פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
402 הודעות
393 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/04/2021 | 18:04 | מאת: נעמי

האם פורסיגה יכולה לעזור במקרה של אי ספיקת לב דיאסטולית עם אי ספיקת כליות?

זה עדיין במחקר. לא ידוע בשלב זה

18/04/2021 | 23:37 | מאת: מאור

שלום, אבא שלי בן 88 לאחר TAVI עם הפרעה דיאסטולית דרגה 2 עם עלייה בלחץ דם ריאתי מ40 בד"כ ל75 יום אחרי הtavi. קלינית התחיל לצבור נוזלים רבים, טופל בשני פוסיד ליום וירד לאחד. בצקות ברגליים ו JVP. באקו עכשיו לחץ דם ריאתי ירד ל50, מסתם מעולה, הפרעה דיאסטולית נשארה דרגה 2, חדר ימין תקין, עלייה ימין מעט מוגדלת. כלומר כמו האקו שיש לו בדרך כלל. עם זאת בבדיקה עדיין קצת בצקת ברגליים, JVP 5 והגדלה של הכבד 4 סמ. במעבדה גם עלייה בתפקודי כבד. יעשה אולטרסאונד. הוחלט להפסיק פוסיד בגלל עלייה בקריאטינין ולהעלות קרדילוק 2.5 לפעמיים ביום 1. מצד אחד יש סימנים של אי ספיקת לב ימנית, כנראה על רקע ההפרעה דיאסטולית, אבל באקו אין עדות לכך. מה אתה חושב שזה אומר? זה יכול להיות רק בגלל ההפרעה דיאסטולית, או שבכל זאת יש בעיה עם חדר ימין? 2. נכון שהפוסיד החמיר כליות, אבל אם הוא יפסיק ושוב יצבור נוזלים חייבים לקחת לא? 3. יש מה לעשות עם הסיפור הזה או שכל הבעיות עם הכבד זה בסדר? תודה

מקרה מורכב. ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל בגדול, צריך להבין מה הבעיה. במקרים כאלו, מומלץ לשקול צינתור שמאלי וימני כדי להבין מה מקור הבעיה. שווה לשקול גם CTA ריאות לשלילת PE בגדול, צריך לחפש איזון בין איך שהוא מרגיש והתרופות שלו. הקרדיולוג שלו צריך לעשות שינויים ולראות איך הגוף שלו מגיב בהצלחה!

06/04/2021 | 20:27 | מאת: נעמי

שלום, רציתי לשאול 1 - איך אפשר להעריך הפרעה דיאסטולית במי שיש לו הסתיידות של המסתם המיטרלי? פעם אחת כתבו שזה דרגה 2 ופעם שנייה כתבו שאי אפשר להעריך. כעת יש החמרה בגלל זה ואני חוששת ששוב יגידו שאי אפשר לומר 2 - האם אי ספיקת לב דיאסטולית שכעת גם החמירה עקב עלייה בלחץ דם ריאתי ל 75 היא מחלה שנוטה להתקדם? אם כן האם לאט? האם יש נתונים על תמותה? טיפול במשתנים יכול לשפר את הלחץ דם ריאתי? תודה

כשיש הסתיידות של מסתם מיטראלי. בדיקות של תפקוד דיאסטולי לא מדויקת. לא הייתי מתייחס 2. אכן נוטה להתקדם. משתנים יכולים לעזור. לכן, ממליץ על פניה לקרדיולוג להבין איך אפשר לטפל

06/04/2021 | 20:54 | מאת: נעמי

תודה פרופ אז איך ניתן לעקוב אם ההפרעה הדיאסטולית מחמירה? יש בדיקה אחרת?

28/03/2021 | 19:09 | מאת: עירית

שלום וחג שמח אחי בן 55 הרגיש כאב לוחץ בחזה ושיעול - פנה לרופאת משפחה שהסבירה שמדובר בדלקת ריאות וקיבל אנטיביוטיקה. לאחר מס' ימים כשלא היה שיפור פנה שוב לקופה ואלו הפנו למיון. באנמנזה נרשם כי אובחן כסובל מאוטם בדופן הקדמית. חשבו שלא לצנתור אך לאחר שהמשיך הכאב החליטו כן לצנתר. טרופנין במיון היה 13. אקג - סינוס, גלי Q ב - V1-3 עם גלי T מחודדים ללא דינמיקה lt.main 4.5 מ"מ נורמל lad dista l - occluded' ,cto, caicified - 100% lcx - 3.0 irregular rca -3.2 irregular collaterals - left dystal - lad distal דרגה 3 בסיכום נרשם - צנתר מוביל 3.5 bl עם תמיכה טובה עם שימוש במיקרוצנתר הועבר תייל gala דרך החסימה אך לא היה ניתן להעביר את המיקרוצנתר מעבר לחסימה. בוצעו ניפוחי בלון מדורגים ולאחר מכן הושתל תומכן מהחלק האמצעי לריקני של העורק החלק הקריבני הורחב עי בלון nc דגול יותר.מעבר לתומכן היצרות ארוכה שלא הגיבה למתן ניטרו ולכן בוצעה הרחבה של עם DCB בשל היצרות במוצא הענף האלכסוני נופח בו בלון קטן. העורק עם זרימה טובה. החולה אתסמיני. ניסיון להעביר תומכן היה לא מוצלח ולכן החלטתי לא להשתיל תומכן. יש לציין כי בהוצאת הצנתר לא נמצא התומכן על הבלון בצילומים חוזרים הוא לא נמצא בעורק הכלילי. שאלותיי 1. האם היה מדובר בהתקף לב או תעוקת חזה עפ"י המוצג? מצד אחד רשום באנמנזה סובל מאוטם בדופן קדמית מצד שני הטרופונין לא עלה משמעותית והוא הבין שמדובר באירוע לב ולא התקף אם כך - האם יש מנוס במקרה כזה מצנתור? או שזה היה מחייב מציאות בשל הכאבים? כשיש חסימה מוחלטת כיצד יודעים ממתי היא - האם "טרייה" או "ישנה".? האם פתיחה של עורק 100 אחוז חסימה יכול להחזיר כביכול מצב אחורנית??? האם עוזר במשהו או שאין טעם בניסיון לפתיחה?? 2. לאחר ביצוע הפעולה נרשם שלא נמצא התומכן - האם לא מסוכן שתומכן נשאר בגופו של המטופל ללא ידיעה היכן הוא?? לציין כי היד דרכה בוצע הצנתור התנפחה מאוד ודיממה ממשש ושמו לו מעין חוסר עורקים שכנראה גרם להכחלת היד וכאבים מאוד חזקים. לציין כי ההמטומה התפשטה מאוד היד התקשתה והכאב לאחר יומיים היה בלתי נסבל . הוסבר כי כל עוד יש דופק הכל בסדר .... האם כך ? האם אין צורך בבדיקה כלשהיא? האם לא ייתכן שהתומכן הזה לא "ייתקע" במקום אחר בגוף ??? 3. האם לאחר שנמצאת 100 אחוז חסימה בעורק זה אומר ששריר הלב כבר נפגע ואין לזה תקנה מלבד שמירה על הקיים ? או שפתיחתו תועיל ותחזיר את מצב הלב לתפקוד תקין ? ( אקו לב הראה פגיעה בינונית -קשה 30-35 אחוז) . אני באמת מנסה להבין את סדר הדברים ככל שתוכל להסביר - האם היה התקף לב בהגעתו או שהיה התקף לב בעבר ? ברישום נכתב "התייצג עם אוטם חודר קדמי כביטוח ראשון למחלת לב איסכמית - בצנתור למרבה הפתעתנו הדגים חסימה בעלת מאפיינים כרוניים ב lad" כיתד מזהים אוטם - האם רק עפ"י האק"ג והתסמינים הסיקו שזה המקרה ובצנתור בעצם גילו שלא היה התקף? ? טרופונין היה נמוך 13 ועלה למחרת ל 130 בערך וירד יום אחרי. מקווה שאני מובנת בשאלותיי - אשמח לכל הכוונה !!!!!!!!!!!

שלום רב, זו שאלה למצנתר לאחר שיראה את סרט הצינתור מציע שתקבעי פגישה מסודרת חג שמח

15/03/2021 | 18:41 | מאת: א

שלום, בן 80 עשה צנתור שבוע שעבר דרך המפשעה. ערכי המוגלובין 11. בבדיקות באשפוז לפני הצנתור המוגלובין היה 10.5 ויום אחרי 9.4. עכשיו שבוע אחרי עשה שוב בדיקה וירד ל 8.4. מקבל אספירין ופלביקס. האם זה מדאיג או שאפשר רק לחזור על הבדיקות בסוף החודש? לא מרגיש בעיה

נשמע מטריד. ההמוגלובין לא אמור לרדת כל כך הרבה. ממליץ על בדיקת רופא מצנתר במטרה להבין מה הבעיה

08/03/2021 | 20:41 | מאת: י א

האם ניתן להשתמש בסאקסנדה כאשר יש עליה מחודשת במשקל לאחר ניתוח שרוול שבוצע לפני 8 שנים ? והאם זה עשוי לתרום לירידה ביל"צ וטרום סכרת ? תודה .

בהחלט אפשר. אבל זה קצת יותר מסובך אז כדאי להתייעץ עם רופא שלך

09/03/2021 | 08:45 | מאת: י א

סליחה על המשך השאלה ,מה אופי הסיבוך והסיכון ?

04/03/2021 | 01:26 | מאת: רחל

שלום בת 71, מטופלת בתרופות ליתר לח"ד וסכרת. מצ"ב תוצאות בדיקת אקו לב שנשלחתי ע"י רופאת המשפחה בגלל תלונה על קושי בפעילות גופנית מתמשכת (אק"ג היה תקין ). מה משמעות התוצאות? והאם דורש בירור טיפול? (כאמור מטופלת בתרופות ליתר לח"ד וסכרת, כולל קרדילוק) והאם לממצאים הללו יש גם ביטוי מבחינת תסמינים ותחושות? (למשל עייפות וקושי בהליכה לצורך פעילות גופנית?) מצ"ב קישורים לתמונות http://www.up2me.co.il/imgs/35737777.jpg http://www.up2me.co.il/imgs/17666641.jpg תודה

שלום רב, הקישורים חסומים מציע שתיפגשי עם קרדיולוג לייעוץ פרטני

28/02/2021 | 20:35 | מאת: א

שלום, בהמשך לשאלותיי הקודמות (בהן עזרת לי מאוד, תודה רבה) אשמח לעוד שאלה. כאמור אבא שלי בן 89, לפני tavi, בסיטי לב ראו פגם מילוי בקצה האוזנית שלא ניתן לומר אם זה סטזיס או תרומבוס. מקבל אספירין. לפי דוח הקוצב לב האחרון אין לו פרפור. היינו אצל קרדיולוג שאמר הסיכוי שיש קריש בלי פרפור הוא נמוך. השאלה אם יש או אין חשובה לדעת אם לקחת בנוסף לאספירין פלביקס או נוגד קרישה. השאלה היא האם כדאי לבצע בדיקה נוספת לראות אם יש קריש, שהיא להחלטתנו. הרופא הסביר שבאקו דרך הושט יש סיכונים, ובסיטי נוסף גם - יש לו אי ספיקת כליות קריאטינין 1.3 שעלה ל 1.6 אחרי הסיטי עכשיו. בכל מקרה רלוונטי רק אם תהיה ירידה בקריאטינין. כאמור זה החלטה שלנו, עם הסיכון בבדיקות מצד אחד והסיכון שיש קריש בלי טיפול מצד שני. מה דעתך? האם כדאי לבדוק אם יש קריש? ואם כן, עם אקו או עם סיטי (אם ירד הקריאטינין)?

זה בהחלט חשוב לדעת אם יש קריש. ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג לגבי איזו בדיקה הוא ממליץ

28/02/2021 | 23:21 | מאת: א

תודה אז הקרדיולוג שבדק אמר ששתיהן אפשריות ומה שנרצה. בגלל הגיל הוא מעדיף סיטי ולא אקו, אבל זה לא אפשרי כרגע אלא אם הקריאינין ירד. גם אז יש חשש ששוב הסיטי יפגע בכליות. אני חושב שלמרות זאת נעדיף סיטי אם הקריאינין ירד. אבל עד כמה האקו מסוכן? כן בגיל הזה יש חשש מלעשות את זה

הכל קצת מסוכן. אבל לא לדעת אם יש קריש קצת יותר לכן, מציע שתתתייעצו עם הקרדיולוג שלכם

14/02/2021 | 20:52 | מאת: יוני

שלום בחור בן 46, רמות כולסטרול קצת מעל הנורמה. לא מטופל בתרופות מלבד אספירין מניעתי. היה שיקול האם להתחיל טיפול תרופתי לכולסטרול או לאזן באמצעות שינוי תזונתי ופעילות גופנית. ברצוני לשאול בבקשה כמה שאלות בעניין: 1. האם כולסטרול גובה זה תוצאה של אכילה או שיש גורמים נוספים? 2. האם יש קשר בין מצב נפשי או בעיות שינה לכולסטרול גבוה? 3. ידוע (אני לא יודע אם זה נכון ומבוסס) שמי שמתחיל טיפול תרופתי לכולסטרול זה טיפול לכל החיים, האם זה נכון? א"כ מה הסיבה? 4. האם ידוע על תוספים כלשהם שיכולים להחליף טיפול תרופתי? 5. קראתי על תוסף - Red Yeast Rice (שמרי אורז אדום) שיש בו את המרכיב שיש בסטטינים, האם זה מוכר לרופאים? האם זה יעיל? ואיך זה מבחינת בטיחות (כמובן מחברה מוכרת). תודה רבה

שלום רב יופי של שאלות אורז אדום- אכן עובד אבל צריך לקחת כל יום . הוא קצת חלש אפשר תמיד להפסיק תרופה אם יש בעיה איתה. כולסטרול גבוה הוא משהו גנטי ברוב המקרים אבל אכילה או מצב נפשי בהחלט יכול להחמיר אותו בקיצור, ההחלטה אם צריך טיפול תלויה מאוד במי אתה ומה גורמי הסיכון שלך. מציע שתתייעץ עם הרופא שלך

26/01/2021 | 11:20 | מאת: נעמי

שלום, היינו אצל גריאטר בן 90 והוא אמר להפסיק עם הסטטינים כי זה לא טוב לזיכרון ושבגיל כזה כבר לא צריכים. הוא מקבל סימבטטין 40 ולפני כמה ימים גם אמרו לקחת במקום ליפיטור 40 כדי להוריד עוד את הכולסטרול. האם זה באמת פוגע בזיכרון? והאם מבחינה קרדיולוגית זה באמת לא משנה? ואם כן עדיף להישאר עם הסימבסטטין או להחליף?

26/01/2021 | 09:02 | מאת: א

שלום, אבא שלי בן 88 אמור לעבור tavi עשה סיטי. בסיטי ראו פגם מילוי בקצה של האוזנית, ייתכן עקב סטזיס, אין לשלול תרומבוס. מה הכוונה לסטזיס שבו המקום לא מתמלא? כלומר אם הדם עומד שם הוא לא נותן לדם אחר לזרום? ולגבי תרומבוס שזה הממצא היותר מדאיג - איזה בדיקות עוד אפשר לעשות? מה אנחנו עושים עם זה? הוא עכשיו בסכנה לשבץ? לוקח אספירין. גם במקרה של סטזיס - האם זה מסוכן כמו תרומבוס?

שלום רב, ממצא זה מחשיד שיש שם התחלה של קריש דם. מחקרים הדגימו שממצא זה מעלה את הסיכון לאירועים מוחיים. ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך לגבי טיפול אפשרי

26/01/2021 | 09:52 | מאת: א

תודה האם זה טיפול במדללי דם קבוע כמו אליקוויס? או שאפשר לעשות ב tavi גם טיפול לזה?

בחלק מהמקרים נותנים מדללי דם. זה לא אמור למנוע את הTAVI

26/01/2021 | 11:17 | מאת: א

הכוונה שלי הייתה שראיתי שלפעמים מטפלים בזה הצנתור על ידי אטימה של האוזנית ורציתי לדעת אם זה טיפול שעושים ואם אפשר לעשות יחד עם ה tavi.

לא עושים זאת כי מפחדים להעיף את הקריש דם בזמן הפעולה

26/01/2021 | 18:44 | מאת: א

תודה רבה פרופסור. הוא מקבל אספירין ואין לו פרפור ואמרו שאין צורך בדילול מעבר. פלביקס יקבל לכמה זמן בכל מקרה אחרי ה tavi. האם אתה חושב שזה בסדר? או שהיית ממליץ לקחת נוגד קרישה? כמובן שלא רוצים סתם לדלל אבל חוששים משבץ

מציע שתפנה לרופא שלך לשאלות אישיות

שלום רב, אני שם לב שכל מי שאני מכיר ונוטל תרופה לקשב וריכוז בין אם ריטלין, ויויאנס, קונצרטה, הדפיקות לב שלו מהירות(בממוצע 100), רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן והאם זה מסוכן? זה יכול לגרום למחלה/בעיה/מום או כל דבר אחר ללב אם זה בא כתוצאה מהתרופה וכשמפסיקים את התרופה לוקח יומיים לפחות עד שהדופק חוזר לממוצע של 85.

שאלה טובה. זה נושא שנוי במחלוקת בגדול, ככל הדופק עולה תחת התרופה, יש יותר סיכון. מצד שני, אין מחקרים שממש הדגימו את זה. לכן, בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג לגבי הסיכון מול התועלת האפשרית

23/01/2021 | 14:09 | מאת: מעיין שחר מימון

שלום רב, אמא שלי עברה צינטור והכנסת סטנט לפני כשבוע. מיד אחרי הצינטור היד שלה התנפחה וכעת כשבוע אחרי סובלת מכאבים עזים, שטפי דם ונפיחות. יכולה להניע מעט את האצבעות אך מלבד זאת לא יכולה להזיז כלל את היד. לא יכולה לקחת את תרופות הnsaid. אשמח לחוות דעתך. תודה

23/01/2021 | 12:46 | מאת: מעין

שלום, חמותי בת 80 , עברה צינטור לפני כשבוע היא סובלת מכאבים מאד חזקים ביד , שאינם משתפרים ואפילו מתחזקים. האם ניתן להקל עליה במשהו? פיזיותרפיה? מסג'? תודה

מומלץ להיבדק על ידי רופא כדי לוודא שאין מצב מסוכן לאחר מכן אפשר לקחת משככי כאבים רגילים כגון אקמול ואדומים.

18/01/2021 | 13:12 | מאת: יובל

שלום מה הסבירות שאדם ילקה באירוע לבבי חד, וממש בזמן האירוע או דקות ספורות אחריו לא יהיו שום שינויים מתבנית האק"ג הבסיסית של אותו אדם? או במילים אחרות עד כמה בדיקת אק"ג אמינה לשלילת אירוע לבבי חד כשנעשית במועד האירוע?

עד 50 אחוז מהמקרים

18/01/2021 | 14:44 | מאת: יובל

וואו, תשובה מפחידה ממש. (אני קורא שקט בפורום ולרוב התשובות שלך דווקא מרגיעות מאוד)... והאם במקרים אלה גם לא יהיו רמזים באק"ג נגיד יום לאחר האירוע? למשל רמזים שמעידים על עוד רקמת לב מתה? אם אק"ג יכול לזהות רק 50% מהמקרים אז מה שווים כל השירותים בדמות שח"ל, נטלי וכדומה?

17/01/2021 | 16:09 | מאת: גל

שלום רב, אילו אופציות קיימות עבור מטופל קשיש שנוטל ליפיטור 20 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג ואין לו יותר יכולת לבלוע כדורים ? תודה

הי, זה מאוד תלוי במחלות רקע של המטופל והצורך שלו בתרופות הללו מציע שתיפגשו עם קרדיולוג מייעץ בנושא

שלום בו 63 ,סובל מ תופעת אקסטרא סיסטולות מזה כ13 שנים לפני חמש שנים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מקבל לבעיה,טמבוקור50 *1 ליום קרדילוג 1.25 לפני שבוע התחסנתי במנה הראשונה, של חיסון לקורונה אחרי כ4 ימים התחלתי להרגיש ריבוי של אקסטרא סיסטולות לאורך כל היום , האם סביר ש זו תופעת לוואי, מהחיסון?איך להתיחס לזה? האם יכול להסתבך להפרעת קצב רצינית?

קשה לדעת אם יש קשר. בדרך כלל עובר לבד. ממליץ לעשות אקג והולטר ולפנות עם התוצאות לרופא לצורך המשך טיפול

12/01/2021 | 14:41 | מאת: מאור

שלום רציתי לדעת האם סטנט הילינג שקראתי שהוא בלי תרופה הוכיח את עצמו כמו סטנטים מצופים והאם ניתן לקבל אותו בארץ? כמו כן מה הסיכון היום לקרישים בסטנט מצופה והאם נדרש טיפול מעבר לאספירין? אם כן לכמה זמן?

הי, זה עדיין במחקר. לא קיים באופן רגיל בעולם. הסיכון לקרישים בסטנטים החדשים מצופי התרופה מאוד נמוכים. צריך לקחת 2 מדללי דם (אספירין ועוד אחד) למשך מספר חודשים עד שנה בהתאם להחלטת רופא

13/01/2021 | 08:39 | מאת: מאור

תודה רבה פרופ. האם הקונור בשימוש? או שיש סטנט שאתה בדרך כלל משתמש בו?

יש הרבה סוגי סטנטים טובים בשוק. אין כיום הבדל גדול בינהם. כל בית חולים בוחר לפי עלויות. אין הבדל ביעילות או בטיחות

11/01/2021 | 07:52 | מאת: דנה

בת 43 בשבוע האחרון קמה בבוקר ומרגישה בלילה ובבוקר דופק מואץ , בדקתי את הדופק איך שהתעוררתי היה 95, האם זה תקין ,,,? וגם אחרי מקלחת מרגישה דופק מואץ , האם תקין להרגיש אחרי מקלחת דופק מואץ, וגם קשה לי להירדם בלילה וכאבים ביד שמאל , ? האם יש קשר?

קשה לדעת. ממליץ בדיקה של רופא ובנוסף אקו לב והולטר

05/01/2021 | 22:09 | מאת: א

שלום האם יש להסתיידות אאורטה משמעות בצנתור? סיכון מוגבר לשבץ?

05/01/2021 | 21:43 | מאת: נעמי

פרופ ארבל תודה על עזרתך. בתחקור של אבא עלה שבזמן האחרון הוא מרגיש קוצר נשימה וצריך לעצור כל חמש דקות בהליכה. בעלייה של שתי קומות לא מרגיש. חוץ מזה אין תסמינים. האם אתה חושב שקוצר נשימה מספיק כדי להחליט לבצע tavi? כלומר האם הסיכון עכשיו למוות עלה? מבחינת איכות חיים זה יכול לשפר לו אבל הוא עדיין יכול להסתדר. אם תוכל שאלות טכניות, 1 - האם אחרי הצנתור לוקחים אספירין או אפיקסבן ולכמה זמן? 2 - האם אצלכם משתמשים ב corevalve או ספיאן או ששניהם זמינים בכל בית חולים וזה נקבע על פי המקרה? האם יש לך העדפה? קראתי שהספיאן נמצא טוב יותר במחקרים. 3 - האם אצלכם עושים את הפעולה בניטור אקו? תודה

05/01/2021 | 21:58 | מאת: נעמי

קוצר נשימה רק בהליכה ולא במנוחה ולכן גם למרות זה יש התלבטות

1. כל מקרה לגופו. בגדול, מספיק אפיקסבן 2. שניהם זמינים. ההחלטה על הסוג נקבעת לפי מבנה המסתם של המטופל. כלומר, מתאימים את המסתם למטופל. לא חושב שיש אחד שיותר טוב מהשני 3. עושים את הבדיקה בניטור של מגוון מכשירים כולל תכנון מוקדם עם CT תלת מימדי.

05/01/2021 | 07:40 | מאת: נעמי

שלום, אבא שלי בן 88 עם היצרות קשה של מסתם אאורטלי לא תסמיני. כרגע החלטנו לא לעשות tavi. כמה שאלות - האם אצלכם או בבית חולים אחר משתמשים במכשיר להגנת המוח (אמברלה וכו)? איזה בדיקות דרושות לפני הצנתור מלבד צנתור אבחוני? האם אתה ממליץ לעשות calcium score, ובכללי מה דעתך על הצנתור במטופלים לא תסמינים?

יופי של שאלות. בגדול, זו דילמה כל עוד הוא לא תסמיני, מומלץ לעקוב אחריו כל חצי שנה. קלציום סקור עוזר להחלטה אם זה קשה או לא. אם כבר יש החלטה כזו, זה מיותר לצערנו, אין שימוש בהגנה על המוח אלא כחלק ממחקרים בשלב זה. מבחינת בדיקות לפני TAVI- עושים צינתור, אקו לב וCT מיוחד בבית חולים שבו אתם רוצים לעשות את הפעולה רק בריאות

05/01/2021 | 09:14 | מאת: נעמי

תודה ד"ר, ההחלטה שזה קשה היא על פי שטח המסתם 0.7. איזה בתי חולים בארץ משתמשים בהגנה על המוח במחקר? לגבי המעקב, ממליץ על אקו כל חצי שנה או רק רופא?

כל חצי שנה אקו לב ובדיקת רופא לא מכיר בית חולים שמשתמש בהגנה על המוח כיום

שלום בכתבה הנל: https://bit.ly/2X4xRvM מפורסם על עמוס מגידיש ז"ל תושב אשדוד שנפטר שלושה ימים לאחר שחוסן לקורונה. לטענת המשפחה לא היו לו שום בעיות והתחיל לסבול מתעוקת חזה מיד לאחר קבלת החיסון ונפטר מאירוע לב שלושה ימים לאחר מכן. מעבר לשאלה בדיעבד האם יתכן שהתוצאה היה שונה לו היה פונה לטיפול רפואי מיידי, האם העובדה שהמנוח החל לסבול מתעוקת חזה באותו יום שקיבל את החיסון יכולה להיות מקרית? האם זה לא מחשיד מאוד שאירוע הלב של המנוח נגרם בשל החיסון? אני חולה לב וקיבלתי את המנה הראשונה ובעקבות הפרסום אני חושש מהמנה השנייה תודה

שלום רב, עד כה, לא נמצא קשר בין חיסונים ובעיות לב אתה צריך לזכור שכל יום יש מאות אנשים במדינה שיש להם בעיות לב ודום לב. לכן, לא נראה שיש קשר וגם אם יש, הסיכון הוא מאוד קטן לכן, מומלץ להתחסן (הסיכון למות מקורונה גבוה יותר) בהצלחה!

דוקטור נכבד בן 62,סוכרת י.ל.ד מאוזנים.עקב ריבוי פעימות מוקדמות ובקשתי לשקול אבלציה נשלחתי לבדיקה שבנדון. אודה באם תשפוך מעט אור על תוצאותיה: "קצב בסיסי סינוס,ממוצע 65 פ' לדקה,טווח בין 55-90 פ' לדקה, נרשמו APBS לא שכיחים (0.2%. נרשמו VPVS שכיחים,סה"כ 4580, 5% מסך הפעימות בתבנית LBBB לא ממקור OUTELOW TRACT ללא אירועי PAF. האם ישנם ממצאים מדאיגים מעבר לכמות הפעימות המוקדמות? מקדים תודה לתשובתך

קשה לדעת. צריך לראות את הדפים עצמם עם האקג מציע לקבוע תור מסודר

24/12/2020 | 21:26 | מאת: נחמן

שלום!לבני בן 24 יש מידי פעם כאבים בחזה,חולשה וקוצר נשימה. ברקע-יתר לחץ דם מטופל ומאוזן.נעשו לו בדיקות רבות כולל MRI לב,אוקו לב במאמץ,מבחן מאמץ והכל יצא תקין. נעשתה גם בדיקת הולטר לב 24 שעות שיצאה תקינה. בבדיקת הולטר לב של 48 שעות נמצאו 3 אירועי פרפורי פרוזדורים.משך האירוע עד 2 דקות. האם לדעתך המצב הזה מחייב את הטיפול? האם מדובר במצב שמסכן את החיים? עד כמה נפוץ פרפור פרוזדורים בגיל כה צעיר? בתודה מראש. נחמן

הי, פרפור בגיל כזה די נדיר (פחות מ0.2%) ההחלטה על הטיפול תלויה בשאר בדיקות העזר שהוא עשה ברוב הפעמים אין צורך אבל החלטה ספציפית לגביו , מצריכה ייעוץ מסודר

07/12/2020 | 14:52 | מאת: דניאל

דוקטור נכבד, האם ישנם מצבים בהם פעימות מוקדמות חדריות עלולות להיות מסוכנות, והאם אפשרי שהופעתן או התגברותן יכולה לרמז על איסכמיה שקטה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, לרוב הן לא מסוכנות. במקרים נדירים הן יכולות להיות מסוכנות או לרמוז לאיסכמיה. מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך ייעוץ פרטני

29/11/2020 | 11:01 | מאת: צליל

האם אדם שעבר צינתור יכול לעשות צניחה חופשית?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בגדול אפשר אבל..... כל מקרה לגופו. תלוי במצב הרפואי של המטופל, מתי היה הצינתור וכו' בקיצור, ממליץ בחום להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל

03/11/2020 | 23:32 | מאת: נחום נמירובסקי

לפני שבועיים עברתי החלפת מסתם אאורטלי בלב בצינתור. האם בעניין נהיגה לאחר הצינתור יש מגבלת זמן כלשהי, כאשר לא מומלץ לנהוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זו שאלה אישית שתלויה בהרבה גורמים. ממליץ לשאול את המצנתר שביצע את הפעולה. בדרך כלל ממליצים להימנע כחודש. אבל ממליץ לקבל ייעוץ פרטני

נוכח היצרות חמורה במסתם האאורטלי מזה כשנה - האם ההתרחבות בעורק נובעת מהיצרות זו?(שאולי גורמת ללחץ מוגבר על דפנות העורק?)

בהחלט יכול להיות בגלל מסתם אבל יכול להיות גם בגלל סיבות אחרות. ממליץ לך להגיע לקרדיולוג לצורך בחינה סיבות והאם יש צורך בהתערבות בהצלחה!

11/09/2020 | 21:56 | מאת: אבי

שלום, עברתי צינתור ראשון ביום שני, אתמול התחיל נימול ברגל ימין לכל אורכה. האם יש קשר? תודה לציין, מעולם לא היה לפני כן.

לקריאה נוספת והעמקה

אם הצינתור היה ברגל, זה קורה. בדרך כלל עובר תוך מספר שבועות אם זה דרך היד, אז לא קשור

17/08/2020 | 23:36 | מאת: יורם

שלום האם ניתן לרפא ולפתור בעיית אקסטרא סיסטולות,-פעימות מוקדמות ממקור עלייתי, או ממקור חדרי? אם כן מהם אחוזי ההצלחה? האם אחרי צריבה מיותר לקחת תרופות כמו קרדילוג או טמבוקור? האם ניתן לרפא ולהפסיק, ריפרוף עלייתי, בצריבה בצינטור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי לרפא תלוי בגורם. בגדול, כדורים ואבלציות יכולות מאוד לעזור לכן, ממליץ לקבוע תור לאלקטרופיזיולוג כדי שיעברו על הנתונים האישיים שלך ויתנו לך סיכויי הצלחה אישיים

בן 64, MVT י.ל.ד יתר שומני דם. מזה כמה שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות,תקופות שקטות ותקופות פעילות,ב2015 היה לי ריפרוף על רקע כנראה של אשלגן 3.2 אני מקבל מאז טמבוקור 50 מג אחת ליום ובגלל ברדיקרדיה, רק חצי כדור קרדילוג מ 1.25 לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה, הרופא כבר עשה לי בדיקה זו ליפני חמש שנים[בגלל הורה שהיה חולה בCAשל הקולון] הרופא אמר שנדרשו כמויות גדולות של חומר טישטוש [אולי זה פרפופול] והבדיקה הייתה מורכבת,ובפעם הבאה הוא יפנה אותי לבית חולים, לא יודע אם זה קשור, שבימים האחרונים אני מקבל ריבוי עצום של פעימות מוקדמות אחד אחרי השני שבאים בגלים, ומזכירים לי את הימים לפני חמש שנים שאז הויע הריפרוף, לא מרגיש טוב לוקח לוריוון להרגעה ומאוד מודאג,האם יתכן והגל הנוכחי בא בעיקבות המינון הגבוה בבדיקה? מודאג מאוד וחרד. ואגב, פרט נוסף, מאז שטמבוקור 50 המקורי נעלם מהשוק, אני משתמש בטמבוקור 100 מקורי שאותו אני חוצה לשניים, פעם זה יוצא יותר מדויק ופעם פחות מדויק, האם יש לה השפעה מיצטברת על הלב? שיכולה להביא את הפעימות או חלילה פרפור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לדעת מציע שתעשה אקג והולטר ותפנה לקרדיולוג שלך לייעוץ מסודר

11/08/2020 | 02:30 | מאת: אריאל

שלום בן 54, לפני ארבעה חודשים עברתי צינתור (מתוכנן)בו הוכנסו לי 2 סטנטים משחררי תרופה ומאז אני נוטל אספירין 100 קבוע ופלויקס 75 למשך שנה. אני צריך לעבור ניתוח "פילונידל סינוס' עקב התפרצויות חוזרות , כמה זמן אחרי צינתור מקובל לבצע ניתוח ומה ההנחיות לגבי הפסקת נטילת כדור/ים לדילול הדם אם בכלל ? האם ניתן להפסיק לגמרי פלויקס אחרי חצי שנה ? תודה ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זו החלטה ספציפית שהקרדיולוג שלך צריך לעשות לפי סיבת הצינתור , כמות הסטנטים שהכניסו לך וכו' בגדול, אם הניתוח דחוף, אנחנו מאשרים להפסיק לשבוע טיפול אבל זהו החלטה שצריך להתבצע מול הרופא שלך בהצלחה!

06/08/2020 | 09:00 | מאת: אורן

שלום, בן 25 , סובל מזה כשנים מכאבים בחזה בזמן מאמץ. באקג במנוחה ראה האלקטרופיזיולוג חשד לתסמונת ברוגדה ושלח לבדיקת מבחן פלקאיניד. לא הסביר לי יותר מידיי. אשמח להסבר, האם הבדיקה כרוכה בתופעות לוואי? מסוכנת? נניח והבדיקה יצאה תקינה, מה זה אומר על האקג עם החשד? יכול להיות מצב שהלב והפעילות שלו תקינים לחתוטין למרות שברישום נראה כמו תסמונת ברוגדה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו שאלה מורכבת שדורשת שיחה. יש חילוקי דעות אם כדאי לעשות את הבדיקה ומה המשמעות שלה. זה מאוד תלוי אם יש לך היסטוריה אישית או משפחתית של איבודי הכרה או דום לב לכן, ממליץ לקבוע פגישה עם אלקטרופיזיולוג

17/07/2020 | 17:03 | מאת: אבי

שלום, בן 37, בד"כ בריא. בעבר הלכתי לחדר כושר, אך לאחרונה הפסקתי עקב הקורונה אז עברתי לפעילות גופנית (ריצה) בשעות הפנאי. בשנת 2013 עקב תלונות של עייפות וסחרחורת גילו בבדיקות דם ויטמין B12 נמוך מאוד. מאז ועד היום אני ממשיך לקחת B12 פומית. בבירור לסיבת B12 נמוך מצאו גסטריטיס אוטואימוני ולכן כל שנה אני עובר גם גסטרוסקופיה. נכון להיום כל בדיקות הדם תקינות (כולל B12 וכל יתר הבדיקות גם תקינות) ואני נמצא במעקב של רופא משפחה. עם זאת אני ממשיך להרגיש מידי פעם תחושה של עייפות וחוסר עירנות שפוגעת בריכוז. לפני כשנתיים גם עברתי אבחון לקשב וריכוז ואני נוטל ויואנס באופן לא קבוע שעוזר עם העייפות ומשפר הריכוז. אך בעיית "קשב וריכוז" זה רק תסמין של מצב רפואי אחר שגורם לעייפות מתמשכת ובלתי מוסברת. מבחינה קרדיאלית אני סובל מברדיקרדיה עם דופק ממוצע בסביבות 50-53. לפני כשבוע הדופק ירד מתחת ל 50 ואף הגיע ל 45. הרגשתי חוסר יציבות וסחרחורת (מתברר שהסימפטומים האלה אופיינים למצב בו הדופק יורד מתחת ל 50). משום מה כל הרופאים שנבדקתי אצלם עד כה לא רואים בעיה בברדיקרדיה ורואים אותה כ"תקינה". אני מרגיש שבהעדר כל ממצא רפואי אחר שיכול להסביר את התלונות שלי של עייפות וחוסר ריכוז - הברדיקרדיה אחראית לכך. בעבר עברתי הולטר שהחשיד לדום נשימה בשינה ( OSA). לפני כ 3 שנים עברתי בדיקת שינה ביתית שהראתה OSA קל, אך לא ניתנה המלצה לטיפול. עברתי בדיקת שינה נוספת במעבדה ולא התגלה OSA. עם זאת, לעיתים, כשאני ישן עם ראש מוגבהה אני מרגיש רענן וערני יותר במהלך היום וזה עוזר להוריד את הסימפטומים של עייפות, אך לא תמיד מצליח. אני מצרף בדיקת אקו לב אחרונה (שיצאה תקינה לדעתי) והולטר 48 שעות שבוצעו לפני כשבוע. אשמח לדעתך בנוגע לברדיקרדיה כסיבה אפשרית לעייפות וחוסר ריכוז שחווה מזה 7 שנים ו/או כיווני בדיקה נוספים? בנוסף רציתי לשאול את דעתך לאור הממצאים לגבי המשך טיפול בויואנס. האם ניתן במצב שלי מבחינה קרדיאלית להמשיך וליטול ויואנס? לגבי הויואנס/VYVANSE - האם לא יחמיר ברדיקרדיה או יגרום לנזק רפואי לרבות נזק לבבי? תודה רבה על עזרתך, אבי. הולטר לב - 48 שעות: ללא הפרעות קצב חדריות\ על חדריות במהלך הבדיקה. הודגמו פאוזות עד 1.3 שניות. הודגמו קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 35 ל-95 לדקה (ממוצע 51 .(משך הבדיקה:22 שעות. הערות ..... :.........BEATS PACED 67..............: PAUSES 68488...........: TOTAL QRS........: BEATS DROPED 51.....: RATE HEART MEAN 35..: RATE HEART MINIMUM 95..: RATE HEART MAXIMUM 496.........: BRADYCARDIA.................: VTS..............: SALVOS............: TRIPLETS............: COUPLETS................: SVTS.: ABERRANTS PREMATURE...: NORMALS PREMATURE 1......: TOTAL ABERRANT 68406...: TOTAL BEAT NORMAL ללא הפרעות קצב חדריות\ על חדריות במהלך הבדיקה. הודגמו פאוזות עד 1.3 שניות. (לדוגמה בשעה 52:07 .(הודגמו קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 21 לדקה קצב בסיסי: סינוס שנע בין 32 ל-93 לדקה (ממוצע 49 .(משך הבדיקה:24 שעות ו-46 דקות. הערות ..... :.........BEATS PACED 206..............: PAUSES 74692...........: TOTAL QRS........: BEATS DROPED 49.....: RATE HEART MEAN 32..: RATE HEART MINIMUM 93..: RATE HEART MAXIMUM 574.........: BRADYCARDIA.................: VTS..............: SALVOS............: TRIPLETS............: COUPLETS................: SVTS.: ABERRANTS PREMATURE...: NORMALS PREMATURE......: TOTAL ABERRANT 74671...: TOTAL BEAT NORMAL אקו-לב: Rhythm: Normal sinus rhythm Heart rate: 56 bpm Height: 161 cm Weight: 65 Kg BSA: 1.69 m2 BMI: 25.08 איכות הבדיקה הדמיה באיכות בינונית סיבת ההפניה לבדיקה: DIZZINESS Cardiac Chambers LVEDd (2D) 5.0 cm (4.2 cm -5.9 cm) IVSd(2D) 0.9 cm LVESd(2D) 2.9 cm ( -) LVPWd(2D) 0.8 cm LVEDV 118 (67 ml-155 ml) LV Mass(2D ASE) 147 (96 g-200 g) LVESV 33 (22 ml-58 ml) LVMass Index 86.9 Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.86 m/s MV A Vmax 0.45m/s MV DT 171ms MV E/A 1.91 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' lateral 0.14 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.15 Left Atrium LA Diameter(2D) 3.7 cm (3 cm - 4 cm) LA Area 18.0 Right Atrium RAs Ant-Post (2.9 cm-4.5 cm) RAs Sup-Inf 5.7 cm RA Area 19.1 cm2 RA Vol. 54 ml RA Vol. Index 32.0 ml/m2 Vessels Aorta Aortic root ( ) Ascending aorta 3.1 cm Aortic arch: ממצאים: :Findings חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: מסתם תלת עלי תקין. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אין סיגנל TR להערכת לחץ בחדר ימין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: Diagnosis NORMAL ECHO DOPPLER ESTIMATED LVEF 65%

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פורום זה משמש לשאלות ממוקדות קצרות מציע שתקבע תור לקרדיולוג לייעוץ מסודר

02/07/2020 | 19:09 | מאת: רחלי

סוכרתית בת 49 עם סכרת נעורים, לפני כחודשיים עברתי התקף לך עם עורק ראשי חסום 99.9 אחוז, וכעת תפקוד לב 45%. לפני כיומיים ביצעתי מיפוי לב ראשון ובדיקת מאמץ. אך לא בדיוק ברור לי האם המיפוי יצא יחסית בסדר לתקופת זמן שאני אחרי ההתקף. בפענוח שקיבלתי מהרופא נרשם שתגובה קלינית לא איסכמית, תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לא איסכמית, הפרפוזיה המיוקרדיאלית אינה תקינה לאחר מאמץ גופני גבוה ודופק מטרה גבולי, אוטם קטן בתפוצת LCX, אוטם קטן עם איסכמיה בכמות קטנה בתפוצת LAD, תפקוד גלובלי של חדר שמאל תקין. הרופא המטפל בי אמר שאין משהו דרמטי וחריף כעת אך אני רוצה להבין האם יש אפשרות שאעבור צינתור נוסף? רק לציין שעוד לא התחלתי שיקום לב. אודה מאוד לתשובתך, בהמון תודה והערכה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו שאלה ספציפית שמצריכה פגישה עם רופא כדי לראות שאין משהו בעייתי במיפוי ולעבור גם על סרט הצינתור החלמה מהירה

14/06/2020 | 21:14 | מאת: NOT_FOUND

לפני כחודש עברתי ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי וכן לפני הניתוח עברתי גם צינתור שבמהלכו החדירו לי סטנד בעורק הקדמי. בין התרופות שאני לוקח, לוסק 20 מג בוקר. מידי יום משעות הערב המוקדמות יש לי כאבי קיבה ובטן חזקים. האם הלוסק מסוכן לי והאם ניתן להפסיק? תודה להארה.

לקריאה נוספת והעמקה

הלוסק אמור לשמור על הקיבה מפני מדללי הדם שאתה מקבל. אם יש כאבי בטן, מומלץ לפנות לרופא משפחה לצורך בירור

שלום אבי עבר התקף לב וניתוח מעקפים בפברואר 16 ומאס במעקב אקו שנתי. באקו האחרון הודגם מיוקרד מעובה במידה קלה בספטום עם עובי מחיצה בין חדרית 13ממ בכל האקואים הקודמים נמדד עובי מחיצה תקין בין 9 ל 11. שאר הממצאים ללא שינוי מבדיקות קודמות (EF באיזור ה 50% עליה שמאלית מעט מוגדלת 21). ללא הפרעה מסתמית. ללא יתר לחץ דם. הקרדיולוג סירב להתרגש מהממצא של ה13 בטענה שזו חריגה קטנה ותלויה במבצע הבדיקה והיא חסרת משמעות קלינית מבחינת אבא האם הוא צודק?

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן אמור להיות *ומאז* במעקב אקו שנתי (ולא ומאס..)

נוטה להסכים. במצבים כאלו, ממליץ לחזור על בדיקת האקו לב בבית חולים

07/06/2020 | 18:54 | מאת: דניאל ק

אני מועמד לניתוח החלפת מסתם אורטלי בצינטור. באיזו הרדמה נהוג להשתמש ? רופא המשפחה מאוד הלחיץ אותי

לקריאה נוספת והעמקה

הרדמה מקומית וטשטוש

שלום, אבא שלי בן 69, עם רקע של סכרת לא מאוזנת.לפני כ- 3 חודשים הגיע לבית חולים במצב כללי רע ועם קוצר נשימה. היה חשד להתקף לב והוא עבר צנתור בו התגלתה הצרות של 99% ב- DIST LM במוצא ה- CX בפיתול חד מ- LM. בוצע ניסיון לפתיחת ההצרות עם תיל ובלון אך ללא הצלחה והצנתור הופסק. ברקע יש לו סכרת לא מאוזנת שלאחר אישפוזו הוחל בטיפול באינסולין. במיפוי לב ו- MRI נמצא שיש לו איסכמיה משמעותית ובגודל בינוני/גדול באזור ה- CX עם עדות לאוטם קטן באזור אינפרולטרלי ובחלקו הדיסטלי של אזור ה- LAD. בנוסף, יש הסתיידות במסתם אאורטלי וירידה בינונית בתפקוד חדר שמאלי. כרגע הרופא שצנתר המליץ על מעקפים ומצנתר אחר המליץ לנסות צנתור נוסף עם הרחבה של ה- LM ו- CM באמצעות רוטאבלטור. אבא שלי שולל מעקפים ומתלבט לגבי מידת הסיכון מצד אחד וההצלחה מצד שני של צנתור נוסף באותו עורק וכן במידת היכולת של הצנתור גם אם מצליח להשיב את אזור האוטם לתפקוד. אודה על עזרה/המלצה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, זו החלטה קשה. אתה צריך לקבוע תור עם מצנתר נוסף כדי שנסתכל על סרט הצינתור ואז אפשר להחליט אם יש מקום לניסיון נוסף. שבת שלום

תודה על התשובה המהירה. לפני שאני עושה את זה ובידיעה שכל מקרה הוא לגופו האם יש סטטיסטיקות על אחוזי הצלחה של צנתורים חוזרים באותו עורק לאחר שצנתור ראשון נכשל?

כל מקרה לגופו. אין ספק שזה שנכשלו בפעם הראשונה, מעלה את הסיכוי שגם ייכשלו בפעם השניה אך הייתי אומר שב50% מהפעמים אנחנו מצליחים כמובן שאפשר לתת לך הערכה טובה יותר לאחר שנראה את סרט הצינתור

תודה רבה

שלום אני נוטל טריטייס,קרדילוג,טמבוקור,ליפיטור נוהג להוסיף בכל כוס תה, מספר טיפות של מיץ לימון טרי, האם ישנה התנגשות בין מיץ הלימון, עם מי מאילו התרופות שרשמתי? במיוחד הליפיטור, הם מיץ לימון מותר בזמן השימוש בליפיטור?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בגדול, אין בעיה עם מיץ לימון כל עוד זה עד חצי כוס ביום. שבת שלום

תודה רבה ד'ר

06/04/2020 | 22:56 | מאת: דודו

שלום ד"ר בן 24, ללא מחלות רקע, לא מעשן ולא שותה. במהלך השנים עברתי אינספור בדיקות לב, כולל לאחרונה שזה מלפני פחות מ 5 חודשים MRI לב עם חומר ניגוד. לא נמצא שום סממן לבבי, שום בעיה לבבית. אך כן יש מידי פעם פעימות מוקדמות. אבל למה לפעמים בזמן אימון, במיוחד אם הדופק יחסית ממש גבוה יש לי כמו כאב לוחץ בחזה, כמו תעוקה כזו, שלא קשורה לתנוחה, פשוט מרגיש כובד בחזה באמצע החזה .. התופעה קורית מידיי פעם לא תמיד, ועוברת אחרי בערך 5 דקות . זה מתחיל באותו חוזק ונשאר ככה וגם נעלם כלא היה. רק מציין שלא עובר אם אני ממשיך באימון, רק אם אני מפסיק בד"כ. כל פעם אני בלחץ שזה התקף לב, אבל למה שאקבל התקף לב? ואם הבדיקות תקינות למה בכלל כואב לי בחזה ?? תודה רבה והמשך שבוע מצויין!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש אנשים שסובלים מכאבים בחזה וכל הבדיקות שלנו חוזרות תקינות. אנחנו חושבים שזו בעיה בעורקיקים הקטנים (microvascular angina ). אם אין גורמי סיכון, מנסים תרופות להרחבת כלי דם. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך התייעצות

31/03/2020 | 15:56 | מאת: גדי

‏פרופסור ארבל שלום יש לי דליפה בינוני קשה במסתם מיטרלי אני במעקב רפואי כול חצי שנה,כרגע הרופאים אמרו שאני לא צריך ‏התערבות ‏‏ניתוחית. השאלה שרציתי לשאול..האם בעקבות הוירוס קורונה אני ברמת סיכון? והאם הנגיף יכול להתיישב על המסתם הדולף? תודה ורק בריאות גדי מיבנה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לנו עדיין מספיק ניסיון אבל אני מאמין שמצב כמו שלך הוא בהחלט מעלה סיכון באופן קל. לא ידוע לנו שהוירוס יכול לפגוע במסתם אבל הוא בהחלט יכול לפגוע בריאות

01/03/2020 | 16:11 | מאת: Ivc

שלום אפשר לעשות צנתור ל קריש דם ב ivc לידה בת 6 הגוש או הקריש דם מסוג מחלת וילמס שהיתה בכליה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין לי ניסיון בילדים. ממליץ להתייעץ עם רופא ילדים

26/02/2020 | 17:54 | מאת: גלית

בת 44.5 בריאה מידי פעם פעימות מוקדמות לפני לפני 4 שנים עשיתי אקו לב ובדיקת מאמץ ונצפו צניחות st ובעיקבות כך עשיתי ct לב שיצא תקין לחלוטין. בשנה האחרונה סבלתי מחרדות ומתח ואני מודעת לכך שזה לא בריא ללב והפרשה ממושכת של קורטיזול ואנדרנלין יכול לגרום להיצרות עורקי הלב האים תקופה של שנה של מתח יכולה לגרום לי לנזק הזה (וזאת בידיעה שאני עדיין מקבלת מחזור סדיר וביוץ)

לקריאה נוספת והעמקה

הי, בעיקרון , מתח מתמשך יכול לגרום להיצרויות בלב לכן, אם יש לך הרגשה לא טובה, ממליץ לך לפנות לקרדיולוג לצורך בירור חדש בהצלחה!

27/02/2020 | 11:47 | מאת: גלית

אני מרגישה מצויין זה פשוט מטריד אותי שיכול להיות אפשרות שזה פגע לי בלב . הבעיה היא שאני יכולה רק לבדוק באמצעות ct לב . כי בבדיקות אקו לב עם מאמץ אני קיבלתי תשובה שיש לי צניחות st למרות שבפועל לא היה לי כלום אני נופלת בסטטיסטיקה .

הי, מבין את הדילמה לכן, ממליץ לך להיפגש עם קרדיולוג שיעשה לך בדיקות נוספות לפני ההחלטה אם צריך לעשות עוד סיטי או לא. זו החלטה קשה שצריך להתמודד איתה

10/02/2020 | 10:33 | מאת: נעה

האם מותר לעשות עיסוי וללכת לספא לאחר צינטור ואם כן האם יש הגבלת זמן בין הזמן שבוצע הצינטור לספא והעיסוי?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לשאול את המצנתר שעשה לך את הצינתור

21/01/2020 | 16:24 | מאת: זייד

בן 34 סובל מדפיקות לב חזקות במיוחד אחרי כל ארוחה בוצע אקו לב האם הבדיקה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה ספציפית. ממליץ לפנות לרופא לבדיקה ושיחה

20/01/2020 | 11:43 | מאת: בני

אני בן 49, כשנתיים אחרי החלפת מסתם אורטאלי למכני. נוטל קומודין. האם ניתן לבצע השתלת שיער?מעל יש להקפיד?

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון, אפשר לבצע השתלת שיער אבל בלי הפסקת קומדין. צריך לברר עם המשתיל אם זה אפשרי

18/01/2020 | 17:40 | מאת: שרה

היום בישראל כשמתקנים דליפה שיש במסתם מיטראלי בעזרת ( AVP ) האם משתמשים בסוג האירופאי או האמריקאי? ומה יתרונו של כל אחד ?

כל בית חולים עובד עם חברות אחרות. אין באמת הבדל בין הסוגים. מה שחשוב הוא שיהיה ניסיון

האזהרה הזו מופיעה על חפיסות סיגריות בישראל כיום מטעם משרד הבריאות. האם יש לך מושג על אילו מחקרים היא מבוססת והאם אלה מחקרים עדכניים ורלוונטיים לשיעור המעשנים כיום בישראל?

לא מכיר את המקור מצטער