופק הלב שלי,לפעמים דופק חזק מהרגיל שאני חושש שמשהו לא בסדר. עשו לי אקו לב במאמץ והפסקתי באמצע בגלל התעייפות,יצא תקין.האם יש צורך לחזור על אקו רגיל או שזה כלל בתוכו? האם כדאי לבצע גם הולטר לב או שהאקו מספיק?. האם זה בסדר שהחזה והבטן קופצים מהדופק? הדופק במנוחה אצלי בסביבות 80 ואחרי אוכל אף מעל 90 ומורגש יותר חזק,האם זה בסדר? (אין כאבים או הרגשות אחרות,רק דופק מורגש, אציין גם שלפני האקו הרגשתי דופק חזק) בבדיקת בולטת התריס יצא 0.75 שהבנתי שזו פעילות יתר.יתכן שהדופק בגלל זה?אין צורך לבדיקות נוספות? האם לפי תיאוריי יתכן הפרעות קצב שכדאי הולטר או שאין צורך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לדעת מה הגורם לדפיקות לב שלך. אך, הייתי ממליץ לשקול ביצוע הולטר. אם גם הוא יצא תקין, יש לשקול טיפול בבלוטת התריס רק טוב, ד"ר ארבל

10/07/2016 | 18:41 | מאת: ריקי יפה

שלום. קורה ובעת צינתור,המצנתר דוקר,במקרה את העורק, ומתחיל דימום. האם המצנתר יכול להבחין בתקלה בעת הצינתור? ואם לא, איך אפשר להבחין בדימום בשעות שלאחר הצינתור? הדימום הוא פנימי, כמובן. איך יבחין בכך החולה, איך יבחין בכך הצוות המטפל? בתודה, ריקי יפה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ברוב המקרים אכן שמים לב לדימום כזה אם הוא קורה. זו אחת הסיבות למה מטופלים נשארים להשגחה לאחר צינתור. דימום כזה קורה בשעות הראשונת ולכן אם הכל בסדר לאחר 4 שעות, כנראה שאין דימום

בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין,לפני שבוע חזרתי למינון 20 ליום והתופעות ממשיכות למרות זה, השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? האם הפסקה של שבוע - 10 ימים בנטילה, עשויה להביא להשלכות שליליות בפלאק בקרוטיס? האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, או שלא? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלונות של כאבי שרירים אלו תלונות נפוצות. לצערנו, לא ברור מה המקור שלהם. אפשר להפסיק את הליפיטור ל10 ימים בד"כ ללא תופעות לוואי. אך מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך כדי לקבל אישור פרטני עבורך בהצלחה ד"ר ארבל

בן 51 לפני כחודש עברתי צינתור עם השתלת סטנד 1 ומאז אני נוטל פלאויקס בנוסף לאספירין . האם ניתן לבצע קולונוסקופיה תחת לקיחה של 2 הכדורים האלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, התשובה הרשמית היא כן. אתה צריך למצוא רופא גסטרו שמסכים לזה. חלקם מסתייגים מהשילוב הזה בהצלחה ד"ר ארבל

שלום רב, לאחרונה , עברתי צנתור בגישה רדיאלית משמאל. זאת בשל לחץ בחזה בזמן פעילות גופנית כמו הליכה ממושכת , שחייה ורכיבה על אופניים. בצנתור נמצאו הממצאים הבאים: 1. LMCA -הצירות קלה דיסטאלית. 2. LAD - ללא היצרות. 3. LCX - ללא היצרות. 4. RCA - טרשת והיצריות עד כ-40% בקטע האמצעי. בסיכום נכתב כי לא נמצאו היצריות משמעותיות בעורקים הכליליים. עדיין יש לי לחץ בחזה בצד שמאל ברכיבה איטית על אופניים או בפעילות גופנית אחרת. אודה מאד להתייחסותכם לתוצאות הצנתור וכן למקור אפשרי ללחץ בחזה להוציא סיבה לבבית. עוז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צינתור מסוגל להדגים את העורקים הגדולים של הלב (מעל 2 ממ). לפי התוצאות שלך, אין לך בעורקים אלו היצרויות ולכן גם אין צורך בהתערבות. מאידך, ייתכן ויש לך היצרויות בעורקיקים הקטנים אך בהם מטפלים רק עם תרופות. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור אם ניתן לשנות משהו בטיפול התרופתי שלי רק טוב, ד"ר ארבל

02/07/2016 | 18:24 | מאת: משה

שלום רב, אבי בן 88 בעברו יל"ד ,פרפור פרוזדורים, לאחרונה קוצר נשימה ואורטופניאה, באקו לב-היצרות קשה של מסתם אאורטלי(שטחו 0.7 סמ"ר ומפל על פניו 104/69 ממ"כ עם תפקוד תקין של חדר שמאל)מטופל בקומדין. בצינטור אבחנתי לקראת TAVI הודגמה היצרות בחלקו המרוחק של העורק הכלילי השמאלי הראשי , בחלקו המקורב של העורק הקדמי היורד ובחלקו המקורב של העורק השמאלי העוקף, לכן ניקבע לו תור נוסף לצינטור לב טיפולי, שאלתי: ניגשתי לקרדיולוג בבקשה להחליף לאבי בן ה-88 את הקומדין לתרופה נוגדת קרישה מהדור החדש, הוא התלבט מפאת גילו, לבסוף החליף במקום קומדין -לאליקוויס 2.5 מ"ג בוקר וערב קראתי במאמר כלשהו אזהרה לגבי חולים אחרי מחלפת מסתם לב לגבי איסור לעבור לתרופות החדשות והטיפול המומלץ הוא עדיין קומדין, (במיוחד מטופלים עם מסתם מכאני) האם ידוע לך על מחקרים בנושא, האם עדיין כדאי להחליף לו הטיפול לאליקוויס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה שלך רלוונטית מאוד לאנשים עם מסתם תותב. לגבי מסתם מכאני, אין ויכוח שרק קומדין. לגבי מסתם ביולוגי (כמו TAVI), אין מחקרים על הנושא כעת. לכן, כל אחד עושה לפי שיקול דעתו. הרבה רופאים (גם אני) מעבירים מקומדין לתרופות החדשות בחולים אשר מתקשים לאזן את רמות הקומדין שלהם בהצלחה ד"ר ארבל

ערב טוב יש לי שאלה אני בן 21 יש לי צניחה קלה שלהעלה הקדמי של המסתם המיטרלי ודליפה מינימלת במסתם (המטרלי ) חוץ מזה לפי בדיקת האקו שעשיתי הכל בסדר . האם זה מסוכן אם אני עושה פעילות גופנים ? .. האם המצב של המסתם יכול להחמיר עם הזמן או לא בהכרח ?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צניחה קלה זה ממצא מאוד שכיח אשר לא מדאיג במיוחד ולא אמור להגביל אותך בכלל. מומלץ פעם בכמה שנים לבצע אקו לב כדי לראות שזה לא מחמיר. רק טוב, ד"ר ירון ארבל

14/06/2016 | 20:54 | מאת: רחל שמעיה

אבי בן 82 לקה באירוע מוחי קל לפני כשנה וחצי שפגע בתנועת עיניו וביציבת הליכתו. כעת עבר אירוע לבבי אין לדעת דרגת חומרתו משום שבבי"ח נאמר כי ככל הנראה הגיע בסיומו הוא נדרש כעת לעבור צינטור ואנו מתלבטים לגבי זה האם עליו לעשותו? האם עלינו להתייעץ עם נויירולוג? הוא מקבל טיפול תרופתי עבור סכרת ולחץ דם (פלויקס וגלוקומין )

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה לגבי הצינתור היא מסובכת ומצריכה הרבה פרטים שלא קיימים אצלי. בגדול, מומלץ לחולים שהגיעו עם התקף לב לעבור צינתור תוך 72 שעות. אם הוא הגיע באיחור (מעל 72 שעות), בד"כ שוקלים אם יש צורך בצינתור לפי בדיקות נוספות (מיפוי) או אם הוא עדיין מתלונן על כאבים. כל צינתור מהווה סיכון לסיבוכים (בערך 1%) לכן, אנחנו תמיש שוקלים את הסיכון של הצינתור מול הסיכוי שהוא ישפר את מצב המטופל. מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

שלום, בן57 בריא להוציא ערכי כולסטרול ldl 170 בשנים אחרונות עליה במשקל לBMI30 ירידה בכושר באפריל השנה חשתי חולשה ודופק חסר 2פעימות והפסקה הופניתי לארגומטריה והגעתי לדופק מטרה עם הפרעות מרובות חדרים שירדו בסיום. אקו לב תקין הולטר תקין להוציא בריקרדיה אחת 8 פעימות בקצב 40 ממוצע 69 דחיתי מפוי לב כי התחושה השתפרה צועד שעה ורץ ללא קשיי נשימה או כאבים בחזה. יש הסטוריה משפחתית של לחץ דם ומחלות כליליות, אצלי תקין120/77 . האם סבירות שהפרעות הקצב מאיסכמיה ו/או לבצע צינתור כשמתפקדים סביר ללא כאבים ? (התחלתי ליפיטור) תודה וסליחה על האורך..

לקריאה נוספת והעמקה

הי, קודם כל, אני שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב יותר. הפרעות קצב יכולות להיגרם ממגוון בעיות. במקרה כמו שלך, הגורם הוא לא ברור. כלומר, האם זה בגלל הפרעה בזרימת דם ללב (סתימות בעורקים), הפרעה בתפקוד השריר, הפרעות חשמליות וכו. לגבי הבירור, כן הייתי מבצע בדיקה כלשהי לשלילת איסכמיה (כלומר שאין סתימות בעורקי הלב). לאחר מכן, אם זה חוזר, הייתי פונה למומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג- סוג של קרדיולוג). רק טוב, ד"ר ארבל

שלום על השום ידוע כבר מזמן, על הרימון יותר בשנים האחרונות מדברים כמדומני שיש גם מחר של פרופ' מבית החולים רמב"ם בנושא. כל כך שהוא מוריד לחץ דם, כולסטרול, ועוד. האם יש אמת בדברים? מה התועלת הבריאותית שיש בזה? יש המלצה רפואית שכזו? ועל מה מדובר? על שיני שום שלמים לבלוע? כמוסות שום שקונים בחנות טבע גם טוב? וכן לגבי הרימונים, האם מיץ רימונים שקונים? (יש טבעי בקירור, יש גם בהקפאה) מה המינונים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, אכן יש עדיויות שהם יכולים לעזור. הנתונים הם בסדרות קטנות וללא השפעה ברורה על מניעת מחלות אלא על מטרות אחרות כמו הורדת דלקת, הורדת כולסטרול. לכן, אין המלצות רשמיות להשתמש במוצרים אלו כי גם ספורט, תה ירוק גינגר ועוד המון דברים הוכחו כיעילים למטרות כאלו. לא ברור אם זה שווה את הכסף. לגבי השימוש, לא ברור אם כמוסות זה כמו הדבר הטבעי. בקיצור, יש הרבה תחומים לא ברורים. רק טוב, ד"ר ארבל

09/05/2016 | 22:23 | מאת: גיל

בבדיקה של אימי בת 80 עלו התוצאות הבאות: בדופלר אי ספיקת מטיריאלי קלה אי ספיקת אאורטאלי קלה אי ספיקת טריקוספידלי קלה לחץ דם ריאתי 27 Lvc תקין חדר ימין תקין מסתם אאורטאלי מסוייד אשמח לדעת מה משמעות הדברים והטיפול הנדרש .לאימי גם בצקות ברגליים האם יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התוצאות כמעט בגדר התקין. כלומר, הם לא מסבירות את הבצקות ברגליים. אנחנו מתחילים לדאוג כאשר יש דליפה קשה. בריאות שלמה, ד"ר ארבל

04/04/2016 | 00:49 | מאת: יואב

שלום 1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם? הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך? 2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8. בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר) 3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רמות השומנים שלנו משתנות באופן די משמעותי לאורך היממה (ארוחות). בצום, הרמות קבועות ולכן יש העדפה למדוד את זה בצום.בד"כ לאחר 8 שעות, הרמות נשארות נמוכות וקבועות. הגוף מייצר רמה אחידה. לגבי רמות ממוצעות, לסוכר יש בדיקה כזו אשר נקראית HBA!C. לגבי שומנים אין וזו אכן בעיה מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

01/04/2016 | 19:41 | מאת: יעקב

אני בן 60 יש לי כל מיני בעיות רקע כמו יתר ל ד יתר שומני דם היצרות 25% באחד מעורקי הקרוטיס ואני מקבל תרופות לכל אלו כמובן, יצא לי לראות מאמר של רופא קרדיולוג מבית החולים בילינסון שקישור אליו אני מצרף פה- https://www.google.co.il/webhp?hl=iw#hl=iw&q=%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%AA+%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%99+%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%93+%D7%98%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%99+%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%A7 ויש לי כמה שאלות בנושא האזטרול במאמר הזה הרופא מסביר לפי תוצאות מחקר שנעשה שתחת טיפול באזטרול שהיה משולב בסטטין בכדור אחד, למרות שה LDL ירד עובי הרובד הטרשתי דווקא הוכפל,לעומת אצל חולים שלקחו סטטין בלבד ללא אזטרול , אז היות ותחת אזטרול הרובד גדל לא למהר לתת תוספת אזטרול עד שיתבררו יותר פרטים אודות הסיבה להגדלת עובי הרובד, השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול? יש תחליף לאזטרול? אשמח לקבל מענה במידה ויש בעיה להכנס לקישור שצירפתי העתקתי משם את הקטעים הרלוונטים אליהם היתכוונתי בשאלותיי ואלו הקטעים- מאת: רן קורנובסקי, מנהל המערך הקרדיולוגי ומכון הצנתורים-מרכז רפואי רבין, בתי החולים בילינסון והשרון-פתח תקוה. יור החוג לקרדיולוגיה התערבותית באיגוד הקרדיולוגי בפעם השנייה בתוך שנה תרופה חדשה שנועדה להתערב במנגנון הייצור של הכולסטרול ופינויו מהדם אינה עונה על הציפיות. אבל האכזבה הגדולה באמת טמונה בכך שיצרניות התרופה לא טרחו לדווח על כך לציבור במשך יותר משנה המאבק בכולסטרול ממשיך לעשות כותרות. רק לפני שבועות מעטים פירסם האיגוד האירופי לקרדיולוגיה הנחיות חדשות, שלפיהן יש לשאוף להורדת רמת הכולסטרול בדם לערכים נמוכים בהרבה מאלה שנחשבו לתקינים זה זמן רב. עכשיו מתברר, כי לפחות אחת התרופות החדישות להורדת רמת הכולסטרול ולמניעת טרשת עורקים כנראה אינה יעילה כפי שקיוו מפתחיה. מסקנה זו עולה ממחקר המכונה ENHANCE, שבוצע בארצות הברית. מחקר התברר כי ויטורין - המשלב סימוביל ואיזיטרול - היה יעיל מעט פחות במניעת טרשת מסימוביל לבדו, זאת אף שגרם לירידה חדה יותר ברמת הכולסטרול בדם. במחקר נמדד עובי השכבה הפנימית של דופן העורק באמצעות סונאר. החוקרים מצאו, כי בקבוצה שטופלה בסימוביל השתנה עובי דופן העורק ב-0.006 מילימטר בערך, ואילו בקבוצה שטופלה בוויטורין השינוי שנמדד היה 0.011 מילימטר. המשמעות ברורה: בחולים שטופלו בוויטורין, הרובד הטרשתי שהתפתח בדופן העורק היה כמעט כפול בהשוואה לחולים שקיבלו סימוביל. ממדי ההתקדמות של הטרשת בשתי הקבוצות היו מתונים למדי. השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול? יש תחליף לאזטרול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מספר אי דיוקים בציטוטים שלך. ההבלדים בעובי הרובד לא נמצאו מובהקים סטטיסטית (P=0.29). בנוסף, שילוב התרופות כן גרם לרמות דלקת נמוכות יותר (זה דבר טוב). לכן, לא ברור אם התרופה באמת עוזרת אך היא בהחלט לא פוגעה. בנוסף,מחקר גדול נוסף בשם IMPROVE IT הדגים ירידה של 6% בסיכון לאירועים לבביים. לכן, אנחנו כן ממליצים לשימוש בתרופה באנשים עם רמות כולסטרול גבוהות אשר לא מספיק להם רק סטטין. ד"ר ארבל

שלום ד'ר האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר שלילי ידוע בין פרפור לסטטינים. יש אפילו מחקרים אשר טוענים שסטטינים מורידים את הסיכון לפתח פרפור ד"ר ארבל

29/03/2016 | 21:54 | מאת: מוטי

שלום אצל קרוב משפחה שעבר צנתור דחוף עקב אירוע לבבי, הושאר בלון(דרך הקטטר שבעורק הירכיים) מספר ימים לאחר הצנתור. מה התפקיד שלו? באלו מקרים זה נעשה? ובאופן כללי, מה הדרך לבדוק האם הנזק ללב הפיך או לא הפיך? יש בדיקה שיכולה לאשש או לשלול נזק כזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובה. היתה בעיה בעדכון הודעות באתר. לגבי שאלתך, הבלון עוזר ללב לעבוד לאחר פגיעה קשה בו (כמו התקף לב). בדרך כלל, מוציאים את הבלון לאחר מספר ימים כאשר הלב מתאושש רק טוב, ד"ר ארבל

18/03/2016 | 13:25 | מאת: עופא

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה מציג מקרה מורכב מאוד. בעיקרון, הוספת פוסיד תוביל לירידה בבצקות. בגלל הפחד שפוסיד יפגע בכליות, מקובל לעשות את זה עם מינונים קטנים ולאט לאט לעלות מינון עד שרואים יעילות בלי פגיעה בכליות. לא תמיד זה אפשרי. לגבי כדור נוסף, אין כדור קסם במקרה כמו שלך. הייתי מתחיל עם פוסיד. במקביל, הייתי פונה למומחה סוכרת לנסות להבין למה אתה לא מאוזן. איזון של הסוכר יוכל לעזור עם מצב הכליות בהצלחה ד"ר ארבל

10/03/2016 | 12:55 | מאת: ניר בראון

בן 58, עוסק בפעילות גופנית נצפתה דומיננטיות עורקית ימנית בכל המקומות צוין שלא נמצא ממצא חריג, למעט בעורק השמאלי היורד – בחלקו המקורב פלאק לא מסויד המיצר עד 25%, ובחלקו האמצעי פלאק מסויד שאינו מיצר. גם בעורק הימני נמצא בחלקו האמצעי פלאק לא מסויד המיצר עד 25%. סיכום: עדות לטרשת קלה בלבד בעורקים הכליליים, ללא היצרויות משמעותיות (מעל 50%) בעורקים הכליליים. בשדות הריאה הממצאים תקינים. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תוצאות שלך מדגימות תהליך ראשוני של טרשת. המשמעות של זה הוא שצריך תרופות למנוע מהתהליך להתקדם. מומלץ במקרים כאלו להתחיל סטטינים (להורדת כולסטרול). יש הממליצים גם על אספירין אך זה שנוי במחלוקת בהצלחה ד"ר ארבל

11/03/2016 | 08:51 | מאת: ניר בראון

האם עלי להגביל את עצמי מפעילות ספורטיבית עקב כך? האם יש בזה כדי להסביר את הדקירות והלחץ שיש לי באזור בית החזה בחודשים האחרונים?

21/02/2016 | 13:44 | מאת: ניר בראון

גיל 58. עוסק בפעילות גופנית. בבדיקה נמצא כי חדר שמאל בגודל תקין. עובי דפנות בגבול העליון של הנורמה (10/11 מ"מ). גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. בבדיקה במאמץ בעומס גבוה ובדופק מרבי נראתה הפרעה מוגבלת מאוד בין הסגמנט הבזלי לאמצעי בדופן התחתונה וספטום תחתון. התכווצות הגלובלית והאזורית בטווח הנורמה עם הפרעה ברלקסציה (גל A>E). איסכמיה טריקוספידלית מינימלית (אים סיגנל TR לאומדן לחץ ריאתי סיסטולי). הרחבה קלה של הסינוסים באורטה (39 מ"מ). האורטה הטובולרית בקוטר 36 מ"מ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע כמו שינויים לא ספיציפיים. אם אתה בכושר טוב, ייתכן והכל קשור לכושר שלך. אם הכושר נמוך, אז לא ברור. בכל מקרה, לא נשמע מסוכן למה עשית את הבדיקה? אם אין לך כאבים או תלונות, הייתי רק עוקב. אם יש תלונות, הייתי שוקל צינתור ד"ר ארבל

21/02/2016 | 14:48 | מאת: ניר בראון

בחודשיים-שלושה האחרונים יש לי מעת לעת דקירות לא מציקות במיוחד באזר חזה שמאל. אלה היו הגורמים לבדיקה. מכל מקום, אני בכושר טוב, ובעת האימונים, שלפעמים הם בעצימות גבוהה, לא חשתי דקירות באזור החזה.