טונומטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

25/01/2013 | 17:19 | מאת: דוידי

גבר בן כ-45 הנחשב די בריא בדר"כ, עם קרובי משפחה דרגה ראשונה עם מוות בגיל צעיר ממחלת לב איסכמית, ביצע דופלר קרוטידים לשם בדיקתCAROTID IMT (קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס) והודגם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי. האם יש טעם לעשות בדיקות נוספות כגון טונומטר (בודק טונוס) הבודק אנדותל?

שלום רב, הבדיקה היא לא תקינה. לכן, צריך להתחיל טיפול אגרסיבי נגד טרשת עורקים. בדיקות נוספות לא ישנו את המצב. מומלץ לפנות לקרדיולוג כדי להחליט אלו תרופות יש להתחיל

26/01/2013 | 08:41 | מאת: דוידי

תודות. הרופא (נפרולוג מומחה ליתר לחץ דם) אמר שממצאים אלה (CAROTID IMT = קרוטיד אינטימה-מדיה סיקנס עם עיבוי אינטימה-מדיה עד 1.3 מ"מ במוצא עורק קרוטיד פנימי שמאלי בלבד) אינם חמורים כלל ושאין לדעתו צורך בטיפול בשלב זה. מה דעתך?

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)