פורום פסיכיאטריה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה
23630 הודעות
11817 תשובות מומחה
12/05/2007 | 12:03 | מאת: מ.

מה הסיבה/סיבות שרמרון עשויה לגרום לעלייה במישקל? האם הסביה היא רק עלייה בתיאבון? בדף המידע רשום שהתרופה עשויה לגרום לעלייה בתיאבון, לעלייה במישקל... מכאן הסקתי (מסקנה פרגמטית) שהעלייה במישקל לא נובעת אך ורק מעלייה בתיאבון כי אחרת לא היו כותבים את שני הדברים- האם אני סתם מתפלפלת בכתוב? בכל מיקרה אני ממש חרדה מעניין העלייה במישקל העשוייה לקרות תודה

12/05/2007 | 21:50 | מאת:

למ. כן, העליה במשקל היא תוצאה של עליה בתיאבון. כך שבכל מקרה צריך לשמור על דיאטה וגם על פעילות גופנית. שבוע טוב דר' גיורא הידש

11/05/2007 | 22:10 | מאת: קטי

כל כמה זמן צריך לעשות בדיקות כלליות לאדם הנוטל את התרופה במינון של 2 מ"ג ליום. אני יודעת כי התפקודי כבד מאוד חשובים.

12/05/2007 | 11:56 | מאת: דור

פעם בחצי שנה. מלבד תפקודי כבד וכליות גם בדיקת שומנים, כולסטרול וסוכר.

12/05/2007 | 21:49 | מאת:

לקטי אפשר לבצע בידקות למרות שאין הוראה של משרד הבריאות לבצע בדיקות באופן שוטף וקבוע. שבוע טוב דר' גיורא הידש

11/05/2007 | 21:58 | מאת: קטי

האם את התרופה הנ"ל אפשר לקחת לא על בסיס יומ יומי רק לפי הצורך?

12/05/2007 | 11:52 | מאת: דור

לא.

12/05/2007 | 21:47 | מאת:

לקטי רק באופן קבוע אין טעם ליטול את הפבוקסיל באופן מזדמן. שבוע טוב דר' גיורא הידש

11/05/2007 | 19:18 | מאת: יונית

לדר' היקר לפני שמונה חודשים בעלי הודה שניהל קשר עם חורה צעירה ממקום עבודתו. זאת לאחר שהיו סימנים שסירבתי לראות והתברר לי שזה נמשך ארבע שנים . יש לנו שלוש בנות והסכמתי לקבלו חזרה אבל החיים בבית אינם כפי שהיו. אני מטופלת מאז בסיפרלקס בגלל דיכאון בקושי עובדת ולא מתגברת על הדבר הזה. אני דואגת לבנות שרואות אותי במצב הזה. אני בת 32 וחבל לי על החיים שלי. עשיתי החלטה נכונה? יונית

12/05/2007 | 12:06 | מאת: דור

שלום רב בגידה רומנטית של אחד מבני הזוג בד"כ מצביעה על בעיה בזוגיות שהיתה עוד לפני כן. מעשה הבגידה הוא למעשה סימפטום לבעיה יותר עמוקה (שהיתה לפני כן) ושיש לטפל בה, במידה והוחלט על המשך הנישואין. הטיפול הוא אצל פסיכולוג מומחה לנושא, או עוסי"ת שעוסקת בטיפול זוגי ומשפחתי. הדיכאון שיש לך הוא בעיה נפרדת ואת כבר מקבלת טיפול פסיכיאטרי. בברכה

12/05/2007 | 21:46 | מאת:

ליונית בודאי שרק את תוכלי לדעת אם קיבלת את ההחלטה הנכונה. איני חושב שהילדים הם השיקול היחיד שצריך לקחת בחשבון בהחלטה כזו אבל בודאי שהם חשובים. קשה מאוד להתגבר על הבגידה וזה תהליך ארוך, כדאי להגיע לטיפול פסיכולוגי, אישי או זוגי. הדבר החשוב ביותר הוא למנוע השנות של אירוע כזה פעם נוספת. שבוע טוב דר' גיורא הידש

11/05/2007 | 19:16 | מאת: מטופלת

שלום, אני מטופלת בציפרלקס 10 מ"ג כבר כמה חודשים. לאחורנה הרגשתי שאני רוצה לנסות להוריד את המינון היומי לחצי כדור ולאחר התייעצות עם הפסיכולוגית שלי החלטתי לתת לזה צ'אנס. רציתי לדעת האם זה בסדר להמשיך לקחת חצי כדור ובמידה ואני מרגישה בימים מסויימים דכאון חזק, ושחצי כדור לא מספיק לי, לקחת כדור שלם? תודה ושבוע טוב.

12/05/2007 | 11:59 | מאת: דור

ראשית, לא לשנות מינון בלי אישור של פסיכיאטר (מה פתאום פסיכולוגית?) שנית, חצי כדור איננו מינון מספיק ואין בו תועלת ברוב המקרים.

12/05/2007 | 21:47 | מאת:

שלום, הטיפול בציפרלקס צריך להיות קבוע עם מינון של כדור אחד ואין טעם ליטול את התרופה לא באופן קבוע. אחרי כשנה של טיפול אפשר לשקול יחד עם הרופא את סיום הטיפול. סיום מוקדם מדי עלול לגרום לחזרה של החרדות והדיכאון שבוע טוב דר' גיורא הידש

11/05/2007 | 16:36 | מאת: גליה

דר שלום בשנה האחרונה לוקחת את הציפרלקס כדור ליום נגד הפרעות חרדה ודיכאון אמנם העלים הרבה מהתקפי החרדה אך מצד שני נעשיתי אגרסיבית ועצבנית יותר גם העלת י במשקל בלי לאכול יותר האם כדאי להחליף ללוסטרל? האם שונה? לפנח כן הייתי על ציפרמיל שלא ממש עזר לי אשמח לתשובה

12/05/2007 | 21:45 | מאת:

לגליה אחרי שנה של טיפול בהחלט יש מקום להערכת מצב והערכה של יעילות הטיפול. מה ההשפעה החיובית ועד כמה התרופה שיפרה את מצבך, וגם על תופעות הלוואי כמו עליה במשקל וה"עצבנות". אחרי שנה אפשר כבר לשקול את סיום הטיפול, או להחליף לתרופה שמתאימה לך יותר. לכל התרופות מהקבוצה של הציפרלקס עלולות להיות אותן תופעות הלוואי למרות שהתגובה האישית שלך, עשויה להיות שונה לתרופה מסויימת. שבוע טוב דר' גיורא הידש

11/05/2007 | 16:05 | מאת: ראי

האם יכול להיות שאדם מסוים יעביר את הפחדים וחרדות שלו לאדם אחר אשר הוא בקשר קרוב איתו? ישמח למענה מהירור.תותה מראש ראי

12/05/2007 | 21:42 | מאת:

לראי כאשר ישנם שני אנשים קרובים (כמו בעל ואישה המאוהבים) אז בהחלט ישנה השפעה הדדית ופחדים וגם הרגשה טובה יכולים לעבור מאחד לשני. שבוע טוב דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 23:39 | מאת: א.

150 אפקסור שווה ערך לאיזה מינון של פריזמה (מבחינת ההשפעה על סרטונין כמובן)? האם הכדור עשוי לגרום לתופעות הורמונליות- אקנה, שיעור יתר, צבירת נוזלים, השמנה? האם היא גורמת לנימנום/הרדמות או דווקא להפך? תודה למשיבים

12/05/2007 | 21:40 | מאת:

לא. האפקסור באופן כללי מעוררת אבל לא אצל כולם, אינה גורמת לאקנה או צבירת נוזלים אבל עלולה לגרום לעליה במשקל. כפי שכתבת 150 מג' שקולים בערך ל 20 מג' פריזמה. מ 150 מג' מתחילה ההשפעה על הנוראדרנלין. שבוע טוב דר' גיורא הידש

אני בן 35, סובל מהתקפי חרדה ואגרופוביה מזה 12 שנים. בשנה האחרונה נטלתי רסיטל במינון של כדור אחד ליום.באופן כללי ההרגשה די טובה. מידי פעם אני נזקק לקלונקס במיוחד כאשר אני נקלע למצבי לחץ וחרדה כמו בחינות באוניברסיטה, נסיעה בתחבורה ציבורית, כניסה לקניונים גדולים וכדומה. כמו כן יש לי כאבים תכופים בחזה, בגרון וכאבי ראש (במיוחד לאחר אכילה). אני כמעט ולא יכול לתפקד לאחר אכילה ומעדיף לעיתים שלא לאכול בכלל! בעבר הרחוק השתמשתי בפרוזאק ולא זכורות לי תופעות דומות לאלו שציינתי. הרופא שלי טוען שהפרוזאק (פלוטין) הוא די ישן ולא מומלץ לחזור אליו. שאלתי היא איזה כדור נחשב כיום ליעיל ביותר נגד התקפי חרדה ואגרופוביה. בתודה מראש.

אם היה לך טוב עם הפרוזק ניתן לחזור אליו או לנסות אפקסור XR.

12/05/2007 | 17:52 | מאת: ירון

לעידן שלום רב, לפני שאתה מחליף את רסיטל (תרופה מצויינת) כדאי לנסות לעלות למינון של שלושה כדורים ביום, בייחוד לאור העובדה שכדור אחד הביא לשיפור מסויים.

12/05/2007 | 21:38 | מאת:

לעידן כמובן שאם ישנן תופעות לוואי או שההשפעה של התרופה היא חלקית צריך לחשוב על שינוי בטיפול, או לעלות במינוון או להחליף תרופה. הפרוזק עדיין תרופה מצויינת והאפקסור XR יעילה כנגד חרדות כפי שדור כתב. שבוע טוב דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 20:52 | מאת: ויוי

אני מטופלת בכדורים עקב דיכאון חרדתי ועלייה כפייתית במשקל. אני מאושרת וטוב לי אבל הפסיכאטר ורופא המשפחה רוצים להוריד לי כדור אחד ואני לא רוצה לצאת מהאיזון הטוב שיש לי . מה דעת הרופאים כאן בבוקר אני נוטלת שני פרוזאק כלומר 40 מג" בערב אני נוטלת 75 מג טופמקס וירדתי במשקל כדי לישון טוב אני נוטלת לוריוון אחד ונוקטורנו אחד ואני ישנה מצויין כבר חצי שנה ולא מרגישה שום רצון לשנות את המינון ומאוד טוב לי. הפסיכאטר רוצה שאוריד את הנוקטורנו ורופא המשפחה רוצה שאוריד את הלוריוון ואני לא רוצה להוריד כלום כי כבר מזמן לא הרגשתי כל כך טוב עם עצמי. אני מאוזנת נפלא ישנה טוב מאוד ומתמודדת עם החיים מצויין . לפני שלקחתי פרוזאק לקחתי רסיטל הייתה לי תאווה לאוכל והפחדים והחרדות שלטו בי ולא ישנתי טוב בלילה אז למה לעשות לעצמי רע? מה אתם אומרים? גם לפציינט יש מה להגיד לא? תודה מראש על התשובות. ויוי.

12/05/2007 | 12:13 | מאת: דור

שלום רב לצורך גמילה יש צורך שגם את תרצי ולא רק "הרופא רוצה". הרופא רשאי להפסיק לך את המרשמים לתכשירים שציינת ולכן אם זאת המלצתו אז כדאי לפעול בנושא ולהיגמל מתרופות לשינה ולהרגעה שציינת. מדובר בתרופות ממכרות שההשפעה שלהן נחלשת עם הזמן והחולה נהנה לקחת אותן בלי קשר לבעיה הבסיסית שלו. בברכה

12/05/2007 | 21:35 | מאת:

לויוי כמובן שבנוסף להשפעתם הטובה של התרופות יש להן גם תופעות לוואי, אבל לא חייבות להיות להן תופעות לוואי אצלך. אפשר לחשוב על סיום טיפול לפחות כשנה אחרי ההתחלה, מדובר כאן על נוגדי דיכאון ולא על תרופות לשינה או הרגעה. כמובן שיתכן שגם ללא תרופות השינה וההרגעה תשני טוב. אבל בסופו של דבר לדעתי החלטה היא שלך. כאשר את מודעת לכל הסיכונים וליתרונות של הטיפול את יכולה להיות שותפה להחלטה וגם להחליט לגבי עצמך. שבוע טוב דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 20:34 | מאת: קארן

חברי החדש בן 62, מתפאר שהיו לו 700 נשים. ולמרות שאנחנו מנסים לבנות קשר רציני (כבר חודש) הוא ממשיך לגלוש באתרי היכרויות ואתרי פורנו, ומרבה להסתכל על נשים אחרות ואינני בטוחה שאיננו שוכב עם נשים אחרות, בגלל הלהיטות הרבה שלו לסקס והיעלמותו מהבית בימים שאיננו נפגשים, ופגישותיו עם חברותיו הקודמות. שאלתי היא: איזה מן גבר הוא? האם כדאי להמשיך איתו? תודה. קארן

11/05/2007 | 13:10 | מאת: מיכאל

הי קארן איזה מן גבר הוא? נו, כבר ענית לבד- הוא רודף נשים. אילו הוא היה אשה, אז היו מצמידים לו כינויי גנאי מעליבים, שהוא נימפומנית או אפילו יותר גרוע, אבל מכיוון שהוא גבר אז הוא דון ז'ואן, רודף נשים וכו. הבעיה כאן איננה מי הוא, אלא מי את. הרי די ברור שהוא לא נאמן לך ולא הולך להיות נאמן לך. השאלה היא עד כמה זה מפריע לך? ציינת שהוא בן 60, ואני מניח שגם את לא בת עשרים, ואם את ממש נהנית איתו- אז מה איכפת לך? אבל זו כמובן הגישה שלי, אם זה ממש איכפת לך, אז תעזבי אותו ותמצאי גבר שיהיה נאמן לך.. בברכה מיכאל

12/05/2007 | 21:32 | מאת:

לקארן כנראה שמדובר במשהו אישיותי, איני חושב שישנה כאן בעיה נפשית. כך שאת תצטרכי להחליט מה מתאים לך בקשר. שבוע טוב דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 17:39 | מאת: רני

שלום רב, אני סובל כבר 6 שנים מנוירוזה חריפה: היפוכונדריה ואובססיביות. לאחרונה התחלתי להפחית לגמרי את התרופות בשל חשש לפגיעה באישיות ובקסם האישי שלי. שמתי לב (לא יודע אם קשור כי גם ככה התרופות כבר לא ממש השפיעו עלי) שבאות לי הזיות קשות ומוזרות: למשל: נכנסתי לאוטו בחזרה מהעבודה מרחובות לרמת גן, כל בחורה ואני חוזר כל בחורה שנראתה ברכבים הנוסעים בכביש נראתה לי מושכת או יפה. הדבר גרם לי לחרדה עזה עוד יותר, כי לא ייתכן הדבר, בחיים לא חזיתי בכזה מצב. גמומתוח ומפורק, מה ה?????????????? תודה, רני

12/05/2007 | 21:31 | מאת:

לרני לא ברור אלו תרופות אתה מפסיק ומה האבחנה הראשית. בכל אופן אם התופעה שאתה מתאר נמשכת אז חשוב להגיע לרופא פסיכיאטר המכיר אותך לאבחון ואחר כך לשקול את האפשרויות הטיפוליות. שבוע טוב דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 16:54 | מאת: נועה

שלום, שמי נועה ואני היפוכונדרית. סובלת מחרדות כבר כ 4 שנים, מפחדת מהתקפי לב, מסרטן, מגידול בראש וכל דבר אחר בעצם. במהלך השנים האחרונות הייתי בטוחה שיש לי עשרות מחלות סופניות: סרטן, התקף לב, ארוע מוחי , מחלת ניוון שרירים ועוד... עשיתי עשרות בדיקות, שיצאו תודה לאל, תמיד תקינות, אפילו הגעתי למיון מספר פעמים, היסטרית שאני עומדת למות... אני רק בת 26 וכל זה התחיל מגיל 22, לאחר שאבי נפטר פתאומית מארוע לב. לא משנה כמה בדיקות אני עושה, אני תמיד מגלה שיש עוד בדיקות שאפשר לעשות. לא משנה כמה סימפטומים אני חווה, אני תמיד מגלה שיש עוד סימפטומים... זה מעין מעגל כזה, נוראי. רציתי לדעת אם מה שאני מתארת מתאים אכן לחרדה והיפוכונדריה? האם סימפטומים מתחלפים זה סימן שמתאים לכך? האם הצורך העז לערוך מיליוני בדיקות בכדי ל"התמודד" כביכול עם החרדה מתאים לכך? איך מתמודדים עם זה ללא כדורים?? ואם לדעתך אי אפשר, אז איזה כדורים כדאי? כי השתמשמתי ב" ויפאקס" לפני כשנה והם עזרו לי מאוד, אבל גרמו לי להשמנה נוראית...אני צעירה וממש מרחמת על עצמי כי אני מרגישה שהשנים הכי יפות של חיי מתבזבזות לי על החרדות האלה....זה סבל נוראי.... הפחד הוא אויב גרוע..... אשמח לעיצה ולתשובות לשאלותיי. תודה רבה

11/05/2007 | 19:53 | מאת:

לנועה לא אבצע אבחון לפי מכתב קצר באינטרנט אבל ברור שיש כאן מרכיב של חרדה ואת קושרת אותו למותו הפתאומי של אביך. אולי עדיף להתחיל באבחון וטיפול פסיכולוגיים- פסיכותרפיה? שבת שלום דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 15:10 | מאת: מיכל

שלום! האם ידוע על טיפול יעיל של סימבלטה בתסמונת המעי הרגיז? תודה רבה.

10/05/2007 | 23:50 | מאת: מירי 2

שלום לך, סימבאלטה על פי מחקרים עוזרת בבעיית מעי רגיז. אני לוקחת את התרופה והיא ממש עוזרת לעניין. כל טוב מירי

11/05/2007 | 19:54 | מאת:

למיכל תודה למירי, אני אישית איני מכיר מחקרים כאלו למרות שהגיוני שהצימבלטה תעזור. למרכיב הנפשי בתסמונת המעי הרגיז יש חשיבות רבה מאוד. שבת שלום דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 12:10 | מאת: לאה

יש אנשים שהם ברמסיה הרבה זמן. אומרים להם: "אתם במצב טוב כי אתם לוקחים כדורים. אם לא הייתם לוקחים כדורים הייתם מרגישים את המחלה". בכל זאת חלק מאותם אנשים ניסו להפסיק לקחת כדורים ורק אחרי כמה חודשים התחילו להרגיש לא טוב. נשאלת השאלה, אם אדם באמת זקוק לכדורים למה לא רואים את ההבדל החל מהיום הראשון ורק אחרי כמה חודשים?

11/05/2007 | 13:48 | מאת: תמימי

לאה יקרה אומרים שהכדורים משפיעים כמניעה על חזרת סימפטומים כמו פסיכוזה מאניה או דיכאון. הפסקת התרופות אינה כרוכה תמיד בחזרה מיידית של הסיפמטומים, כי חזרת הסימפטומים תלוייה בגורמים נוספים המאזנים או פוגעים בבריאותו הנפשית של המשתמש. ניתן להיות ברמיסיה גם ללא כדורים, אם מוצאים דרכים אלטרנטיביות לאיזון ולמניעה. אני אישית יכולה להמליץ בחום על טיפולים משלימים של שיאצו, רפלקסולוגיה, יוגה, מסאג'ים, תזונה נכונה ופעילות גופנית. אלה פועלים בצורה טובה כמונעי משברים נפשיים ופיזיים, ולכן לא פחות יעילים בעיני מטיפול תרופתי. הממסד הפסיכיאטרי עדיין לא נחשף לתועלת המרובה שבטיפולים האלטרנטיביים, למרות שיותר ויותר מחקרים מוכיחים את יעילותם. בנוסף, המטפלים האלטרנטיביים הרבה פעמים פוחדים לקחת אחריות על טיפול באנשים שמפסיקים תרופות. לכן ניתן לטפל בתחילה במקביל, גם בתרופות וגם בצורה אלטרנטיבית, ובאופן הדרגתי להפסיק את התרופות. שבת שלום תמי.

11/05/2007 | 19:53 | מאת:

ללאה תודה לתמי, בנוסף זו אחת החידות הגדולות שכעת חוקרים אותה, השאלה המקבילה היא מדוע לוקח לתרופות שלושה שבועות להתחיל להשפיע? שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 20:00 | מאת: אריאל

שלום אני מתכנן בעצת הרופא המטפל שלי לעבור מסרוקסט לאפקסור XR לאחר כמה שנות סרוקסט לאחר השפעה לא מספיקה של הסרוקסט האם יהיו לי תופעות לוואי כמו בהתחלת טיפול או שהמעבר יכול להיות חלק? אם התרופה לא תשפיע לאחר שישה שבועות מה לעשות אז? תודה רבה

09/05/2007 | 21:19 | מאת: דור

1. ניתן לעבור בבת אחת מסרוקסט לאפקסור XR. 2. התרופה משפיעה אחרי שבועיים במינון טיפולי (150 מ"ג ליום).

11/05/2007 | 19:51 | מאת:

לאריאל תודה לדור ונקווה שהאפקסור יועיל לך יותר ויפתור את כל הבעיה. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 19:57 | מאת: שיראל

שלום רציתי לשאול האם כל מקרה של חרדה ודיכאון אפילו העמידים ביותר והקשים ביותר ויש להם פיתרון ואפשר לגרום להם לחלוף? ועוד שאלה מי שלוקח תרופות שמשמפיעות עליו חלקית האם גם לו יש פיתרון מוחלט או שזה קשה בגלל שזה רק חלקי? מה שאני באה לשאול האם לכל מקרה של חרדה ודיכאון קשה עם או בלי השפעה חלקית יש פיתרון?

09/05/2007 | 21:32 | מאת: דור

שלום רב תרופות נגד דיכאון וחרדה עוזרות ל-70% מהאנשים שנוטלים אותן כבר בניסיון הראשון. 30% הנותרים יצטרכו לנסות מס' תרופות, או שילובים של תרופות מקבוצות שונות, או להסתפק בהשפעה חלקית, או לקחת מינונים גבוהים. מקרים קשים במיוחד ורק בדיכאון (לא חרדה) יגיעו לנזעי חשמל או גירוי מגנטי. בברכה

11/05/2007 | 19:50 | מאת:

לשיראל תודה לדור ונכון שאין 100% ברפואה אבל דיכאון וחרדה הן הפרעות שגם מטבען הן חולפות. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 19:51 | מאת: אלי

מה עושים כשהולכים לעבודה ורואים את כולם צוחקים ואתה עצוב. מה עושים שבאים הביתה ומשתגעים משעמום. מה עושים כשכל ערב בא למות והדבר היחיד שמקל קצת הוא כדור. מה עושים מישהוא יכול להגיד לי?

.

10/05/2007 | 13:13 | מאת: אריאל

הי אלי אתה כנראה בדיכאון והבשורה הטובה היא שהיום יש טיפול טוב לכך. אין סיבה שתשאר בתחושות הקשות שלך יש לכך טיפול. אנא גש בהקדם לפסיכאטר שיתן לך טיפול תואם. בהצלחה ןתרגיש טוב אריאל

לאלי תודה למשיבים ואכן הדבר החשוב ביותר הוא להתקדם כי ישנם פתרונות שיחזירו לך את שמחת החיים. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 19:45 | מאת: אלי

דור אולי יש לי אופי של נרקומן אבל אני לא נרקומן מעולם לא לקחתי סמים. רק תרופות פסיכיאטריות במרשם. אני מתפקד יש לי עבודה ואני קם כל בוקר לעבוד חוץ מזה אני קורא הרבה ועוסק בספורט הייתי רוצה את דעתך איך השימוש שלי בתרופות מזיק לאיכות חיי.

10/05/2007 | 21:45 | מאת: דור

שלום רב שימוש בבונדורמין באמצע היום גורם לטישטוש, עירפול, ירידה בריכוז ודיכאון. ייתכן שאתה סובל מדיכאון אך השימוש בבונדורמין מחמיר את הדיכאון שלך, למרות שהכדור גורם לך הנאה מעצם השפעתו המרגיעה והמרדימה. מותר לקחת תרופה זאת רק אם יש קושי להרדם ולישון בלילה ולא באמצע היום. בברכה

09/05/2007 | 18:18 | מאת: אבירן

שלום לך דוקטור אבקש עצה ממך אני בן אדם רגיש מאוד ע"פ אבחנה וגם אני סובל מחרדה ודיכאון ובמשך שנים מטופל בפקסט ויש לו השפעה של כ-75% עד 80% ומידי פעם יש חרדות אם (בעצת הרופא המטפל אחליף תרופה) והיא לא תעזור הכוונה תשפיע גם חלקית או שתרע את המצב האם אוכל לחזור לסרוקסט? אז יכול להיות שאצא קירח מכאן ומכאן ואין טיפול הולם לחרדה? יכול להיות פיתרון מוחלט או עליי להסתפק ברק הקלה ואין תקווה להשיג שלמות

09/05/2007 | 23:08 | מאת: מירי 2

שלום לך, אני רוצה לשתף אותך מנסיוני. על אף שדברייך מופנים לרופא. גם אני סובלת מדיכאון וחרדות, ונטלתי סרוקסט ועוד נוגדים שלא פתרו את עניין החרדה לגמרי והמשכתי לסבול ממנה בעוצמות קטנות יותר אך לסבול. כעת נוטלת סימבאלטה ולפחות על עצמי אני יכולה להעיד שהיא התרופה הטובה ביותר נגד חרדה שנטלתי. מכסה אצלי טוב יותר את החרדות מכל יתר הכדורים שניסיתי. אולי כדאי לשאול עליה. כל טוב מירי

11/05/2007 | 19:41 | מאת:

לאבירן תראה את התשובה לשאלה מאוד דומה מתחת לשאלה שלך. בכל אופן אין ביטחון של 100% אבל כמו שמירי כתבה בדרך כלל מצליחים למצוא תרופה שהשפעתה טובה יותר ואני בדרך כלל ממליץ לנסות לשנות טיפול כאשר ההשפעה אינה מלאה. כמובן שבסופו של דבר זו ההחלטה שלך אם לקחת את הסיכון, אפילו שהוא קטן. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 18:15 | מאת: ממש מעניין

שלום רציתי לשאול בבקשה שתי שאלות איך מטפלים במישהו שיש לו רק השפעה חלקית של תרופות? ואם הוא מנסה תרופה חדשה והיא לא עוזרת אז האם יש סיכוי לקבל את אותה השפעה מהתרופה הישנה? האם שימוש ממושך במודל יכול להוות סכנה כלשהי לכבד מוח כליות לחץ דם וכ"ד? האם מותר לקחת אותו בשילוב בתרופה נוגדת דיכאון במשך שנים?

09/05/2007 | 21:10 | מאת: דור

שלום רב מודל היא תרופה אנטיפסיכוטית ישנה והיא איננה מומלצת לטיפול נגד חרדה או דיכאון. שימוש ממושך במודל יכול לגרום לנזק עצבי בלתי הפיך שנקרא "טרדיב דיסקינזיה" עקב חסימת רצפטורים לדופמין. יש היום טיפולים הרבה יותר מתקדמים ובטוחים לשימוש. בברכה

שלום, השאלה של השפעה חלקית או תופעות לוואי משמעותיות היא השאלה הקשה ביותר, כיוון שכל שינוי יש בו סיכון של תופעות לוואי חדשות או חוסר השפעה. ונכון, לעתים גם חזרה לתרופה הקודמת אין את אותה ההשפעה. כך שהתשובה לשאלה זו תמיד יחסית וצריך לבדוק כל אדם ואדם לגופו. בהבדל מדור יש לי ניסיון מצויין עם מודל היכן שתרופות אחרות לא השפיעו או כאשר היה קושי בהתחלה של טיפול בנוגדי דיכאון בגלל אי שקט. למודל אין השפעה אנטיפסיכוטית, ובטח לא במינונים הנמוכים שאנו מדברים עליהם (100-200 מג' ביום), אלא מינונים שגם הגסטרואנטרולוגים משתמשים במודל כי יש לו השפעה מרגיעה על העצבוב של הקיבה שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 16:53 | מאת: אבי

מדוע בתרופות ממשפחת ה SNRI יש סכנה להגברת החרדות הרי בנוסף לנוראדרנלין שרמתו עולה עולה גם רמת הסרוטונין שהוא מבטל חרדה אז מדוע יש בכל זאת סכנה להגברת החרדה? ועוד סיבה למה שתיהיה סכנה לפתח חרדה הרי רמת הנוראדרנלין שעולה היא בשאיפה להגיע לרמתו של אדם נורמאלי שלא סובל מחרדה .? ושאלה אחרונה האם ויפאקס XR 150 הוא מינון שפועל גם על רמת הנוראדרנלין וגם על רמת הסורוטונין?כי קראתי שרק במינונים גבוהים הכדור עובד גם על רמת הנוראדרנלין. תודה מראש

11/05/2007 | 19:36 | מאת:

לאבי המינון של 150 מג' ויפקס=אפקסור הוא המינון ההתחלתי שיש בו כבר השפעה על הנוראדרנלין. כל מה שכתבת נכון באופן תיאורטי, אבל כמו הרבה פעמים ברפואה הפרקטיקה שונה מהתיאוריה. האפקסור XR נמצא יעיל לטיפול בחרדה למרות ההשפעה על הנוראדרנלין, כנראה שכפי שכתבת בגלל השפעתו על הסרוטונין. כנראה שיש הבדל בין תרופה מעוררת ומוסיפה אנרגיה ובין עליה בחרדה. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 14:25 | מאת: דינה

לרופא שלום רב בת 18, מגיל 10 לוקחת ריספרדאל 2.5 מ"ג השמינה כ 35 ק"ג הפרולקטין עלה מאוד ולשאלתי האם פרולקטין גבוה מאוד עלול להיות גידולים, ומה עלינו לעשות. ולחילופין האם יש סכנה שיהיו גידולים במוח כתוצאה מלקיחת התרופה. אבקש בנוסף את התייחסותך להשמנתה. תודה על תשומת הלב.

09/05/2007 | 21:41 | מאת: דור

שלום רב פרולקטין גבוה בהחלט מזיק כי הוא גורר אחריו בעיות שמשניות אליו, כולל סיכון לסרטן השד, לדוגמה. גם השמנה של 35 ק"ג מזיק בריאותית כי הוא גורר אחריו בעיות שמשניות להשמנה שיכולות להיות מסכנות חיים. אפשר למנות אין סוף סיכונים בריאותיים מהתיאור שכתבת כאן. בכאלה מצבים מומלץ לעבור לתרופה אחרת, כמו גאודון או סרוקוול. בברכה

11/05/2007 | 19:26 | מאת:

לדינה תודה לדור ודבריו נכונים רק פחות חד משמעיים, ההשפעה המזיקה של פרולקטין גבוה למשך שנים עדיין לא נחקרה באופן מעמיק מספיק. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 14:07 | מאת: אווה

לוקחת פרוזק מזה זמן רב,בעקבות חרדה ,דיכאון,ocd בשעות הבוקר,מרגישה חרדה, מחשבות רעות,תחושה שאין לי אוויר,חוסר חשק לעשות דברים,יאוש. לקראת הערב המועקה מתפוגגת,חוזרת אלי האופטימיות,יותר אנרגטית. האם זוהי תופעה מוכרת? מה עושים עם זה?

10/05/2007 | 10:15 | מאת: דו?רו?ן

זו תופעה ידועה בדיכאון בדרך כלל שקשה יותר בבוקר ואח"כ מתפוגג, לא כתבת מה המינון שאת לוקחת וכמה זמן, אבל שווה ללכת לרופא המטפל ולשקול מה עושים , יתכן ויגדיל מינון ויתכן שיחליף כדור או יוסיף כדור נוסף ממשפחה אחרת ,

10/05/2007 | 13:16 | מאת: לאווה

העובדה שיותר קשה בבוקר ומוקל בערב היא אופיינית מאוד לדיכאון וכלל לא מוזרה. השאלה אם הטיפול שאת לוקחת מכסה אותך במשך כול היום כולל הבוקר אני ממליצה להיתייעץ עם הרופא המטפל בהצלחה אריאל

11/05/2007 | 19:25 | מאת:

לאווה תודה למשיבים ואכן הרופא המטפל צריך לבדוק האם את סובלת גם מדיכאון. לדיכאון יש שלושה סמנים "גופניים", הפרעה בשינה עם התעוררות מוקדמת, ירידה בתיאבון ובמשקל והבדל בין בוקר וערב כפי שתואר. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 13:27 | מאת: צביאל רופא - מל"מ

לרשותכם מידע מתורגם, עדכני ומפורט אודות תרופות פסיכיאטריות, שעדיין לא פורסם בעברית בשום אתר: http://www.malam.org.il/drugs/odot-drugs.html בריאות ואושר, צביאל רופא

09/05/2007 | 19:23 | מאת: מיכאל

הי צביאל נראה אתר ממש מושקע, מעניין וחשוב, אם כי אני לא יודע עד כמה אמין...אתה כתבת את זה? בכל מקרה, נראה מעניין מאוד בברכה מיכאל

09/05/2007 | 19:59 | מאת: צביאל רופא

תודה, תודה לך מיכאל. אני לא כתבתי וגם לא תרגמתי. בטקסט עצמו מופיע שמו של הכותב האמריקאי ששמו ג'רוד וגם עוד פרטים עליו. נראה לי שהוא פשוט אדם מדהים.

היי צביאל לא הצלחתי להיכנס לקישור משום מה..... דווקא נשמע מעניין מאד והייתי שמחה לקרוא. תודה בכל אופן מירי

09/05/2007 | 23:26 | מאת: צביאל רופא - מל"מ

למירי, הקישור בהודעתי עובד (לפחות אצלי). האם את עומדת על הכתובת ולוחצת לחיצה כפולה? נסי שוב, צביאל

10/05/2007 | 21:37 | מאת: צביאל רופא - מל"מ

לאתר מל"מ/ תרופות - ניסיון נוסף > http://www.malam.org.il/drugs/odot-drugs.html

11/05/2007 | 08:21 | מאת: נעמה

לצביאל ולכולם - האתר שהמלצת עליו באמת נראה לענין. נקווה שהדברים הכתובים מאומחים ומהימנים. ממליצה לקרוא בכל מקרה. תודה ורק טוב. שבת שלום נעמה

11/05/2007 | 08:43 | מאת: צביאל רופא - מל"מ

תודה. ואשר לאמינות, זה בטח אמין יותר ממה שחברות התרופות מציגות, או יותר נכון, ממה שהן לא מספרות לנו... :-)

09/05/2007 | 11:01 | מאת: תותי

שלום שוב, תודה על התשובה הקודמת ואני רוצה להמשיך ולשאול - אתה אומר שמאניה הוא מצב פסיכוטי אך שזה לא שחור ולבן. האם לקיחת תרופות שמגבירה את העניין (SSRI למשל), וכניסה למצב מאני (שמתבטאת במחשבות גדלות עצומות, חוסר שינה, מחשבות מתרוצצות, עירנות יתר, דיבור מהיר, היפראקטיביות גבוהה) - האם אי הסכמה להפסיק את לקיחת התרופות מעידה על בעיה של שיפוט? של בעיה בתפיסה של המציאות? כי לא נשמע לי שכן מצד אחד, מצד שני - אם הבנאדם מפסיק את הטיפול הפסיכולוגי שלו בבת אחר, רק כי הוא לא רוצה להפסיק לקחת את התרופות שהרופא חושב שמזיקות לו - אך עדיין יש מודעות לעניין. הוא יודע שזה לא טוב אך זה לא משנה לו - כי הוא מעדיף להתענג על המאניה וזהו. אז האם מדובר בבעיה או לא? תודה

לתותי אכן השאלה תמיד מה הנימוק ומה ההגיון במעשה ולא המעשה עצמו. אם את חושבת שבמצב הרגיל שלך היית חושבת שעדיף להיות במאניה ואת רוצה להתענג על המאניה (כלשונך) גם אם יש לזה מחירים אז גם כאשר האדם במאניה השיפוט שלו תקין. מה שאני מנסה להסביר הוא שאין קריטריון אחיד ושיפוט מציאות "אובייקטיבי" שנכון לכל האנשים, רצוי וכדאי לשפוט כל אדם ביחס לעצמו, מה הוא היה חושב על עצמו כאשר הוא במצב מאוזן? כמובן שכל זה נכון לגבי רוב הדברים, ישנם דברים שכולנו מסכימים שהם לא בסדר, למשל כאשר פוגעים באחרים וכך הלאה. אני מקווה שהדברים ברורים ואם לאו אז אשמח להרחיב. שבת שלום דר' גיורא הידש

שלום לאחר טיפול רב בהמון תרופות עם הצלחה מיזערית בלבד הרופא שלי הציע לי לקחת לפונקס אני מאוד חוששת כי קראתי שהלפונקס מעלה במשקל בעשרות קילוגרמים רק מהמחשבה על העליה במשקל אני ניכנסת ליאוש ודיכאון רציתי לשאול אתכם שהשתמשתם בלפונקס האם התרופה גורמת לעליה רצינית במשקל אשמח אם תצינו את המשקל שעליתם בעיקבות נטילת הלפונקס תודה רבה מרי

למרי אשמח אם יהיו תגובות של קוראים, הלפונקס עלול לגרום לעליה במשקל אבל לא חייב, אני מכיר אנשים רבים הנוטלים לפונקס ואינם עולים במשקל. שבת שלום דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 08:48 | מאת: אסתר

כמו שציינתי בהודעה קודמת התחלתי לסבול מתופעות של דיסקינזיה לפניי מס' שבועות. אני מטופלת כבר מספר שנים בתרופות הבאות : cymbalta - 90 mg solian - 200 mg miro - 1 mg lorivan - מדי יום 3-4 כדורים להרגעה נוירולוג בכיר שהתייעצתי איתו הצביע דווקא על ה lorivan כ"מועמד" לגרום לבעיה. שאלותיי : 1. האם ייתכן ודיסקינזיה נגרמת מ lorivan (אני משתמשת בו כבר מספר שנים, 3-4 כדורים ביום) ? 2. אם כן, האם מומלץ להפחית את השימוש בו לגמרי ותוך כמה זמן צפוי שיפור בדיסקינזיה ? 3. האם יש תחליף להרגעה בתקופה זו שאינו מ"משפחת" ה lorivan ?

09/05/2007 | 20:22 | מאת:

לאסתר לצערי איני מסכים עם הנאורולוג אלא אם הוא ראה דברים שאיני מקבל במכתב דרך הרשת. בכל מקרה טוב לנסות ולהפסיק את הלוריוון בכל מקרה, עדיף לא ליטול לוריוון תקופות ממושכות בגלל הנושא של ההתמכרות. כל טוב דר' גיורא הידש

09/05/2007 | 00:01 | מאת: אבי

מטופל במירו מזה כשנה לאחרונה לא שקט ומתקשה לישון האם האפשרות שהמירו סיים את השפעתו קימת

09/05/2007 | 16:30 | מאת: דור

שלום רב 1. ניתן לעלות במינון מירו עד 45 מ"ג ליום (מינונים יותר גבוהים לא מומלצים). 2. במקרים מסויימים ניתן לשלב כדור שינה כמו סטילנוקס 10 מ"ג לפני השינה אבל יש סיכון לפיתוח תלות והתמכרות. בברכה

09/05/2007 | 20:20 | מאת:

לאבי ההשפעה של המירו לא קטנה אבל משום מה החרדות אצלך התגברו בתקופה הנוכחית, לכן צריך לשקול אם לחכות שהגל יחלוף או לשנות בטיפול. כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 23:46 | מאת: שלוקומו

שלום אני מטופל ב"אנפרניל" ובמקביל ב"טריטייס"1.25 מ"ג ,קיבלתי ממך תשובה בעבר לגבי הורדת השפעת ה"אנפרניל" עקב ה"טריטייס". אני צריך להעלות את ה"טריטייס" ל 2.5 מ"ג ולא יודע עד כמה זה יכול להשפיע, האם יודעים עד כמה זה משפיע ? אני לא מרגיש משהו ספציפי אבל נראה לי קצת עליה ב"אובססיות" ותוספת "קסנקס" בלי ששמתי לב מ 2 ביום ל 3.5 ליום,(בגדול אני סובל מ"אגורופוביה") מה לעשות ? תודה ערב נעים

09/05/2007 | 20:19 | מאת:

לשלוקומו אין מחקרים ותשובות חד משמעיות לשאלתך ולכן עליך לנהוג לפי הרגשתך, כלומר אם ישנה התגברות של החרדה ואתה שם לב שהתופעה קבועה, כלומר מעל לשבועיים יש לשקול עליה במינון האנפרניל, כמובן תלוי כמה אנפרניל אתה כבר נוטל. כל טוב דר' גיורא הידש

19/06/2007 | 16:34 | מאת: שרה

שלום רב .לקחתי טריטייס משך חודש ימים, לפני שלושה ימים הרגשתי כאב חזק פתאומי בשורש כף היד ולמחרת הופיע פריחה במקום הכאב, האם יכול להיות שזה נגרם מהטריטייס הלכתי לרופאה ובעצם אני שיכנעתי אותה להוריד לי הכדור, אני לוקחת כל ערב נורמאלול 25 קרסטור 10, וטבעפירין. לחץ הדם שלי היום הוא בין 120 ל130 על 70 . בתודה ובברכה שרה.

08/05/2007 | 23:13 | מאת: שירלי

שלום רב, אני נוטלת סרוקסט כבר 10 חודשים כדור וחצי ליום. עד לפני 4 ימים הרגשתי טוב מאוד כלומר, ללא חרדות, מחשבות אובססביות ודכאון. פשוט הרגשתי טוב. בארבעה ימים האחרונים הדברים השתנו. המחשבות חזרו וכך גם הלרדה והלחץ. אני ]וחדת לחזור למצב הקודם..כמו לחזור לעולם חשוך.. הייתי אצל הרופא שלי אתמול והוא אמר שיכולה להיות החמרה בהשפעה ואחר כך הקלה והוא לא רואה כרגע צורך להעלות את המינון. אבל אני לא מרגישה כל כך טוב ואני מוטרדת. כמה זמן עליי להמתין להקלה חוזרת?????? רק המחשבה על חזרה לחיים שחייתי בעבר מפחידה אותי מאוד. אודה על תשובה

09/05/2007 | 20:17 | מאת:

לשירלי למרות הטיפול התרופתי עלולות להיות עליות וירידות בחרדות ואז לעתים הסרוקסט אינו מספיק, איני חושב שהסרוקסט ירד בהשפעתו. בכל אופן כדי שלא תפחדי כל כך אפשר להעזר באופן זמני בתרופה נוגדת חרדה כמו וואבן או לוריוון. ואז להרגע.... כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 22:51 | מאת: א.

עברתי מפריזמה לאפקסור ובעיות השינה שהיו עם פריזמה החמירו- האם זה הגיוני? אולי זה בגלל שאפקסור גם משפיע על 2 רמות הורמונים? מה אפשר לעשות? האם אפשר להוסיף רמרון במינון נמוך האם הכדור גורם לעליה בתיאבון אחרי תקופה מסוימת של שימוש או שדיכוי התיאבון היא תופעת לוואי קבועה (וטוב אם כך! -:))? תוך כמה זמן אפשר לחוש בשיפור? האם מינון של 75 הוא מינון טיפולי? תודה רבה

09/05/2007 | 16:24 | מאת: דור

שלום רב לא מומלץ אפקסור יחד עם רמרון. אם את כ"כ סובלת אז עדיף רמרון כתרופה יחידה ואז לא יהיו לך בעיות בשינה. האפקסור מדכא תיאבון רק בהתחלה. בשימוש ממושך (3 חודשים ומעלה) יש דווקא עליה בתיאבון. שתי התרופות מתחילות להשפיע תוך 2-4 שבועות במינון טיפולי (אפקסור=150 מ"ג ליום, רמרון=30 מ"ג ליום). בברכה

לא. ההפרעות בשינה יחלפו כשאר הגוף יסתגל לאפקסור, המינון שבו מתחילה ההשפעה הנוראדרנרגית הוא 150 מג' כך שעדיין האפקסור אצלך משפיע רק על הסרוטונין. החסרון הגדול של המירו פרט לישנוניות הוא עליה משמעותית בתיאבון. כל טוב דר' גיורא הידש

בקופ"ח שלי אין פסיכיאטרים. נאמר לי שהיה איזשהו שינוי בנהלים בכל מה שקשור לבריאות הנפש, וזאת הסיבה שלא ניתן לפנות לפסיכיאטר במסגרת הקופ"ח. בקיצור,מה עליי לעשות? תודה

הי אנונימית את פונה לתחנה לבריאות הנפש שבה כלול מקום מגוריך ומבקשת תור לפסיכיאטר, או לחלופין מבקשת לראות פסיכיאטר דחוף. כרגע עדיין לא עברה הרפורמה בבריאות הנפש, ולכן לא לכל קופות החולים יש פסיכיאטרים. כשאת ניגשת לתחנה אין צורך בהפנייה מרופא משפחה אם אינני טועה, אבל נראה לי שעדיף שיהיה לך מכתב מרופא משפחה לזירוז התור. כל זה אמור היה להשתנות בתחילת השנה הזו, אבל לא השתנה בפועל. למה לא אמרו לך את זה בקופה? בברכה מיכאל

שלום רב תלוי לאיזה מטרה את צריכה פסיכיאטר. אם מדובר בהתיעצות חד פעמית עד תלת פעמית ניתן לפנות באופן פרטי (חפשי ב-"דפי זהב"). הקופה תחזיר לך עד 80% מעלות הייעוץ (אם יש לך ביטוח משלים). או לפנות למרפאה לברה"ן של משרד הבריאות- אצלם רשימת ההמתנה עשויה להיות ארוכה. ברפואה הציבורית פסיכיאטרים עוסקים בד"כ רק באיבחון ראשוני וטיפול תרופתי. רוב המרפאות נמצאות בתוך בתי חולים כלליים או פסיכיאטריים. או להחליף קופת חולים. יש תקופת המתנה של מס' חודשים אבל עצם המעבר לא עולה לך כלום מלבד מילוי טופס בסניף הדואר. אולי אם אנשים יעזבו את הקופה שלא נותנת שירות בתחום זה הם יבינו את טעותם. בברכה

התקשרתי למרפאה פסיכיא' באיכילוב, אבל הפנו אותי לתל השומר. בתל השומר אמרו לי שאני אצטרך לחכות כמה חודשים (אין לי אפשרות כזו) והפנו אותי למרפאה פסיכיא' ברמת חן, שם אמרו לי שלא עובדים עם הקופ"ח שלי והפנו אותי למכון רותם.. אז..שמעתי לעצתכם ופתחתי דפי זהב. הרמתי טלפון לפסיכיא' שהיה שם. הרימו את השפורפרת אבל אף אחד לא דיבר...היה נורא מעניין :).. אמרתי שאני צריכה את דר' אלי אבל אף אחד לא ענה :) ממש אזור הדמדומים.. זהו. פרקתי תסכול...נראה מה יהיה כבר

בהצלחה הידש

08/05/2007 | 20:00 | מאת: צבי

שלום רב אני נוטל סרוקסט 40 מ"ל ליום במשך שלושה שבועות.( כל השלושה שבועות במינון זה). מתי אתחיל להרגיש את השפעת התרופה ותוך כמה זמן היא מגיעה לשיא ההשפעה ? תודה מראש, צבי

08/05/2007 | 23:44 | מאת: דור

לצבי שלום, המינון ההתחלתי של סרוקסט הוא בד"כ 20 מ"ג ליום. אינני יודע למה התחלת עם 40 מ"ג ליום. התשובה לשאלתך שהוא מתחיל להשפיע תוך חודש וחצי ומגיע לשיא ההשפעה תוך שלושה חודשים. כ-30% מהנוטלים תרופה זאת לא מושפעים ממנה ואז מחליפים אחרי חודש וחצי. בברכה

לצבי תודה לדור וההשפעה מתחילה אחרי כשלושה שבועות ושיא ההשפעה וההתייצבות בהשפעה הם אחרי שלושה-ארבעה חודשים. כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 19:07 | מאת: אלי

אני נוטל תרופות פכיאטרית שונות כבר מספר שנים הפסיכאטר איבחן אותי כסובל מהפרעת אישיות גבולית. כיום לוקח שני בונדרומין ביום לא כדי לישון אלא להירגע חוץ מזה לוקח רסיטל וזיפרקסה. כשאני לוקח בונדרומין אני מרגיש טוב מספר שעות ואז רוצה עוד כדור אני עושה ספורט ובסך הכול מאוזן ועובד אבל לא מוצא כרגע בחיים משהו יותר כיפי מכדור השינה בונדרומין בעבר הייתי מכור ללוריוון ונגמלתי באשפוז כמו כן טופלתי בנזעי חשמל. אז מה לעשות כשאני עצבני והאם הפרעת אישיות גבולית חולפת מתי שהוא או שהיא לכל החיים וגם לכמה שעות משפיע בונדרומין

09/05/2007 | 14:17 | מאת: א.

בתור סובלת מאותה הפרעה, רציתי לשאול באיזה אופן מתבטאת אצלך ההפרעה? ולשאלותיך לגבי העלמות ההפרעה, ההפרעה לא נעלמת לגמרי אך היא מתמתנת עם השנים לגבי עצבנות -אולי נסה טיפול פסיכולגי או סוג של טיפול הרפייתי כמו דמיון מודרך? בהצלחה

09/05/2007 | 16:43 | מאת: דור

שלום רב המונח הפרעת אישיות שנוי במחלוקת. מה שבטוח שאתה עושה שימוש לרעה בתרופות ובכך אתה מזיק לעצמך. אם אתה לוקח בונדורמין במהלך היום אז סביר להניח שאתה לא אדם מתפקד. זה יותר אופייני לנרקומנים, מכורים להרואין, אשר משתמשים בצורה כזאת בכדורי שינה. לפתרון הבעיה עליך להיבדק ע"י פסיכיאטר ולספר לו מה שכתבת כאן. בברכה

לאלי תודה למשיבים ואכן עדיף ליטול תרופה נוגדת חרדה מאשר תרופה לשינה, הבונדורמין והלוריוון הן מאותה הקבוצה של תרופות. הפרעת אישיות גבולית מתמתנת עם השנים והטיפול העיקרי הוא טיפול פסיכולוגי-פסיכותרפיה. כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 15:05 | מאת: riki

דור אכן שוב אכתוב את השאלה ציינת קודם שניתן לשלב ויפקאסXR יחד עם אלטרול ממשפחת הצריטיקלים שמחזקים את ההשפעה של הויפקאס שאלתי היא כמה צריך לקחת מהאלטרול עם הויפקאס כרגע אני על 300 מג'. והאם לא עדיף להחליף אותה ולהתמקד רק באלטרול. בתודה מראש ריקי

08/05/2007 | 23:38 | מאת: דור

שלום רב כתבתי להוסיף דפלפט לאפקסור ולא אלטרול. האלטרול זאת אופציה אחרת. המטרה בדפלפט זה לעשות אוגמנטציה (חיזוק) להשפעה של האפקסור. אם את לוקחת אלטרול כתרופה יחידה אז המינון יהיה 150-250 מ"ג ליום. שילוב של שתי תרופות נגד דיכאון (אפקסור ואלטרול) בד"כ לא מומלץ. בברכה

לריקי איני זוכר בדיוק את שאלתך הקודמת, אבל כפי שדור כתב, לא מומלץ ליטול שתי תרופות נוגדות דיכאון ואפשר להוסיף דפלפט כדי לחזק את ההשפעה של נוגד הדיכאון. כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 14:52 | מאת: משה

קראתי על אפקסור באתר הבא http://www.medsafe.govt.nz/profs/Datasheet/e/Efexorxrcap.htm ורשום שם Reduced fertility was observed in a study in which both male AND female rats were exposed to the major metabolite of venlafaxine (ODV). This exposure was approximately 2 to 3 times that of a human dose of 225 mg/day. The human relevance of this finding is unknown. האם ניתן להבין מדברים אלה שאפקסור מוריד מהפוריות של גברים שנוטלים תרופה זאת?

למשה ממש לא. מדובר על חולדות שקיבלו מינון הגדול פי שלוש מאשר אנשים כך שהם בעצמם אומרים שהם לא יודעים אם לממצאים יש משמעות כלשהי לגבי אנשים. ההבדל בין אנשים וחולדות ובין המוח של אנשים למוח של חולדות גדול...., אבל כמובן שלא נעשה מחקרים על אנשים ויש אשר מתנגדים גם למחקרים על חיות... כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 14:05 | מאת: נועה

דר שלום אני עם הקלופיקסול דפו רשמתי לך שאני מקבלת 120מ"ג פעם 1 בחודש באמפולה זאת כל הכמות שאני לוקחת שאלתי אם אני מחליפה לכדורים אז כמה אני צריכה לקבל מ"ג אני צריכה לקבל ביום כדור של קלופיקסול האפולה היא של 200 מ"ג אך אני מקבלת מתוך זה רק 120 מג אני שאולת מכיוון שיש מצבים בחיים כמו נסיעות לחו"ל שאין איפה לאחסן את הזריקה שצריכה להיות בטמפרטורה נמוכה ואין מי שיזריק את הזריקה אז בגלל זה אני שואלת השאלה היא אם אין סיכון של להיכנס לחוסר איזון מהחלפת הזריקה לכדור ???

08/05/2007 | 23:30 | מאת: דור

שלום רב בחישוב מתמטי, זריקת דפוט שניתנת אחת ל-4 שבועות, במינון של 120 מ"ג כ"א, שקולה בדיוק לנטילת טבליות יומיומית במינון של 7.5 מ"ג ליום. אין טבליות של 7.5 מ"ג, אך תוכלי לקחת חצי כדור של 10 מ"ג+ כדור אחד של 2 מ"ג וביחד יש לך 7 מ"ג שזה כמעט מה שיש לך היום. קיימת כמובן אפשרות לעלות קצת במינון או לרדת קצת במינון. תתיעצי עם פסיכיאטר שמכיר אותך ואת הרקע שבגללו את מטופלת בזריקות. עם תרופה מסוג זה רצוי להיות במעקב של פסיכיאטר. בברכה

09/05/2007 | 20:00 | מאת:

לנועה אין סכנה במעבר מזריקה לכדורים, על שאר השאלות ענינו בשאלתך הראשונה כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 11:10 | מאת: ענבל

לפני כ 6 שנים עקב מצבי חרדה ודיכאון התחלתי לקחת סרוקסט כדור ליום עם השפעה טובה מאוד. עם השנים עברתי תקופות של הורדה במינון ואף אז רגשתי טוב. לפני כחצי שנה הפסקתי לחלוטין. לפני כחודשיים שוב בחלו לי "תחושות" שהכל חוזר ואז הציעה לי הפסיכיאטרית לנסות רסיטל. אני אחרי חודשיים ללא הטבה בכלל, מרגישה מועקה בבוקר ("גוש בגרון") והיום היא החליטה שאחזור לסרוקסט.. למרות שאינך נביא..האם יש סיכוי שסרוקסט (השין והטוב) יביא לי את התחושה הטובה? אני מפחדת שמא אצטרךלחפש לי עוד ועוד תרופות "נסיוניויות"... תודה!!!

לענבל בהחלט יתכן ומתקבל על הדעת שהסרוקסט יעזור לך. אמנם אין 100% ברפואה אבל נקווה שבמקרה שלך הסרוקסט יעזור כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 09:05 | מאת: גלית

בוקר טוב! רציתי לדעת אם אדם שסובל מחרדות ומטופל, במקרה שלי בכדור רסיטל ליום, נחשב חולה במחלת נפש והאם במקרה של גירושים הצד השני יכול להשתמש בכך לגבי משמורת על ילדים אפילו שאני אמא טובה והצד השני לא עושה כלום בנוגע לטיפול בילדים? תודה גלית

08/05/2007 | 15:44 | מאת: דור

שלום רב הצד השני (כלומר בעלך) יכול לנסות לנצל מידע כזה לצרכיו אבל אין סיכוי שזה יעבוד. הפרעת חרדה איננה מחלת נפש ואין בה אלמנטים שמפחיתים מהיכולת לכשירות הורית. בברכה

09/05/2007 | 00:59 | מאת:

לגלית אין מדובר במחלת נפש אבל ישנה בעיה ועלולים לנסות להתנקם בך בנקודה זו. בדרך כלל הגישה היא שאדם שיש לו בעיה והוא מטפל בה ולא מזניח אז זה סימן לאחריות ורצון לשפר את המצב. לכן סביר להניח שלא יצא לבעלך דבר מחיטוט בנקודה זו. כל טוב דר' גיורא הידש

08/05/2007 | 08:09 | מאת: ר

לפני שנתיים עברתי פגיעת ראש ואיבוד הכרה ומאז אני סובלת מסחרחורות והתקפי מיגרנה שלא היה לפני ביטוח לאומי שלך אותי לפסיכיאטר למה? מה הם חושבים שאני פסיכית ?

09/05/2007 | 00:57 | מאת:

לר. איני יודע מה הם חושבים, אבל פגיעה בראש עלולה להתבטא גם בתופעות נפשיות. כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 22:36 | מאת: שירן

בתי בת 9 מאז ומתמיד היה לה פחד מחרקים קטנים (יתושים, פרפרים קטנים וכו'). בזמן האחרון הדבר החמיר ביותר. היא מתלוננת שהיא שומעת יתושים באוזן והם לא מרפים ממנה. היא נכנסת ללחץ, היא מפחדת ללכת לישון לבד, היא מנסה לסלק אותם עם היד והיא מתלוננת שזה מפריע לה מאוד והיא מבינה שהיא כבר מדמיינת. היא בוכה ומתלוננת למה זה קורה לה. אחרי כמה זמן זה עובר לה והיא שוכחת. בזמן האחרון זה קורה יותר ויותר פעמים ואני ממש ממש מיואשת וכואב לי על הילדה.אני צריכה עזרה דחופה לדעת מה לעשות עם הילדה, איך להתנהג ולאן לפנות איתה-אם צריך. בדרך כלל היא ילדה רגילה, חברותית ואהובה. אני לא רוצה שזה יציק לה ויתחיל להפריע לה בלימודים ובעצם בכל מקום. אנא עזור לי דחוף.

09/05/2007 | 00:56 | מאת:

לשירן לא הבנתי שבהודעה הקודמת מדובר על ילדה בת 9. בכל אופן כפי שאת מתארת את הדברים הם נשמעים משמעותיים וגם אם הם נמשכים זמן רב אז החשיבות עולה. כדאי להגיע לאבחון אצל פסיכיאטר או פסיכולוג המומחים לילדים, אפשר גם דרך קופות החולים. כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 22:30 | מאת: שירן

09/05/2007 | 00:54 | מאת:

לשירן רוב האנשים מפחדים מחרקים שונים. אבל אם החרדה מוגזמת מאוד זה נקרא פוביה. ישנם טיפולים פסיכולוגיים ותרופתיים לבעיה זו. כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 22:13 | מאת: אורן

היי דוקטור הידש זה אורן מההודעה הקודמת על ההתלבטות הקשה קודם כל שאלה אחת בבקשה כמה לקחת מודל ביום? והאם יש נזק בשימוש ממושך במודל? והשאלה השניה היא אמרת בתשובתך הקודמת שלכל אחד יש טיפול אינדיוידואלי וזה נכון והמצב שאני נמצא בו הוא מורכב אז נגיד לרגע שניסיתי אפקסור XR שישה שבועות ואין הטבה משמעותית או חלילה יש הרעה אז אם אחזור לסרוקסט לא בטוח שהוא ישפיע כמו קודם ואז אגיע המצב שגם אפקסור לא טוב לי וגם הסרוקסט לא משפיע כמו קודם ואז אהיה בבעיה רצינית מה יכול להיות שאין פיתרון לבעיה?

לאורן איני ממליץ על טיפולים ומינונים ברשת, המינון המקובל של מודל לחרדות הוא בין 100 ל- מג' ביום. יתכן שהאפקסור לא מתאים לך ואי אפשר לדעת את השפעת הסרוקסט. אבל אני בטוח שאפשר יהיה למצוא את הפתרון והתרופה המתאימים לך. כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 21:29 | מאת: טלי

שלום לד"ר הירש, מזה כחודש יש לי גירוד. לפני כן לקחתי סרוקוול. האם יש קשר בין הסרוקוול לבין תופעת הגירוד? תודה רבה, טלי

09/05/2007 | 00:51 | מאת:

לטלי אני מבין שהפסקת את הסרוקוול, אבל בכל מקרה אין קשר לגרד כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 21:24 | מאת: אלמוני

שלום רב, אני בן 30 יש לי בעיה ריגשית שמשפיע עלי בתחומי הזוגיות והעבודה, ניסיתי בחיי כל מיני מיפגשים חוויתים בסדנאות לפני רישום סופי הייתי לפני כמה שבועות בפסיכודרמה לא ממש הצלחתי להתחבר לשלב בו יש לעשות משחק תפקידים ולגלם דמויות,הבנתי שזה המוטיב המרכזי בפסיכודרמה. מדובר על כ 20 מיפגשים של 3 שעות כל מיפגש,הפחד המרכזי שלי הוא איבוד עיניין רציתי לשאול אותך מניסיון, האם תכונה זאת יכולה להרכש במהלך הפסיכודרמה או שחבל לי על הזמן, אני בחיים שלי טיפוס יותר פאסיבי ויותר נוח לי לצפות מהצד בדברים, אשמח לתגובתך ,אשמח גם לקבל המלצות לי על סדנאות תקשורת אחרות

09/05/2007 | 00:30 | מאת:

לאלמוני בדרך כלל אני ממליץ לא ללכת לכיוון שקשה להתחבר אליו, פסיכודרמה היא טיפול מצויין אבל צריך את הגישה לכך ואם אין לך את הגישה (ממש אין) ואתה לא מתחבר לכך אז תנסה כיוונים אחרים. בנוסף הייתי ממליץ לבדוק גם את הכיוון של הפרעת קשב. כל טוב דר' גיורא הידש

10/05/2007 | 22:44 | מאת: א.

אני חלילה לא מעודדת אותך לוותר על מיפגשי הפסיכודרמה, אבל אם לא התחברת לענין בפגישה הראשונה- מה מניע אותך בכל זאת לנסות? לגבי סדנאות תקשורת- אולי כדאי דווקא לנסות קבוצת תמיכה? יש כאלו במרפאות בריאות נפש כל טוב א.

07/05/2007 | 19:55 | מאת: נועה

אני עם הקלופיקסול דפ מקבלת 120 מ"ג פעם בחודש ורוצה לשאול אם אני עוברת לכדורים במקום הזריקה כמה אני צריכה לקבל ביום כדור של אותה תרופה אני שואלת כי יש מצבים בחיים כמו נסיעות לחו"ל השאלה מי יכול להזריק את הזריקה איפה אני יכולה לאחסן אותה כי היא צריכה להיות בטמפרטורה נמוכה אודה מאד אם תוכל לענות לי על מקבץ השאלות בכלליות תודה מראש ..

07/05/2007 | 23:32 | מאת: דור

שלום רב תלוי באיזה תדירות ניתנת הזריקה (פעם בשבוע עד פעם בחודש). עפ"י ה- British National Formulary אם הזריקה ניתנת פעם בשבוע אז 100 מ"ג של זריקה זה כמו לקחת 22.23 מ"ג בטבליה כל יום, עבור קלופיקסול. בברכה

08/05/2007 | 11:55 | מאת: דור

שלום רב תשובה לשאלתך ומידע כללי על קלופיקסול: http://www.medsafe.govt.nz/Profs/Datasheet/c/Clopixoltabinj.htm כפי שנכתב שם- A dose of 200 mg/2 weeks OR 400 mg/4 weeks zuclopenthixol decanoate is expected to be equivalent to a daily dose of 25 mg zuclopenthixol (as the dihydrochloride). כלומר זריקת דפוט של 200 מ"ג שניתנת פעם בשבועיים, או זריקת דפוט של 400 מ"ג שניתנת פעם בחודש, שקולה לנטילת טבליות כל יום במינון של 25 מ"ג. בברכה

09/05/2007 | 00:28 | מאת:

לנועה איני זוכר בדיוק את המינונים כי כבר שנים רבות איננו משתמשים בקלופיקסול בכדורים. לפי זכרוני מינון של 25 מג' הוא נמוך מאוד. אני זוכר שמינון של 40 מג' קלופיקסול שווה ל 100 מג' לרגקטיל ולכן המינון המינימלי או 120 מג' ביום. אפילו שזה נשמע הרבה זה מה שאני זוכר. לפי ניסיוני הקלופיקסול בזריקות מצויין בעוד אשר לכדורים היו תופעות לוואי רבות, לכן אם היית מטופלת שלי הייתי שוקל את החלפת הטיפול לכדורים מסוג שונה. כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 18:43 | מאת: דורה

דר' הירש שלום בני הוגדר כחסר שיפוט. מה המשמעות להגדרה זאת? במה זה מתבטא? איך חיים עם מצב כזה? האם יש אפשרות לטיפול תרופתי? איזה טיפול מתאים? האם ידוע לך שמישהו המוגדר כך חזר לחיים נורמליים או זאת בעיה לכל החיים...האם יש אפשרות לשינוי מצב? לפני כן הבן הוגדר כאישיות גבולית ועכשיו כחסר שיפוט. מה ההבדל בין שתי ההגדרות. איך יראה עתיד לנער כזה? מה עושים ???? אני ממש מודאגת וחוששת מהעתיד. האם תוכל בטובך לתת לי תשובה יותר מפורטת. מודה לך מקרב לב. אמא שמאוד דואגת...

07/05/2007 | 23:52 | מאת: מיכאל

היי דורה אין מחלת נפש או הפרעה נפשית, שנקראת "חוסר שיפוט", מדובר בתיאור כללי שמאפיין חלק גדול אם לא כל מחלות הנפש שמוגדרות. לכי לרופא המטפל ותתדרשי שיסבירו לך בדיוק מה הם חושבים שהבעיה ואיזה טיפול נותנים לילד. יתרה מזו, חוסר שיפוט יכול לנבוע מהרבה מאוד מצבים שאינם מחלת נפש כלל וכלל, למשל שכרות. למעשה, לרובינו יש תקופות בחיים של חוסר שיפוט. נשמעת לי תשובה מוזרה ביותר מצד הרופא של הבן שלך. בברכה מיכאל

09/05/2007 | 00:24 | מאת:

לדורה תודה למיכאל ואני מצטרף לדבריו שאין זו אבחנה וצריך לבדוק למה הייתה הכוונה כל טוב דר' גיורא הידש

07/05/2007 | 18:05 | מאת: אופיר

שלום אני מכין עבודה ברמה אוניברסיטאית בנושא המרכיב הגנטי במחלת המאניה דיפרסיה. העבודה מתמקדת בהיהט הבולוגי של ההפרעה (אם קיימת)במבנה המידע הגנטי (דנא).רציתי לדעת האם הנושא נחקר והיכן ניתן למצוא חומר בענין זה תודה

07/05/2007 | 19:08 | מאת: מיכאל

הנה: http://www.bipolargenes.org/ תלחץ על Info for researches, ויש לך ביבליוגרפיה מכובדת. לאתר הגעתי דרך הקשה של בי-פולר וגנטיקה באנגלית בגוגל. (זו הייתה התוצאה הראשונה). בברכה מיכאל

08/05/2007 | 10:32 | מאת: דלית

מניה דיפרסיה נקראת גם הפרעה ביפולרית או bipolar disorder אם תחפש בגוגול תקבל אין סוף חומר.

07/05/2007 | 15:08 | מאת: אם דואגת על בתה

צהריים טובים , בתי בת 20 , היא לומדת באוניבריסטת תל אביב מחשבים-שנה שניה , היא ילדה חכמה ומצויינת בלימודים , ... יש לי 6 בנות ו-3 בנים , כולם נשואים חוץ ממנה , היא הכי קטנה בבית , כולם אוהבים אותה , היא היועצת של המשפחה , כל משנתקל בבעיה כלשהי (מחברות , אחים , בני אחים , ... ) פונה אליה והיא כן פותרת אותה ומקלה עליהם, היא עושה את העולם ממש קטן ,חיים קלים , אבל לעצמה זה לא קורה , ... וגם כן היא מתנדבת יומיים בשבוע ביעוץ ,תרגום והדרכת חולים מהרשות בבה"ח ( דרך האונ' ) ושם היא עוזרת להם כמובן , שם היא שוחחת עם רופאים, אחיות, עובדי סוצ', פסיכ' , ... יש דבר חשוב מאוד שרציתי לציין , היא סובלת מצלקות ישנות בגופה ( סנטר , צוואר,חזה , בטן , ) – הצלקות הן מכוויה גלוייה דרגה 3 , כמעט כל שנה היא עוברת ניתוח פלסטי - הבעיה היא כך : אם היא בבית , אז היא נכנסת לחדרה , חושכת את החדר ושוכבת במטה אפילו שעות ארוכות , ולפעמים מזלזלת בהליכה לאונ' ואומרת שהנוכחות לא חובה אין הרצאות , בקיצור היא לא רוצה לצאת מהבית ... היא ילדה סגורה, לא אוהבת שנדבר עליה לא לטובה או לרעה , ועוד בעיה כשהיא מאושפזת בבה"ח היא לא משתפת פעולה עם הצוות הרופאי למרות שהיא מכירה אותם שנים רבות בקושי שעונה להם בקול מופחת ובמלים בדודים , שמה אם היא נשארת חודש היא לא מכניסה שום דבר לפיה- לא אוכלת ולא שותה – { תמיד כשתאושפז בבה"ח מפנים אותה לפיסיכיאטרים ועמם ע"פ מצבה לפעמים כן משתפת פעולה ולפעמים לא , ואם היא מדברת עם הפסיכיאטר ועונה לו האבחנה שלו תהיה שלילית - אין לילדה שום בעיה נפשית , היא מודעת למצבה הבראותי , היא ילדה חכמה , חברתית , אנושית ,עצמאית , ... ואם לא באה לדבר אז הפסיכיאטר אומר שהיא ילדה מדוכאת , עצובה , מסכנה , וחייבת לקבל טיפול תרופתי.... } במח' היו נותנים לה כדורRECITAL 20 MG פעם ביום , אבל אף פעם לא לקחה אותו , בשחרור המליצו הרופאים על המשך לקיחת התרופה ומעקב טיפול פסיכיאטרי , אבל היא לא מסכימה על זה , ואם נדבר אותה על הדבר הזה , היא מתחילה לבכות ותגיד אם באמת רוצים לי תעזבו אותי , וגם כן היא אמרה , אם תחשבו להביא פסיכ' לבית , אני נשבעת לכם שלא אצא מהחדר ולא אדבר עם אף אחד , ולא אלך לאונ' , ולא ... ולא ... באמת אני לא יודעת מה לעשות איתה ? אני כל הזמן חושבת עליה , אני סובלת מלחץ דם גבוה וסוכרת , הכל עולה כשאני רואה אותה בחדר לבד ... תודה מראש , על כל עזרה ,

09/05/2007 | 00:22 | מאת:

לאמא את מתארת ילדה מאוד מוצלחת וכישרונית אבל בגלל התאונה והכוויות היא סובלת מאוד ומתביישת, כלומר כנראה שיש לה בעיה נקודתית בנושא זה. לא חייבים למהר ולהגיע לפסיכיאטר, אפשר להגיע לפסיכולוג ולשוחח אתו על הקושי הזה וכיצד מבינים שהאדם הוא צירוף של כל תכונותיו גם אם ישנה צלקת או כתם במקום מסויים. כל טוב דר' גיורא הידש