CARDIAC C.T

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

20/02/2013 | 07:22 | מאת: יוסי

הומלץ לי לבצע CARDIAC C.T ללא חומר ניגוד לבדיקת SCORING CALCIUM בשאלה של הסתיידויות. איך זה מתבצע? בהרדמה? זה הרבה מאוד קרינה? מה זה בודק? מה רמת הדיוק של הבדיקה? מה הסיכוי שהבדיקה מראה שהכל בסדר אך לא נכון? מה הסיכוי שהבדיקה מראה שיש בעיה אך הכל בסדר? מה הסיכוי שתהינה תוצאות לא ספציפיות שסתם יגרמו לבלבול?

בדיקה זו מתבצעת כמו כל CT. אתה שוכב על מיטה והסורק מצלם אותך במשך כחצי דקה ללא הזרקת חומר ניגוד. הבדיקה כוללת מעט מאוד קרינה (הרבה פחות ממיפוי לשם השוואה( הבדיקה עצמה מאוד מדויקת ומתאימה למטופלים ללא מחלת רקע ידועה בסיכון בינוני. היא מאפשרת לזהות חולים אשר כדאי לטפל בהם באופן אגרסיבי יותר (להוריד יותר כולסטרול ולחץ דם). בעיקרון, בדיקה זו לא מומלצת אם יש לך כאבים בחזה או קוצר נשימה כי היא תשאיר אותך עם סימני שאלה. היא מיועדת לאנשים באיזור גיל 50 עם מעט גורמי סיכון.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)