פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
358 הודעות
355 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/04/2020 | 22:56 | מאת: דודו

שלום ד"ר בן 24, ללא מחלות רקע, לא מעשן ולא שותה. במהלך השנים עברתי אינספור בדיקות לב, כולל לאחרונה שזה מלפני פחות מ 5 חודשים MRI לב עם חומר ניגוד. לא נמצא שום סממן לבבי, שום בעיה לבבית. אך כן יש מידי פעם פעימות מוקדמות. אבל למה לפעמים בזמן אימון, במיוחד אם הדופק יחסית ממש גבוה יש לי כמו כאב לוחץ בחזה, כמו תעוקה כזו, שלא קשורה לתנוחה, פשוט מרגיש כובד בחזה באמצע החזה .. התופעה קורית מידיי פעם לא תמיד, ועוברת אחרי בערך 5 דקות . זה מתחיל באותו חוזק ונשאר ככה וגם נעלם כלא היה. רק מציין שלא עובר אם אני ממשיך באימון, רק אם אני מפסיק בד"כ. כל פעם אני בלחץ שזה התקף לב, אבל למה שאקבל התקף לב? ואם הבדיקות תקינות למה בכלל כואב לי בחזה ?? תודה רבה והמשך שבוע מצויין!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש אנשים שסובלים מכאבים בחזה וכל הבדיקות שלנו חוזרות תקינות. אנחנו חושבים שזו בעיה בעורקיקים הקטנים (microvascular angina ). אם אין גורמי סיכון, מנסים תרופות להרחבת כלי דם. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך התייעצות

31/03/2020 | 15:56 | מאת: גדי

‏פרופסור ארבל שלום יש לי דליפה בינוני קשה במסתם מיטרלי אני במעקב רפואי כול חצי שנה,כרגע הרופאים אמרו שאני לא צריך ‏התערבות ‏‏ניתוחית. השאלה שרציתי לשאול..האם בעקבות הוירוס קורונה אני ברמת סיכון? והאם הנגיף יכול להתיישב על המסתם הדולף? תודה ורק בריאות גדי מיבנה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לנו עדיין מספיק ניסיון אבל אני מאמין שמצב כמו שלך הוא בהחלט מעלה סיכון באופן קל. לא ידוע לנו שהוירוס יכול לפגוע במסתם אבל הוא בהחלט יכול לפגוע בריאות

01/03/2020 | 16:11 | מאת: Ivc

שלום אפשר לעשות צנתור ל קריש דם ב ivc לידה בת 6 הגוש או הקריש דם מסוג מחלת וילמס שהיתה בכליה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין לי ניסיון בילדים. ממליץ להתייעץ עם רופא ילדים

26/02/2020 | 17:54 | מאת: גלית

בת 44.5 בריאה מידי פעם פעימות מוקדמות לפני לפני 4 שנים עשיתי אקו לב ובדיקת מאמץ ונצפו צניחות st ובעיקבות כך עשיתי ct לב שיצא תקין לחלוטין. בשנה האחרונה סבלתי מחרדות ומתח ואני מודעת לכך שזה לא בריא ללב והפרשה ממושכת של קורטיזול ואנדרנלין יכול לגרום להיצרות עורקי הלב האים תקופה של שנה של מתח יכולה לגרום לי לנזק הזה (וזאת בידיעה שאני עדיין מקבלת מחזור סדיר וביוץ)

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בעיקרון , מתח מתמשך יכול לגרום להיצרויות בלב לכן, אם יש לך הרגשה לא טובה, ממליץ לך לפנות לקרדיולוג לצורך בירור חדש בהצלחה!

27/02/2020 | 11:47 | מאת: גלית

אני מרגישה מצויין זה פשוט מטריד אותי שיכול להיות אפשרות שזה פגע לי בלב . הבעיה היא שאני יכולה רק לבדוק באמצעות ct לב . כי בבדיקות אקו לב עם מאמץ אני קיבלתי תשובה שיש לי צניחות st למרות שבפועל לא היה לי כלום אני נופלת בסטטיסטיקה .

הי, מבין את הדילמה לכן, ממליץ לך להיפגש עם קרדיולוג שיעשה לך בדיקות נוספות לפני ההחלטה אם צריך לעשות עוד סיטי או לא. זו החלטה קשה שצריך להתמודד איתה

10/02/2020 | 10:33 | מאת: נעה

האם מותר לעשות עיסוי וללכת לספא לאחר צינטור ואם כן האם יש הגבלת זמן בין הזמן שבוצע הצינטור לספא והעיסוי?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לשאול את המצנתר שעשה לך את הצינתור

21/01/2020 | 16:24 | מאת: זייד

בן 34 סובל מדפיקות לב חזקות במיוחד אחרי כל ארוחה בוצע אקו לב האם הבדיקה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה ספציפית. ממליץ לפנות לרופא לבדיקה ושיחה

20/01/2020 | 11:43 | מאת: בני

אני בן 49, כשנתיים אחרי החלפת מסתם אורטאלי למכני. נוטל קומודין. האם ניתן לבצע השתלת שיער?מעל יש להקפיד?

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון, אפשר לבצע השתלת שיער אבל בלי הפסקת קומדין. צריך לברר עם המשתיל אם זה אפשרי

18/01/2020 | 17:40 | מאת: שרה

היום בישראל כשמתקנים דליפה שיש במסתם מיטראלי בעזרת ( AVP ) האם משתמשים בסוג האירופאי או האמריקאי? ומה יתרונו של כל אחד ?

כל בית חולים עובד עם חברות אחרות. אין באמת הבדל בין הסוגים. מה שחשוב הוא שיהיה ניסיון

האזהרה הזו מופיעה על חפיסות סיגריות בישראל כיום מטעם משרד הבריאות. האם יש לך מושג על אילו מחקרים היא מבוססת והאם אלה מחקרים עדכניים ורלוונטיים לשיעור המעשנים כיום בישראל?

לא מכיר את המקור מצטער

שלום פרופ' בן 32 סובל מדפיקות לב חזקות בצעתי אקו לב ואני מבקש תשובה לאקו לב תודה... LEFT VENTRICLE Ao:2.9 La diameter:3.3 IVs:0.9 LVd:4.3 PW:0.8 LVs:2.85 EF:57% E/A ratio:1 MR-MILD AORTIC VALVE AV pg 5mm/hg TRICUSPIDE VALVE TRpg 18 mm/hg TAPsi 1.8 Estimated Spap:23 לסיכום: Normal GLOBAL SYSTOLIC LV CONTRACTILITY NORMAL SIZE OF CARDIAC CHAMBERS MILD MITRAL REGURGITATION NORMAL DIASTOLIC FILLING NORMAL ESTIMATED PULMONARY ARTERY PRESSURE NO PERICARDIAL EFFUSION

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האקו הזה טוב מאוד. יש דלף קל של אחד המסתמים שבדרך כלל חסר משמעות שבת שלום ירון

18/12/2019 | 22:20 | מאת: סאם

ערב טוב שאלה קטנה .. הרם אחרי תיקון מסתם מיטרלי או החלפה שעבר בהצלחה הבעיה אמורה לחזור ? והאם ספורטאי שהתאמן שנים (אופניים) אחרי תהליך כזה יוכל לחזור לפעילות גופנית מאומצת אבל בצורה הדרגתית לאט לאט ? אחרי החלפת מסתם מיטרלי האם יש סיכון בלעסוק בפעילות גופנית כמו אופניים בשילוב עם תרופות מדללות דם כמו אספרין? לקריאה נוספת והעמקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון, הבעיה לא צריכה לחזור אבל לפעמים היא חוזרת . לגבי פעילות גופנית, כל עוד היא הדרגתית, אין הגבלה כולל עם אספירין לילה טוב פרופ' ירון ארבל

שלום ד'ר נכבד כמו שציינתי בכותרת, נראה לי שניקלעתי לבעיה לא פשוטה, אני בן 60, יש לי מידיי פעם,אקסטרא סיסטולות, ומזה שנים ידוע על צניחת מסתם מיטרלי,MVP לפני 4 שנים,חויתי אירוע של רפרוף פרוזדורים,שיתכן ונוצר כתוצאה מאשלגן נמוך- 3.2, עקב שימוש במשתן דיזותיאזיד, נרשם לי טיפול ב, טמבוקור 50, אחד ליום, וקרדילוג 1.25 לאחרונה אני נתקל בבעיה חמורה בקשר לתרופה, נאמר לי בבתי המרקחת של הקופה, וכן בפארמים למינהם, שאין להשיג [ משום מה, ולא נותנים הסבר ברור מהי הסיבה למחסור]אין להשיג TAMBOCOR50 מציעים את התרופה הגנרית FELECAINIDE ACET . 29/M TAB 50 MG אותה אני חושש לקחת, מפני שזה אינו הטמבוקור המקורי, ואין לדעת כייצד התרופה הגנרית תשפיע, אני חושש שעלול תחת השינוי הזה להופיע רפרוף נוסף, מצד שני הציעו לי לקחת טמבוקור 100,ולחצות את הכדור לחצי, חד פעמי ,קניתי את המינון 100, אבל אפילו עם חוצה כדורים, החיצוי אינו מדויק, ואני מקבל כדור "שבור", ששני מחציתו אינם שווים בגודל, זה נשבר לחלק קטן יותר, מהשני שיוצא גדול יותר, מה עושים?? לטעמי הבעיה רצינית,שלא ניראית לי משחק ילדים,כי נראה לי ש"משחק בשבירת הכדור " שנותן חצאים לא שווים בגודלם, גם בסוף עלול לעורר רפרוף חוזר??. איך יוצאים מהסיפור הזה??? מה קורה בשוק התרופות בארץ? מדוע המחסור בטמבוקור 50?? האם המינון הזה יחזור לבתי המרקחת??? תודה עבור המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו אכן בעיה. לצערי, זה קורה לפעמים עם תרופות שונות. אין לנו פיתרון טוב בגדול, אתה יכול לחצות כדור (עם המגבלות שציינת) או להחליף לסוג אחר. מציע שתיפגש עם קרדיולוג ותראה מה עדיף עבורך שבת שלום

04/12/2019 | 11:07 | מאת: יוסף חיים שכטר

בוקר טוב פרופ ירון ארבל שמי יוסף חיים שכטר ת.ז. 065557522 הייתי אצלך ביום שני בערב בענין הנושא הנ ל אני לוקח נורמיטן 25 מ ג ביקשת שאני יוסיף עוד 25 מ ג לפני השינה.לצערי עדיין זה לא עוזר.לילה קודם לא ישנתי כל הלילה בגלל הדפיקות לב. מה ניתן לעשות?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו פורום ציבורי. ממליץ לא לחשוף פרטים אישיים ממליץ לך לקבוע תור למרפאה במקביל, ממליץ לעשות הולטר לב חוזר

26/11/2019 | 22:54 | מאת: קאבי

סובל מזה שנים מקוצר נשימה בצעתי אקו לב וזו התשובה מבקש תשובה לאקו aortik root diameter:32 Left atrium diameter:33 Prox asc aorta diameter:29 Iv-septum:11 Lv post wall:10 Lv end diast:46 Lv end syst:29 Lv ejection fraction:65 Mitral valve:normal Aortic valve:normal Left ventricle:normal Right ventricle:normal Inferior vena cava:normal Pericarde:no Doppler:Tricuspid valve Epasp 26 Tr Grade mild Left ventricular systolic function:normal Left ventricular diastolic function:normal Right ventricular systolic function:normal Pulmonary artery pressure:normal/MR MILD MR TRIVIAL

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו, זהו אקו תקין ממליץ לפנות לרופא כדי להחליט איזו עוד בדיקות כדאי לעשות בהצלחה!

26/11/2019 | 16:23 | מאת: אקו במאמץ

שלום בן 32 בגלל קוצר נשימה עברתי בדיקת אקו במאמץ מבקש תשובה לאקו במאמץ

לקריאה נוספת והעמקה

לא רואה את הקובץ

24/11/2019 | 08:10 | מאת: ענת

בת 58 לאחר צינתור(לפני שבוע וחצי)חירום עקב סתימה בעורק ימין-100%. בריאה בד"כ פרופיל שומנים בדם תקין מחודש 7/19. טיפול תרופתי לאחר שחרור מביה"ח : litrova 80- כאשר LDL- 146/ HDL-20.6 cholesterol total-b-218/ HDL-chols. B-45/ שאלתי האם litrova 80 אינו מינון גבוה מידי? כמו כן מקבלת קרטיה 100 + אומפרדקס 20. האם להמשיך עם אומפרדקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ לקחת את המינון הזה לפחות חודש (עוזר לריפוי של הלב). לאחר מכן, יש לפנות לקרדיולוג עם בדיקות דם עדכניות ואז אפשר לשקול הורדת מינון אומפרדקס מקובל בכל מי שמקבל 2 מדדלי דם לאחר התקף לב. הוא מגן על הקיבה ומונע דימומים החלמה מהירה

22/11/2019 | 09:24 | מאת: god job

האם צינטור וירטואלי יכול להאבחן הצערות עורקים בצורה יעילה???

לקריאה נוספת והעמקה

כן

22/11/2019 | 11:44 | מאת: נעים

תודה רבה שבת שלום

21/11/2019 | 21:26 | מאת: נעים הליכות

הערכת סיכון לטרשת עורקים באיזה נסיבות חייבים לצנטר??

לקריאה נוספת והעמקה

כיום ,מצנתרים רק אם יש תלונות ועדות להיצרויות בעורקי הלב. בדרך כלל, מפנים לבדיקות לצורך החלטה על צורך בצינתור ממליץ בחום לקבוע תור לקרדיולוג

21/11/2019 | 22:23 | מאת: נעים הליכות

האם צינטור וירטואלי מסוגל לאבחן ןעלהיצרות עורקים ,באיזה אחוז היצרות מצביע על צורך בצנטור מצאו אצלי היצרות שלכ40% לאטחר צינטור של היצרות עורקים והתקף לב

21/11/2019 | 23:49 | מאת: נעים הליכות

לא קבלתי מענה לתגובתי/שאלה חדשה??

22/11/2019 | 00:28 | מאת: נעים הליכות

לא קבלתי מענה על צנטור וירטואלי ראה שאלתי!!!

צריך צינתור מ70% היצרות. ההחלטה אם יש צורך בצינתור וירטואלי נקבעת על ידי הרופא הקרדיולוג. זה לא מתאים לפורום כאן. לכן, מציע לך לקבוע פגישה עם קרדיולוג

13/11/2019 | 20:14 | מאת: הכל דבש

אני כבן 60 ועוסק בריצה. מצורף קובץ סיכום פעולת צנתור אותה עברתי. לא ברור לי המשמעות של הממצא בעורק שמאלי קדמי יורד ועורק עוקף. כמוכן מה המשמעות של עורקים אקטטיים בקוטר גדול. על פי הרופא 5-5.5 מ"מ. אשמח מאוד להבהרה.

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2019 | 20:21 | מאת: הכל דבש

מצ"ב הקובץ עם סיכום הפעולה

הדוח לא מצורף ממליץ לך לפנות לרופא מצנתר עם הדיסק כדי שוכל להראות לך ולהסביר

תוצאות בדיקות אקו לב במאמץ לאחר שלפני 3 חודשים אחרי שטיילתי במשך 3 שעות בירושליים היה יום חם מאוד .היה לי לחץ בחזה והלסת כאבה ואחר כמה רגעים זה עבר ..הנבדקת ביצעה מאמץ במשך 45 .4.דקות ו7 מטס במנוחה דופק 103 ,לחץ דם בשיא מאמץ נמדד דופק של 149 לדקה .97?אחוז מהדופק לגילה ץלחץ דם בשיא המאמץ 140 על 80ממ"כ .הבדיקה הופסקה בשל השגת דופק מטרה לא היו תלונות לבביות ,נצפו צניחות בדאאדגם עולה כ1 מ"מ . בתחילת הבדיקה הודגמה היפקניזה כללית קלה בהתכווצות הדופנות .מייד לאחר מאמץ הודגמה החמרה בהתכווצות בחוד הלב ובמחיצה בשאר הדופנות לא הודגמו הפרעות חדשות בהתכווצות הדופנות .לציין הדמיה הדופנות מוגבלת במנוחה ומייד לאחר מאמץ לא הודמם TRוMR.לסיכום סימני אקוקרדיו גרפייםשל איכסמיה מיוקרדיאלית במאמץבמחיצה ובחוד הלב מופנית למיון בית חולים יוספטל לשם אישפוז והשלמה בירור עץ הכליליץאני .בת 64 עושה פעיולת פיזית מתונה הליכותות פילאטיס ושחיהמרגישה טוב ,שומרת על תזונה נכונה כבר שנים .לוקחת כדור סטטור 20 מיליגרם למניעה ואין לי כולסטרול .השאלה היא כך אני גרה באילת ואין אצלינו צינתורים האם כדאי לי לפנות לבית חולים אחר כדי לערוך שם בדיקות וכנראה גם צינתור ,רופא המשפחה כתב לי מכתב שאלך לעשות צינטור כלילי מבי ללכת למיון לבית חולים אחר, האם לפי הבדיקה יש צורך לעשות עוד בדיקות שיחזקו את הממצאים ? יש לציין שבבדיקה במאמץ ,לא הבנתי בשלב כלשהו של הבדיקה את האח והפסקתי ללכת ואחר שכבתי על המיטה .

לקריאה נוספת והעמקה

מסכים עם ההמלצה לצינתור

הופניתי לבדיקה בגלל כאבים עזים בירך ימין בהליכה, שגורמת לצליעה לסרוגין. לאחרונה כאבים ברגל שמאל. לא מבינה את השפה ואת המושגים הרפואיים. כשאני מביטה בתוצאות. מתעורר בי חשד ליותר מבעיה אחת,, וממש מדיר שינה מעיני. עד שאפגוש ברופא עם תוצאות הפיענוח, מאד רוצה לדעת מה אומר כל סעיף ומה הטיפול הנדרש לו. 1. האורטה התת כליתית עם רובד טרשתי 2. מימין - cia פרוקסימלי עם היצרות קשה 3. פופליטאל עם היצרות בינונית 4. משמאל - cia עם היצרות קשה 5. עורקי השוק מודגמים 6. שינויים אינטרסטציאליים בבסיסי הריאות 7. אבנים בכיס המרה. 8. לסיכום: היצרויות קשות בעורקי הכסל המשותפים הפרוקסימלים. שינויים נוספים כמתואר. יש עוד תוצאות, אבל הם צוינו כאלה ללא ממצא מיוחד. ת ו ד ה !!

לקריאה נוספת והעמקה

הCT מדגים שיש לך הרבה היצרויות בעורקי האגן ורגליים אשר בהחלט יכולים להסביר את התלונות שלך. מציע שתיפגשי עם קרדיולוג לצורך קבלת תרופות מתאימות ובנוסף עם רופא כלי דם כדי שיחליט אם אפשר לפתוח את הסתימות בהצלחה!

11/10/2019 | 22:52 | מאת: מקס

שלום צונתרתי בעורק כלילי בלב ומאז חלפו כחודש וחצי. לעיתים קרובות אני מרגיש רע ולא מסוגל לתאר מה בדיוק.ההרגשה הנה בחלק הקדמי מהבטן ועד הצוואר והיא ממלאת אותי. מן הרגשה שכאילו לחץ הדם יורד ואני לפני התעלפות..לציין כי לד שלי תקין והכושר הגופני תקין אך הוא.בדיקות דם תקינות..נדמה לי שזה מהפלביקס שכן זה השינוי התרופתי שראה מאז..מהן האפשרויות.. מקס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התלונות שלך לא ספציפיות ולכן קשה להגיד מה הגורם. אם לדעתך, זה קשור לפלוויקס, מציע שתפנה לרופאה/רופא ותבקש שהוא/היא יחליף לך את התרופה למשהו אחר חג שמח פרופ' ארבל

11/10/2019 | 18:33 | מאת: לי

שלום רב בסיטי יש ממצא של עורק ריאתי מורחב 33 ממ חשד ללחץ דם ראתי. כמו כן נמצא בצוואר התחתון כוש בגודל 33 ממ . סובלת מקשיי נשימה כמה שנים מאובחנת עם אסתמה של המאמץ.האם יתכן שבין שני הממצאים יש קשר לקשיי נשימה? מה עושים אם יש חסימה בעורק ריאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגבי לחץ ריאתי, מומלץ לעשות אקו לב לגבי הממצא השני, צריך לבדוק מה המשמעות שלו. האם צריך לעשות עוד בדיקות? זה תלוי איך הוא נראה. בכל מקרה, שני הממצאים יכולים להסביר קוצר נשימה ולכן כדאי לפנות לרופא ולעשות עוד בדיקות

06/10/2019 | 17:23 | מאת: שרה

שלום אני בת 80 מבקשת לדעת לפי הכתוב באקו לב, האם יש דחיפות בביצוע צינתור? והאם חייבים צינתור? סיכום אקו לב: חדר שמאלי בגודל תקין והתכווצותו הגלובלית והאיזורית שמורה. חדר ימיני בגודל והתכווצות תקינה. מסתם אורטלי מסוייד עם היצרות קשה ודלף קל. אנולוס מיטרלי מסויד מאד עם מפל בינוני על המסתם ודלף קל. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. עדות ליתר לחץ דם ריאתי קל. הגדלה של העלייה השמאלית . אודה לתשובתכם. שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על צורך בצינתור תלוי כמה את סובלת. אם אין לך תלונות בכלל, מקובל להמתין עם צינתור. מאידך, אם יש לך חולשה, קוצר נשימה כאבים בחזה או תלונות אחרות, אז מומלץ להתקדם לצינתור בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך בהצלחה פרופ' ארבל

28/09/2019 | 21:55 | מאת: ירון

שלום במקרה ורופא שיניים מזריק בטעות מאלחש, ללחי במקום לחיך, האם זה מסוכן? במקרה וחומר ההרדמה חודר לזרם הדם? מבחינת הלב

לא אמור להיות בעייתי. מקום ההזרקה לא משנה כל כך. המטרה היא לאלחש. כל עוד זה לא נכנס ישירות לכלי דם, מיקום הזריקה לא משנה כל כך

שלום יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה, לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות, ישנו MVP י.ל.ד יתר שומני דם קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם, בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים, בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים, אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות? ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה. ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום? תודה עבור המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכון בהפסקת אספירין הוא בזמן הזה- אין הגנה מקרישי דם. זה לא מעודד היווצרות עוד היצרויות. לכן, זה שהפסקת אבל לא קרה דבר, אין מה לחשוש לעתיד ממליץ שתפנה לקרדיולוג לצורך בחינה מחודשת של התרופות שלך. האם יש מקום לשינוי שבת שלום

19/09/2019 | 17:54 | מאת: יאיר

חתני הוא בן 48 ועבר בעבר 2 צינתורים עקב התקפי לב. כרגע, הוא מרגיש מצויין, עובד ומתפקד כרגיל. הוא נרשם והחל באימוני ג'ודו, מבלי להתייעץ עם קרדיולוג. אני מודאג. יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבעיה היא האם הוא מקבל מכות. בגלל שהוא מקבל מדללי דם, הוא בסיכון מוגבר לדמם ולכן אני ממליץ להימנע מספורט עם סיכון מוגבר לדמם שבת שלום פרופ' ירון ארבל

06/09/2019 | 01:05 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, פיסטורולים אכן מורידים את הכולסטרול הרע- ב10% בערך ניאצין בעיקר משפיע על טריגליצרידים ופחות על כולסטרול סובין ושיבולת שועל גם טוב- יוריד ב5 אורז אדום- גם טוב- כמו סטטין - יוריד בערך ב10-15 אחוז

08/09/2019 | 00:25 | מאת: נועם

תודה לגבי אורז אדום, מהמעט שקראתי הוא עובד באותו מנגנון של סטטינים (חוסם ייצור של כולסטרול בכבד). האם יש לו גם את תופעות הלוואי? האם יש אינדיקציות שאסור להשתמש בזה? וכשהרופא כותב שזה טוב כמו סטטין ויוריד בערך 10-15 אחוז כמה אחוז מוריד התרופות של סטטינים? תודה

סטטינים מורידים כ50% אורז אדום- תופעות לוואי דומות לסטטינים (אותו חומר). הבעיה היא שזה לא תרופה ולכן יש שוני גדול בין סוגים ואפילו בתוך סוג. איכות הייצור זה לא אותו הדבר אנחנו ממליצים על אורז אדום לאנשים שמתנגדים עקרונית לסטטינים

30/08/2019 | 13:58 | מאת: א

תודה רבה, הרגעת אותנו שאפשר לחכות מפני שמצנתר שביקרנו אצלו המליץ לעשות. רק שאלה - הוא המליץ לעשות צנתור אבחוני שיגיד אם הוא מתאים. האם את זה כדאי לעשות עכשיו גם אם אנחנו לא רוצים לעשות את הצנתור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה משתנה. יש כאלו שממליצים לעשות עכשיו כדי שאם תרצו להתקדם, הכל יהיה מוכן. מצד שני, אם בסוף הוא יעבור את הפעולה עוד 4 שנים, הוא יצטרך לעשות את הכל שוב

29/08/2019 | 21:08 | מאת: א

שלום. סבא שלי בן 87 עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי ללא תסמינים. תפקוד טוב. אי ספיקת כליות creatinine 1.4. קרדיולוג הפנה להתייעץ עם מצנתר לגבי החלפת מסתם tavi. 1 - האם בלי תסמינים כדאי לעשות את זה? 2 - האם זה יהיה יותר מסוכן בעוד כמה שנים אם יהיו תסמינים? 3 - מה הסכנות אם לא עושים את הצנתור? 4 - לכמה זמן צריך לקחת מדללי דם? חוששים בגלל הכליות. במיוחד פוחדים מפני שיש סיכון לשבץ בגלל המסתם המלאכותי, האם בגלל זה עדיף לא לגעת כל עוד אין תסמינים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון, אם אין תלונות, לא מבצעים את הפעולה. השאלה הגדולה היא האם באמת אין תלונות. כלומר, האם סבא פעיל מספיק כדי שזה אמין. לאחר הפעולה, צריך מדללי דם לכל החיים. הפעולה עצמה מצילה חיים אבל רק באנשים עם תלונות. לכן, זו השאלה הגדולה שבת שלום

30/08/2019 | 11:03 | מאת: א

שאלה זו נשאלה גם אצל הרופאים שהיינו אצלם. מדובר בבן אדם שעולה במדרגות כל יום, הולך לקניות, הולך ברגל בלי להרגיש תסמינים שקשורים ללב, הוא כן עוצר כל רבע שעה בהליכה בגלל עייפות ברגליים, אבל זה משהו שיש לו שנים. האם כדאי לעשות אקו במאמץ שיכול להגיד יותר טוב לגבי זה? לגבי מדללי הדם - הוא לוקח אספירין. לכל החיים הוא יצטרך לקחת סוג אחר? איזה? האם את הצנתור אפשר לעשות גם בעוד מספר שנים אם יהיו תסמינים? תודה

בהחלט כן אני עוקב אחר מטופלים רבים כמו סבא שלך . חלקם מגיעים לאחר מספק שנים לפעולה. אחרים, מעולם לא יזדקקו לה

29/08/2019 | 00:37 | מאת: מנחם

שלום בן 45, עם עודף משקל, לא מעשן, לא מטופל בתרופות. 1.76 , משקל 99. עושה הליכות למשך שעה, מס' פעמים בשבוע. בבדיקת דם: סוכר תקין TRIGLYCERIDES 163.00 MG/DL CHOLESTEROL 217.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 42.00 MG/DL LDL-CHOLEST. 142.40 MG/DL NON HDL CHOLEST 175.00 MG/D רמות הכולסטרול מעל הנורמה הרופא רצה לתת לי טיפול תרופתי, אך לבקשתי הוא הסכים לתת בשלב ראשון אופציה של שינוי תזונתי באמצעות דיאטנית ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים, ואז להחליט לגבי טיפול תרופתי. 1. האם בערכים כאלו מקובל לתת טיפול תרופתי? (על אף תופעות הלוואי של התרופות הללו) 2. האם שינו תזונתי של 3 חודשים יכול להשפיע בצורה משמעותית על ירידת ערכי הכולסטרול (כמובן חוץ מהכולסטרול הטוב) לערכי הנורמה? 3. האם לעודף משקל יש קשר ישיר לרמות הכולסטרול המוגברות, וכמה צריך לרדת במשקל בכדי לחזור לנורמה? 4. האם יש קשר והשפעה לרעה על התוצאות של רמות הכולסטרול לכך שבלילה שלפני הבדיקה לקחתי את התרופות הבאות: אופטלגין טרמדקס 100 מ"ג בשחרור מושהה אמביאן לשינה וכן שהצום כלל לא רק צום מאכילה אלא גם משתיה (לאחר 15 שעות ללא שתיה)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו החלטה לא פשוטה. זה מאוד תלוי בגורמי סיכון שלך (משפחה, עישון, וכו') לכן, קשה לי לייעץ לך כאן. ממליץ לשאול את הרופא שלך, למה הוא הוא ממליץ. בנוסף, אני נותן הרצאה באינטרנט על הנושא ב8.9. היא בחינם. מוזמן לשמוע ראה לינק: https://www.timeto.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4_%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%90%D7%A8%D7%91%D7%9C פרופ' ארבל

24/08/2019 | 17:35 | מאת: איציק

שלום רב אני בן 63,בקרוטיס צד אחד היצרות 25% והתעבות בכניסת אינטימה,בצד השני, MVP, י.ל.ד , יתר שומנים בדם, צריך לעבור מספר עקירות שיניים,לפחות 3-4 פעמים במהלך חודשיים, מה קורה מבחינת מצב מצב הטרשת, במידה ומפסיקים את נטילת המיקרופירין[75] ל כ 7 ימים, ושוב ל 7 ימים ושוב לכ 7 ימים ואולי שוב פעם, כך כ4 פעמים במשך חודש וחצי חודשיים? באיזו מידה הטרשת משתנה עקב כך, מה מידת ההתקדמות שלה,במשך אותן חודשיים עקב הפסקת האספירין, שבמצטבר מתקבלת הפסקה מיצטברת של כ 28 ימים? מה מידת ההחמרה,והאם קורת שם החמרה? במקומות שהפלאק קיים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , חשוב לציין שאספירין לא קשור להתקדמות הטרשת. לשם כך, אתה אמור לקחת סטטין (תרופה לכולסטרול) אספירין אמור למנוע אירועי לב ומוח. במקרים כאלו, מקובל לשאול את רופא השיניים האם אפשר לבצע חלק מהעקירות בלי להפסיק אספירין. בכל מקרה, אם זה נדרש, אין מניעה להפסיק אספירין בדרך כלל. יש סיכון אבל הוא מאוד קטן בהצלחה

24/08/2019 | 21:10 | מאת: איציק

תודה רבה ,ד'ר

24/08/2019 | 17:02 | מאת: יעקב

שלום עברתי עקירה, ובגלל MVP נטלתי אנטיביוטיקה, [מוקסיפן[ העיניין שהגעתי למרפאה ללא שעון,ונאלצתי לישאול מישהו שם לגביי השעה,הוא אמר לי משהו כמו 13.50 ואז נטלתי 2 גרם מהתרופה, הרופא יותר מאוחר יצא לשאול אותי מתי נטלתי את התרופה, ואמרתי לו את השעה שנאמרה לי, היות ואנשים לא תמיד מדייקים,או לא משתדלים לדייק, ומעגלים זמן, יתכן וההליך החל בסטיית זמן של אולי רבע שעה לעאן או לכאן, השאלה, באם העקירה בוצעה לאחר פחות משעה מהנטילה, האם זה מכניס אותי לסיכון דלקת פנים הלב, מאפקטיביות נמוכה?סטיית זמן של רבע שעה עשרים דקות לכאן או לכאן, קריטיות בהליך זה?ועשויות שלא לתת הגנה? האם שעה בידיוק, זה קריטי? או איך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לא נשמע לי קריטי אם לקחת 40 דק במקום 60 דק לפני להבא, כדאי להקפיד

שלום בן 40+ עד כמה (אם בכלל) יש השפעה לכמות וסוג האוכל שאדם אוכל ביממה (או בימים) שלפני בדיקת שומנים בדם? (כמובן שהבדיקה נעשית לאחר 12 שעות של צום בהתאם להנחיות) אם למשל הבדיקה נעשית ביום ראשון, לאחר שבת עם ארוחות שבת עמוסות (בשר דגים ופירות וכו'). האם זה עשוי להשפיע על התוצאות של הכולסטרול (כללי ורע) או שאין כל השפעה ואין הבדל אם הבדיקה תיעשה לפני שבת או באמצע השבוע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, יש השפעה אבל יחסית קטנה. 5-10% בכלל , עכשיו יש יותר מחקרים שתומכים בבדיקות בלי צום פרופ' ארבל

03/08/2019 | 13:10 | מאת: חדוה פוסמן

עברתי אבלציה לפני חודש בשיבא יום אחרי באבלציה עוד בשהותי במקום החל לי שוב פרפור וזה ממשיך כל יום ולפעמים כל היום.הבנתי ששלושה חודשים זה אמור להיות.אבל האם התדירות היא הגיונית או שצריכה שוב לפנות לביהח .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה אכן אופייני ב3 חודשים הראשונים. אם את מרגישה טוב, הייתי ממתין. אם את מרגישה לא טוב (חולשה, דפיקות לב, וכו') הייתי פונה לרופא לצורך בדיקה רפואה שלמה

21/07/2019 | 10:51 | מאת: רחל פ

האם מדובר בחוות דעת עפ י מכבי זהב או ביקור רגיל.

מקבל בהוד השרון והרצליה. הביקור הוא ביקור מכבי רגיל

17/07/2019 | 22:10 | מאת: גל

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדעות על כך חלוקות. יש רק סוג אחד שהוכח כיעיל. הוא לא זמין בישראל

פרופסור ארבל סליחה על הקפצת השרשור הישן. תוכל תומר מה הסוג שהוכח כיעיל ולא זמין בישראל?

icosapent ethyl

10/07/2019 | 20:07 | מאת: דוד

לפורום שלום, בבדיקת אקו לב, נתקבלו התוצאות: פרוזדור שמאלי: מורחב במידה קלה. מסתם מיטרלי : עדות לצניחה מיטרלית של העלה האחורי, דלף אקצנטרי קידמי, אי ספיקה מיטרלית קשה PIZA MR - 0.9 CM במידה קשה. חדר שמאל (גודל) תקין בגודלו, דפנותיו תקינים. חדר שמאל (תפקוד) תפקוד גלובלי סיסטולי תקין EF=55%-60%. מסתם אורטלי: מסויד ואינו מוצר. שאלתי : האם אדרש לעבור ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי ובאיזה שיטה?. האם ניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI)?. מה דחיפות הניתוח? בתודה על תשובתכם, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרה שאתה מציין, יש דלף קשה. אם יש הגבלה במאמץ אז צריך לעבור ניתוח לב. אם אין, מסתפקים במאמץ. ממליץ בחום לפנות לקרדיולוג בהצלחה!

11/07/2019 | 08:19 | מאת: דוד

פרופ' ארבל, בתודה על תשובתך המלומדת. שאלתי - האם ניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI) ?.(כמו צנתור להחלפת מסתם אאורטלי) בתודה על תשובתכם, דוד

26/06/2019 | 14:23 | מאת: אריה

שלום רב, כמעט בן 60,ברקע, י.ל.ד. מטופל בטריטייס ליפיטור,קרדילוג,וטמבוקור שנים שאני נוטל מיקרופירין 75 ,בהוראת רופא,כרגע אין סכרת, יש לי היצרות קרוטיס 25%צד אחד, וכעת החלה התעבות בצד השני,[כניסת אינטימה] אין לי מושג למה, יש לי כאבי ראש לאורך רוב היום,בימים האחרונים, ב2015 היה לי אירוע של רפרוף עליות,מאז אני עם טמבוקור וקרדילוג ולא שינו לי מאומה בעיניין מדלל הדם, כך שנישארתי עם מיקרופירין השבוע הרופא התקשר ואמר לי כי עבר על הפרטים, ואני בקבוצת גורמי סיכון,וכי ירצה להעביר אותי לתרופה אחרת,שאני לא זוכר את שמה, בכל מקרה, זה לא קומדין,ולא פרדקסה'איזו שהיא תרופה נוגדת קרישה, הייתי מופתע ולא שאלתי שאלות אך עם השעות כשבדקתי את עיניין התרופות, נחרדתי, אני מאוד חושש שתרופה נוגדת קרישה, תחשוף אותי לסכנת דמם, אפילו מוחי או חמור אחר, ואני דיי אחשוש לקחת אותה, כרגע הרופא אמר ששלח בקשה לאישור, אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות, אנא, אשמח לשמוע דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה שיש לו עוד מידע שלא הצגת. לכל חולה עם פרפור, אנחנו תמיד מחשבים את הסיכון שלו לפני שמחליטים על התחלת מדלל דם. כנראה שהוא יודע משהו שמעמיד אותך בסיכון לאירוע. ממליץ לשאול אותו מה השתנה במקביל, ממליץ לקבוע תור לקרדיולוג

26/06/2019 | 21:27 | מאת: אריה

תודה ד'ר

12/06/2019 | 06:05 | מאת: עידן

שלום אני בן 53. בבדיקת מאמץ שעשיתי התגלתה איסכמיה. נשלחתי לצינתור, קופ"ח החליטה לשלוח אותי לבדיקת cta לפני צינתור. האם קרו מקרים, שבדיקת מאמץ הראתה איסכמיה, ובבדיקת cta נשללה הבעיה? חוץ מזה יש לי תופעה משונה משבוע שעבר. החדר ממוזג וממש קר בלילה. אני מתעורר בלילה מזיע מאד, צריך להחליף בגדים ומצעים, דבר לא רגיל אצלי. יש קשר לזיעה והמצב שהתגלה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפעמים CTA במצבים כאלו מראה שהכל בסדר ואז נחסך לך צינתור רגיל. כל מקרה לגופו. ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך פרופ' ארבל

12/06/2019 | 13:17 | מאת: עידן

תודה על התשובה.. ולגבי הזעה יש קשר?? תודה

09/06/2019 | 19:21 | מאת: מיכי

שלום. לפני שבוע עברתי צינתור ושמו לי סטנט בעורק שהיה סתום 90% , מאתמול החלו קצת נימולים ביד שמאל אמנם לא חזקים אבל זה קצת מדאיג, מה עלי לעשות לחכות עד שרופאת משפחה תראה אותי או לרוץ לבית חולים. אודה על תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי פונה למוקד לצורך ביצוע אקג ובדיקת רופא . אם אין מוקד אז מיון בהצלחה!

04/06/2019 | 06:12 | מאת: רותי

שלום בעקבות גנטיקה של התקפי לב במשפחתו של בעלי. בעלי בן 54. הוא עבר אקו לב, ובדיקת מאמץ. בדיקת האקו לב היתה תקינה. בבדיקת המאמץ התגלו צניחות ST. הרופא איבחן איסכמיה. בזמן בדיקת המאמץ הוא לא הרגיש דבר. בנוסף תיפקודי הכולסטרול והשומנים שלו גבוהים. הקרדיולוג היפנה אותו לצינתור אבחנתי. ואמר לעשות זאת תוך פרק זמן של 7-10 ימים לא יותר מכך. האם פרק הזמן מראה את חומרת המצב. מצב בינוני, קל? ושאלה נוספת: ישנה סבירות שהבדיקה לא היתה תקינה, לאור העובדה, שהאקו לב תקין? אשמח לתשובה תודה רותי

לקריאה נוספת והעמקה

בגלל שהבדיקה לא תקינה, מקובל להפנות לצינתור כדי לדעת מה הבעיה ולטפל בה. זה לא מאוד דחוף כי הוא מרגיש טוב אבל לא משהו גם שדוחים. אם יש לכם משהו אישי, אפשר לדחות גם ב2-3 שבועות. הסיכוי שבסוף לא תימצא בעיה היא בערך 15% . אבל את זה יודעים רק לאחר הצינתור :) בכל מקרה, ממליץ להתחיל טיפול תרופתי לפני הצינתור (אספירין וסטטין) בהצלחה!!

04/06/2019 | 10:49 | מאת: רותי

תודה על תשובתך המהירה. מה אומר ערך avf -66%. מקווה שהבנתי נכון מהמכתב. הוא כתוב בכתב יד. תודה רותי

זה לא ברור

30/05/2019 | 12:13 | מאת: ניב

שלום, אני ניב בן 23 סובל מחרדות ומטופל בטיפול התנהגותי ותרופתי. אחת מהחרדות שלי היא חרדות בזמן מאמץ. מאז גיל 18 אני חווה סחרחורות, תחושות של לחץ וכיווץ בחזה, לפעמים מחסור פעימה ובעיקרון תחושות מאוד מעצבנות בזמן מאמץ. עברתי אינספור בדיקות, בין אם זה אקו לב, אקו במאמץ, הולטר לחץ דם, אקג, תגר מטאכולין, וכו' . אף אחת מהבדיקות לא העידה על בעיה רפואית. אף רופא לא פסל אותי מלהמשיך להתאמן. אבל למה אני חווה את התחושות האלו ? אחרון הקרדיולוגים הציע לי CT לב רק בשביל השקט הנפשי. אך לא מוכן לזה. האם כל תחושה או תסמין כזה מעיד על לב? האם לפי מה שפירטתי, אכן עליי לדאוג ? או שאני דואג יותר מידיי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נשמע מלחיץ אבל כמובן שהייתי מתייעץ עם קרדיולוג באופן אישי

30/05/2019 | 13:23 | מאת: ניב

תודה על התשובה. כמובן שהתיעצתי עם מס' קרדיולוגים ולא היה איסור כלשהו לגבי אימון . אך משום מה אני מרגיש חרד ולא רגוע .. מהקשבה שלך, אתה חושב שאני מגזים ?

02/04/2019 | 00:07 | מאת: דודי

שלום ל פרופ' ירון ארבל שאלתי על סמך הנתונים האלו החליט הקרדיולוג שצריך לבצע צנתור הנתונים הם אחרי אשפוז של 8 ימים שבהם סוכם לא לעשות צנתור וההמלצה במכתב השחרור היתה לבצע ביקורת אצל הקרדיולוג בביקרות בשבוע שעבר הוחלט על צנתור על סמך נתונים אלו בלבד אבי בן 86 חושש מאוד עקב ההחמרה בכליות שיכולה להיות בגלל החומר ניגוד והאים אפשר לפי דעתך לדחות את הצנתור לפי הממצאים האלו רמת קראטינין בבדיקה היום 1/4/19 1.68. זה מה שרשום במכתב שחרור מבית החולים א.ק.ג סינוס, ללא סימני איסכמיה חריפה, ללא דינמיקה, טרופונין 24 .החמרה ברמת קראטינין 2.12 צילום חזה אין עדות לתסנין או גודש ריאתי. אין תפליט פלאורלי. החולה אושפז לצורך בירור כאיב חזה. במהלך אשפוזו יציב המודינמית ונשימתית, מדדים ויטאלים תקינים. במהלך בירור עבר אקו לב" . Normal LV chamber size , Normal LV systolic function The left atrium is mildly dilated. The area is 23.00 . Mild mitral regurgitation . Moderatly dilated aortic root . Mild aortic regurgitation (grade 1)Left ventricular diastolic dysfunction ממצא שידוע בעבר). )Ascending aortic aneurysm47mm :US בשל הפרעה בתפקודי כליות עבר כליה שמאלית באורך כ10.0 ס"מ ללא הידרונפרוזיס. פרנכימה מוטת אקוגנית. כליה ימנית מולטי ציסטית עם ציסטות בגדלים שונים . ללא הידרונפרוזיס. פרנכימה דקה אקוגנית. שלפוחית השתן עם דפנות חלקים. ממצאים שתאורו חלקם בבדיקות קודמות. החולה הוצג לקרידאולוג הוחלט על ביצוע מיפוי לב. המיפוי מצביע על קיום איסכמיה בגודל קטן בחלקו הדיסטלי באזורים ספטלי ואינפריורי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ממה שקראתי, לא ראיתי סיבה טובה לצינתור. אבל שוב פעם, החלטה מקצועית דורשת שיחה ובדיקה עם אביך. ממליץ לפנות לקרדיולוג בהצלחה!

31/03/2019 | 02:19 | מאת: דודי

שלום ל פרופ' ירון ארבל רציתי חוות דעת לגבי אבי בן 86 עים קראטינין די גבוהה האים אפשרי לעשות צנתור עים יוד הבנתי שזה פוגע בכליות והאים לפי דעתך אפשר לוותר על צנתורהבבקור אחרון 26-3-19 הקרדיולוג המליץ לעשות צנתור .מצורפים מסמכים רפואיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנחנו מבצעים צינתורים לאנשים מבוגרים עם אי ספיקת כליות על בסיס יומי. ההחלטה מתבססת על הצורך. כלומר, אם אבא סובל אז מתקדמים לצינתור. אם אין לו תלונות, אז מוותרים. אין לי גישה לקובץ . לכן, ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג שיחליט עד כמה יש צורך בצינתור בהצלחה!

18/03/2019 | 17:08 | מאת: עופר

היי דוקטור תודה על המענה המהיר לא הצלחתי לצרף קובץ אז אכתוב את התשובה של האקו לב יש לציין שבעבר עברתי 2 צנתורים עם סטנט כעת באקו שבוצע לפני שבועיים עקב כאבים בחזה: חדר שמאל תקין בגודלו תפקוד ירוד במידה קלה היפרטרופיה במידה קלה תפקןד דיאסטולי הפרעה ברלקסציה דרגה 1 עליה שמאלית מוגדלת במידה בינונית חדר ימין בגודל תקין מסטם מיטרלי טבעת המסתם מסוידת אי ספיקה טריויאלית מסתם אאורטלי סקלירוטי פריקד נוזל פריקרדלי בכמות מינימלית Ivc לא מורחב אודה להסבר על התוצאה והאם לרוץ לרופא

לקריאה נוספת והעמקה

הי, תשובה רצינית מצריכה פגישה עם קרדיולוג. זה לא מתאים לפורום זה ממליץ לקבוע תור

17/03/2019 | 20:07 | מאת: עופר

היי דןקטור קיבלתי היום תוצאות בדיקת אקו לב אודה אם תוכל להסביר לי מעט על התוצאה והאם כדאי לפנות לקרדיולוג צירפתי קובץ תמונה של הבדיקה תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

לא מצורף קובץ

16/03/2019 | 21:35 | מאת: עופר

שבוע טוב דוקטור האם ניתן לבצע צנתור לב לחולים עם אי ספיקת כליות קראטין 3.04?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט אפשרי. אנחנו מצנתרים מטופלים כאלו כל שבוע. יש סיכון מוגבר אבל אפשרי לחלוטין

16/03/2019 | 11:10 | מאת: רוני

שלום בת 37 בריאה בדרך כלל ילדתי לפני שלושה חודשים בקיסרי. עשיתי אקו לב לפני כשבועיים ( בגלל עבר רפואי בגיל 9 חליתי בלוקמיה עם קבלת כימתרפיה ) זבריאה כבר קרוב לשלושים שנה התוצאות הראו שיש בצד שמאל תפקוד סיסטואלי ירוד, במידה קלה היפקונזיה גלובלית כל שאר נתוני הבדיקה היו במדדים התקינים. אשאל זאת במורה ברורה האם אני הולכת למות ?יש לי שני תינוקות בבית ואני עצובה שלא אהיה חלק מחייהם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין סיבה שתמותי אבל יש סיבה שתקחי תרופות שישפרו את התפקוד הלבבי שלך ויתנו לך שנים רבות עם התינוקות החמודים שלך מציע שתמצאי בהקדם קרדיולוג בהצלחה!

שלום רב, ד'ר, בן 60, MVP ,מקבל מיקרופירין75 בגלל היצרות קורטיס 25% מטופל ליתר לחץ דם, יתר שומני דם,ובטמבוקור, כי לפני מספר שנים הופיע רפרוף פרוזדורים,על רקע אשלגן נמוך מ3.2 מצב השיניים לא טוב, עששת. יש כ 4-5 מקומות בהן נותר שורש בתוך החיך, אחרי שהשן עצמה התפוררה מעששת, לאחרונה נשברה עוד שן חולה, חשבתי להתחיל בטיפולי עקירה להוציא את השורשים שנותרו, יש לי תופעה של פעימות מוקדמות,יש זמנים שישנו 'שקט' מהן, ויש ימים של טירדה קשה מהפעימות האלה, אני חושש שהן יופיעו או יחמירו במהלך הטיפולי שיניים, לצורך הטיפול בשיניים, האם יש מקום עדיף יותר על פני מקום אחר? כלומר, אפשר לבצעאת ה טיפול בקופת חולים, או בבית חולים? מה עדיף? ולמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרים מסובכים, אני ממליץ על בית חולים כי אם יש בעיה, יש גיבוי מלא כולל קרדיולוגים בהצלחה!