עליית רמת הסוכר עקב לקיחת ססטינים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

26/09/2013 | 22:29 | מאת: ליאור

שלום. רציתי לשאול האם הוכח כי תרופות ממשפחת הססטינים גורמים לעליית הסוכר בדם . כיצד ניתן לברר האם עליית הסוכר היא כתוצאה מהתרופות כגון : ליפיטור , קריסטור . אני לוקח תרופות ממשפחת הססטינים משנת 1995 ולאחרונה רמת הסוכר שלי עלתה ל-130 ואני חושב שיש קשר לתרופות . מה ההמלצה . תודה

הי זהו נושא חם מהשנים האחרונות. הדגימו במחקרים שאנשים שנוטלים סטטינים במינון גבוה 40-80, הסיכון לסוכרת אכן מוגדל אצלם. למרות זאת, הוכח כי אנשים אלו חיים יותר והמסקנה היא שהתרופות מעלות בקצת את הסיכון לסוכרת אבל מורידות בהרבה את הסיכון לשבת מוחי, אירוע לבבי ומוות ולכן אנחנו ממליצים לכולם להמשיך. אם רמות הסוכר שלך עלו, מומלץ לשקול טיפול לאיזון רמות הסוכר בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)