MILD PERICARDIAL EFFUSION

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

25/01/2013 | 15:15 | מאת: אמיר

שלום רב! אשתי בת 40 אמא ל-3 ילדים הרגישה לאחרונה כאבים בחזה בעת שיעול.כמו כן קשיי נשימה בעת עליה במדרגות. בדיקת לב במאמץ היתה תקינה ונעשתה בדיקת אקו לב כאשר הסיבה לבדיקה היתה:"תעוקה אטיפית(אפיגסטרית) ופלפיטציות" תוצאות המדידות שבוצעו באקו לב היו תקינות. בבדיקת התפקוד הסיסטולי הכללי והאזורי של חדר שמאל, נמצא שחדר שמאל תקין LVWMI 22/22. אפיק מוצא חדר שמאל תקין,תפקוד כולל חדר שמאל תקין. חדר ימין-תפקוד תקין,עליות הלב תקינות, מחיצות הלב תקינות. תפליט פריקארדיאלי:בכמות קטנה 9 מ"מ בדיאסטולה מעל RV BASE האורטה בגודל תקין. סיכום אקו-דופלר : מסתם ריאתי תקין מפל לחצים מקסימלי : 4.07 ממ"כ מימצאים חוץ לבביים: AROTIC ARCH <D> =2.6 CM לסיכום: MILD PERICARDIAL EFFUSION אבקשכם לייעץ לנו מה לעשות ואיך להתייחס לממצאים(אנחנו מאד לחוצים) תודה

שלום, נוזל מסביב ללב זה דבר יחסית שכיח. זהו מצב שנגרם כתוצאה מדלקת בקרום שעוטף את הלב. הגורם העיקרי זהו וירוסים. ברוב המקרים, כמו שיעול ונזלת, זה חולף לבד. מומלץ לבצע אקו לב חוזר בעוד מספר שבועות. אם יש כאב, ניתן להיעזר בתרופות נוגדות דלקת שגם יורידו את הכאב וגם יורידו את כמות הנוזל. מומלץ בחום להתייעץ עם קרדיולוג בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)