פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

פורום קרדיולוגיה התערבותית הינו פורום אשר נועד לתת תשובות בנושאים שקשורים לפעולות פולשניות בקרדיולוגיה כגון: צינתורים לבביים, צינתורים לכליות, צינתורים לעורקי הצוואר, צינתורים למומים לבביים והחלפת מסתמים בצינתור.

למעבר לפורום לחצו כאן.
383 הודעות
352 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/10/2015 | 15:42 | מאת: ראובן

1-אני בן 70. לפני 13 שנים עברתי צינתור. 2-ischemic heart disease//s/phyocardial infarction//s/p ptca and stent 2-לפני זמן מה בכל פעולה פיזית (הובלה ,סחיבה,מאמץ מקלחת.מאמץ שרותים. מאמץ קיום יחסי מין ...) מלווה בנפיחות לחיי אדום צעד ימין ,רגיעה לאחר חצי שעה פלוס והתעלמות. 3-מה דעתך ? בטוח שקשור ללב .....מה עלי לעשות ? 4-לפני שנתיים עברתי בדיקת מאמץ (עם זריקה)והיתה בסדר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נפיחות בלחיים זה לא משהו קל להסבר. בכל מקרה, לאור הרקע שלך, הייתי מתחיל עם שלילת גורם לבבי עם אקו לב במאמץ או בדיקה דומה בהצלחה ד"ר ירון ארבל

שלום אני בת 19, גובה 1.61 משקל 45. הבעיה שלי היא כזו חצי שנה: לפעמים לא משנה תנוחות או מצבים , פתאום יש משהו מפריע בגרון כמו חרחור ואז פתאום הלב נותן בום חזק פעימה ואחריו דפיקות לב מהירות ויש צמרמורת(אדרנלין בגוף) זה מרגיש כמו חרחור , לא נלווה שום סימפטום נוסף לזה (גם הפרעות בקצב לב כי פעם אחת זה מחסיר פעימה ופעם זה מהר מדי) וזה קורה הרבה בזמן אחרון, זה מפריע לי מאוד וואני מרגישה את זה מאוד יכול לקרות גם כשאני מתרגשת מאוד . הלכתי לקרדיולוג ועשיתי 2 אקג ( באחד רשום תקין ובשני סינוס טכיקרדיה) . עשיתי בדיקה ארגומטריה(במאמץ הוא רשם שאין שיניים באקג וסימפטומים (למרות שבהמשך ריצה היה לי כאבי חזה לוחצים וקושי בשאיפת נשימה) . עשיתי בדיקת אקו לב- הכל תקין לא מעובה חוץ מ- מסתם טריקוספידלי - דלף מינימאלי נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה . אציין שאני פעילה במכון כושר 4 פעמים בשבוע (רק הרמת משקולות כבדות לחיטוב ) אני בן אדם ממש פחדן והתחלתי לחפש באינטרנט והרבה דברים חצי דומים לשלי וחצי לא , מה לדעתך מה שאני חווה? מה זה? והאם יש לי סיכוי לטרשת עורקים? או אי ספיקה לבבית ? תעוקת חזה?אוטם לבבי? האם זה נראה כמו פרפור פרוזדורים??מה ניתן להבחין מהממצאים שלי שאין לי? אני טסה עוד שבוע ל-3 חודשים ,ואין לי איך לעשות שום בדיקה אצל רופא בבקשה תעזור לי!!

27/08/2015 | 14:01 | מאת: מנחם פוקס

שלום ד"ר ארבל, אני בן 76 ,בריא ועושה פעילות גופנית די קשה מדי יום בבוקר.בסה"כ אני מרגיש בריא. לחץ הדם שלי הוא בדרך כלל 60 על 110 ויש לי דופק לא אחיד ( פעימה,הפסקה ושתי פעימות רצופות). בשנה האחרונה עשיתי 3 -4 א.ק.ג ופעמיים הייתי אצל קרדיולוג ,עם ה א.ק.ג והוא אמר נחרצות שהכל בסדר וזו תופעה די מוכרת . עד כאן הרקע לשאלתי . בזמן האחרון (וגם אצל הקרדיולוג) היה לי דופק שנע סביב 55 בזמן מנוחה . גם בדיקת דופק בבית לרוב זה נע סביב 55 - 60 .עכשיו למשל בזמן כתיבת מכתב זה ואחרי ארוחת צהרים הדופק הוא 60. הרופאה המשפחתית אמרה לי שאמנם הדופק איטי מאד ואם ירד לכיוון 50 אולי אצטרך קוצב לב. האמנם ? כי כאמור אני בריא וחזק ואין לי עודף משקל. אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיפור שלך לא נשמע מפחיד. בעיקרון, דופק איטי סביב 50 בד"כ קשור לבריאות . לכן, אם אין לך שום תלונות, לא הייתי עושה דבר. יש המחמירים אשר היו מייעצים לך לעשות פעם אחת הולטר (אקג שנמשך 24 שעות) כדי להוכיח שהדופק שלך בסדר רק בריאות ד"ר ארבל

18/08/2015 | 17:28 | מאת: yol

אני בן 67 לאחר הכנסת מטריה בצינתור לסתימת חור בלב (מום מולד שגרם לארוע מוחי קל). נוטל אספירין 100 ופלויקס 75 (הפלויקסל3 חודשים אני בן 67 לאחר צינתור להכנסת מטריה לסתימת חור בלב (מום מולד) שגרם לארוע מוחי קל.אני נוטל עתה קבוע אספיאין 100 ופלויקס ל 3 חודשים. האם נטילת "ציה" יכולה להועיל/או להזיק ? .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סלח לי , אבל מה זה "ציה"

19/08/2015 | 07:37 | מאת: yol

הכוונה לזרעי "צ'יה" תודה

הי, אין מידע על ההשפעה של ציה במקרה כזה. לכן, אין המלצה לכאן או לכאן. לשיקולך בהצלחה ד"ר ארבל

26/07/2015 | 06:42 | מאת: אליה

הייתי אצל רופא הריאות שחשד ביל''ד ובזכות האקו מאמץ החליט לא לעשות צינתור למרות העורק המורחב, רק ביקורת עוד חצי שנה. רציתי להוסיף עוד פרט מטריד ממה שקורה איתי בזמן האחרון. זו כבר הפעם השניה בחודשים האחרונים שאני מרגישה קשיים וחולשה פתאומית במקלחת. אני למשל רגילה לשיר במקלחת עם המוזיקה ופתאום נוחתת עליי תחושת כבדות בנשימה שמאלצת אותי להפסיק אחרת אתנשם, ערפול בראייה ובמחשבה, סחרחורת, רעד, דפיקות לב מואצות וממש הרגשה כאילו אני עומדת ליפול ולהתעלף כל רגע (ומעולם לא התעלפתי כך שאני מניחה שזו ההרגשה שלפני) עד שהייתי חייבת למהר מאוד לסיים את המקלחת ולעוף החוצה לשבת על הספה כי הרגשתי שאני עומדת להתמוטט כל רגע. לאחר הישיבה הרגשתי השתפרה לאחר 5 דקות בערך שבהן עדיין הייתי מסוחררת והרגשת חולשה די קשה. זה לא היה התקף אסתמה כי כבדות הנשימה חלפה מאליה ומשאף לא עזר. האם זה נשמע לך קשור לבעיה לבבית\ריאתית (וזה לא היה קשור בשום אופן לאסתמה או למקלחת כי לא קרה בה שום דבר חריג כולל טמפרטורה) וכדאי לחזור לקרדיולוג להתייעץ? זה פשוט היה מוזר ומבהיל מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

הי, המקרה שאת מתארת אכן קצת מבהיל. אם זה חוזר על עצמו, בהחלט הייתי חוזר לייעוץ. נשמע לי סביר להמתין מספר חודשים לצורך אקו חוזר והחלטה על צורך בצינתור בהצלחה ד"ר ארבל

08/08/2015 | 15:47 | מאת: אליה

שיש מקום לחזור על אקו ולשקול שוב צינתור? האירוע עשוי להיות קשור ליל''ד ריאתי? מחר יש לי תור לקרדיולוג במרפאת אי ספיקה (על אף שכנראה אין בעיית אי ספיקה ע''פ אקו, לשם הזמינו אותי). יש משהו ספציפי שכדאי לשאול אותו לדעתך לאחר שכמובן אתאר לו את כל תוצאות בדיקות המאמץ, האקו והאירועים המבהילים האלה? הוא יכול להורות למשל על צינתור או שרק רופא ריאות שמומחה ליל''ד? מודה לך מאוד!

23/07/2015 | 09:29 | מאת: פ.כ

שלום, בן 77 שנים, לפני ניתוח TAVI , להחלפת מסתם אוראטלי. 1. ההחלפה מתבצעת בדר"כ דרך הזרוע או דרך המפשעה? 2. הבנתי שלאחר ההשתלה ישנו טיפול קבוע באספירין+פלאוויקס- האם הקומדין יופסק ? ( נמאס מהבדיקות דם ל INR ....) בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רוב ההשתלות מבוצעות דרך המפשעה. במקרים מסוימים עושים זאת דרך החזה. 2. לגבי הטיפול לאחר מכן, תלוי למה אתה צריך קומדין. בד"כ נותנים רק קומדין ופלוויקס או קומדין ואספירין. ההחלטה היא של המצנתר שלך בהצלחה ד"ר ארבל

11/07/2015 | 10:27 | מאת: איתן

לפני כחודש עברתי צינטור לב דרך הרגל מידי פעם לא קשור להליכה או מנוחה הרגל מאוד כואבת עברתי בדיקת דופלר של זרימת הדם ברגל הכול בסדר.אני לוקח סטטינים למעלה מ20 שנה כך שלא זאת הסיבה.תודה איתן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש אנשים שאיזור הצינתור כואב להם תקופה יותר ממושכת. אם האולטראסאונד תקין, הייתי ממתין בסבלנות. מומלץ שתפנה לרופא שיסתכל על המקום לשלול דברים אחרים בהצלחה ד"ר ארבל

05/07/2015 | 01:09 | מאת: אליאס

שלום דוקטור לפני חודשיים רשמתי פה שאלה שיש לי כאבים בחזה במשך 5 חודשים עשיתי את כל הבדיקות האפשריות לשלילת בעיית לב ויצא הכול תקין ברוך השם מבחינה לבבית בהמשך עשיתי סי טי חזה סי טי בטן אולטראסונד בטן emg בדיקת מאמץ בדיקת אקו לב לגסטרולוג שהפנה אותי לבית חולים וולפסון לבצע בדיקה גסטרו והתשובה הייתה גסטריטיס אני מטופל כרגע ב- קונטרלוג ונוטניסיל במשך כבר כמעט חודש הכאבים בחזה לא עוברים לי בחזה וזה מה שמציק לי ממש אני מרגיש כאילו התקף לך וזה במשך כל היום הכאבים זה התחיל להקרין לגב התייעצתי עם כירורוג גם ואמר לי שאין לי כלום כרגע אישרו לי בדיקת mri למעי הדק שאני אמור לעשות אבל האם כל זה קשור לכאבים העזים בחזה מצד שמאל ובגב מצד שמאל אני מבקש התייחסות למצוקתי שכבר נמשכת 7 חודשים ופוגעת ברמת חיים שלי באופן משמעותי מה עליי עוד לעשות מה אפשר עוד לבקש איזה בדיקה הרופאים שלי עדיין טוענים שאין לי כלום אבל איך זה מסביר תכאבים בחזה זה מחמיר אחרי כל סיגרייה, אלכוהול אני לא שותה בכלל מאז שיש לי תכאבים השאלה האם גסטריטיס גורם לכאבים חזקים בחזה?? האם הרופאים שהתייעצתי איתם לא הבחינו במשהוא אני כבר לא יודע לאן לפנות ומה זה קשור בודקים לי כל הזמן תבטן שיש לך כאבים חדים בחזה ??? יש למי לפנות גם אם זה באופן פרטי כדי לשים כץ לכאבים האלה מבחינתי אישפוז שיעשו לי את כל הבדיקות האפשריות העיקר כבר לדעת מה יש לי ולהתחיל לטפל בזה שזה יעבור לי והאם התרופות הקונטרולג ונוטניסיל אמורת לעזור לי או שאני סתם שפן נסיונות של תרופות בתקופה האחרונה . שכחתי לציין שהרופאים הפנו אותי למרפאת כאב כי לטענתם אין לי כלום . אני סובל אנא עזרו לי

16/06/2015 | 06:29 | מאת: אליה

מנהל השירות ליל''ד בבלינסון. החדשות לא משהו. הוא לא חושב שנפלה טעות בבדיקת המאמץ וראה בCT שההמטולוג נתן באוקטובר הרחבה של עורק ה PA- 28 מ''מ לעומת האאורטה שבקוטר 22 מ''מ! איך יכול להיות שהעורק הריאתי גדול יותר מהאאורטה?? אני יודעת שזה כבר לא נופל בתחום שלך אלא הרבה יותר לתחום רפואת הריאות אך אני נואשת למידע כדי שלא אחטוף שבץ... הסיכום שלו: "בת 21 לא מעשנת. אובחנה כסובלת מאסטמה מגיל 12. סימביקורט 160 2X2. מתלוננת על קשיי נשימה מדי יום. התקף בזמן מקלחת (עם התכופפות או חפיפה עם ידיים למעלה) או בשכיבה במיטה, גם במאמץ, אין סחרחורת במאמץ או כאבי חזה. בצעה מבחן מאמץ לב ריאה-VO2 ירוד 51% 16.6ML\KG\MIN ניצול מלא של רזרבה נשימתית ועלייה מתונה ב DEADSPACE כמו כן עברה אקו לב באוקטובר 14 שעצם תקין LV\RV ללא TR כך שלא הוערך לחץ דם ריאתי. CT ריאות (כל גופי של ההמטולוג)-פרנכימה שמורה, PA קצת מורחב 28 מ''מ יחסי לאאורטה שהוא בקוטר 22 מ''מ. תפקודי ריאות fvc93% fev 1-76% fev1\fvc 0.72, tlc 111%, dlco 109% בבדיקת גופנית-השמנה, ריאות נקיות, RV HEAVE, אוושה ססטולית, P2 לא מוגבר. המלצות-בינתיים אין עדות חזקה מאוד ליתר לחץ דם ריאתי. בעד יש הרחבה של PA ב CT ריאות וממצאים במאמץ לב-ריאה. נגד האקו לב מאוקטובר תקין. תעשה אקו מאמץ בקרוב ותבוא לפגישה אחריו להחליט אם יש צורך בצנתור המודינמי או לא". רציתי לשאול אותך איפה לדעתך מכון האקו טוב יותר מבחינת הציוד המתקדם ומבחינת הבודקים שלו-שיבא או בלינסון? הוא אגב מעדיף אקו רגיל ולא מאמץ כי לדבריו באקו מאמץ אין דגש מספיק על העורק והמסתם הריאתי ועשויים לפספס בו יל''ד (אמר שיכול להיות בגם באקו הקודם מאוקטובר פספסו יל''ד). מה דעתך? מבואסת ומחכה לתשובתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, נשמע שיש שם משהו. לגבי אקו טוב, בכל אחד מבתי החולים אני בטוח שיעשו לך אקו טוב אם יודעים מה לחפש. אם לא יצליחו למצוא את מה שמחפשים, יאלצו לשלוח אותך לצינתור של צד ימין של הלב. אני מסכים שרוב הסיכויים שאקו רגיל מספיק טוב בהצלחה ירון

17/06/2015 | 06:50 | מאת: אליה

הייתי אתמול באקו מאמץ (הוא אמר לעשות אותו ונתן הנחיות לבודק לשים לב באקו במנוחה במיוחד לאפשרות של יל''ד ריאתי). לא ממש הצליחו לחשב לחץ ריאתי (לא הודגם TR, מדוע?) ובסיכום הבדיקה אמר הרופא המפענח שהיא תקינה (אעתיק לך את הבדיקה במלואה בצהריים). אז אם כך התוצאות ממבחן המאמץ וממצאי הרופא בבדיקה עשויות להיות במקור פשוט מאסתמה בהחמרה וכושר לא טוב? נראה לך שהבדיקה לא החלטית מספיק ועשויים לבקש צינתור בכל מקרה? תודה שוב וסליחה על ההצקה, אני חוששת מהעניין הזה הרבה יותר מהחשד ללימפומה...

שלום אני בת 35 ולפני שנה עשיתי אקו לב שגילו לי אי ספיקה מיטרלית מזערית ואי ספיקה טריקוספידלית מיזערית האם הדבר בעתיד יכול להפוך לאי ספיקת לב?והאם צריך להיות במעקב אם כן כל כמה זמן

05/06/2015 | 08:56 | מאת: אליה

ישבתי אצלו סה''כ 7 דקות, הוא היה די אדיש, לא ממש לקח אנמנזה חוץ מכמה מילים (על כמה כריות אני ישנה-2, ואם כואב לי בחזה במאמץ-לא), הקשיב ללב וזהו. אולי הייתי אצל הרופא הלא נכון? כתוב בטופס הסיכום "המרפאה להשתלת לב" וזה לא בדיוק מתאים לבעיה שלי. הסיכום שלו "בת 21, ברקע אסתמה, לא ידוע על מחלת לב, מועמדת לביופסיה מבלוטת למפה. מזה כשנה קוצר נשימה בהליכה החמרה לאחרונה (אוגוסט 14), ללא כאבים בחזה (דווקא יש, אבל מימין ואמרתי לו את זה), ללא אורטפניאה. בוצע מבחן מאמץ שהדגים VO2 MAX 16.6, RER 1.09, VE\VCO2 33. אקו מאוקטובר 14-תפקוד תקין של חדר שמאל וימין, ללא עדות למחלה מסתמית משמעותית" לא ביקש אקו חוזר ולא שום דבר אחר כי ע''פ מבחן המאמץ הוא מניח שזה פשוט כושר לא טוב (למרות שיש עודף משקל אך ירדתי ב16 קילו משנה שעברה כשאז במשקל המלא לא היו הבעיות האלה, ולמרות שאני כן עושה פעילות גופנית-הליכה של שעה וחצי עם הכלב שלי בקצב יפה). אז מאיפה הCARDIAC INSUFFICIENCY הזה? להניח לעניין או לעשות אקו חוזר בכל זאת לשלול יל''ד ריאתי? על אפשרות ליל''ד ריאתי הוא לא דיבר בכלל וזו הרי הסיבה העיקרית שכתב מפענח בדיקת המאמץ, שהוא גם ראש השירות ליל''ד ריאתי בבלינסון- "ממליץ אקו לב להערכת יל''ד ריאתי ותפקוד לבבי כללי". שבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה ההמלצה הסופית שלו? מה הוא חושב שהבעיה? ד"ר ארבל

07/06/2015 | 07:38 | מאת: אליה

לא ביקש שום בדיקות ולא אקו, לא רגיל ולא מאמץ. הוא חושב שהבעיה היא רק כושר לא טוב. אבל כושר לא טוב שגורם לתוצאות כאלה- CARDIORESP. FITNESS-CLASS 5 VERY POOR CARDIAC INSUFFICIENCY-CLASS C, MODERATE TO SEVERE PHYSICAL CAPACITY-107 W, 65% OF NORM ועוד אחרי ירידה גדולה במשקל (בלתי רצונית) ועם פעילות גופנית? מה אתה חושב?

02/06/2015 | 16:23 | מאת: גל

בת 56 לא מעשנת ולא שמנה.אבי נפטר בגיל 49 מהתקף לב. כולסטרול-246 טריגליצרידים-83 hdl-72 ldl-158 non כולסטרול-175 מה דעתך? מה עלי לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הכולסטרול הרע שלך (LDL) גבוה. במקרים של היסטוריה משפחתית הייתי שוקל להתחיל סטטין. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה אם זה נכון מבחינתך בהצלחה ד"ר ארבל

שלום רב, הכולסטרול הרע שלך (LDL) גבוה. במקרים של היסטוריה משפחתית הייתי שוקל להתחיל סטטין. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה אם זה נכון מבחינתך בהצלחה ד"ר ארבל

29/05/2015 | 17:30 | מאת: מיכל

שלום בת 65 , לא מעשנת, בעלת עודף משקל, סובלת מלח"ד ומטופלת בתרופות, כמו כן רמות סוכר גבוהות ומטופלת בגלוקופז'. מבצעת בדיקת עיניים שנתית בהתאם להוראת רופאת המשפחה. נשלחתי לבצע בדיקת אקו (לא בגלל תלונה כלשהי) ע"י רופאת המשפחה בגלל יתר לח"ד. מצ"ב סיכום התוצאות, רציתי לשאול האם התוצאות תקינות? יש משהו שדורש בירור נוסף או מעקב כלשהו? סיבת הפניה: OBESITY, DM מסתמים: מסתם מיטרלי: אי ספיקה קלה מסתם אאורטלי: אי ספיקה מינימלית מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה קלה מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית סיכום: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION GRADE 1-MILD DIASTOLIC DYSFUNCTION MILD LEFT ATRIAL DILATATION MILD MITRAL REGURGITATION MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 37 MMHG MILD PULMONARY HYPERTENSIO תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, סה"כ הבדיקה בסדר גמור. תמשיכי עם הטיפול שאת מקבלת ותמשיכי עם בדיקות המעקב. נשמע שאת והרופאה שלך עושות עבודה נהדרת ד"ר ירון ארבל

28/05/2015 | 22:17 | מאת: דן

שלום בן 41, לא מעשן, ללא תרופות, ועם עודף משקל. מהו דופק מנוחה? ועל מה הוא מלמד? מודדים את הדופק מנוחה מיד ביקיצה ולפני שקמים מהמיטה? הרי במשך היום בוודאי הדופק גבוה יותר גם לא בזמן מאמץ. שמתי לב אצלי שביקיצה יש לי דופק שבין 65-70. אבל במשך היום הוא גבוה יותר. ובאופן כללי כשאני עומד על פי רוב זה בסביבות 100 (פלוס מינוס) ומאמץ קל מעלה לי את הדופק עוד יותר. האם הנתונים הנ"ל תקינים? האם זה נורמלי שבעמידה הדופק עולה? אוסיף עוד נתון, רמות הסטורציה שלי בדרך כלל באזור 94 (פלוס מינוס), אבל בבוקר ביקיצה מדדתי כמה פעמים והיה באזור 90 (אני חש חוסר נוחות מסויימת) האם זה בעייתי? זה קשור לעניין הדופק? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

21/05/2015 | 03:59 | מאת: אליה

ידוע לי ששאלתי אינה מתאימה בדיוק לנושא הפורום אז אם אינך יכול לענות לי אשמח אם תפנה אותי למקום הנכון. אני בת 21 והבדיקה ניתנה ע''י רופא ריאות בשל קשיי נשימה והתקפים (יש אסתמה) שהפכו ממופיעים כמה פעמים בשבוע ליומיומיים וקשיים חדשים במאמץ ובתנועת כיפוף החל מאוגוסט של שנה שעברה, על אף ירידה (בלתי רצונית, בבירור המטולוג ומתוכנן ניתוח ביופסיה בקרוב מאוד) של 16 קילו במשקל, וכאשר במשקל המלא לא הייתה בעיה בכלל. מבחינה נשימתית אין כל בעיה, אבל מבחינה המודינמית נכתב בטופס כך: "כושר גופני שמור ירוד, ספירומטריה תקינה. רזרבה לבבית נוצלה. ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II. יישום הממצאים-כושר ירוד ומגבלה לבבית, עליה מתונה בDEADSPACE, ממליץ לבצע אקו לב להערכת לחץ דם ריאתי ותפקוד לבבי כללי". המשונה כאן הוא שעשיתי אקו באוקטובר שנה שעברה כשאז כבר היו קשיי הנשימה המדוברים בשל אוושה סיסטולית 1 מ 6 ששמעו במיון אליו הגעתי בשל התקף שלא הגיב למשאף, והוא פוענח כתקין לגמרי (השורה היחידה שלא מפורשת כתקינה לחלוטין-"מסתם ועורק ריאתי-אי ספיקה טריוויאלית, המפל התחילת דיאסטולי 12 ממ''כ"). אם כן איך ישנה מגבלה לבבית ונוצלה רזרבה לבבית? האם כדאי לפנות לקרדיולוג ולחזור בכל זאת על הבדיקה (במיוחד כי אני אמורה לעבור ניתוח ביופסיה בקרוב וכדאי להבין מה קורה כאן לפני הרדמה)? ומה פירוש השורה באק''ג-ECG-DOMINANT R IN V1, LARGE P IN II? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה מעידה על כושר ירוד. אם האקו לב היה תקין, רוב הסיכויים שהוא עדיין תקין. הייתי ממליץ לבצע אקו לב במאמץ (אשר כולל גם אקו במנוחה) כדי לדעת אם משהו משתנה בזמן מאמץ. זו בדיקה יותר מקיפה אשר תפסול בעייה לבבית באופן סופי. רוב הסיכויים שמדובר בשילוב של בעיה ראתית (אסטמה) אשר לא מטופלת מספיק טוב וכושר ירוד. ברוב המקרים, זה שילוב שעם מאמץ ניתן לטיפול טוב. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

21/05/2015 | 05:58 | מאת: אליה

מה פירוש השורה הזו באק''ג?

16/05/2015 | 13:02 | מאת: שי

שלום! בסיכום אקו לב:היפקנזיה תחתונה בזלית וספטלית.! בן 65 ברקע טרשת עורקים! אפשר בבקשה לקבל תשובה מה זה אומר?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלק התחתון של הלב לא מתכווץ באופן תקין. יש לזה מספר אפשרויות, אחת מהן שיש היצרות בעורקי הלב. ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך דיון בהמשך בירור וטיפול בהצלחה ד"ר ירון ארבל

16/05/2015 | 02:28 | מאת: חזי

שלום רב! מימצאי המיפוי: פרפוזיה מיוקרדיאלית: הודגם פגם מילוי קשה מאוד והפיך בדופן האינפריורית אינפרו לטרלית ואינפרו ספטלית בזלית. בנוסף הודגם פגם מלוי בינוני בחומרתו והפיך בדופן הקדמית (אזור אמצעי דיסטלי של החדר השמאלי) תודה לך על ההסבר הנ"ל!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מיפוי הלב שאתה מתאר מעיד על חשד למספר היצרויות בעורקי הלב. מומלץ לפנות לקרדיולוג/ רופא משפחה בהקדם לצורך בירור וטיפול בהצלחה ד"ר ירון ארבל

03/05/2015 | 19:36 | מאת: ראובן

שאלות: 1-כמי שעבר צינטור לפני 10 שנים אני מעונין לדעת: -במקרה של התעלפות בבית מה ניתן לעשות על ידי האשה עד בואו של מגן דוד ? 2-אותה שאלה אם מדובר בדום לב ?תודה 3-אפשר לשלוח ישירות לאימייל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בכל מצב חירום, מומלץ להתקשר למד"א לצורך ייעוץ והכוונה עד שמגיע האמבולנס. בנוסף, אנחנו ממליצים גם לעבור קורס עזרה ראשונה אשר אפשר לבני משפחה להציל את קרוביהם. במקרה של חולים עם בעיה בתפקוד הלב, אנו שוקלים גם השתלת דפיברילטור אשר מונע דום לב (מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג שלך) בהצלחה ד"ר ארבל

27/04/2015 | 09:55 | מאת: רועי ואיתי

שלום אנחנו תלמידי כתה ה עושים עבודה על הסטנט והיינו רוצים לדעת מס' דברים: 1. לכמה אנשים בממוצע מושתל תוכן מידי יום? 2. אילך משתילים את התומכן? 3. מהו האורך הממוצע של הסטנט? 4. האם הסטנט שהושתל במקום מסוים בעורק הכלילי שומר על אזור זה לכל החיים או שצריך לחזור על הפעולה? תודה מראש על הענותך רועי ואיתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמות האנשים שמקבלים תומכן משתנה ממקום למקום (בית חולים לבית חולים). ברוב המקרים, מדובר על 50% מהחולים אשר עוברים צינתור השתלת תומכן מתבצע דרך צנתר אשר מכניסים לתוך עורקי הלב. אתם יכולים לחפש סרטים באינטרנט עם הדגמה של התהליך אורכי סטטנים מתחילים ב8ממ ברוב החברות ועד 38ממ. קוטר 2.25 עד 4.5. סטטנים הם תומכנים ממתחת אשר יישארו לכל החיים בתוך העורק. ב10% המחולים תופיע היצרות חוזרת בתוך התומכן אשר יצריך טיפול חוזר מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

25/04/2015 | 04:36 | מאת: דוד

הרקע הכללי הידרוצפלוס מימן הוכנס שנט פעמיים ראשונה מימין בגיל חצי שנה שני בגיל 16.5 משמאל השמנת יתר יתר לחץ דם עישון בעבר הפסקה לפני חצי שנה מוחלטת המיפרזיס ימני מחלה רסטרקטיבית ראתית בירור שנעשה LAC RVVT 1.45 כאשר INR 2.67 הוחלף הכדור עליית באנזימי כבד חלבון C 51% B12 TEH תקינים האם יש צורך בצינתור ימני עקב מה שסיפרתי האם ניתן לעשות אותו מיד שמאל מה ההשלחות לריאה האם יכולה לקרוס במהלך הטיפול האם פעולה זו תפגע לי בהיבט התעסוקתי הרופא המטפל פרופסור שמואל פוקס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המצב הכללי שאתה/את מתארים מורכב. זהו לא מצב שמתאים לייעוץ אינטרנטי. בגדול, צינתור ימני מבצעים מהצוואר או מהרגל. המצב הרפואי שהצגת לא משפיע מאוד על הצינתור עצמו. השאלה החשובה היא מה המטרה. מה חושבים להראות בצינתור. אם יש שאלה טובה, אז ניתן לשקול לבצע את הצינתור בהצלחה ד"ר ארבל

21/04/2015 | 17:09 | מאת: ענת

אימי בת 87. לפי תוצאות אקו לב, המסתם האורטלי הוא 5 מ"מ. לדעת הקרדיולוג, יש צורך בצינטור אבחנתי, כדי להחליף את המסתם האורטליאח"כ בצינטור. לאור אלרגיה ליוד, האם יש חומר אחר שניתן להשתמש בו? (לא מעונינת בפיתרון של מתן פרידיזין בימים שלפני הצינטור, עקב נטילת קומדין, וחשש על תגובות בין תרופתיות, שכבר ארעו בעבר). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי, בחולים עם אלרגיה ליוד, הטיפול המונע מבוסס על תרופות מקבוצת הסטרואידים (כמו פרדניזון) ואנטיהיסטמינים (נוגדי אלרגיה). תרופות אלו נחשבות בטוחות מאוד לשימוש ולא אמורות ליצור אינטרקציות עם קומדין ברוב המקרים. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

24/04/2015 | 14:20 | מאת: ענת

תודה רבה על תשובתך! כנראה שזה מה שייעשה. ולשם כך, הוצע להחליף את הקומדין בזריקות קלקסן, לקחת פרדיזן... ולגשת לצינתור.

23/03/2015 | 22:01 | מאת: roni

שלום... יש לי כר יות משבוע לחצים בחזה, הלחצים מלווים אותי בכאבים שמקרינים לגב, לידיים ופעמיים תפס אותי התקף עקב כאב חד וחודרני בחזה שבלתי נסבלות ואי אפשר לזוז ולנשום, כל השאר לחצים מלווים אותי לאחרונה לעייפות... ברופאת משפחה תיארה לי כדלקת בשריר החזה בבדיקה גופנית, אקג מראה תקין, כששאלתי מה עושים במקרים של התקף לחץ בחזה, אז אין מה לעשות ואין לזה פתרון... אני לא מאמינה, כי במקרה כזה אני מאוד רוצה לחיות...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבים בחזה זו תלונה שכיחה אשר יכולה להיגרם ממגוון סיבות מהתקף לב (הכי מסוכן) ועד כאבי שרירים. אנו ממליצים תמיד להיבדק ע"י רופא /חדר מיון. לעתים, המקור לא ברור ואז אנחנו מבצעים בדיקות נוספות כגון אקו לב, מבחן מאמץ ולפעמים אף צינתור לצורך אבחנה ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה/קרדיולוג. כמובן שכאב פתאומי חזק מחשיד למשהו מסוכן ובמקרים כאלו אנחנו תמיד ממליצים להזמין אמבולנס ולהתפנות למיון כדי לשלול התקף לב.

14/03/2015 | 15:45 | מאת: פיני

שלום דר,בין 42 בעיקבות בעיה קלה של י.לחץ דם נשלחתי לאקו,ישנו חלק מהתשובה שאנו ברור הודגמא אי ספיקה מיטראלית וטריקוספידאלית מיזערית עם מפל לחצים בין 23ממכ על פני המסתם הטריקוספידאלי,ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 30ממכ.כל יתר התשובה תקינה לגמרי בכבוד רב פיני.

שלום רב, הממצאים שכתבת לא נשמעים משמעותיים. לאנשים רבים יש דליפות במסתמי הלב. כל עוד הדליפות לא משמעותיות, רק עוקבים ואין צורך לעשות משהו. תתייעץ עם הרופא שלך אם יש צורך בבדיקה חוזרת בהמשך ואם כן מתי בהצלחה ד"ר ירון ארבל

14/03/2015 | 01:20 | מאת: דודי

האם הפעולה מסוכנת ? האם ביא יכולה להביא סיבוך בריאות . האם זה יכול להביא לירידת היכולת שלי לתפקד משרדית בעבודה האם אמורים להיות כאבים עזים ביד תקופה ארוכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צינתור ימני בדרך כלל מבוצע מהרגל או מהצוואר. ברוב המקרים, מבוצע במקביל גם צינתור שמאלי מהיד/רגל. אם אין סיבוכים, זו פעולה לא מסובכת אשר מאפשרת לך לאחר 1-2 ימים לחזור לעבודה. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

14/03/2015 | 06:47 | מאת: דודי

אני מקווה שזה לא יסתבך לפרופסור שלי

05/03/2015 | 18:54 | מאת: סמדר

שלום בן 58, מיוטוניה דיסטרופי ברקע וכולסטרול גבוה. קרה כבר פעמיים סחרחורת, למס שניות.אקו לב תקין, עם MILD AS אקג CLBBB עם FIRST DEGREE AV BLOCK בבדיקה אצל קרדיולוג הוא בצע עסוי של גופיף עורק התרדמה הימני והוא כתב שהיתה העלמות כמעט מיידית של הדופק הרדיאלי עם תחושת סחרחורת של המטופל. נשלח להולטר של 24 שעות, והומלץ להתאשפז ע"מ לבחון השתלת קוצב לב. לא נראה מהלך קיצוני ? האם אין צורך בבדיקות נוספות לפני החלטה גדולה כזו? ניתן להחליט על סמך הבהדיקה הזו בלבד? מה ממליץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התיאור שלך מטריד וגם האק"ג שלך. אם בהולטר לב יהיה הוכחה שקצב הלב שלך מפסיק למספר שניות , זו הצדקה להשתלת קוצב. לפעמים צריך לבצע מספר הולטרים עד להוכחה בהצלחה ד"ר ירון ארבל

04/03/2015 | 11:02 | מאת: nicola

שלום , גיל:55 רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סכרת , טרשת עורקים , כולסטרול . מאוזן במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה וחצי – תקינה . ממוצע בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.1 , ldl 67-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס 1.25 , לוסק, קרסטור 20 , מיקרופירין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא כזאת : אני חושב שלאחר כ-9 שנים מניתוח המעקפים שעברתי , ראוי לבדוק את מצב העורקים שלי . הרי ברור שאקו לב – במאמץ ומיפוי לב לא יכולים לתת את התשובה . הם יכולים במקרה הטוב להדגים זרימה תקינה של דם . לצערי , הקרדיולוג שלי שהוא מהבכירים באיכילוב ,מסתייג מבדיקה זו כרגע . התזה שלו אומרת שאם אני מרגיש טוב ואין לי שום תלונות ,אין צורך בבדיקה . הוא אומר שאחרי כל כך הרבה שנים יכול להיות מצב שכן ימצאו משהו , אפילו זניח ואז כן נצטרך לעשות פעילות פולשנית . ההיגיון שלי אומר , מדוע לחכות שיקרה לי משהו אם אפשר להקדים תרופה למכה ? ב-2001 אחרי הסתימה בעורק של הרגל השמאלי , עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל הלבביות והכל היה תקין . אפילו עם נטילת תרופות ,תוך 5 שנים קיבלתי התקף לב עם סתימות עורקיות של 100%,90%, 90% וניתוח של 3 מעקפים . לתשובתכם אודה .

28/02/2015 | 20:16 | מאת: רונית

שלום, בת 60, עברתי ביום חמישי צינתור לב אבחנתי (ללא החדרת סטנט). כמו כן, אני סוכרתית, ונוטלת את התרופה ג'נואט פעמיים ביום (תרופה שמכילה שילוב של מטאפורמין וג'נוביה). בבדיקת דם שביצעתי כשבועיים לפני הצינתור נמצא שתפקודי הכליות תקינים. הבנתי שבמהלך הצינתור נחשפים ליוד, והשילוב של יוד והתרופה מטאפורמין עלול להזיק לכליות. ברצוני לשאול: 1. כמה זמן לאחר הצינתור כדאי לעשות בדיקת דם לתפקודי כליות? האם עליי להיות בצום 12 שעות לפני בדיקת הדם לתפקודי כליות? 2. כמה זמן לאחר הצינתור מומלץ לחזור וליטול ג'נואט (מטאפורמין)? האם כדאי לחכות קודם לתוצאות תפקודי הכליות לפני שחוזרים ליטול ג'נואט? בתודה, רונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לבדיקת תפקודי כליות, אין צורך להיות בצום מומלץ לחזור ליטול את התרופה כ24 שעות לאחר הצינתור. מומלץ לשתות הרבה לאחר הצינתור אם המליצו על בדיקת תפקודי כליות (לא תמיד ממליצים), מומלץ לאחר 2-3 ימים בהצלחה ד"ר ירון ארבל

תודה לתשובתך המהירה והמפורטת.רציתי לשאול שאלה נוספת בסוף חודש פברואר השנה אני צריכה לעבור צינתור קבעו לי תור לסי טי בטן עם הזרקת חומר ניגודי של יוד בתחילת מאי.האם מספיק לחכות חודשיים כדי לבצע את הבדיקה לאחר צינתור או שעלי להמתין יותר זמןעל מנת לבצע את בדיקת הסי טי בטן?ושוב תודה לתשובתך. יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההמתנה בין הבדיקות תלויה בתפקודי הכליות שלך. אנחנו בדרך כלל ממליצים הפרש של מספר שבועות אם אין דחיפות רפואית לכן, חודש נשמע נהדר בהצלחה ד"ר ירון ארבל

02/02/2015 | 13:07 | מאת: יעלה

שלום, עלי לעבור צינתור במועד קרוב . אני בת 60 ונוטלת מספר רב של תרופות ליום.הייתי מעוניינת לשאוול מספר שאלות: 1.האם נוטלים תרופות לסוכרת לפני צינתור? 2.האם עלי להפסיק ליטול יוקריאס (תרופה שמכילה גם גלוקו'פז) יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 3.מה לגבי תרופת האמריל (אני נוטלת גם 2 מ"ג אמריל ליום)שאני נוטלת . האם גם תרופה זו עלי להפסיק יום לפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 4. מה לגבי נטילת הפלוויקס –כדור המדלל דם. האם עלי להפסיק או להמשיך ליטול אותו ביום שלפני הצינתור וביום הצינתור עצמו? 5. אני נוטלת גם טיפות עיניים דאוטרב (להורדת לחץ תוך עיני). האם עלי לא ליטול טיפות אלה ביום הצינתור או לפניו? 6. אשמח אם תשיבו לכל שאלותיי כדי למנוע טעויות בהכנתי לקראת הצינתור. בתודה יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לגבי תרופות לסוכרת, מקובל להמשיך את כל התרופות עד ליום לפני הצינתור פרט לתרופה מטפורמין/גלוקופאג' אשר צריך להפסיק יומיים קודם לכן. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מתי בדיוק להפסיק לפי השעה הצפויה של הצינתור. להמשיך עם הפלוויקס , טיפות עיניים . לגבי האמריל, תשובה מדויקת תלויה בשעת הצינתור. מקובל לא ליטול 12 שעות קודם לכן בד"כ. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

19/01/2015 | 21:44 | מאת: רוני

שלום אני בן 55 ידוע על ברדיקרדיה , יש לי מיטרל פרולפס ולפני כמה שנים אובחנה בעיית פעימות מוקדמות שעבורה נאמר לי לקחת קרדילוג 1.25 לפני שבוע פקד אותי מיד בבוקר קצב לב מטורף,הגעתי לקופת חולים ושם אובחן פירפור פרוזדורים הובהלתי לחדר מיון ושם זה חלף ללא היתערבות מלבד מתן הפרין לוריד ולעיסת אספירין ושוחררתי לביתי נגשתי לקרדיולוג בקופה שהימליץ על צריבה ואמר שזה מצליח ב90% פניתי ליעוץ במסגרת הבטוח המשלים של ה'קופה לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב לב שראה כי רשמו במיון רמת אשלגן של 3.2 המליץ להפסיק מתן דיזוטיאזיד 12.5 ללחץ דם ולעבור לאלדוסטרון 12.5 במקום המשתן הקודם וכן רשם לי טומבקור וביקש שאקח קבוע קרדילוג 1.25 היום 4 ימים לאחר התחלת הטיפול באלדוסטרון עברתי בדיקת דם והתוצאה אשלגן 4.3 שאלותיי, היות ואני חושש מהמשך עליית האשלגן מה עליי לעשות? עליי לציין כי אכלתי בימים האחרונים כבננה ליום 2 כפות אבוקדו ועגבניה אחת בכל יום האם הכדור עצמו מקפיץ ככה את האשלגן? איך לא לעבור את הרמה המותרת ושאז עלולים להופיעה הפרעות מהסוג האחר ברמת אשלגן גבוהה מידיי? אני כעת בחששות ובדילמה איך מיתנהגים חושש שאולי בעוד שבוע תיהיה רמת אשלגן מעל 5 או 6 ולא אדע על כך. ואם אוכל בננה או עגבניה האשלגן פשוא יהרוג אותי מה כדאי לעשות במצבי זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אלדוסטרון זו תרופה שמעלה אשלגן. זה מנגנון הפעולה שלה. זו לא תופעת לוואי אלא משהו צפוי. כאשר מתחילים תרופה זו, מקובל לבצע בדיקות דם עוקבות בשבועות הראשונים כדי לראות שרמות האשלגן לא עוברות את ה-5. לגבי הפרפור, יש מספר דילמות לגבי הטיפול. ראשית, צריך להעריך האם יש סיכון מוגבר לשבץ מוחי ולכן צורך בטיפול בנוגדי קרישה. לגבי הטיפול באבלציה, הדעות חלוקות על מתי להציע את זה למטופל ואחוזי ההצלחה ( בד"כ באיזור חמישים עד שבעים אחוזים). מציע שתתייעץ עם קרדיולוג מומחה להפרעות קצב- אלקטרופיזיולוג בנושא זה בהצלחה ד"ר ירון ארבל

03/12/2014 | 17:40 | מאת: תמי

שלום רב, בעלי לאחר 2 צינטורים והתקף לב, מקבל תרופות על בסיס קבוע. לאחרונה מתחיל לעבוד בלילות ( מ 20:00 ועד ל 05:00 למחרת) שאלה : האם הוא צריך לשנות את שעות לקבלת תרופות? אקדים תודה תמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בספרות הרפואית מידע מהימן על נטילת תרופות בחולים עם משמרות לילה. ההמלצה היא להקפיד על נטילה קבועה של התרופות לאורך היממה. בד"כ מקובלת את רוב התרופות לקחת במהלך היום ותרופה נגד כולסטרול לפני שהולכים לישון. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הסדר הספציפי אצל בעלך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

לפני 4 שנים בביצוע תרגיל יוגה (שהמדריך אמר לי בזמנו שלי אסור לבצע)החל כאב מורגש אך לא עוצמתי במפתח הלב עם מעט מאוד קוצר נשימה ,נסעתי עם מונית לבית חולים שם באקג אמרו יש לך התקף לב בצינטור לא מצאו חסימה,דיאגונל 3 קצת מוצר אך אי אפשר לצנטרו , קטן הוא קטן מדי 3 חודשים היו לי תעוקות וחזרתי לאיתני ולכושר מלא ללא תעוקות לפני חודש ,שכן תקף אותי ,שוב כאב במפתח הלב קוצר נשימה אם היה ,היה מאוד קל ,שח"ל ,מיון,ללא שינוי באקג ,אך בהמשך עליה קלה בטרופונין שכנעו אותי להסכים לצינטור ,עם תוצאה זהה לקודם ,אין חסימה ,דיאגונל 3 מוצר ,קטן מדי לפתיחה. אני עם תעוקות שלאט משתפרות ,אך הפעם גם עם מונוניט, 2*20 הקרדיולוג אמר לי להפסיק בהדרגה עם המונוניט, רופאת המשפחה מתנגדת "יש לך תעוקות תמשיך" 1.האם שימוש ממושך (חודשים)מוביל לקשיי הפסקה ,? 2.אין התייחסות מצד הרופאים למה קרה?האם אני מייצר קרישי דם? נתנו לי מינון מוגבר ליפיטור ,פלויקס ומיקרופירין, אך בשני הצינטורים מצב העורקים היה זהה ,הצרויות שלשמחתי אינן ממשיכות , האם כדאי שיעשו לי בדיקות נוספות על בדיקות הדם הרגילות ,באקו לב מקטע פליטה 65% ,הכל נורמל מלבד ra cavity size dilated סיכום חדר שמאל תקין ודפנותיו תקינות הכל תקין,מה זה הדילטד הזה? מה כדאי לבדוק לעשות (אני בגיל 63 )בכדי למנוע עוד התקף? במידה ושוב יהיה לי כאב זהה וירצו לצנטר האם לסרב?הרי הצינטור הוא הליך פולשני עם קרינה וסיכונים ואצלי לא הועיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיפור שלך מרמז שהבעיה שלך היא בעורקים הקטנים של הלב. אלו עורקים שסטנטים לא יודעים לפתור אותם. הטיפול היעיל הוא טיפול בגורמי סיכון (אם יש) כגון עישון, השמנה וכו' ותרופו לשיפור זרימת הדם כגון אספירין וסטטינים (משפרים תפקוד כלי הדם). לגבי מונוניט, ההחלטה תלויה בכמה זה עוזר. אין סיכון מיוחד משימוש ממושך פרט לפיתוח תלות בתרופה. לכן, אם הכאב מגיע פעם בכמה שנים, אפשר להימנע מהתרופה. אם הכאב תדיר יותר, אפשר לשקול שימוש קבוע. מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

20/11/2014 | 20:15 | מאת: ליאור

שלום וברכה הנני בת 33 מאובחנת עם rvot lvot vt בנוסף בוצע לי MRI לב שנכתב אין אפשרות לשלול arvd אני מטופלת תרופתית בדרלין וטמבוקור לפני עשור בוצע לי אבלציה עם הצלחה חלקית בלבד בוצע פעמיים ומאז לא מבצעים יותר השאלה הנישאלת האם האבחנה הנל הטיפול התרופתי מתאים או שצריך משהו אחר ?? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו שאלה קצת מסובכת. התשובה גם :) בגדול, אם הMRI בוצע לפני זמן רב, מומלץ לחזור עליו. יש צורך לדעת אם מדובר בARVD. אם לא, זה לא מסכן חיים ולכן מנסים תרופות שונות עד שמוצאים שילוב שעובד טוב. אם כן, צריך להשתיל קוצב דפיברילטור להגנה וטיפול ממליץ שתפני למומחה להפרעות קצב לבירור וטיפול מעמיק בהצלחה ד"ר ירון ארבל

26/10/2014 | 03:29 | מאת: ירדן רינסקי

שלום, ברצוני להבין ולדעת, מדוע לא משתילים קוצב לב אצל אנשים בריאים כמניעה למוות מדום לב? האם אדם בריא לחלוטין שקיבל דום לב פתאומי ומת במקום לא היה ניצל אילולא היה לו קוצב לב מושתל בגופו מבעוד מועד?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה נהדרת. התשובה כמובן מורכבת. כאשר אנחנו חושבים על מניעה של מחלה. תמיד צריך לחשוב על מה עלות המניעה (כסף, סיבוכים , יכולת לוגיסטית וכו'). מול התועלת. לכן, חיסון לשפעת נחשב מאוד יעיל. הוא זול ומונע הידבקות ב60% מהחולים לערך דפיברילטור (קוצב מושתל) עולה המון כסף, יכול להוביל לסיבוכים בהשתלה כגון זיהומים, דימומים וכו' והסיכוי שהוא יעזור מאוד נמוך כי רוב האנשים לא נוטים למות. לכן, כיום מקובל להשתיל כאלו מכשירים רק בחולי לב מאוד קשים ששם הסיכון למות גבוה יותר מקווה שעזרתי

23/10/2014 | 19:35 | מאת: רוני

בן 57, עם MVP עברתי בדיקת ביקורת אקו לב, שלגביה יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות בחלק האחרון של הבדיקה לאחר שהבודקת עברה עם המתמר על החזה ו הבטן, היא היצמידה אותו לשקע בצוואר, שמתחת לגרון , השקע במרכז שמתחת לגרגורת, ולחצה למשך כרבע דקה, זכור לי שבבדיקות אקו קודמות לא נגעו באיזור הגרון, מהי הסיבה, ומה ניבדק באיזור הגרון? עד כמה שאני מבין באנטומיה במקום זה נימצאת בלוטת התריס , מהו ההיגיון שמאחורי הצמדת המכשיר באיזור זה? האם האנרגיה של המתמר , שאינני יודע מה עוצמתה , [כאחת שחודרת דרך הצלעות אז כנראה שהיא לא חלשה ] האם היא עשויה להשפיע בצורה כלשהיא על בלוטת התריס והפארא תירואיד? ואם כן, איך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הי, הסיבה למתמר בצוואר היא לראות את העורק הראשי של הגוף- אבי העורקים. המתמר לא מסתכל לכיוון הצוואר אלא לחלק העליון של בית החזה. גלי הקול לא מסוכנים ולכן גם מבוצעים בהריון מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

13/10/2014 | 13:04 | מאת: אדי לויאן

הבנתי שהטיפול התרופתי – הינו בכדורים למשך מספר ימים בלבד : אנטיביוטיקה,נגד נפיחות.וכן טיפות נגד כאבים. ( יש לי כליות פוליציסטיות וציסטות בכבד ) וכאמור אי ספיקה קשה במסתם מיטראלי שמאלי - האם זה אינו יסכן מצבי הבריאותי ?

לקריאה נוספת והעמקה

כידוע לך, כל ניתוח וכמובן ניתוח לבבי יש בו סיכון מובנה. לכן, ממליץ לדחות טיפול בשיער למועד מאוחר יותר

12/10/2014 | 22:56 | מאת: אדי לויאן

אני גבר כבן 35 יש לי אי ספיקה במסתם מיטראלי שמאלי שמוגדרת קשה ועומד כנראה בקרוב לעבור תיקון מסתם - כמו כן מתכוון לעבור השתלת שיער וליטול כדורים למניעת נשירה בשם פרופסיה : האם ידוע לך האם מותר לי לעבור השתלה ( הבנתי שצריך למשך חודש לקחת כדורים מסוימים לאחר ההשתלה ) והאם הפרופסיה מותרת למצב שבו הלב שלי נמצא ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון אין מניעה מנטילת פרופסיה. בשל הלחץ הגופני סביב הניתוח, מומלץ להמתין עם טיפול השיער כחצי שנה לאחר הניתוח הלבבי. בהצלחה, ד"ר ארבל ירון

08/10/2014 | 21:44 | מאת: לי

אבי בן 80הגיע לבית חולים לפני תשעה חודשים לאחר התקף חריף של קוצר נשימה וכאבים בחזה . אופן פירור חדרים חריף ומים בריאות . הרושם קבעו שזה אייס פיקת לב . הכניסו אותו לצינתור והתקינו תומכן . לאחר הציתור שוב לא חש בטוב ובמשך תשעת החודשים שחלפו ניכנס ויצא מבית חולים כעשר פעמים . מצבו מידרדר ! אינו יכול ללכת יותר ממספר צעדים מועט . עייף ומתנשף גם בישיבה . מתקשה לישון , לנשום , לאכול ולדבר . מה עושים ? האם קיימת אפשרות שזה מהתומכן שהתקינו לו ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

הי, הסיבות להדרדרות באדם בן 80 הן רבות. ייתכן שזה מהלב וייתכן שלא. אולי פיתוח אנמיה (חסר בדם). אולי שריר הלב הדרדר, התומכן נסגר, היצרות חדשה , בעיה באחד המסתמים שבלב. בקיצור, מומלץ לפנות לקרדיולוג לצורך בירור יסודי אשר יכלול בדיקות דם, אולטראסאונד של הלב וייתכן ויש צורך בצינתור נוסף רפואה שלמה ד"ר ירון ארבל

02/10/2014 | 11:47 | מאת: לילי

בת 64 ברקע סכרת ולחץ דם מאוזנת.לפני שנתיים עשיתי אקו לב שיצא תקין EF65% חדר ימני תקין חוץ תלחץ ריאתי 36 +ראפ עשיתי ברור ריאות מעקיף שיצא תקין. היום עשיתי אקו נוסף האקו יצא תקין מלבד הלחץ הריאתי שהיה41 ראפץ מה עלי לעשות האם זה לא מסוכן? בתודה לילי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון בדיקות חוזרות יכולות להדגים מספרים שונים. ההבדל בין 36 ל41 הוא לא כל כך שונה וייתכן כי מדובר רק בטעות מדידה. בד"כ מומלץ במצבים אלו, לעשות עוד אקו לב בביח לצורך מעקב. אם יש חשש שבאמת יש לחץ דם ריאתי, ניתן לבצע צינתור ימני. ההחלטה על זה מתבצעת בשיתוף עם קרדיולוג שלך בהצלחה ד"ר ארבל

שלום! אחי כרגע חי בספרד ולבן הקטן שלו -תינוק קטן בן 6 חודשים אובחן ב ASD OSTIUM SECUNDOM עם חור 10-12 מ"מ, נאמר לו שהילד נולד ללא מחיצה (זה יכול לקרות?) הוא מזיע כל הזמן במיוחד כאשר אשתו מניקה אותו הבדיקת לב הבאה שלהם היא בעוד 5 חודשים ... אנחנו חוששים שהם צריכים אולי לפעול מהר יותר, כולל להגיע לארץ לבדיקות ולניתוח, מה הדרך פעולה הנכונה והבטוחה ביותר במקרה זה? האם חייבים ניתוח לב פתוח או צינתור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברוב המקרים, אין צורך בניתוח בגיל צעיר. ההחלטה מתקבלת על ידי קרדיולוג ילדים ותוצאות אקו לב ולפעמים גם צינתור. ההחלטה על הדחיפות תלויה במצב של התינוק. אם הוא לא בקוצר נשימה ואוכל טוב וגדל טוב, יש זמן להתייעצויות. ממליץ לפנות לקרדיולוג ילדים נוסף לצורך דעה נוספת ולפי זה לפעול בהצלחה ד"ר ארבל

29/08/2014 | 12:47 | מאת: אבי

בן 76 לפני שנתים אירוע חד כלילי+צינתור+מסתם. מרגיש טוב,אקו-לב תקין,בדיקת מאמץ תקינה. בבדיקת מאמץ האחרונה הלכתי על ההליכון והגעתי לדופק 130. שאלתי האם זה מספיק לגילי או האם יש צורך להתאמץ יותר ולנסות להגיע לדופק 140 או 150.והאם במאמץ מוגבר אין סיכון ללב בתודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

hi' we like patients at your age to limit themselves to around 140 heart beats a minute on maximum exercise Therefore, what you did is great incresing the rate could endager yourself with no added benefit Yours, Yaron Arbel

19/08/2014 | 07:56 | מאת: כהן אליהו

בחודש אפריל 2014 עברתי צינתור סטנד 1 לפני כחודשיים עברתי בדיקות אקו ומיפוי לב שיצאו תקינות נרשמתי לחדר כושר איך אני יכול לקבל אישור

לקריאה נוספת והעמקה

רופא המשפחה שלך או הקרדיולוג שלך

16/08/2014 | 00:48 | מאת: נתן

שלום ד'ר פניתי היום לרופאה שלי וביקשתי את תשומת ליבה לתוצאת הLDL שהיתקבלה אך היא אומרת כמו שאמרה גם בעבר במצב דומה לעבור לליפיטור במקום הסימבססטין שאין צורך בשינוי, אבל אני לא רגוע, אני חושש מהחמרת ההיצרות גם בקרוטיס, ומניח שאולי יש היצרויות אחרות שאני לא יודע עליהן, אם הערך הנוכחי ישאר LDL 87.3 , במיוחד ששמעתי שמחקרים מראים שרק ערך נמוך מ70 יכול למנוע החמרה של היצירות קיימת לא שיניתי מאומה בתרופות ונראה לי מוזר ש קיימת קפיצה כזו של כמעט 20 יחידות כלפי מעלה מה לעשות? אני אובד עצות

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2014 | 00:51 | מאת: נתן

בעבר גם הומלץ לי לנסות לעבור למשהו אחר במקום הסיבסטטין, אולי ליפיטור, אך הרופאה שלי לא אישרה את זה

hi; I think that you should change to lipitor/ crestor you can get a formal recommendation from a lipid doctor or cardiologist and then your doctor might listen good luck Dr. yaron arbel

13/08/2014 | 00:45 | מאת: נתן

שלום לרופא גיל 55 ,קיימת היצרות קרוטיס צד אחד 25% מטופל ב סיבסטטין 20 מ'ג טריטיס 5 פעמיים ביום אומפרדקס 20 מיקרופירין 75 ו דיזוטיאזיד 12.5 מ'ג אני מבצע מעקב שומנים אחת לחצי שנה,בבדיקה האחרונה שהייתה השבוע התקבלה התוצאה-CHOLESTEROL166 ' LDL 87.3 ' HDL63 ' TRIGLYCERIDES 78 כשבבדיקה שלפניה הייתה רמת ה LDL69 ' HDL 70 ולפני זה LDL68 ' HDL 54 ועוד לפני זה LDL 70.6 ' HDL 66 השאלה האם רמת ה LDL הנוכחית87.3 תחת סימבסטטין 20 [כשברקע גורם הסיכון שציינתי,] ,לעומת התוצאות הקודמות של ה LDL , - [אין סכרת] - היא רמה רצויה? שלא צריך להיתיחס אליה במיוחד? או האם יש לשאוף להגיע לLDL נמוך יותר, ואם כן איך להגיע לכך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כיום אנחנו ממליצים לטפל עם סטטינים חזקים יותר מאשר סימבססטין. במיוחד באנשים שיש להם עדות מוכחת להיצרות באחד מעורקים החשובים בגוף. לכן, אני ממליץ לשקול להעבור לתרופה כגון ליפטור או קרסטור (תתייעץ עם הרופא המטפל). תרופות אלו גם יורידו את הLDL בצורה טובה יותר בהצלחה ד"ר ירון ארבל

31/07/2014 | 16:41 | מאת: איריס

שלום, הבת שלי, בת 14 בקירוב, ייתכן ותצטרך לעבור צנתור עקב הפרעות קצב. לפני כל הבדיקות והשאלות רציתי לדעת מה זה בדיוק?, אם זה שונה ממבוגרים? מה ההשלכות הנוכחיות ולעתיד שלה? . ייתכן וזו שאלה כללית מדי, אבל רציתי לדעת מה זה צנתור, ולא אם היא צריכה לעבור או לא, את התשובות לזה אקבל בפגישה עם הרופא שתואמה לשבוע הבא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

hi' there are many kinds of procedures the procedure you are taling about it called ablation. it is done by a small incision in the right groin. from there, we get to the heart and try to find the problematic area and ablate it with electricity. Good luck Yaron Arbel

02/08/2014 | 09:17 | מאת: איריס

תודה על התשובה, אתה יכול לומר אם ואיך זה ישפיע על החיים שלה בעתיד? לדוגמא היא מדריכה בתנועת נוער - האם תוכל להמשיך בפעילות כזאת? היא תוכל לשרת בצה"ל ? תוכל להשתתף כרגיל בשיעורי ספורט? אלו שאלות שמעניינות אותה. תודה ושבת שלום

בעיקרון אין בעיה לאחר אבלציה אין הגבלות בדרך כלל ד"ר ארבל

21/07/2014 | 22:12 | מאת: אילן

לאחר אבלציה אחת לרפרוף ושתיים לפרפור הפרעות הקצב לא חלפו. זה התחיל מטמבוקור אחד ליום, עכשיו כבר צריך פעמיים ביום ולפי הבנתי זה יילך ויגדל. מה הסיכון בביצוע אבלציה נוספת ואם תוכל להיות אובייקטיבי - מה נחשב המרכז הטוב ביותר לבצוע אבלציה כזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי לאבלציה אצל אנשים יורד ככול שמנסים יותר. הסיכוי להצלחה הוא באיזור 50%. אין לנו נתונים המשווים הצלחות בין מרכזים ולכן לא אוכל לתת לך המלצה חד משמעית. בדרך כלל, ככל שיש יותר נפח, יש יותר הצלחות ולכן הייתי מנסה באחד מבתי החולים הגדולים בהצלחה ד"ר ארבל ירון

17/07/2014 | 19:30 | מאת: מיכאל

אני בן 83. סובל מזה כמה שנים מצניחה של המסתם עם רגורגורציה. האם ניתן לבצע תיקון של המסתם על ידי צינתור , ללא ניתוח לב פתוח ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההחלטה על צורך בתיקון תלויה במגוון נתונים כגון חומרת תפקוד המסתם, תלונות שלך וסיכון ניתוחי יש אפשרות לטפל גם באמצעות צינתור. הטיפול נחשב לפחות טוב מניתוח והוא מיועד רק לאנשים שנחשבים בסיכון ניתוחי גבוה מידי בהצלחה ד"ר ירון ארבל

08/07/2014 | 19:25 | מאת: שלמה

בת 90 עם MR, TR ו-PH בינוניים, AR ו-LVH קלים, NVAF מזה 14 שנה, HTN מיוצב תרופתית (110\70), קיפוסקוליוזיס קשה. משקל כ-60 ק"ג, קראטינין 1.07 אלבומין 3.2 שתנן 60 ולכן eGFR לפי MDRD ו-EPI בין 39 ל-51 ולפי CG זה 33. CHADS 5-6 (גלוקוז אחרון 110, HBA1C 6.7% לא מטופלת). INR לא מאוזן כ-50% מהזמן. מיפוי תליום תקין לפני 3 שנים. תרופות: lercanidipine 10mg, ramipril 5mg bid, furosemide 60mg, spironolactone 12.5mg, atorvastatin 40mg, seretide 50/500 bid, warfarin 2.5mg, timolol 0.5% דופק במנוחה 60-70, בשכיבה יכול לרדת עד 45. קצב נשימות לא פוחת מ-23 לעולם, בד"כ יותר. מתלוננת על פלפיטציות ולכן הקרדיולוג הציע להוסיף bisoprolol 1.25mg ורופא המשפחה הציע להתחיל מ-0.625mg. כמו כן הציע apixaban 2.5mg bid. האם ההמלצות האלו נראות לך סבירות? מה דעתך על הנכתב בספר הנ"ל שבקרב ישישים השילוב של spironolactone ו-beta blocker עשוי להיות לא אפקטיבי ושבאופן כללי spironolactone בעייתי בקרב ישישים שכאלה עם תפקוד כלייתי ירוד? http://books.google.co.il/books?id=y6eXKa8Rc6sC&pg=PA79

לקריאה נוספת והעמקה

hi, good questions I'm abroad so excuse the english spironolactone can be dangerous to the kidenys but if you do blood tests in the first few weeks and all is ok, then it is a very good drug. the patient you describe is very complicated and thus a short answer would be that the suggestions sound good but usually it requires trial and eroor until you find the right combination Good luck Yaron arbel

07/07/2014 | 14:33 | מאת: יוסי

שלום וברכה. אני יודע שזו שאלה מאד לא 'אהודה', אבל בכל זאת: לפני כמה חודשים עברתי התקף לב קל (ללא נזק, אירוע קצר על עלייה מאד קלה בטרופונין), שבעקבותיו צונתרתי והותקן תומכן במקום אחד. לדעת הרופאים, ההתקף בגילי הצעיר (43) נבע ממה שנקרא 'תסמונת מטבולית'. כל הסימנים לכך הוכחו. עם השחרור, קיבלתי תרופות + הנחיות לשינוי באורח החיים. אני מרגיש טוב, מקפיד על פעילות אירובית רצופה (בעבר לא הזזתי את עצמי), ונהנה לראות שאני מסוגל היטב. שיניתי את התזונה, הפחתתי כ-12 ק"ג בארבעה חודשים, ואיזנתי לחלוטין את כל בדיקות הדם (כמובן, עם התרופות). לפני האירוע, הייתי מעשן 2-3 סיגריות (בודדות) ביום. אני מדבר על הרגל שנמשך כ-20 שנה, במהלכן לא העליתי את מינון העישון. אהבתי את העישון, גם אם לא הייתי מכור לו, וגם נעזרתי בו (בעיקר לזירוז היציאות). כעת, עם האירוע הפסקתי לגמרי את העישון. למרות שברור שבמינון שעישנתי לא זה היה הגורם. ואני שואל: האם עישון של סיגריות בודדות, כמו סיגריה או שתיים ליום, נחשב כמזיק במקרה שלי. נכון שבמרבית הזמן אינני חש צורך בסיגריה, אך עדיין יש מקרים בהם היא חסרה לי. וחבל.

לקריאה נוספת והעמקה

hi, this is a common question. There is evidence that even one single cigarette can cause problems (transiently) so we recommend everybody to stop smoking all togher. I hope you can continue your abstinence you can try nicotine gum Good luck Yaron Arbekl