מיפוי לב באמצעות טליום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/11/2012 | 23:19 | מאת: אלי

שלום רב עברתי מיפוי לב באמצעות טליום לאחר התקף לב. ברצוני להבין את משמעות התוצאה{האם אצטרך לעבור צינתור נוסף כי יש סתימה של 80 אחוז}: עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית קלה לפי פיזור ענף מרגינלי ויתכן גם DISTAL RCA. תודה מראש

שלום רב, ההחלטה על צינתור נוסף היא אישית ונקבעת לפי התלונות שלך, תוצאות המיפוי ותוצאות הצינתור שעברת בזמן ההתקף. לעתים, המיפוי לא תקין אבל לא ניתן טכנית לפתוח את הסתימה (לאחר הסתכלות בצינתור). במקרים אחרים, המיפוי לא תקין אבל בצינתור אין עדות לחסימות ולכן נמנעים מצינתור נוסף ומשדרגים את הטיפול התרופתי. כדי לדעת איך להתקדם, פנה עם תוצאות המיפוי וצינתור לקרדיולוג מטפל בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)