פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
393 הודעות
387 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/01/2015 | 21:44 | מאת: רוני

שלום אני בן 55 ידוע על ברדיקרדיה , יש לי מיטרל פרולפס ולפני כמה שנים אובחנה בעיית פעימות מוקדמות שעבורה נאמר לי לקחת קרדילוג 1.25 לפני שבוע פקד אותי מיד בבוקר קצב לב מטורף,הגעתי לקופת חולים ושם אובחן פירפור פרוזדורים הובהלתי לחדר מיון ושם זה חלף ללא היתערבות מלבד מתן הפרין לוריד ולעיסת אספירין ושוחררתי לביתי נגשתי לקרדיולוג בקופה שהימליץ על צריבה ואמר שזה מצליח ב90% פניתי ליעוץ במסגרת הבטוח המשלים של ה'קופה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב לב שראה כי רשמו במיון רמת אשלגן של 3.2 המליץ להפסיק מתן דיזוטיאזיד 12.5 ללחץ דם ולעבור לאלדוסטרון 12.5 במקום המשתן הקודם וכן רשם לי טומבקור וביקש שאקח קבוע קרדילוג 1.25 היום 4 ימים לאחר התחלת הטיפול באלדוסטרון עברתי בדיקת דם והתוצאה אשלגן 4.3 שאלותיי, היות ואני חושש מהמשך עליית האשלגן מה עליי לעשות? עליי לציין כי אכלתי בימים האחרונים כבננה ליום 2 כפות אבוקדו ועגבניה אחת בכל יום האם הכדור עצמו מקפיץ ככה את האשלגן? איך לא לעבור את הרמה המותרת ושאז עלולים להופיעה הפרעות מהסוג האחר ברמת אשלגן גבוהה מידיי? אני כעת בחששות ובדילמה איך מיתנהגים חושש שאולי בעוד שבוע תיהיה רמת אשלגן מעל 5 או 6 ולא אדע על כך. ואם אוכל בננה או עגבניה האשלגן פשוא יהרוג אותי מה כדאי לעשות במצבי זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אלדוסטרון זו תרופה שמעלה אשלגן. זה מנגנון הפעולה שלה. זו לא תופעת לוואי אלא משהו צפוי. כאשר מתחילים תרופה זו, מקובל לבצע בדיקות דם עוקבות בשבועות הראשונים כדי לראות שרמות האשלגן לא עוברות את ה-5. לגבי הפרפור, יש מספר דילמות לגבי הטיפול. ראשית, צריך להעריך האם יש סיכון מוגבר לשבץ מוחי ולכן צורך בטיפול בנוגדי קרישה. לגבי הטיפול באבלציה, הדעות חלוקות על מתי להציע את זה למטופל ואחוזי ההצלחה ( בד"כ באיזור חמישים עד שבעים אחוזים). מציע שתתייעץ עם קרדיולוג מומחה להפרעות קצב- אלקטרופיזיולוג בנושא זה בהצלחה ד"ר ירון ארבל

03/12/2014 | 17:40 | מאת: תמי

שלום רב, בעלי לאחר 2 צינטורים והתקף לב, מקבל תרופות על בסיס קבוע. לאחרונה מתחיל לעבוד בלילות ( מ 20:00 ועד ל 05:00 למחרת) שאלה : האם הוא צריך לשנות את שעות לקבלת תרופות? אקדים תודה תמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בספרות הרפואית מידע מהימן על נטילת תרופות בחולים עם משמרות לילה. ההמלצה היא להקפיד על נטילה קבועה של התרופות לאורך היממה. בד"כ מקובלת את רוב התרופות לקחת במהלך היום ותרופה נגד כולסטרול לפני שהולכים לישון. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הסדר הספציפי אצל בעלך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

לפני 4 שנים בביצוע תרגיל יוגה (שהמדריך אמר לי בזמנו שלי אסור לבצע)החל כאב מורגש אך לא עוצמתי במפתח הלב עם מעט מאוד קוצר נשימה ,נסעתי עם מונית לבית חולים שם באקג אמרו יש לך התקף לב בצינטור לא מצאו חסימה,דיאגונל 3 קצת מוצר אך אי אפשר לצנטרו , קטן הוא קטן מדי 3 חודשים היו לי תעוקות וחזרתי לאיתני ולכושר מלא ללא תעוקות לפני חודש ,שכן תקף אותי ,שוב כאב במפתח הלב קוצר נשימה אם היה ,היה מאוד קל ,שח"ל ,מיון,ללא שינוי באקג ,אך בהמשך עליה קלה בטרופונין שכנעו אותי להסכים לצינטור ,עם תוצאה זהה לקודם ,אין חסימה ,דיאגונל 3 מוצר ,קטן מדי לפתיחה. אני עם תעוקות שלאט משתפרות ,אך הפעם גם עם מונוניט, 2*20 הקרדיולוג אמר לי להפסיק בהדרגה עם המונוניט, רופאת המשפחה מתנגדת "יש לך תעוקות תמשיך" 1.האם שימוש ממושך (חודשים)מוביל לקשיי הפסקה ,? 2.אין התייחסות מצד הרופאים למה קרה?האם אני מייצר קרישי דם? נתנו לי מינון מוגבר ליפיטור ,פלויקס ומיקרופירין, אך בשני הצינטורים מצב העורקים היה זהה ,הצרויות שלשמחתי אינן ממשיכות , האם כדאי שיעשו לי בדיקות נוספות על בדיקות הדם הרגילות ,באקו לב מקטע פליטה 65% ,הכל נורמל מלבד ra cavity size dilated סיכום חדר שמאל תקין ודפנותיו תקינות הכל תקין,מה זה הדילטד הזה? מה כדאי לבדוק לעשות (אני בגיל 63 )בכדי למנוע עוד התקף? במידה ושוב יהיה לי כאב זהה וירצו לצנטר האם לסרב?הרי הצינטור הוא הליך פולשני עם קרינה וסיכונים ואצלי לא הועיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיפור שלך מרמז שהבעיה שלך היא בעורקים הקטנים של הלב. אלו עורקים שסטנטים לא יודעים לפתור אותם. הטיפול היעיל הוא טיפול בגורמי סיכון (אם יש) כגון עישון, השמנה וכו' ותרופו לשיפור זרימת הדם כגון אספירין וסטטינים (משפרים תפקוד כלי הדם). לגבי מונוניט, ההחלטה תלויה בכמה זה עוזר. אין סיכון מיוחד משימוש ממושך פרט לפיתוח תלות בתרופה. לכן, אם הכאב מגיע פעם בכמה שנים, אפשר להימנע מהתרופה. אם הכאב תדיר יותר, אפשר לשקול שימוש קבוע. מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

20/11/2014 | 20:15 | מאת: ליאור

שלום וברכה הנני בת 33 מאובחנת עם rvot lvot vt בנוסף בוצע לי MRI לב שנכתב אין אפשרות לשלול arvd אני מטופלת תרופתית בדרלין וטמבוקור לפני עשור בוצע לי אבלציה עם הצלחה חלקית בלבד בוצע פעמיים ומאז לא מבצעים יותר השאלה הנישאלת האם האבחנה הנל הטיפול התרופתי מתאים או שצריך משהו אחר ?? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו שאלה קצת מסובכת. התשובה גם :) בגדול, אם הMRI בוצע לפני זמן רב, מומלץ לחזור עליו. יש צורך לדעת אם מדובר בARVD. אם לא, זה לא מסכן חיים ולכן מנסים תרופות שונות עד שמוצאים שילוב שעובד טוב. אם כן, צריך להשתיל קוצב דפיברילטור להגנה וטיפול ממליץ שתפני למומחה להפרעות קצב לבירור וטיפול מעמיק בהצלחה ד"ר ירון ארבל

26/10/2014 | 03:29 | מאת: ירדן רינסקי

שלום, ברצוני להבין ולדעת, מדוע לא משתילים קוצב לב אצל אנשים בריאים כמניעה למוות מדום לב? האם אדם בריא לחלוטין שקיבל דום לב פתאומי ומת במקום לא היה ניצל אילולא היה לו קוצב לב מושתל בגופו מבעוד מועד?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה נהדרת. התשובה כמובן מורכבת. כאשר אנחנו חושבים על מניעה של מחלה. תמיד צריך לחשוב על מה עלות המניעה (כסף, סיבוכים , יכולת לוגיסטית וכו'). מול התועלת. לכן, חיסון לשפעת נחשב מאוד יעיל. הוא זול ומונע הידבקות ב60% מהחולים לערך דפיברילטור (קוצב מושתל) עולה המון כסף, יכול להוביל לסיבוכים בהשתלה כגון זיהומים, דימומים וכו' והסיכוי שהוא יעזור מאוד נמוך כי רוב האנשים לא נוטים למות. לכן, כיום מקובל להשתיל כאלו מכשירים רק בחולי לב מאוד קשים ששם הסיכון למות גבוה יותר מקווה שעזרתי

23/10/2014 | 19:35 | מאת: רוני

בן 57, עם MVP עברתי בדיקת ביקורת אקו לב, שלגביה יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות בחלק האחרון של הבדיקה לאחר שהבודקת עברה עם המתמר על החזה ו הבטן, היא היצמידה אותו לשקע בצוואר, שמתחת לגרון , השקע במרכז שמתחת לגרגורת, ולחצה למשך כרבע דקה, זכור לי שבבדיקות אקו קודמות לא נגעו באיזור הגרון, מהי הסיבה, ומה ניבדק באיזור הגרון? עד כמה שאני מבין באנטומיה במקום זה נימצאת בלוטת התריס , מהו ההיגיון שמאחורי הצמדת המכשיר באיזור זה? האם האנרגיה של המתמר , שאינני יודע מה עוצמתה , [כאחת שחודרת דרך הצלעות אז כנראה שהיא לא חלשה ] האם היא עשויה להשפיע בצורה כלשהיא על בלוטת התריס והפארא תירואיד? ואם כן, איך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, הסיבה למתמר בצוואר היא לראות את העורק הראשי של הגוף- אבי העורקים. המתמר לא מסתכל לכיוון הצוואר אלא לחלק העליון של בית החזה. גלי הקול לא מסוכנים ולכן גם מבוצעים בהריון מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

13/10/2014 | 13:04 | מאת: אדי לויאן

הבנתי שהטיפול התרופתי – הינו בכדורים למשך מספר ימים בלבד : אנטיביוטיקה,נגד נפיחות.וכן טיפות נגד כאבים. ( יש לי כליות פוליציסטיות וציסטות בכבד ) וכאמור אי ספיקה קשה במסתם מיטראלי שמאלי - האם זה אינו יסכן מצבי הבריאותי ?

לקריאה נוספת והעמקה

כידוע לך, כל ניתוח וכמובן ניתוח לבבי יש בו סיכון מובנה. לכן, ממליץ לדחות טיפול בשיער למועד מאוחר יותר

12/10/2014 | 22:56 | מאת: אדי לויאן

אני גבר כבן 35 יש לי אי ספיקה במסתם מיטראלי שמאלי שמוגדרת קשה ועומד כנראה בקרוב לעבור תיקון מסתם - כמו כן מתכוון לעבור השתלת שיער וליטול כדורים למניעת נשירה בשם פרופסיה : האם ידוע לך האם מותר לי לעבור השתלה ( הבנתי שצריך למשך חודש לקחת כדורים מסוימים לאחר ההשתלה ) והאם הפרופסיה מותרת למצב שבו הלב שלי נמצא ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון אין מניעה מנטילת פרופסיה. בשל הלחץ הגופני סביב הניתוח, מומלץ להמתין עם טיפול השיער כחצי שנה לאחר הניתוח הלבבי. בהצלחה, ד"ר ארבל ירון

08/10/2014 | 21:44 | מאת: לי

אבי בן 80הגיע לבית חולים לפני תשעה חודשים לאחר התקף חריף של קוצר נשימה וכאבים בחזה . אופן פירור חדרים חריף ומים בריאות . הרושם קבעו שזה אייס פיקת לב . הכניסו אותו לצינתור והתקינו תומכן . לאחר הציתור שוב לא חש בטוב ובמשך תשעת החודשים שחלפו ניכנס ויצא מבית חולים כעשר פעמים . מצבו מידרדר ! אינו יכול ללכת יותר ממספר צעדים מועט . עייף ומתנשף גם בישיבה . מתקשה לישון , לנשום , לאכול ולדבר . מה עושים ? האם קיימת אפשרות שזה מהתומכן שהתקינו לו ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

הי, הסיבות להדרדרות באדם בן 80 הן רבות. ייתכן שזה מהלב וייתכן שלא. אולי פיתוח אנמיה (חסר בדם). אולי שריר הלב הדרדר, התומכן נסגר, היצרות חדשה , בעיה באחד המסתמים שבלב. בקיצור, מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור יסודי אשר יכלול בדיקות דם, אולטראסאונד של הלב וייתכן ויש צורך בצינתור נוסף רפואה שלמה ד"ר ירון ארבל

02/10/2014 | 11:47 | מאת: לילי

בת 64 ברקע סכרת ולחץ דם מאוזנת.לפני שנתיים עשיתי אקו לב שיצא תקין EF65% חדר ימני תקין חוץ תלחץ ריאתי 36 +ראפ עשיתי ברור ריאות מעקיף שיצא תקין. היום עשיתי אקו נוסף האקו יצא תקין מלבד הלחץ הריאתי שהיה41 ראפץ מה עלי לעשות האם זה לא מסוכן? בתודה לילי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון בדיקות חוזרות יכולות להדגים מספרים שונים. ההבדל בין 36 ל41 הוא לא כל כך שונה וייתכן כי מדובר רק בטעות מדידה. בד"כ מומלץ במצבים אלו, לעשות עוד אקו לב בביח לצורך מעקב. אם יש חשש שבאמת יש לחץ דם ריאתי, ניתן לבצע צינתור ימני. ההחלטה על זה מתבצעת בשיתוף עם קרדיולוג שלך בהצלחה ד"ר ארבל

שלום! אחי כרגע חי בספרד ולבן הקטן שלו -תינוק קטן בן 6 חודשים אובחן ב ASD OSTIUM SECUNDOM עם חור 10-12 מ"מ, נאמר לו שהילד נולד ללא מחיצה (זה יכול לקרות?) הוא מזיע כל הזמן במיוחד כאשר אשתו מניקה אותו הבדיקת לב הבאה שלהם היא בעוד 5 חודשים ... אנחנו חוששים שהם צריכים אולי לפעול מהר יותר, כולל להגיע לארץ לבדיקות ולניתוח, מה הדרך פעולה הנכונה והבטוחה ביותר במקרה זה? האם חייבים ניתוח לב פתוח או צינתור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברוב המקרים, אין צורך בניתוח בגיל צעיר. ההחלטה מתקבלת על ידי קרדיולוג ילדים ותוצאות אקו לב ולפעמים גם צינתור. ההחלטה על הדחיפות תלויה במצב של התינוק. אם הוא לא בקוצר נשימה ואוכל טוב וגדל טוב, יש זמן להתייעצויות. ממליץ לפנות לקרדיולוג ילדים נוסף לצורך דעה נוספת ולפי זה לפעול בהצלחה ד"ר ארבל

29/08/2014 | 12:47 | מאת: אבי

בן 76 לפני שנתים אירוע חד כלילי+צינתור+מסתם. מרגיש טוב,אקו-לב תקין,בדיקת מאמץ תקינה. בבדיקת מאמץ האחרונה הלכתי על ההליכון והגעתי לדופק 130. שאלתי האם זה מספיק לגילי או האם יש צורך להתאמץ יותר ולנסות להגיע לדופק 140 או 150.והאם במאמץ מוגבר אין סיכון ללב בתודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

hi' we like patients at your age to limit themselves to around 140 heart beats a minute on maximum exercise Therefore, what you did is great incresing the rate could endager yourself with no added benefit Yours, Yaron Arbel

19/08/2014 | 07:56 | מאת: כהן אליהו

בחודש אפריל 2014 עברתי צינתור סטנד 1 לפני כחודשיים עברתי בדיקות אקו ומיפוי לב שיצאו תקינות נרשמתי לחדר כושר איך אני יכול לקבל אישור

לקריאה נוספת והעמקה

רופא המשפחה שלך או הקרדיולוג שלך

16/08/2014 | 00:48 | מאת: נתן

שלום ד'ר פניתי היום לרופאה שלי וביקשתי את תשומת ליבה לתוצאת הLDL שהיתקבלה אך היא אומרת כמו שאמרה גם בעבר במצב דומה לעבור לליפיטור במקום הסימבססטין שאין צורך בשינוי, אבל אני לא רגוע, אני חושש מהחמרת ההיצרות גם בקרוטיס, ומניח שאולי יש היצרויות אחרות שאני לא יודע עליהן, אם הערך הנוכחי ישאר LDL 87.3 , במיוחד ששמעתי שמחקרים מראים שרק ערך נמוך מ70 יכול למנוע החמרה של היצירות קיימת לא שיניתי מאומה בתרופות ונראה לי מוזר ש קיימת קפיצה כזו של כמעט 20 יחידות כלפי מעלה מה לעשות? אני אובד עצות

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2014 | 00:51 | מאת: נתן

בעבר גם הומלץ לי לנסות לעבור למשהו אחר במקום הסיבסטטין, אולי ליפיטור, אך הרופאה שלי לא אישרה את זה

hi; I think that you should change to lipitor/ crestor you can get a formal recommendation from a lipid doctor or cardiologist and then your doctor might listen good luck Dr. yaron arbel

13/08/2014 | 00:45 | מאת: נתן

שלום לרופא גיל 55 ,קיימת היצרות קרוטיס צד אחד 25% מטופל ב סיבסטטין 20 מ'ג טריטיס 5 פעמיים ביום אומפרדקס 20 מיקרופירין 75 ו דיזוטיאזיד 12.5 מ'ג אני מבצע מעקב שומנים אחת לחצי שנה,בבדיקה האחרונה שהייתה השבוע התקבלה התוצאה-CHOLESTEROL166 ' LDL 87.3 ' HDL63 ' TRIGLYCERIDES 78 כשבבדיקה שלפניה הייתה רמת ה LDL69 ' HDL 70 ולפני זה LDL68 ' HDL 54 ועוד לפני זה LDL 70.6 ' HDL 66 השאלה האם רמת ה LDL הנוכחית87.3 תחת סימבסטטין 20 [כשברקע גורם הסיכון שציינתי,] ,לעומת התוצאות הקודמות של ה LDL , - [אין סכרת] - היא רמה רצויה? שלא צריך להיתיחס אליה במיוחד? או האם יש לשאוף להגיע לLDL נמוך יותר, ואם כן איך להגיע לכך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כיום אנחנו ממליצים לטפל עם סטטינים חזקים יותר מאשר סימבססטין. במיוחד באנשים שיש להם עדות מוכחת להיצרות באחד מעורקים החשובים בגוף. לכן, אני ממליץ לשקול להעבור לתרופה כגון ליפטור או קרסטור (תתייעץ עם הרופא המטפל). תרופות אלו גם יורידו את הLDL בצורה טובה יותר בהצלחה ד"ר ירון ארבל

31/07/2014 | 16:41 | מאת: איריס

שלום, הבת שלי, בת 14 בקירוב, ייתכן ותצטרך לעבור צנתור עקב הפרעות קצב. לפני כל הבדיקות והשאלות רציתי לדעת מה זה בדיוק?, אם זה שונה ממבוגרים? מה ההשלכות הנוכחיות ולעתיד שלה? . ייתכן וזו שאלה כללית מדי, אבל רציתי לדעת מה זה צנתור, ולא אם היא צריכה לעבור או לא, את התשובות לזה אקבל בפגישה עם הרופא שתואמה לשבוע הבא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

hi' there are many kinds of procedures the procedure you are taling about it called ablation. it is done by a small incision in the right groin. from there, we get to the heart and try to find the problematic area and ablate it with electricity. Good luck Yaron Arbel

02/08/2014 | 09:17 | מאת: איריס

תודה על התשובה, אתה יכול לומר אם ואיך זה ישפיע על החיים שלה בעתיד? לדוגמא היא מדריכה בתנועת נוער - האם תוכל להמשיך בפעילות כזאת? היא תוכל לשרת בצה"ל ? תוכל להשתתף כרגיל בשיעורי ספורט? אלו שאלות שמעניינות אותה. תודה ושבת שלום

בעיקרון אין בעיה לאחר אבלציה אין הגבלות בדרך כלל ד"ר ארבל

21/07/2014 | 22:12 | מאת: אילן

לאחר אבלציה אחת לרפרוף ושתיים לפרפור הפרעות הקצב לא חלפו. זה התחיל מטמבוקור אחד ליום, עכשיו כבר צריך פעמיים ביום ולפי הבנתי זה יילך ויגדל. מה הסיכון בביצוע אבלציה נוספת ואם תוכל להיות אובייקטיבי - מה נחשב המרכז הטוב ביותר לבצוע אבלציה כזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי לאבלציה אצל אנשים יורד ככול שמנסים יותר. הסיכוי להצלחה הוא באיזור 50%. אין לנו נתונים המשווים הצלחות בין מרכזים ולכן לא אוכל לתת לך המלצה חד משמעית. בדרך כלל, ככל שיש יותר נפח, יש יותר הצלחות ולכן הייתי מנסה באחד מבתי החולים הגדולים בהצלחה ד"ר ארבל ירון

17/07/2014 | 19:30 | מאת: מיכאל

אני בן 83. סובל מזה כמה שנים מצניחה של המסתם עם רגורגורציה. האם ניתן לבצע תיקון של המסתם על ידי צינתור , ללא ניתוח לב פתוח ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על צורך בתיקון תלויה במגוון נתונים כגון חומרת תפקוד המסתם, תלונות שלך וסיכון ניתוחי יש אפשרות לטפל גם באמצעות צינתור. הטיפול נחשב לפחות טוב מניתוח והוא מיועד רק לאנשים שנחשבים בסיכון ניתוחי גבוה מידי בהצלחה ד"ר ירון ארבל

08/07/2014 | 19:25 | מאת: שלמה

בת 90 עם MR, TR ו-PH בינוניים, AR ו-LVH קלים, NVAF מזה 14 שנה, HTN מיוצב תרופתית (110\70), קיפוסקוליוזיס קשה. משקל כ-60 ק"ג, קראטינין 1.07 אלבומין 3.2 שתנן 60 ולכן eGFR לפי MDRD ו-EPI בין 39 ל-51 ולפי CG זה 33. CHADS 5-6 (גלוקוז אחרון 110, HBA1C 6.7% לא מטופלת). INR לא מאוזן כ-50% מהזמן. מיפוי תליום תקין לפני 3 שנים. תרופות: lercanidipine 10mg, ramipril 5mg bid, furosemide 60mg, spironolactone 12.5mg, atorvastatin 40mg, seretide 50/500 bid, warfarin 2.5mg, timolol 0.5% דופק במנוחה 60-70, בשכיבה יכול לרדת עד 45. קצב נשימות לא פוחת מ-23 לעולם, בד"כ יותר. מתלוננת על פלפיטציות ולכן הקרדיולוג הציע להוסיף bisoprolol 1.25mg ורופא המשפחה הציע להתחיל מ-0.625mg. כמו כן הציע apixaban 2.5mg bid. האם ההמלצות האלו נראות לך סבירות? מה דעתך על הנכתב בספר הנ"ל שבקרב ישישים השילוב של spironolactone ו-beta blocker עשוי להיות לא אפקטיבי ושבאופן כללי spironolactone בעייתי בקרב ישישים שכאלה עם תפקוד כלייתי ירוד? http://books.google.co.il/books?id=y6eXKa8Rc6sC&pg=PA79

לקריאה נוספת והעמקה

hi, good questions I'm abroad so excuse the english spironolactone can be dangerous to the kidenys but if you do blood tests in the first few weeks and all is ok, then it is a very good drug. the patient you describe is very complicated and thus a short answer would be that the suggestions sound good but usually it requires trial and eroor until you find the right combination Good luck Yaron arbel

07/07/2014 | 14:33 | מאת: יוסי

שלום וברכה. אני יודע שזו שאלה מאד לא 'אהודה', אבל בכל זאת: לפני כמה חודשים עברתי התקף לב קל (ללא נזק, אירוע קצר על עלייה מאד קלה בטרופונין), שבעקבותיו צונתרתי והותקן תומכן במקום אחד. לדעת הרופאים, ההתקף בגילי הצעיר (43) נבע ממה שנקרא 'תסמונת מטבולית'. כל הסימנים לכך הוכחו. עם השחרור, קיבלתי תרופות + הנחיות לשינוי באורח החיים. אני מרגיש טוב, מקפיד על פעילות אירובית רצופה (בעבר לא הזזתי את עצמי), ונהנה לראות שאני מסוגל היטב. שיניתי את התזונה, הפחתתי כ-12 ק"ג בארבעה חודשים, ואיזנתי לחלוטין את כל בדיקות הדם (כמובן, עם התרופות). לפני האירוע, הייתי מעשן 2-3 סיגריות (בודדות) ביום. אני מדבר על הרגל שנמשך כ-20 שנה, במהלכן לא העליתי את מינון העישון. אהבתי את העישון, גם אם לא הייתי מכור לו, וגם נעזרתי בו (בעיקר לזירוז היציאות). כעת, עם האירוע הפסקתי לגמרי את העישון. למרות שברור שבמינון שעישנתי לא זה היה הגורם. ואני שואל: האם עישון של סיגריות בודדות, כמו סיגריה או שתיים ליום, נחשב כמזיק במקרה שלי. נכון שבמרבית הזמן אינני חש צורך בסיגריה, אך עדיין יש מקרים בהם היא חסרה לי. וחבל.

לקריאה נוספת והעמקה

hi, this is a common question. There is evidence that even one single cigarette can cause problems (transiently) so we recommend everybody to stop smoking all togher. I hope you can continue your abstinence you can try nicotine gum Good luck Yaron Arbekl

07/07/2014 | 00:22 | מאת: רפי

שלום ד'ר אבקש לשאול משהו נוסף [ בנוסף וקשור לשאלתי הקודמת פה] מבדיקת פרופיל שומנים שייתה לי בפברואר השנה התקבלות התוצאות האלה- כולסטרול כללי 156.4 mg/dl. טריגליצרידים 86 mg/d. כולסטרולHDL 70 mg/d. כולסטרול LDL 69.0 mg/dl האם הLDL נמוך במידה מספקת או שיש להוריד אותו יותר? אגב אני מקבל סימבסטטין 20 היכול הסימבסטטין להורידו יותר? בתודה עבור מענה

לקריאה נוספת והעמקה

hi the lipds are ok. your question is a good one. some recommend you use high dose statins (you are using a low dose) but other still use the 70 md/dl cutoff (you are below) so it depends on what you believe If you don't have a heart probelm, it is great. if not, I would suggest high dose statins

שלום, אנ י אמורה לעבור בעוד שבועיים השתלות שיניים. עברתי התקף לב ב-1998 ויש לי 3 סטנטים. צינתור אחרון עברתי ב-2004 ומאז אני מרגישה מצוין. האם אני יכולה להפסיק ל5 ימים את האספירין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כיום אנו ממליצים לבצע ניתוחי שיניים בלי הפסקת טיפול. רופאי השיניים היום מאוד מיומנים בביצוע ניתוחים עם אספירין. אם לא ניתן לבצע את הניתוח עם אספירין במקרה שלך, תצטרכי להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל כי כל מקרה או לגופו. בהצלחה ד"ר ארבל

02/07/2014 | 10:21 | מאת: רפי

אני בן 58 לא מעשן,מזה כמה שנים מקבל סיבסטטין 20 וטריטייס לפני כ5 שנים אובחנה אצלי איסדירות בדופן עורק קרוטיס פנימי,ושנה אחר כך הצרות של 25% עקב רובד פיברוטי,מאז אני במעקב פעם בשנה, רופא משפחה נתן לי עקב הממצא מיקרופירין 75, היות ויש ממצא בעורק הקרוטיד , האם זה נותן איזושהיא אינדיקציה לגביי הצרות גם באחד הכליליים בלי שאדע על כך?האם יכול להיות מצב שיש גם באחד מהקורונריים היצרות כלשהיא,שלא ידוע עליה? יש המלצה כלשהיא איך לנהוג בעיניין כזה? מה מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי הסיפור השלך, יש עדויות שיש לך מחלה בעורקי המוח. המחלה היא לא משמעותית בשלב זה אך בלי טיפול אגרסיבי יכולה להתקדם בשנים הבאות. בסיכוי לא מבוטל, יש לך גם רבדים טרשתייים בלב. אם אין לך כאבים בחזה, הגבלה במאמצים , קוצר נשימה וכו'- אין הצדקה לבדיקות נוספות. מאידך, יש צורך בטיפול יותר אגרסיבי ממה שאתה מקבל. כיום, יש תרופות להורדות כולסטרול יותר חזקות מסימוביל אשר נמצאות בסל הבריאות והן המומלצות לאנשים במצבך. שמות לדוגמא: ליפיטור,קרסטור, סטטור וכו'. מומלץ ליטול אותם במינונים גבוהים ממליץ בחום לפנות לקרדיולוג בהצלחה ד"ר ארבל

29/06/2014 | 11:03 | מאת: עמי רפאלי

שלום רב ד"ר ארבל , אני בן 75,בריא,ללא עודף משקל,עושה יום יום תרגילי התעמלות קשים ,יש בדרך כלל לחץ דם נמוך (בסביבות 60/ 110 ). לפני זמן מה הבחנתי שהדופק שלי פועם בצורה לא סדירה ואחידה אלא כך : תק.....תק-תק תק.....תק-תק תק.....תק-תק וכו'. רפאת המשפחה בדקה לי לחץ דם ושלחה אותי לעשות א.ק.ג ,תוצאות ה א.ק.ג אישרו מה שהיה. קיבלתי הפניה לקרדיולוג,שבדק אותי בצורה יסודית,שאל שאלות,ובסיומן אמר לי ,שמבחינת לב אני 100% בסדר. רציתי לשאול אותך כמה שאלות : 1. מה דעתך אתה בעניין ? 2. האם דפיקות לב כאלה הן נורמליות,שכיחות או נדירות, ומה משמעות אי הסדירות ? 3.האם יש צורך בטיפול כלשהו,או במעקב ? בתודה מראש -- עמי רפאלי .

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2014 | 11:09 | מאת: עמי רפאלי

ד"ר, קרה שיבוש בהעברה. דפיקות הלב הן כך : אחת.....אחת שתיים.....אחת.....אחת שתים..... אחת.....אחת שתיים וכו'.

שלום רב, דפיקות לב זו תלונה מאוד שכיחה. הסיבות הן מגוונות: לחץ. הפרעה הורמונלית, הפרעת קצב בלב, מודעות יתר וכו' מקובל לבצע בירור ע"י אקו לב והולטר לב כדי לבדוק שהכל תקין. בד"כ מדובר בפעימות מוקדמות אך ייתכן גם מקרים של פרפור ורפרוף אשר מצריכים טיפול מיוחד. לאחר מכן, מנסים שינוי באורח חיים- לישון יותר. פחות לחץ וכו' אם כל זה לא עובד, והתלונות ממשיכות ומפריעות, אנחנו מתחילים טיפולים לפעמים ע"י תרופות שמדכאות את הפעימות המוקדמות בהצלחה ד"ר ארבל ירון

22/06/2014 | 16:53 | מאת: מחפשת תשובה

שלום, אני בת 75 ועברתי לאחרונה צינתור בעקבות כאבים בחזה. הצינתור עבר בהצלחה - לא הוכנסו סטנט או בלון! האם אני יכולה לטוס לארה"ב בעוד חודשיים? מדובר בטיסה של כ-12 שעות רצופות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון לאחר צינתור תקין, מותר לטוס לאחר שבוע. אישור ספציפי עבורך יינתן רק על ידי רופא מטפל לאחר שיעבור על מחלות הרקע שלך תוך התייחסות לסיבה שעברת צינתור וכו' בהצלחה!

05/06/2014 | 22:52 | מאת: יעקב

להלן ממצאי הולטר אקג. האם הוא תקין? אם לא, מה הבעיות שינויים משמעותיים בקטע ST דפיקות לב מואצות ב 11.18 – מקצב סינוס 66 פ/ד. 12.14 - מקצב סינוס 61 פ/ד. 12.42 – סינוס 61 פ/ד. 14.24 – סינוס 69 פ/ד. 14.32 סניוס 68 פ/ד. 18.28 – סינוס 59 פ/ד. לסיכום בזמן כל התלונות נצפה מקצב סינוס 59-69 פ/ד. תלונות הנבדק: דפיקות לב מואצות ב 11.18 – מקצב סינוס 66 פ/ד. 12.14 - מקצב סינוס 61 פ/ד. 12.42 – סינוס 61 פ/ד. 14.24 – סינוס 69 פ/ד. 14.32 סניוס 68 פ/ד. 18.28 – סינוס 59 פ/ד. לסיכום בזמן כל התלונות נצפה מקצב סינוס 59-69 פ/ד. הערות/לסיכום נרשמו כ 4 פעימות פרוזדוריות מוקדמות (אחת מהן – ללא הולכה) וזוג פרוזדורי. בלילה נצפו קטעי חסם פרוזדורי- חדרי מדרגה ראשונהה ושנייה, מסוג מוביץ I, ונקבך, אשר גרמו ל 28 הפוגות של 1.9 – 2.7 שניות. שאר – ב.מ.פ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הודגמו בהולטר ממצאים בעייתים. מצד שני, הפענוח של ההולטר הוא תלוי בתלונות שלך ומראה האקג. לכן, רק קרדיולוג שרואה את ההולטר יכול לתת תשובה סופית. בהצלחה!

24/05/2014 | 01:00 | מאת: דני

חמי איש מבוגר שהתבקש לבצע בדיקת. Cta tavi. בתל השומר. קופת חולים כללית מסרבת לאשר ומבקשת ממנו לבצע הבדיקה בבית חולים כרמל בחיפה. לטענתם תל השומר אינו שייך לכללית מצד שני הרופא מתעקש שנבצע בתל השומר משום שסומך לטענתו רק על הביצוע והתוצאות שם האם ניתן לחייב את תל השומר והרופא לקבל ההנחיה של. הכללית ? האם מישהו יודע מהי העלות של הבדיקה אולי כדאי לנו לבצע בתל השומר ופשוט לשלם עבור הבדיקה אשמח לעצה מועילה

הי, בעיקרון, המבטח שלך (הקופה) יכולה להגביל אותך לגבי ביצוע פעולות במוסדות שונים. כללית נוטה לשלוח מטופלים לפעולות מתוכננות לבתי חולים שלה. זה לגמרי חוקי . הפעולה עולה עשרות אלפי דולרים. אתה יכול לבדוק גם ביצוע בבתי חולים אחרים של הכללית כגון בלינסון בהצלחה ד"ר ארבל

23/05/2014 | 10:00 | מאת: רונן.

ד"ר שלום, לפני שבוע עברתי אבלציה לפרפור פרוזדורים, נאמר לי שהאבלציה הצליחה והמשך טיפול במדללי דם בלבד. מאז ששוחררתי מבית החולים יש לי דופק מהיר לאחר מאמץ קל האם זה אופיני ותוך כמה זמן זה יכול לעבור?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלונות של פלפיטציות שכיחות לאחר אבלציה. כדי להבין טוב יותר מה הגורם, מומלץ לבצע אקג ולפנות לרופא לפענוח בהצלחה ד"ר ארבל

10/04/2014 | 19:02 | מאת: אורי

בן 60. בהולטר לב נמצא: st maximum elavation 4.5 mm at 20:07 st maximum depression -1.75 mm at 20:16 יש לציין שבזמן זה נעשה מאמץ גופני אינטנסיבי. האם ערכים אלה תקינים למאמץ?

לקריאה נוספת והעמקה

אלו לא ערכים תקינים. מומלץ לפנות בהקדם לרופא אם יש כאבים בחזה, מומלץ לפנות למיון

06/04/2014 | 09:49 | מאת: אלי

לאחר צינתור, קיבלתי פרסוגרל/אפיינט למשך שנה, בנטילה חד פעמית מדי יום ביומו. עם התקרב חג הפסח בדקתי ברשימת התרופות הכשרות שפרסמו קופות החולים והתרופה אינה מופיעה בה. עלי לפנות לרב ולשאול האם מצבי מחייב לקיחת התרופה בפסח למרות שאינה מופיעה. אך קודם שאני פונה לרב, עלי לדעת האם אין תחליף כשר לתרופה זו, בו אוכל להשתמש בשבעת ימי החג, שכן הבנתי שאסור לפספס אפילו יום אחד בתרופה הזו. תודה על התייחסותך לשאלה חריגה זו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חברות תרופות לא מוציאות אישור כשרות לפסח לתרופות מצילות חיים מטעמי חיסכון כלכלי. מכיוון שאפיאנט מוגדרת כתרופה כזו, כל רב נותן פטור לגבי השימוש בתרופה זו בפסח לאור החשיבות שלה. בנוסף, תרופות דומות יציגו בעיות זהות מאותה הסיבה חג שמח ד"ר ירון ארבל

05/04/2014 | 15:40 | מאת: זרון

היי , מדוע באי ספיקת לב יש לעיתים פגיעה בכליות ? מה המנגנון שגורם לכך ? בברכה זרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מגוון סיבות לפגיעה בכליות בחולים עם אי ספיקת לב. בגדול, באי ספיקת לב, הלב לא מצליח לספק מספיק דם לאיברים השונים ולכן מרגישים חולשה, קוצר נשימה וכו'. חוסר דם גם יכול לגרום לפגיעה הדרגתית בכליות. בנוסף, חלק מהתרופות שאנחנו נותנים אשר מגינות על הלב יכולות לפגוע בכליות ד"ר ירון ארבל

05/04/2014 | 15:27 | מאת: זאב

שלום בבדיקת אקו נמדד LVEF% - 70 מה המשמעות של נתון זה ? והאם התוצאה בסדר ? בתודה זאב

שלום רב, EF זהו מדד שמעיד על תפוקת הלב. ערכים נורמלים 60-70%. ערך של 70 זה נורמלי לחלוטין. ד"ר ארבל

05/04/2014 | 13:53 | מאת: יקי

שלום , באקו נרשם : מסתם טריקוספידלי : mild tr = 37 mmhg מה זה אומר , והאם הנתון תקין ? 2). לחץ ריאתי מוערך בכ -43 ממ"כ . האם נתון זה תקין?

שלום רב, בעורקי הריאה, יש לחץ דם כמו שיש לחץ דם בגוף. לחצי הדם בריאה נמוכים יותר והם סביב 20-30.43 זה מעט מוגבר אך מאוד נפוץ מומלץ לבצע מעקב קרדיולוגי באופן תדיר. בדרך כלל, זה מספיק ואין צורך בטיפול כלשהו בהצלחה ד"ר ירון ארבל

01/04/2014 | 22:13 | מאת: תמיר

שלום, איך אפשר לדעת על פי סימנים, האם אני צריך צנתור? קראתי קצת באתר של דר' יונש ולא הצלחתי להבין האם תוכל להסביר לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על צינתור היא תלויה בגורמים מרובים ולכן זו החלטה של קרדיולוג. בגדול, ההחלטה מצריכה תלונות מחשידות לבעיה לבבית עם הדמיה לא פולשנית כגון אקו לב, מבחן מאמץ או מיפוי לב אשר מעלים את החשד עוד יותר מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

30/03/2014 | 11:30 | מאת: יוסף

שלום וברכה. לאחר אירוע לבבי קל, צונתרתי, ובצינתור התגלתה היצרות של 90% בעורק הקדמי. הותקן תומכן וניתנו תרופות. שוחררתי בהרגשה מצוינת עם הנחיות לאימוץ אורח חיים בריא (אני אדם צעיר, ללא מחלות רקע). שלושה ימים לאחר הצינתור החלו מיחושים בבטן האמצעית, מיחושים לא קבועים ולא מאד חזקים, משתנים בהתאם לתנוחה (כואב בכפיפות קומה ונרגע בקומה זקופה). אינני יודע אם יש לשייך אותם לצינתור או למדללי הדם, או אולי להפסקת העישון שנכפתה עלי בשבוע האחרון (למרות שלא עישנתי הרבה, משהו כמו 3-4 סיגריות ליום), או סתם ללחץ ולטראומה. האם עלי להיות מוטרד ברמה מיידית, או שאפשר להמתין כמה ימים ולראות אם הכאבים פוחתים או מתפתחים.

לקריאה נוספת והעמקה

הי, כפי שציינת כאבי בטן יכולים להיגרם ממגוון סיבות. ממליץ לפנות לרופא כדי להחליט אם יש צורך בבירור או טיפול בהצלחה ד"ר ירון ארבל

19/03/2014 | 20:12 | מאת: ורדה

מזה 10 חודשים אני סובלת מפרפור פרוזדורים קבוע.(אני בת 60) לא עזר טיפול תרופתי , היפוכים חשמליים החזיקו 48 שעות וגם אבלציה לא הועילה. הפרפור מהיר וכל התרופות שלקחתי לא הועילו. כרגע אני מטופלת באיקפרס 120מג' פעמיים ביום והפרפור מהיר ולפעמים בצהריים אני חשה סחרחורת ולחץ הדם יורד מאוד וגם הדופק כך שלא ניתן להעלות את המינון. איכות החיים שלי מאוד ירודה. הומלץ לי על ניתוח האם קיים טיפול חדשני כלשהו שאיננו מצריך פתיחת בית החזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת מצב שבו יש לך דופק מהיר אך לא ניתן להעלות מינון תרופות בשל תופעות לוואי. במצבים כאלו, אנו ממליצים על השתלת קוצב ואבלציה. ממליץ להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב על אפשרות זו בהצלחה

10/03/2014 | 22:36 | מאת: איריס

שלום רב, אני סובלת כחודש מכאבי ראש חזקים המקרינים לצד שמאל של הפנים. בבדיקת אקו לב - אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי. הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. בדופלקס עורקי צוואר-הודגם פלאק בהתפצלות משמאל. יש לציין כי ביצעתי MRI מח -נצפו מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן. יש לי תור בעוד שבוע לרופאה שלי. אבקש התייסותך בדחיפות. האם מדובר בארועים מוחיים וחסימה של עורק צווארי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי הנתונים ששלחת, לא נראה כי מדובר בבעיה לבבית, אך יש צורך בבדיקות נוספות. ממליץ ייעוץ של נוירולוג. בנוסף, מומלץ לבצע בדיקה גופנית, אנמנזה ובדיקות דם לזיהוי גורמי סיכון כמקובל בהצלחה ד"ר ארבל

02/03/2014 | 15:31 | מאת: קרן

אני בת 39 נשואה +3. מבקשת את עצתכם, האם הכרחי לעשות מיפוי לב עם הקרינה הנלווית? עברתי בדיקת מאמץ –נמצאו הפוכי גלי T הבנתי שאצל נשים יש מקרים רבים של false positive אקו לב - יצא תקין. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית מינמלית. יש לכך משמעות? האם לדעתך יש צורך בבדיקת מיפוי לב? אציין שאני סובלת מעייפות וחולשה לעיתים+כבד שומני. (אובחנתי כבעלת אסטמה, פיברימיאלגיה ובלטי דיסק). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בנשים יש הרבה פעמים טעויות במבחני מאמץ. ההחלטה על צורך בבדיקה נוספת/צינתור מתבצעת יחד עם הקרדיולוג לפי הסיכון האישי של כל מטופלת למחלה. יש גם אופציה לצינתור ויראטואלי שנותן תשתובה טובה ועם הרבה פחות קרינה בהצלחה

עקב קבלת נוזלים דרך אינפוזיה נגרם בצקת בלב השאלה מהו הטיפול הראוי ואו להפסיק לשתות נוזלים והמצב יתייצב ותרד הבצקת בלב עד כמה זמן זה אמור לעבור. 0547906362

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה לא ברורה. אם הבצקת בלב חריפה, צריך ללכת למיון. אם היא לא חריפה, כדאי להתייעץ עם קרדיולוג מטפל כי התשובה תלויה במגוון רחב של גורמים. זו שאלה שלא ניתן לענות עליה בפורום זה בהצלחה ד"ר ארבל

12/02/2014 | 04:46 | מאת: חיים

שלום דר ארבל האם אםשר לתקן או שיש את הטכנולוגיה לתקן מסתם מטרלי עם צינטור ,?? האם בעיה מסתמית זאת בעיה כול כך נוראית?? תודה דר

22/02/2014 | 20:42 | מאת: חיים

גם אם זה לא תחום התמחותי ..זאת תשובה..!!

30/01/2014 | 10:56 | מאת: גיא

שלום ד"ר. לאחרונה פורסם מחקר בנושא יעילות מיץ רימונים שמכיל נוגדי חימצון גורם להקטנת התפתחות טרשת עורקים בשילוב ססטינים . האם מומלץ לקחת גלולות כאלה שמכילות את המיץ ובאיזה מינון . אני יודע שמיץ רימונים גורם לעצרות ומעלה את רמת הסוכר בדם כך שמצד אחד יתכן וזה יקטין את התפתחות הטרשת ומצד שני יגרום לטחורים ועליית רמת הסוכר בדם . אשמח לקבל את דעתך . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחקרים מסוג אלו מתפרסמים לעתים. הם אכן עוזרים בבדיקות הדם. לצערנו, אין מחקרים שמדגימים שהם טובים למניעת אירועים חשובים (התקף לב, שבץ מוחי ומוות). לכן, אין המלצה לשימוש קבוע בתרופות אלו.

10/01/2014 | 14:29 | מאת: חיים

שלום רב, בן 48 ,עברתי צינתור (עם סטנד )לפני כשנתיים , מאז אני מתעסק בספורט באופן קבוע ולאחרונה ההתחלתי להתאמן למריצת מרתון. אני מקפיד לשמור על דופק פחות או יותר יציב שעומד על כ 150 עד 160. ורציתי לדעת עם ישנה איזו שהיא בעיה בפעילות מסוג זה בהקשר לצינתור שעברתי. תודה מראש חיים

לקריאה נוספת והעמקה

הי, מבחינת הצינתור אין בעיה ספציפית. אנחנו ממליצים לכל מי שמתעסק עם אימון גופני ברמה מקצוענית ואתה בהחלט נכנס להגדרה כזו, לקבל אישור מקרדיולוג לפני תחילת האימון כדי לראות שהוא מטופל אופטימלית בהצלחה!

08/01/2014 | 17:03 | מאת: שלמה

סבתי בת ה-90 לוקחת 12.5 מ"ג ספירונולקטון (וגם 60 מ"ג forosemide ו-lercanidipine ו-ramipiril) וה-potassium שלה עלה בבדיקה האחרונה ל-5.6 mEq/L (וה-Sodium ירד ל-3.3). ה-LVEF שלה תקין והיא סובלת מיל"ד ריאתי ו-TR בינוניים כנראה עקב סקוליוקיפוזיס, בנוסף סובלת מ-AF ומטופלת בקומדין. לא מוכנה לעבור לדיאטה דלת-פוטסיום וגם לא בטוח שזה לא יזיק כי גם כך היא אוכלת מעט מאוד ויש לה נטייה קלה לתת-תזונה . השאלה במצב הזה האם כדאי להפסיק לגמרי את ה-spironolactone או שלמרות רמת ה-potassium הגבוהה יחסית תועלתו עדיין עולה על נזקיו, ואם כן אז באיזו תדירות להמשיך לנטר את רמת ה-potassium (כרגע היא בודקת תפקודי כליה ואלקטרוליטים פעם ב-3 חודשים) ובאיזו רמה להפסיק את ה-spitonolactone?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה שואל שאלות מעט קשות לאור היעדר נתונים, מצבה הכללי, תפקוד כליתי וכו'. בגדול, אם השינוי אקוטי, מומלץ על פניה לרופא באופן מיידי וביצוע בדיקת דם חוזרת כדי לאשר את הבדיקה (הרבה פעמים מדובר בטעות מעבדה). אם זה אמיתי, מקובל לחשוב על הורדת מינון של אחת התרופות מעל מינון 5.5. תרופות שמעלות אשלגן הן ספירונולקטון וגם רמיפריל במקביל, כדאי לבדוק שאין הפרעה בהורמונים שגם יכולה לגרום למצב כזה. לסיכום, מומלץ לפנות עם הפרטים לרופא המטפל לצורך בדיקה חוזרת והמלצות להמשך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

09/01/2014 | 21:39 | מאת: שלמה

קריאטינין 0.88 (לפני 3 חודשים היה 0.92), מיקרואלבומין בשתן שלילי. האשלגן שלה היה 5.7 לפני שבעה חודשים ובעקבות זאת הופחת הספירונולקטון מ-25 ל-12.5 וכעבור חודשיים האשלגן היה 5.1 וכעבור עוד חודשיים 5.2, לכן נראה שלא מדובר בטעות מעבדה.

25/12/2013 | 11:44 | מאת: Alex

השאלה היא עבור חמי (בן 75) שעבר צינתור לפני כשבוע וחצי. לאחר הפרוצדורה החל ליטול BRILINTA 90MG בעת היותו בבית החולים. לאחר מספר ימים של אישפוז שוחרר הביתה. קיבל מרשם של תרופות, בנוסף לאלו שכבר נוטל באופן קבוע. לאחר מספר ימים החל לרגיש גרד בכל חלקי גופו, עד רמה שמפריע לישון בלילה. לאחר נטילת אוריס נגד אלרגיה הגרד יותר נסבל. ברצוני לדעת האם אחת מהתרופות הבאות שהוא נוטל יכולה לגרום לכך והאם יש תחליפים. התרופות שנטל באופן קבוע לפני הצינתור: P.O ASPIRIN, P.O CARDILOC, P.O OCSAAR, P.O PRAVASTATIN. התרופות שנוספו הן BRILINTA, LOSEC, VASOPID. לאחר ביקור אצל רופא המשפחה המלץ לפנות לקרדיולוג. בימינו קשה לקבוע טור מהיום להיום. אשמח מאד לדעת האם ניתן להקל על הסבל? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו בעיה שאנו נתקלים בה לעתים. קשה לנחש למה יש אלרגיה בדכ אנחנו מנסים כל פעם להחליף את אחת מהתרופות החדשות בתחליף דומה ואז ממתינים כשבוע לראות אם זה עוזר . אם לא, מנסים תרופה אחרת. במקביל, כדאי לפנות למומחה לאלרגיה . בכל זאת, ייתכן שזה לא קשור לתרופות בכלל.

19/12/2013 | 11:47 | מאת: Gali

שלום רב בת 45 לאחר cva ואבלציה בשל af שלא ממש הצליחה.שכן גם כיום אני סובלת מהפרעת קצב. נשאית של פקטור 5ליידן ,mthfr ו pt20210. מטופלת בפראדקסה 150*2 ביום ודילאטם 120*2 ביום. מזה כחצי שנה סובלת לחץ כואב בחזה שמחמיר עים שינויי מזג אויר ומאמץ . לחץ זה מלווה בבחולשה סחרחורת ,לעיתים דופק מהיר של עד 150 פעימות לדקה ותחושת עילפון. למעה השבוע לאחר תחושות כאלה אף התעלפתי ונמצאו שינויי st בא.ק.ג ביצעתי מיפוי לב שיצא תקין. אודה לך אם תוכל ליעץ לי על בדיקות נוספות שיוכלו לשפוך אור על בעיתי. בתודה מראשי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי ממליץ על הולטר לב כדי להבין כמה הפרעות קצב ואיזה סוג את סובלת. בנוסף, ממליץ על אקו לב שיכול לתת לנו מידע על תפקוד הלבבי שלך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

19/12/2013 | 10:29 | מאת: גל

שלום רב, סובלת מזה כשנה וחצי מפעימות מוקדמות. ביצעתי מאז מס' הולטרים שהראו פעימות מסוג חדרי ומסוג עליתי -APCS ו VPCS. כמו כן ממצאי אקו לב תקין . בלוטת תריס תקינה וכן בדיקות הדם שיצאו תקינות לחלוטין. יש לציין כי לחץ הדם שלי מאד נמוך (95/59 לכל היותר). רק בעת התחרחשות דופק מהיר או פעימות הוא עולה ל-122/82. לאחרונה חוברתי ללופ ריקורדר עקב הרגשה של התגברות הפעימות והרגשה של דופק מהיר. למזלי הייתי מחוברת למכשיר ושידרתי אירוע דופק מהיר שהתגלה כאירוע VT קצר עם דופק מהיר ו9- פעימות מוקדמות. יש לציין שאחת לחודש וחצי תוקפים אותי אירועי הדופק המהיר לא תמיד מלווה בפעימות מוקדמות אך דופק של 116-120 למשך מס' דקות. לאחרונה ביצעתי אקו לב שוב והוא יצא תקין לגמרי . פניתי לקרדיולוג והוא המליץ על נורמלול. הנורמלול באמת מקל על הפעימות - אני מרגישה אותן פחות אך לחץ הדם שלי נמוך והוא גורם לי ללחץ דם נמוך יותר. מדי פעם עדיין יש לי אירועי דופק מהיר למרות הנורמלול. פתאום אחרי מאמץ קל דופק 116. אני מאד מוטרדת. הרופא אומר שאין מה לדאוג כי האקו תקין.אך אירועי הדופק המהיר אינם ברורים לי. האם יתכן שיש בעיה בלב בלי קשר לאקו תקין ולפעימות ? הרופא אומר שאפשר לחשוב על פתרון ע"י אבלציה. אני מבקשת עצתך - האם יש לבצע בדיקות נוספות? מה יכולה להיות הסיבה לאירועי הדופק הללו? האם יש קשר בין הפרעת הפעימות להיווצרות דופק מהיר? האם כדאי לשקול ביצוע אבלציה? תודה רבה 1. האם יש קשר בין פעימות מוקדמות לדופק מהיר? 2. אם ממצאי האקו תקינים לחלוטין - האם יש סכנה בדופק המהיר ובפעימות המוקדמות? 3. האם הדופק המהיר יכול לנבוע מבעית לב שהאקו לא חשף? 4. התחלתי לקבל נורמלול (25 מ"ג חצי כדור בבוקר וחצי בערב) - הדופק נרגע אך זה מוריד את לחץ הדם מאד וגורם לעייפות רבה ולהרגשה לא טובה. האם יש חלופות? (הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובות בהמשך לכל שאלה. 1. האם יש קשר בין פעימות מוקדמות לדופק מהיר? כדי לענות על שאלה זו, צריך לראות את תוצאות ההולטר שלך. 2. אם ממצאי האקו תקינים לחלוטין - האם יש סכנה בדופק המהיר ובפעימות המוקדמות? בד"כ לא. זה פשוט מצריך מעקב קרדיולוגי עם אקו כל 6-12 חודשים. 3. האם הדופק המהיר יכול לנבוע מבעית לב שהאקו לא חשף? בד"כ לא. 4. התחלתי לקבל נורמלול (25 מ"ג חצי כדור בבוקר וחצי בערב) - הדופק נרגע אך זה מוריד את לחץ הדם מאד וגורם לעייפות רבה ולהרגשה לא טובה. האם יש חלופות? (הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר. נורמלול הוא אכן הכדור המועדף. לאנשים שיש אירועים חוזרים או שמתקשים ליטול נורמלול, אנו ממליצים אבלציה. חשוב להתייעץ עם אלקטרופיזיולוג כדי שיזהה את מקור הפעימות בלב כדי להעריך האם ניתן לבצע אבלציה בסיכון נמוך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

17/12/2013 | 00:15 | מאת: מיטל

אבי עבר התקף לב ובדיקת תפקוד האנדותל שביצע ממש לא תקינה, מה זה אומר שעליו לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר שמצבו יתייצב והוא יקח את התרופות שלו לפחות 6 שבועות, ניתן לבצע את הבדיקה שוב. אם הבדיקה עדיין לא יוצאת תקינה, צריך להיות יותר אגרסיבי בטיפול (מינון גבוה יותר ואולי עוד תרופות) במטרה לנרמל את תפקוד האנדותל ד"ר ירון ארבל

16/12/2013 | 23:46 | מאת: טובה

ערב טוב האם בדיקת אנדותל מראה חסימות בעורקים כפי שצנתור מגלה? אני בת 55, בעברי 4 צנתורים 2 עם הכנסת תומכן, מפריש תרופה ולא מפריש תרופה. לפני כחודש פניתי לקרדיולוג שלי עקב תלונות מתמשכות של עייפות בכלל והתגברות בזמן מאמץ, כאבים בחזה ובגב, קשיי נשימה, שריפה בחזה, בעיקר כשאני מתעוררת בבקר. עלי לציין כי אני מתעוררת לעיתים קרובות בלילה וחשה את התחושות שתוארו לעייל. הקרדיולוג מלבט אם לצנתר או לא ואני חשה פחות ופחות טוב. האם הבדיקה הנ"ל יכולה לקדם את אבחון מצבי. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת תפקוד אנדותל מעניקה מידע על בריאות כלי הדם. היא לא נותנת לנו מידע אם יש עורקים עם היצרויות כפי שצינתור נותן. בדיקת תפקוד אנדותל מעניקה לנו מידע לגבי איכות הטיפול שאנחנו נותנים. האם הטיפול מספיק יעיל? מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

16/12/2013 | 18:13 | מאת: דליה

האם בדיקת האנדותל כלולה בסל הבריאות. איך מטפלים אם הבדיקה אינה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת תפקוד אנדותל לא כלולה בסל. יש מגוון תרופות אשר יכולות לשפר תפקוד אנדותל. בנוסף, דיאטה, פעילות גופנית שינה יכולות לעזור. ההחלטה על טיפול נעשית בשיתוף עם המטופל ד"ר ארבל

16/12/2013 | 15:55 | מאת: שרה

שלום, אני סובלת מזה מספר שנים מדופק מהיר התקפי. בבדיקות נאמר לי לפעמים שמדובר בפרפור פרוזדורים ובפעמים אחרות שמדובר ב-svt. אשמח להבין מה ההבדל בין שתי תופעות אלו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פרפור פרוזדורים זו בעיה אשר מאופיינת במספר רב של מוקדים בעליות אשר מנסים לפעול בו זמנית וזה יוצר בלאגן בתפקוד הלב (כמו קבוצה גדולה של אנשים שמנסים לדבר בו זמנית בלי סדר). מצב זה קשה יותר לטיפול ומצריך נוגדי קרישה. SVT מדובר על דופק מהיר אשר נגרם בד"כ בשל הפעלה חוזרת של העליות ע"י מעגל חשמלי. מצב זה קל לפתרון ע"י אבלציה

18/12/2013 | 14:14 | מאת: שרה

שלום, האם ניתן לטפל באמצעות תרופות ב- svt במקום לבצע אבלציה? מה עדיף? האם כמות התקפי ה- svt יכול להחמיר עם העליה בגיל?