פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
318 הודעות
290 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

שלום וחג שמח, בעלי עבר צינתור לפני 11 ימים בעקבות ארוע לבבי מאז הוא סובל מכאבים ביד, שאינם מוקלים עם הזמן. הכאב מקשה על התפקוד שלו וגם מעיר אותו בלילה. ביד יש שטף דם כחול מפושט, והיא מעט נפוחה וחמה. האם זה נורמלי ותקין? תודה מראש על התיחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ברוב המקרים יש כאבים אבל 11 יום לאחר מכן זה קצת מוזר. ממליץ לכם לפנות לרופא המצנתר או המחלקה שעברתם בה את הפעולה כדי שיבדקו את היד ויוודאו שהכל תקין

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו אכן בעיה לפני כל זריקה לגב, צריך להפסיק את הטיפול בקומדין ל5 ימים לפחות. זה מצב שיוצר סיכון לבעיה עם המסתם. לכן, אנחנו תמיד מנסים להימנע ממנו. ממליץ להתייעץ עם רופא הכאב שלך האם אין אופציות אחרות

15/09/2018 | 17:29 | מאת: מיה

שלום דר ותודה רבה על מענה והתייחסות . אתמול הכאב התעצם אז פניתי למוקד רפואה דחופה כי שוב נלחצתי שזה ממקור לבבי עשו לי אקג ושלחו את התרשים לקרדיולוג שנתן תשובה שהכל תקין , הרופאה בדקה אותי ואמרה שהלב אינו ממוקם בנקודה שהצבעתי 8 ס"מ מעצם הבריח , והכאב הוא ממקור שרירי ורשמה לי תרופה בשם מוסקול . יש לציין שהיא גם בדקה את הנשימות שלי ואמרה הכל תקין. השאלה שלי כזו : האם תרשים אקג מספיק כדי לשלול בעיה לבבית ואפשר להיות בטוחה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ לך לפנות לרופא כדי שתקבלי הערכה אחראית

14/09/2018 | 05:31 | מאת: מיה

שאלה נוספת כשאני שמה את ישי על צד שמאל של החזה לפעמים מתקשה מאוד להרגיש את הפעימות כמעט ולא מרגישה אותם ולפעמים כן מרגישה את הדופק ויש לי לפעמים צורך לגהק כמה פעמים ללא אכילה או שתיה לפני האם עלול להעיד על בעיה ?

זו תלונה לא ספציפית שלא מכוונת לבעיה מסוימת. ממליץ לפנות לרופא לצורך אבחנה מדויקת

14/09/2018 | 05:27 | מאת: מיה

שלום דר בת 26.6 יש לי שני ילדים לפני כחודש חשתי לשבועיים לחץ בחזה צד שמאל הלחץ הוא בין הצלעות מעט מתחת לעצם הבריח האם שם ממוקם הלב ?? עשיתי כמה פעמים אקג לב בקופת חולים ולא נמצא דבר . אתמול בערב זה שוב קרה לי והייתי חסרת שקט פשוט נלחצתי ונכנסתי לישון כדרך בריחה מהמצב והלחץ . רופא משפחה סבור מאוד כי זה תסמיני חרדה אבל עדיין אני שומעת על נערים ונערות צעירים שקיבלו התקף לב וזה עוד יותר מכביד עליי . ההרגשה היא כמו נקודת לחץ ולא דקירות או שרפה . יש מקום לבצע עוד בדיקות או שהאקג לב מספיק ? יש לציין שלפעמים חשה את הלחץ הנקודתי גם בצד ימין .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התיאור שלך אכן לא נשמע קשור ללב אך ממליץ לפנות לרופא לצורך אבחנה מדויקת רק טוב, פרופ' ארבל

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרוןאין בעיה לעשות MRI עם מסתם תותב. רק צריך לעדכן אותם מראש ולקבל את אישור מכון הMRI

האם מופיע סוג המסתם בתיאור שצירפתי בהתחלה? "BILEAFLET MECHANICAL VALVE" במידה וכן, מה צריך לומר למכון הבדיקה? תודה

לא מופיע הסוג אבל מספיק להגיד שיש לך מסתם מכאני. הסוג הספציפי לא מעניין במקרה הזה

12/09/2018 | 12:22 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 55.ברקע כולסטרול גבוה שמטופל בסטטינים.גם יש לחץ דם גבוה שמטופל באמלו 5 מ''ג וקרדילוק 1.25 מ''ג. לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח בקעים בהרדמה כללית(3 שעות) מאז מידי פעם כאבים בחזה במנוחה.כאבים שבאים וחולפים. האם יש צורך בבדיקות נוספות לבירור כאבים בחזה? תודה רבה. דינה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט הייתי ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך הערכה פרופ' ארבל

מדובר בחולה לב בן 80 , שעבר ניתוח מעקפים לפני כ-25 שנה ומאז במעקב , במהלך השנים המצב הורע, כולל פרפור שהצריך השתלת דפיברילטור לפני מספר שנים. למרות כל זאת היה פעיל , נמרץ , עסק בספורט במהלך כל השנים. לפני כשנתיים החל להתלונן על עייפות וקושי בהליכה ונזקק למנוחה כל הליכה קצרה. חשבו שזה קשור לעניין מסתם אורטלי ועבר השתלת מסתם לפני כשנה –Tavi. הפעולה עברה בסדר אלא שעד היום אין שום שיפור בהרגשת העייפות . מקבל מדללי דם , סטטינים, קרדילוק ולאחרונה הוסף פרוקור, שגרם לו תת פעילות בבלוטת המגן. (ומקבל חצי כדור לצורך זה)נערכו בדיקות נוספות בכיוונים אחרים שיצאו תקינות. הקרדיולוג בנסיון לשפר את המצב אמר שיתכן שזה אי ספיקת לב והוסיף חצי פוסיד, ו-20 מ"ג פעמיים ביום מונוקורד. אולם אין שום שינוי במצב (לא לטובה ולא לרעה). האם במצב כזה כדאי להפסיק את הפוסיד והמונקורד כי כנראה לא משפרים המצב ואולי לא כדאי להעמיס כל כך הרבה כדורים. נתייעץ כמובן עם הקרדיולוג שיש תור אליו עוד מספר חודשים. נודה לשמיעת חוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פוסיד זו תרופה שאמורה לעזור. אם אין שיפור, מומלץ להפסיק בכל מקרה, ממליץ לפנות לקרדיולוג בהקדם

28/08/2018 | 05:42 | מאת: ליטל

שלום רציתי לדעת סבא שלי עבר צנתור לאחר התקף לב חמור, הוא מאושפז בבית חולים הוא מחובר לא.ק.ג ושוב עבר התקף לב והפעם הרופאים לא רוצים לצנתר אותו שוב בטענה שנפתח העורק הראשי ויש עורקים חסומים ואין מה לעשות ונתנו לו משככי כאבים שלא עוזרים והוא סובל, איך ניתן להמשיך מפה, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זהו מקרה שנשמע מסובך . ממליץ לך לפנות לקרדיולוג עם סרט הצינתור ומכתב סיכום כדי להבין מה השיקולים לכאן או לכאן במקביל, ממליץ לשבת עם צוות המחלקה ולשמוע את ההסבר מהם.

28/08/2018 | 08:44 | מאת: ליטל

תודה רבה אני אבדוק ,ותודה שענית מהר כל כך

21/08/2018 | 00:23 | מאת: יוסי

שלום, בן 69. לפני חודש בבדיקת אקו לב נמצא נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית. למרות טיפול בנקסין ב 10 ימים האחרונים, ביצעתי בדיקת אקו לב חוזרת וחלה החמרה קלה, נמצא נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית+ (עובי 16-18 ממ' קדמי, וליד עליה ימין עד 22 ממ'). טמת דיאסטולי קל של עליה ימנית. הומלץ על בדיקה סיסטמית, אך פרט לאקו לב ולמספר מצומצם של בדיקות דם לא בוצעה בדיקה סיסטמית נוספת (למשל, נאמר לי בעל פה שניתן לבצע סיטי אך לא קיבלתי הפניה לכך). כעת הופניתי לאשפוז לצורך "פריקרדיוצטזיז טיפולי / ואבחנתי". לפי הבנתי מדובר בניקור של קרום הלב לצורך ניקוז הנוזל. שאלותיי: 1. האם קיימים כדורים (במקום ניקור הפריקרד) שיכולים להפחית את כמות הנוזל? 2. במידה ופעולה התערבותית עלולה להיות גם מסוכנת, אולי עדיף לנסות להפחית את הנוזל הפריקרדיאלי באמצעות כדורים לפני פעולה התערבותית. אבל אילו כדורים קיימים שיכולים להפחית את הנוזל הפריקרדיאלי? 3. האם לא כדאי לבצע קודם בדיקות סיסטמיות נוספות (כגון בדיקת CT) לפני הפעולה ההתערבותית? להבנתי, חשוב לאבחן מה המקור לנוזל הפריקרדיאלי (שיכול לנבוע ממספר אפשרויות), האם יש בדיקות לא פולשניות שניתן לבצע - ומהן? האם הכוונה לבדיקת CT כל גופי / PET-CT? 4. במידה ואלך לבית החולים עם ההפניה ל"אשפוז ופריקרדיוצטזיז", האם ימהרו לבצע את התהליך הפולשני או שקודם כל ינסו לאבחן בדרכים לא פולשניות ולבחון חלופות טיפוליות לא-פולשניות? האם קיימים סיכונים לטיפול הפולשני (ניקוב הפריקרד), ואם כן, אלו חלופות קיימות לטיפול הפולשני? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניקור הוא חלק מהתהליך האבחנתי. לאחר הוצאת הנוזל, שולחים אותו למגוון בדיקות במטרה להבין מה הגורם לנוזל. אפשר לעשות CT וכו' אבל בדרך כלל הם לא נותנים הרבה מידע אלא אם יש חשד ספציפי למחלה מסוימת. בדרך כלל, בדיקות דם וניקור מאפשרים לנו להגיע לאבחנה. לגבי כדורים, מקובל לנסות שילוב של איבופרופן וכולכיצין למשך מספר שבועות. אבל בכל מקרה, זה יעזור אולי להוריד את כמות הנוזל אבל לא יאפשר להגיע לאבחנה

22/08/2018 | 01:27 | מאת: יוסי

לפרופ' ירון ארבל שלום, תודה רבה לתשובתך. הלכתי היום לבית החולים לצורך ניקור וניקוז הנוזל הפריקרדיאלי, ובבית החולים החליטו לא לעשות ניקור בשלב זה מכיוון שלפי בדיקת האקו לב שביצעו לי בבית החולים כמות הנוזל הינה קטנה עד בינונית ולכן אין צורך בניקוז בשלב זה (אציין שבבדיקה שביצעתי במסגרת קופת החולים מצאו נוזל בכמות בינונית+). הם ביקשו שאחזור בעוד 3 חודשים לביצוע אקו לב חוזר בבית החולים, ובינתיים הפנו אותי לרופא המשפחה להמשך בירור, על מנת לברר מה המקור לבעיה. אני מוטרד במידה מסוימת מכך שקיים אצלי נוזל פריקרדיאלי במידה בינונית כבר למעלה מחודש, לא יודעים ממה הנוזל ולמעשה עד עכשיו לא בוצעה בדיקה אבחנתית מספקת. אציין שלקחתי כבר נקסין במשך 10 ימים וזה לא עזר (אפילו החמיר מעט), וכן יש לי ערך CRP שהוא כמעט 0 (ככה שכנראה זה לא דלקת?), ESR תקין, תפקודי קרישה תקינים. שאלותיי: 1. אודה לך אם תוכל לכתוב לי איזה בדיקות נהוג לבצע בדרך כלל לצורך אבחון של נוזל פריקרדיאלי, ככה שאוכל לדון עם רופא המשפחה על אפשרויות האבחון הקיימות ואנסה להבין איתו מה יכול להתאים לי. 2. האם בבדיקת ה CT מספיק לבדוק אזור מסויים בגוף (למשל CT חזה), או שעדיף בדיקת CT כל גופי? תודה מראש על העזרה והתשובות הענייניות!

שלום רב, בדיקות כלליות של מחלות ראומטולוגיות. רופא משפחה ידע. לגבי הCT, אם יש שיפור, הייתי ממתין איתו בשלב זה (לאור קרינה). ממליץ לפנות לקרדיולוג בקופה

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי הבנתי, אתה נוטל רפאטה בלבד ללא סטטינים או תרופות נוספות. האם הבנתי נכון? בעיקרון, אנחנו לא רואים אנשים עם כאבי שרירים כאשר הם לוקחים רפאטה. במקרה ויש ספק, אנחנו מפסיקים את הטיפול לחודש ורואים מה קורה. אם יש קשר לתרופה, אז רואים שיפור בכאבים. בעיקרון, אין קשר בין תדירות הרפאטה (פעם בשבועיים לעומת פעם בחודש) ושכיחות תופעות בכל מקרה, ממליץ לא לעשות כל שינוי ללא אישור הקרדיולוג שלך בהצלחה

פענוח תוצאות סיטי לב עורקים כליליים. אין הצרויות משמעותיות (מעל 50%) קלציום סקור 46 אגסטון. מה המשמעות של הממצא הבא: פיסטולה קטנה מענף ספטלי שיוצא מהLAD לכיוון העורק הריאתי הראשי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הCT מדגים 2 ממצאים- טרשת עורקים אשר מצריכה מניעה וטיפול לגבי הפיסטולה, אם האקו לב תקין, אז בדרך כלל אין לזה משמעות ולא עושים עם זה דבר. במקרים נדירים , אנחנו סוגרים כאלו פיסטולות אם יש להם השפעה לא טובה על הלב. רק טוב

24/07/2018 | 08:36 | מאת: רונן

תודה רבה. לא מובן מאליו ההשקעה שלך בפורום והמענה המהיר. יישר כוח ושוב תודה רבה.

22/07/2018 | 00:40 | מאת: יוסי

שלום, בן 70, בריא בדר"כ. ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת אקו לב שבה נמצא: "תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A)... מסתם מיטרלי מעובה קלות. דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי תלת עלי מעבוה קלות. הסתיידות פוקלית בסינוס קורונרי שמאל - 0.55X0.68 סמ'. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוואילית. לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ + RAP. וריד נבוב תחתון (IVC)בקוטר תקין. נראה תפליט פריקרדיאלי בכמות קלה בינונית, יותר קדמי, ללא סימני לחץ. שינוי נישמתי לא משמעותית בזרימה דרך המסתם המיטלרי. No hemodynamically significant valvular lesion was found. Small to moderate pericardial effusion. סיכום: בירור נוזל פריקרדילאי, כולל בירור סיסמטי בדיקת אקו לב חוזרת עוד 10 ימים שבועיים למעקב נוזל " ברצוני לשאול: 1. מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה זה הנוזל שמצאו ומדוע הוא קיים שם? 2. מה הכוונה בבירור נוזל פריקרדיאלי? ומה הכוונה בבירור סיסמטי? 3. אילו בדיקות המשך כדאי לבצע? כיצד ניתן לבדוק ממה נובע הנוזל וכיצד לטפל בזה? 4. יש עוד זמן עד לתור שלי לקרדיולוג, עד כמה זה דחוף לנסות להקדים את התור? 5. האם כדאי להימנע מפעילות גופנית בזמן הקרוב? תודה, יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון, לא אמור להיות נוזל מסביב ללב בכמות כזו. יש לזה הרבה סיבות אפשריות: וירוסים, חיידקים, שחפת, ועוד. לכן, הם המליצו בצדק שצריך לבדוק מה הסיבה. הייתי נמנע מפעילות גופנית עד לגמר הבירור בירור כזה כולל בד"כ הדמיה (CT ) ובדיקות דם שונות. לאחר מכן, מחליטים אם יש צורך בעוד בדיקות לגבי תור לקרדיולוג, צריך להיות בשבועיים הקרובים . תנסה להקדים אם צריך

19/07/2018 | 21:14 | מאת: דוד

אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. יש לזה משמעות כלשהי?

זה מעיד שהעורק מסויד. יש לזה קשר לטרשת עורקים. מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג בשאלה של טיפול מניעתי

18/07/2018 | 21:39 | מאת: דוד

בחודש האחרון היו לי 2 אירועים שאובחנו כטכיקרדיה עלייתית או טכיקרדיה על חדרית. הבנתי מהרופאים שאיתם נפגשתי שהפתרון האולטימטיבי זה אבלציה וצריבה. מצד שני, הבנתי גם שהקרדילוק שאני מקבל, פעמיים ביום 1.25 מ"ג, יכול ב 50% למנוע אירועים נוספים. הבנתי גם שאין סכנת חיים . יותר סכנה לאיכות החיים, לבקר מדי פעם בחדר מיון. קשה לי לשקלל את כל הנתונים כדי להחליט אם לבצע פעולה פולשנית, עם סיכונים, נמוכים, כנראה, או להגיע מדי זמן, לחדר מיון, להתחבר למוניטור לכמה שעות ולהשתחרר בלי שום פעולה/טיפול נוספים. האם יש כדור שאפשר לקחת בזמן אירוע כדי לחסוך את חדר המיון שזו טראומה בפני עצמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו שאלה שאין לה תשובה טובה. בעיקרון, אנחנו ממליצים על קרדילוק. אם זה לא עובד, שוקלים אבלציה. זה אכן לא מסוכן בדרך כלל אבל אם אתה רוצה להבין יותר, מומלץ לפנות לאלקטרופיזיולוג

10/06/2018 | 21:04 | מאת: ראמי

ערב טוב מה הסיבוכים שיכולים להיות שלאחר החלפת מסתם מיטראלי בבן אדם צעיר שהוא בריא לחלוטין ? האם החלפת מסתם מיטרלי יכולה לגרום להפרעות בקצב הלב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו שאלה נהדרת מומלץ לשאול את המנתח שלך כי זה מאוד תלוי בגורמי סיכון שלך בגדול, ניתוח החלפת מסתם מיטארלי כיום מאוד בטוח. אחוזי התמותה הם סביב 1%. סיבוכים נוספים הם שבץ מוחי, דמם,זיהום וכו. גם הפרעות קצב יכולות להופיע סביב הניתוח. כמובן שזה ממוצע כך שאם אתה רוצה סיכון עבורך, מומלץ להתעייץ עם המנתח שלך בהצלחה! פרופ' ארבל

07/06/2018 | 20:44 | מאת: דן

עד כמה אקו דופלר היא בדיקה טובה למי שנמצא חלילה בסיכון כמו סכרת וכדומה

07/06/2018 | 20:42 | מאת: דן

שלום בן 43 חולה סכרת נעורים לא מאוזנת הייתי בבית חולים עקב הרגשת שריפה ביד שמאל וכאב המום בחזה אקג יצא תקין בדיקת טרפמנין הגבול עד 14 יצא 16 השתחררתי לאחר הבדיקות הייתי היום אצל קרדיולג שנתן אקו דפלר ומיפוי לב במאמץ ונתן לי לקחת כדור אספירין מיקרופירין 100 העם שנים רבות אני סובל מטסיות נמוכות בבדיקות דם ניתן לקחת אספירין גבול הטסיות מתחיל 150 אצלי תמיד 125.115 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאור התסיות הנמוכות שלך, הייתי ממתין עם האספירין. אם תהיה הוכחה למחלת לב, יש הצדקה לנטילת אספרין. לגבי שאר הבדיקות, אנחנו לא ממליצים על מיפוי לב בגיל שלך כי יש בזה קרינה גבוהה. ממליצים על אקו לב במאמץ או CT לב(פחות קרינה). בכל מקרה, ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך, הוא תמיד יודע יותר. בהצלחה פרופ' ארבל

06/06/2018 | 19:11 | מאת: אורי

בן 69, בריא בדר"כ, אבחנה שקיבלתי בבדיקת אקג: ECG WITHIN NORMAL LIMITS SPORADIC APBs אבקש לדעת מה משמעות האבחנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אתה מרגיש טוב, זה בדרך כלל חסר משמעות. אם יש דפיקות לב, חולשה , מומלץ לפנות לקרדיולוג

לאחר CTA קיבלתי תשובה : של הצרות משמעותית ומאורכת ב LAD קריבני עקב רובד טרשתי מעורב , עטיר טרשת בחלק הקריבני היוצר הצרות משמעותית בחלקו הקריבני . מה משמעות הממצא ? האם הצינטור דחוף מיידית או ניתן לחכות כ 3 שבועות לחזרה מטיסה מתוכננת לחול ? תודה

04/06/2018 | 23:57 | מאת: יוסי

שלום , לאחר CTA עם ממצא של הצרות משמעותית ומאורכת ב LAD קריבני עקב רובד טרשתי מעורב , אמר לי הקרדיאולוג שהוא שולח אותי לצינטור בבי"ח כרמל בו הוא גם רופא בכיר . האם לא עדיף לצנטר פרטי (ביטוח בריאות פרטי ) מאשר בבית חולים ? האם כולם משתמשים באותו סטנס או יש סוגים טובים יותר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, כיום, אין הבדלים בסוגי הסטנטים. כולם משתמשים בסטנטים מצופי תרופה. בי"ח נחשב טוב מאוד. הכי חשוב שיש לך קשר אישי טוב עם הרופא. אם יש לך, הייתי עובר את הצינתור איפה שנוח למצנתר בהצלחה

04/06/2018 | 13:13 | מאת: איתי

שלום רב. שמי גיתאי, בן 29, סובל שנים מ mvp ברמה בינונית. עורך אחת לשנה אקו לב כביקורת. בחצי שנה האחרונה, התחלתי לשמוע באוזן שמאל טינטון הנשמע כמו זרימת דם וזה נשמע במקביל לקצב הלב. ערכתי בירור מקיף של בדיקות - נוירולוגית, אף אוזן גרון - mri, mrv מוח,גב,צוואר. דופלר עורקי צוואר. המומחה האחרון היה אוטונוירולוג שהעריך אלא המקור לטינטון הפולסטלי מקורו לא מהראש או ממערכת אא"ג כי ממקור וסקולרי. מציין כי בתקופות מסויימות אני סובל מפעימות מוקדמות חדריות. הייתי אצל קרדיולוג אלקטרופזיולוג אשר נתן לי טיפול דרלין sos בעת הצורך. פרט לכך, אינני מטופל תרופתי. כרגע, רוצה לערוך בירור לטינטון ממקורו הוסקולרי. למי לפנות? איך להתחיל? איזה בדיקות עליי לבצע? אודה לעזרתך בהכוונה קונקרטית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ לבצע אקו לב (בבית חולים) והולטר לב. לאחר מכן, לפנות לקרדיולוג

02/06/2018 | 13:17 | מאת: ראמי

היי יש לי שאלה יש ליצניחה של המסתם המיטרלי לפני שנתיים + בערך עשיתי בדיקת אקו לב ונרשם לי בתוצאות שיש לי צניחה קלה של המסתם המיטרלי .. אני כמעט שנתיים פלוס עם הרגשה שחסר לי אוויר ... כאילו שאני לוקח נשימה מרגיש שלא נשמתי מספיק זה בא בהתקפים יש ימים שלא מרגיש שום דבר ויש ימים שיש לי קוצר נשימה אני רוכב אופניים במהלך פעילות גופנית לא מרגיש שיש לי קוצר נשימה קמו במצב מנוחה כאילו במצב מנוחה זה מפריע לי יותר ... אני כולי בן 23 עם משקל תקין ואין לי מחלות רקע בכלל מה אפשר לעשות עם קוצר הנשימה ?? הי אני הבנתי זה יכול להיות מצניחת המסתם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לקוצר נשימה יש הרבה הסברים. צניחה קלה לא מסבירה את התלונות שלך. ממליץ לחזור על הבדיקה. אם זה עדיין המצב, מומלץ לבצע בדיקות אחרות בהצלחה פרופ' ארבל

שלום רב האם דמנציה היא עילה לאי ביצוע צנתור להחלפת מסתם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה יכול להיות שיקול. בסופו של דבר, החלפת מסתם נועדה לשיפור איכות חיים. אם יש דמנציה משמעותית, איכות החיים לא משתפרת פרופ' ארבל

29/04/2018 | 00:14 | מאת: חיים

שלום- בת 92. בדיקת אקו עלתה מסתם ותיני מוצר ומסוייד. הומלץ על צינתור אבחנתי וצינתור להחלפת מסתם. מאופיינת כצלולה , עירנית ובדיקות דם וכלליות מעולות. חשה בקוצר נשימה לעיתים וקשיי הליכה מרובה. לאחר צנתור אבחנתי, לקתה בדליריום ובלבול, הזיות שחלפו רק לאחר כשבוע עם תמיכה תרופתית. עדיין תשושה מאוד. פסיכיאטר ציין שהתערבות פולשנית נוספת תגרום לנזק מוחי וגם הקרדיולוגים בדעה שלא ניתן לעבור הליך פולשני. מקבלת כתמיכה קלה חמצן לזמן קצר ופוסיד לנוזלים בריאות. איזה הליך תרופתי עשוי להועיל לצורך החזקה ותמיכה ולהאריך ככל האפשר את שגרת חייה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הוחלט כי היא לא תוכל לעבור עוד פעולה, יש לנו בעיה אין טיפול שהוכח כיעיל למצב זה פרט להחלפת מסתם. אנחנו נותנים תרופה משתנת (פוסיד) כהקלה למצבים שלא ניתן להחליף את המסתם רפואה שלמה ד"ר ארבל

12/04/2018 | 13:58 | מאת: שושי

שלום, גיל 29. רציתי לשאול: יד שמאל תפוסה מאתמול בערב והחמיר היום בבוקר. אפילו תנועות קלות ולא חדות כמו לסובב הגה בנהיגה היה לי כואב. קראתי בגוגל וזה הראה על בעיה לבבית... בזמן האחרון יש לי לחץ דם גבוה שבגללו נפלתי פעמיים ודופק מהיר. יש רגעים של סחרחורות כמעט כל יום. האקג תקין.. תור לקרדיולוג עוד שבועיים ותור לאקו לב ומאמץ עוד שבוע וחצי.האם ללכת לרופא גם היום בגלל שהיד נתפסה? מקודם שמתי משחת ולטרן שהרגיע את השריר מעט- השאלה אם המשחה משפיעה עדיין לדעתך זה קשור ללב? או שזה שהעא משפיעה זה אומר שזה לא קשור ללב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע קשור ללב אך הייתי פונה לרופא משפחה ליתר ביטחון

12/04/2018 | 15:02 | מאת: שושי

הרגעת אותי תודה

08/04/2018 | 16:12 | מאת: דניאל

שלום רב, אבי בן 67, לאחר אוטם, ביצע בדיקת מיפוי לאחר צניחה קלה ב ST במאמץ. להלן תוצאות הבדיקה. האם תקינה/סבירה ? תודה מראש. - תגובה קלינית : לא איסכמית - תגובה אלקטרוקרדיוגרפית : חשודה לאיסכמית הפרפוזיה המיוקרדיאלית אינה תקינה : - אוטם קטן עם איסכמיה בכמות קטנה בתפוצת RCA. - איסכמיה בכמות קטנה מאוד בתפוצת LCX/ענף מרגינלי. - סה"כ כמות האיסכמיה קטנה, כ 9% מדופן חדר שמאל ומלווה בירידת EF לאחר מאמץ ושינויי אקג כמתואר. - תפקוד גלובלי של חדר שמאל לא תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זהו לא מיפוי תקין. ברוב המקרים, אני ממליץ על צינתור במצב כזה לכן, אני ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך ייעוץ ד"ר ארבל

08/04/2018 | 21:58 | מאת: דניאל

לא ציינתי, אולם הוא ביצע צינתור לפני כשנה והוכנסו לו שני סטנדים.

05/03/2018 | 13:26 | מאת: חיים

שלום- אישה בת 92. בדיקות דם טובות מאוד, אין מחלות רקע מיוחדות. לאחרונה קצת עייפות, מעט קוצר נשימה וקשי ללכת קצת יותר מהרגיל. לאחר בדיקת אקו לב וכל הבדיקות הרלבנטיות, המליץ קרדיולוג לערוך לה צינתור לפני צנתור נוסף להתקנת מסתם ואם לא תיתכן התקנת המסתם בצינתור הנוסף, להתקינו בניתוח.לדבריו יש היצרות העורק ויש מקום לכל הפעולות הפולשניות הללו. השאלה אם בגיל 92 יש אכן מקום החלטי לבצע את הפעולות הללו הכרוכות בלא ידוע וגם בפעולות מורכבות ופולשניות מצד שני, אין לה תלונות קשות או בלתי נסבלות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנחנו מבצעים TAVI לאנשים מעל גיל 80 על בסיס שבועי (6-8 פעולות כל שבוע) ההחלטה אם לבצע את הפעולה תלויה במי המטופל, כמה הוא סובל והאם אנחנו חושבים שהחלפת המסתם ישפר את המצב. הגיל הוא לא פקטור לכן, אם אתם רוצים, אתם מוזמנים לבוא לביקורת אצלנו בהצלחה ד"ר ארבל

05/03/2018 | 13:39 | מאת: חיים

תודה. איזו מהירות בתשובה, כזו אף פעם לא ראיתי. כל הכבוד. העניין שאין מדובר בבת 80 פלוס שבימינו זה לא מי יודע מה "ישישות", אלא באשה בת 92 שהמשפחה בהחלט חוששת מכל הפרוצדורות הללו. נכון שאי אפשר לתת תשובה על סמך כמה שורות וברור שזה לא יהיה רציני. השאלה היא אם באמת בגילים מופלגים כאלה, כאשר אין מדובר בסבל או קשיים רציניים, זה לא עלול להיות דרדור וכמה כאלה באמת מבוצעים בימינו בגילים הללו. תודה רבה

12/02/2018 | 17:36 | מאת: בת 24

בהמשך להתכתבותנו כאן למטה על התעלפויות, בתוצאות ההולטר מבלינסון כתוב רק: "סיכום הבדיקה: קצת סינוס טווח 58-133 ממוצע 80 בשעות הבוקר טכיקרדיה עד 146 לדקה, רושם שמדובר בסינוס טכיקרדיה". ללא המלצות או נתונים נוספים. לא היו לי אירועים חריגים בזמן ההולטר. האם הבדיקה תקינה למרות הסינוס טכיקרדיה? היית ממליץ על קרדיולוג להתייעצות בעניין 2 ההתעלפויות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההולטר נראה תקין. אני תמיד ממליץ על קרדיולוג :) לשיקולך ד"ר ארבל

31/12/2017 | 14:48 | מאת: בת 24

האם הממצא הנ''ל באק''ג במיון מצריך בירור כלשהו, בעיקר לאחר 2 התעלפויות תוך שבוע (לכן היה המיון), חולשה וכאבים בחזה כבר חודשים וכאשר אק''ג שבוצע לפני 3 חודשים היה תקין וללא הממצא הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, האק"ג כשלעצמו לא מטריד כל כך. רואים הרבה פעמים את זה. הסיפור מצד שני כן מטריד ומצריך בירור מלא. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור

31/12/2017 | 15:01 | מאת: בת 24

איך יכול להיות שהממצא הזה לא היה לפני 3 חודשים? תוכל להסביר לי בדיוק מה הממצא מתאר? אני רק בת 24 ורופא המשפחה שלי טוען שהסינקופה ממש לא נראה לו לבבי ובעיקר בגלל שאקו מ2015 היה תקין, אין לי הפרעת קצב ושזה לא משתנה. הוא אמר שזה כנראה נוירולוגי. במיון הייתי אצל נוירולוג ולמעט החזר ירוד בברכיים אמר שלדעתו זה לא נוירולוגי אך כן המליץ על EEG. מצדם במיון הם בכלל לא סיפרו לי על הממצא הזה באק''ג וראיתי רק עכשיו במסמכים. תודה ד''ר.

זה מעיד על תהליך ההרפייה של הלב. הכיוון של גל הT תלוי איפה שמים את האלקטרודות בחזה. לכן, אם רואים את זה מכמה זויות (כמה אלקטורודות) יש לזה משמעות, אם רק מאחת, זה בדרך כלל בעיה טכנית בצורה ששמו את האלקטרודה או שלקחת נשימה עמוקה בזמן הבדיקה. לא משהו מטריד.

31/12/2017 | 15:14 | מאת: בת 24

וגם במכשיר מיושן יחסית. אחזור על האק''ג היום במרפאה ונראה אם חוזר על עצמו. לדעתך ההתעלפות קשורה אולי לבעיה לבבית? היית ממליץ להגיע לקרדיו' למרות שאקו לפני 3 שנים תקין? זה בא גם עם ירידה בשמיעה וכאילו אטימות באוזניים והרבה סחרחורות, צמרמורות קור. אני ממש מפחדת לעלות על האוטו שלא אתעלף על הכביש אבל אין לי ברירה כי זו העבודה שלי... דואגת

ההחלטה אם התעלפות קשורה ללב זו אבחנה לא פשוטה ולכן ממליץ לפנות לקרדיולוג. זו לא אבחנה שעושים בפורום כזה בהצלחה!!

עדיין אין תוצאות אבל אני מניחה שאם לא יראו בו בעיות כלשהן ניתן יהיה לוותר על קרדיולוג, נכון? נעשה גם EEG ליתר ביטחון לבקשת נוירולוג שכן המליץ על השלמת בירור קרדיאלי אבל רופא המשפחה שלי שמכיר אותי ואת ההיסטוריה שלי כבר שנים אמר שבעניין הזה הוא עושה לו OVER ROLE, אין צורך (בעיקר בשל אקו תקין לפני 3 שנים). בינתיים מחכים לתוצאות ואשמח לעדכן אותך

תודה על העדכון. אני סומך על רופא המשפחה שלך לגבי הצורך בקרדיולוג בהצלחה!

21/12/2017 | 18:21 | מאת: אילן

אבי בן 80 עבר השתלת קוצב לב. לאחר כשבוע הופיעו לפחות פעמים ולא ברצף כאבים בזרוע שמאל דמויי כאב לפני התקף. הכאבים לא היו ממושכים. האם יתכן קשר לפרוצדורה ואם לא מה מקורם?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, כאבים כאלו מופיעים לפעמים ולרוב קשורים לפרוצדורה. בכל מקרה, ממליץ על בדיקת רופא ליתר ביטחון בהצלחה ד"ר ארבל

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 2 הבדיקות מעדיות על חשד לסתימה בעורק האחורי של הלב. המשמעות של החסימה ומה לעשות איתה דורשות דיון לאחר שנעבור על 2 הבדיקות באופן מלא. ממליץ לך לפנות לקרדיולוג לצורך דיון. אתה גם מוזמן להגיע למרפאה שלנו בבית החולים. בהצלחה ד"ר ארבל

שלום, בתוך בתי מלון בים המלח ישנן בריכות שבהן הטמפ' גבוהה. האם יש הגבלה לכניסה לבריכות אחרי צינתור או אחרי מעקפים ? תוך כמה זמן מהניתוח ניתן להיכנס "חופשי" לבריכות ? תודה אליקו

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בעיקרון, לאחר צינתור, מומלץ להמתין כשבוע. לאחר ניתוח, רק ברגע שהצלקת נסגרה סופית וההרגשה כללית טובה (בדרך כלל כחודש) תבלו ד"ר ירון ארבל

09/11/2017 | 20:51 | מאת: Yali

היי אני מתכוונת שהתוצאה של ההולטר מראה על מחלה כרונית מהי מחלה זו והאם גורמת לקוצר נשימה ??בגלל אקג רגיל שבוצע נשלחתי לבירור וכתבתי לך תשובה של ההולטר בינתיים

לקריאה נוספת והעמקה

ההומור לא תקין. המשמעות המדויקת תיקבע לפי שאר הבדיקות

09/11/2017 | 20:28 | מאת: Yali

שלום רב ביצעתי אקג לפני ניתוח ורופא מרדים טען שאינו תקין נצפו גל T שלילי v1-v6 הניתוח בוטל עד לבירור קרדיאלי כרגע ביצעתי הולטר לב אשר ניכתב שינויים משמעותיים בst inverted T waves suggestion myocardial chronic ischemic מה המשמעות ומה עושים בכלל ?? ודבר נוסף ברקע יש טכיקרדיה חדרית מטופלת טמבוקור דרלין יציבה ללא תלונות קרדיאליות פרט לקוצר נשימה גם במאמץ מינימלי בת 36 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האקג מרמז על בעיה כרונית בלב. במקרים כאלו, מומלץ לבצע אקו לב ולפעמים גם צינתור בכל מקרה, ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור בהצלחה ד"ר ארבל

בבדיקת ההולטר גם ניצפה בעיה מלבד לאקג הרגיל השאלה מהי המחלה הזו והאם זה גורם לקוצר נשימה ??

10/09/2017 | 21:37 | מאת: צבי

שלום ישנו MVP, וקצב בראדיקארדיה האם מצב שיניים לא טוב,או עששת,עשויה לגרום או לעודד פעימות מוקדמות מכל סוג, או עלולה לעודד איזה שהיא הפרעת קצב לב אחרת? חן חן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מצב השיניים לא אמור להיות קשור להפרעות קצב אלא אם יש דלקת ברורה. במקרה כזה, כן יכולות להופיע הפרעות קצב. MVP גם מעודד הפרעות קצב בחלק מהמקרים מציע להתייעץ עם קרדיולוג ד"ר ארבל

05/09/2017 | 19:14 | מאת: משה

שלום רב, לפני כשנה אימי בת 82 אושפזה לבירור כאב נקודתי בחזה עם הקרנה לצוואר מלווה בקוצר נשימה שנימשך כמה ימים ללא הפסקה, אקו לב:normal LV size and function' LVEF-60%' grade l' aortic valve sclreosis' normal pulmonary artery pressure במיפוי לב MIBI עם דיפירידמול: איסכמיה קלה קטנה בתפוצת RCA, הולטר : סינוס 54-91, ממוצע 63 לד, APC'S 112' מספר צרורות , VPC'S 179 מטופלת ומאוזנת : יתר לחץ דם וכולסטרול, שאלותיי: מאז אותו מיפוי לב מ-08.2016 "איסכמיה קלה וקטנה בתפוצת RCA" החלה בטיפול אספירין 100 מ"ג ואח"כ הוחלף ל-75מ"ג , האם יש צורך באספירין במצב זה? כל רופא יש לו דעה שונה בנושא זה, ואף הקרדיולויגית בבית החולים אצלה במעקב אמרה שמבחינתה אין צורך, אך משום מה לא רושמת זאת על גבי מכתב הסיכום, ומנגד רופא אחר חושב שיש צורך, האספירין גורם לה לתופעות לוואי " כתמים בזרועות , שטפי דם באצבעות במגע עם חפץ כבד מעט וגם כנראה קוצר נשימה, מה דעתך, האם ניתן להפסיק טיפול באספירין? האם ניתן להפסיק "בבת אחת"? האם טיול "יום כן, יום לא" יעיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה לשאלה שלך מורכבת. בגדול, אספירין מומלץ לכל מי שיש לו טרשת (חסימות ) בכלי דם בגוף. המיפוי שאמא שלך עשתה מרמז לחסימה אבל הוא לא תמיד מדויק. לכן, אפשר לעשות אולטראסאונד של עורקי הצוואר ואם נראה היצרויות, הדילמה תיגמר במקביל, תמיד עדיף את המינון הנמוך יותר (75) . כמובן שאם הכאבים חוזרים, אפשר גם לשקול צינתור . מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

תודה על תשובתך, דופלר עורקי צוואר: ימין: קרוטיס משותף: לא נימצאו רבדים טרשתיים, זרימת הדם נמצאה תקינה, - 0.06 ס"מL.M.T קרוטיס פנימי: נמצאו רבדים טרשתיים, זרימת הדם נמצאה תקינה. -67ס"מ.שניהP.S קרוטיס חצוני:נמצאו רבדים טרשתיים, זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטבליס: כיוון וזרימה תקינים. שמאל: קרוטיס משותף: לא נימצאו רבדים טרשתיים, זרימת הדם נמצאה תקינה. 0.07 ס"מL.M.T קרוטיס פנימי: נמצאו רבדים טרשתיים, זרימת הדם נמצאה תקינה. -86ס"מ.שניהP.S קרוטיס חימוני: נמצאו רבדים טרשתיים, זרימת הדם נמצאה תקינה, ורטבליס" כיוון וזרימת דם תקינים. לגבי הכאב שהיה בחזה לפני שנה, כנראה מדובר בכאב בעצמות שחלף...כלומר הטיפול באספירין ניתן לה רק על סמך ה"איסכמיה קלה וקטנה בתפוצת RCA" נא ממך, מה דעתך על פי מימצא הדופלר עורקי צוואר, האם יש צורך בטיפול באספירין?

04/09/2017 | 20:36 | מאת: אתי

היי אני בת 37 גילו לי במקרה באקו לב אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מזערית , האם בעתיד זה יכול להתפתח לאי ספיקת לב? רופא המשפחה אמר לי שלא ולהרבה אנשים יש אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

כמעט לכולם יש כאלו דליפות .זה נחשב תקין לא דורש מעקב ובטוח שלא צריך לדאוג :)

29/08/2017 | 07:56 | מאת: ליאור

שלום, אני בן 48 ועברתי צינתור דרך היד שהיה תקין . עברתי צינתור כי באמצע נסיעה הרגשתי שאני עומד להתעלף ואז היקאתי יתכן שהיה לי קיקול קיבה .באמבולנס עשו לי אקג שיצא לא תקין ולכן בבית חולים החליטו לעשות צינתור (לדעתי בטעות יותר נכון להרגשתי בטעות) מה שמטריד אותי כעת זה שהמליצו לי לקחת אספירין לדילול דם ועוד כדור למניעת כולסטרול . אני רוצה להפסיק את הכדורים השאלה אם זה אחראי מצידי. התחלתי לקחת את הכדורים לפני שלושה ימים אשמח לתגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על הצורך בתרופות תלוי מאוד במה ראו בצינתור. הרבה פעמים אנחנו לא רואים סתימות אשר מצריכות התערבות כי הן פחות מ70%. מצד שני, אם יש היצרות של 20% אז צריך לקחת אספירין וסטטין לכן, ממליץ לפנות לקרדיולוג שלך לייעוץ ספציפי

יש לי מידיי פעם פעימות מוקדמות פרוזדוריות וגם חדריות לפני שנתיים וחצי היה לי PAF האם עם כל זה ניתן לעבור בהצלחה מיבדקים להתחלת לימוד טיס פרטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון אין ביעה. אבל אתה תצטרך לעבור בדיקה מקיפה יותר אצל רופא תעופה והוא יחליט באופן סופי בהנחה שאין עוד בעיות ד"ר ארבל

20/08/2017 | 02:04 | מאת: רוני

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאור ריבוי התרופות, אני מציע שתעשה אקו לב והולטר עדכני. לאחר קבלת התשובות, ממליץ להתייעץ עם אלקטרופיזיולוג (קרדיולוג שמומחה לחשמל הלב). אולי אפשר לצרוב את הפעימות המוקדמות ובכך לוותר על הטיפול התרופתי שאתה מקבל. מירו זו תרופה בטוחה שאנחנו משתמשים בה באופן שגרתי אך אכן יש לה תופעות לוואי ולכן במקרה שלך, עדיף לבדוק אם יש אופציות אחרות ד"ר ארבל

06/08/2017 | 23:52 | מאת: אן

בהמשך לשאלתי בנושא ולתשובה (תודות לכך) בבירור מול רופא הבי"ח הסתבר כך: האדם הגיע עם נתון אקו לב שעשה בקהילה -היצרות מסתם אורטאלי של 0.5- דבר שמצדיק ביצוע tavi. אולם גם בבי"ח בצעו אקו-לב ושם נתון ההיצרות של המסתם היה 1. (הבדל משמעותי-שניהם נעשו בהבדל של שבוע אחד מהשני) וכשכזה ניתן לדעתם להמתין ולעקוב ולא לעשות במיידי tavi.ולכן השינוי בהחלטה. אולם מבחינתנו נשאלת השאלה כיצד יכול להיות הבדל כזה משמעותי (כפול) בין אקו לב במקום אחד למקום שני באותה נקודת זמן. ולפי איזה נתון ללכת?

02/08/2017 | 23:54 | מאת: אן

אבי בן 86 חולה לב – הומלץ לאחר מעקב ממושך של הקרדיולג שלו בנושא - לתהליך של השתלת מסתם tavi. הגיע להיצרות גדולה בסביבות ה0.5 וחולשה. הרופא בבי"ח תמך בצורך לעשות זאת . הוא נשלח לבדיקות נוספות שבהם אוששה נחיצות הדבר. ואמרו לו לחכות לתאריך ביצוע. אלא שאז נאמר לו שבינתיים הוא נדחה ועליו להמשיך להיות במעקב, ולפי התוצאות יתכן ויבוצע בהמשך. מה יכולה להיות הסיבה לכך? והאם לא עדיף לבצע עכשיו במקום להמתין שהמצב אולי יורע וגם הבריאות שלו עלולה להיות פחות טובה לביצוע תהליך כזה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה לדחות בדרך כלל היא בגלל מצבו הטוב של המטופל. כלומר, אם מטופל יש לו היצרות של מסתם אך הוא מרגיש טוב (בלי כאבים בחזה או קוצר נשימה), מקובל להמתין. אם הוא לא מרגיש טוב, אתם צריכים להבין מה הסיבה שדחו אתכם כי זה פחות מקובל . אולי יש סיבה אחרת שאתם לא יודעים בהצלחה ד"ר ארבל

02/08/2017 | 18:47 | מאת: יוני

לפני כחודשיים וחצי עברתי צינתור והושתל לי סתנד מאז אני נותל תרופות לדילול דם. כיום לאחר בדיקת MRI לערמונית אני צריך לעבור ביופסיה . שאלתי היא עד כמה סיכון יש. אני נוטל תרופת פליוואקס ואספרין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדיון לגבי הסיכון צריך להתבצע עם הקרדיולוג כי זה תלוי בהרבה גורמים: הסיבה לצינתור, מיקום הסטנט, סוג, גודל וכו' ברוב המקרים, ניתן להפסיק את המדללים לשבוע לאחר חצי שנה מהצינתור אך ההחלטה היא כאמור עם הקרדיולוג שלך ד"ר ארבל

18/07/2017 | 08:57 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי, לא הבנתי מה שאלה. החלק הראשון של השאלה שלך מחוק. מציע להתייעץ עם הקרדיולוג שלך ד"ר ארבל

18/07/2017 | 14:03 | מאת: nicola

שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

שלום רב, ישנה אי הסכמה בעולם הרפואה. יש כעת מחקרים אשר בודקים את השילובים השונים ומה עדיף. כיום, מקובל להגיד שמספיק קסרלטו ברוב המקרים אבל אם יש חשש גדול לאירועים לבבייים בשל מחלת לב או במקרה שלך PVD, אנחנו מוספים לזה פלוויקס (דומה לאספירין). אבל כמו שציינתי, זה נושא שנוי במחלקות ותקבל תשובות שונות מרופאים שונים בהצלחה ד"ר ארבל

17/07/2017 | 10:04 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת דופק ברגליים היא לא חובה. אנו מבצעים זאת לפי שיקול דעת והתרשמות כללית ד"ר ארבל

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , בצורה חלקית. ממליץ לפנות לבלינסון, תה"ש או הדסה. יש להם מרפאות ייחודיות לנושא זה ד"ר ארבל

23/06/2017 | 09:25 | מאת: רותי

שלום, שאלתי אינה קשורה כ"כ לנושא הפורום ובכל זאת....אני אחות מוסמכת חדשה, קיבלתי הצעת עבודה ביחידת צנתורים באחד מבתי החולים (כולל סיוע במהלך הצנתורים) עד כמה עבודה זו כרוכה בסיכון בריאותי? היות שבמהלך הצינתור מתרחש שיקוף מ"ס פעמים(אנגיוגרפיה)-למרות שהצוות לובש סינרי עופרת-האם יש נזק מצטבר לבריאות הצוות הרפואי עקב הקרינה? תודה מראש. אחות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיכון במקרה שלך קטן מאוד. מכמה סיבות: 1. את רחוק ממקור הקרינה (הרופא קרוב) 2. את יכולה לעמוד מאחורי מגן נוסף (לוח עופרת) לכן, אם את לא בהריון, זה לא אמור להיות בעייתי

שלום לד"ר- בחצי השנה האחרונה 5 התקפים דמויי איסכמיה לבבית ,עד כמעט איבוד הכרה, החולפים תוך כחצי שעה, ורק במאמץ קל. לא בעליה במדרגות או בהתעמלות במשקולות. עבר-מעקפים ב 1999. צינטור אחרון , אחרי 16 שנה, בדצמבר 2016 -הרחבת RCA עם סטנט. מאז 5 ההתקפים.. קוצב לב לפני כשנה וחצי בגלל AVB . אשמח לייעוצך. תודה איקו

05/06/2017 | 01:29 | מאת: אליה

בהמשך להתקפי המועקה והכאבים החמורים בחזה וביקורי אצל רופא המשפחה במרץ. רק אתמול עשיתי את הבדיקות שנתן לי רופא המשפחה וזו תוצאת ה CPK=498 (נורמה עד 180), גם הESR חזר גבוה כשתמיד היה אצלי בנורמה-15 (נורמה עד 11). לא הייתה כל פעילות מאמצת או חבלה שרירית לפני הבדיקה וללא תופעות כלשהן בחזה כבר שבוע-שבועיים. לא עשיתי עדיין את האק''ג שנתן וזה כל הבירור שהמליץ עליו. האם התוצאה מעידה על בעיה לבבית? איך להמשיך מכאן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יודע במי מדובר. ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל לגבי משמעויות ואיך להתקדם