מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

07/08/2013 | 09:02 | מאת: טניה

שלום רב. בת 32. ביצעתי מיפוי לב טליום עקב כאבים חוזרים בחזה עם הקרנה ליד שמאל שבאים והולכים כמה פעמים בשבוע. להלן תוצאות הדביקה: דופק מנוחה 60. קצב: סינוס בשיא המאמץ: ל"ד 130/80 דופק 160 ( 85% מהמטרה). משך 10:30 דקות שינויים באקג במאמץ: ללא דינמיקה משמעותית ממצעי המיפוי: פגם מילוי קבוע קדמי בזלי ואמצעי ללא הפרעה אזורית - אקטפקט קרוב לוודאי. lvef מאמץ 62 % lvef מנוחה 45% ללא הרחבה של חדר שמאל במאמץ אשמח מאוד לפיענוח והסברים בסיכום רשום:אין עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית משמעותית במאמץ - הכוונה היא שאין איסכמיה או אין איסכמיה משמעותית?

בעיקרון הבדיקה לא מדגימה איסכמיה . זה אומר שכנראה אין סתימות בעורקי הלב. צריך לברר למה יש 45% במנוחה. זה מספר לא תקין. מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור ממצא זה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)