קריית ביאליק השומר 36/6

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

18/07/2013 | 16:31 | מאת: זאובר סוניה

קראתי כתבה באינטרנט על מחקר שנעשה בקרב 95,000 איש בדנמרק שעבר ניתוח להחלפת מפרק ברך. תוצאות המחקר נרשמו בכתב העט הרפואי Archives of Internal Medicine והחוקרים הישוו כל מטופל עם 3 רנשים באותו מין וגיל שלא עברו החלפת מפרק ברך בין השנים 1998-2007 וגילו כי ניתוח להחלפת מפרק ברך או ירך סיכון גבוע עד פי 31 להתקף לב בשבועיים שלאחר הניתוח.במהלך 6 השבועות שלאחר הניתוח שלהם כל אחד מ- 500 מטופלים שעברו ניתוח להחלפת מפרק ברך עברו התקף לב וזאת בהשוואה לאנשים שלא עברו ניתוח זה.הם אף ציינו שהיתוך העצמות עלול לעודד היווצרות קרישי דם. האם הרופאים הקרדיולוגים והאורתופדים בארץ מודעים/מכירים מחקר/טיעון שכזה ואיך מתייחסים לזה ? האם פציאנט בן 58 המגיע לניתוח מפרק ברך עם שינויים כלשהם בא.ק.ג. שלפני הניתוח לא מחייב בדיקה יסודית אם ישנם בעיות לב סמויות שלא ניתגלו בבדיקה רגילה/פשוטה ?? אודה על תשובתך הדחופה.

שלום רב, רופאים בהחלט מודעים לסיכון הניתוחי למטופלים אשר עוברים ניתוחים. לכן, לפני כל ניתוח, מרדים בודק את החולה ולפעמים דורש אישור של קרדיולוג לקראת הניתוח. לעתים קרובות, אנו דוחים ניתוחים לא דחופים לצורך בירור או טיפול לפני הניתוח מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)