איך מטפלים? לדור ודוקטור הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/05/2007 | 18:15 | מאת: ממש מעניין

שלום רציתי לשאול בבקשה שתי שאלות איך מטפלים במישהו שיש לו רק השפעה חלקית של תרופות? ואם הוא מנסה תרופה חדשה והיא לא עוזרת אז האם יש סיכוי לקבל את אותה השפעה מהתרופה הישנה? האם שימוש ממושך במודל יכול להוות סכנה כלשהי לכבד מוח כליות לחץ דם וכ"ד? האם מותר לקחת אותו בשילוב בתרופה נוגדת דיכאון במשך שנים?

09/05/2007 | 21:10 | מאת: דור

שלום רב מודל היא תרופה אנטיפסיכוטית ישנה והיא איננה מומלצת לטיפול נגד חרדה או דיכאון. שימוש ממושך במודל יכול לגרום לנזק עצבי בלתי הפיך שנקרא "טרדיב דיסקינזיה" עקב חסימת רצפטורים לדופמין. יש היום טיפולים הרבה יותר מתקדמים ובטוחים לשימוש. בברכה

11/05/2007 | 19:37 | מאת:

שלום, השאלה של השפעה חלקית או תופעות לוואי משמעותיות היא השאלה הקשה ביותר, כיוון שכל שינוי יש בו סיכון של תופעות לוואי חדשות או חוסר השפעה. ונכון, לעתים גם חזרה לתרופה הקודמת אין את אותה ההשפעה. כך שהתשובה לשאלה זו תמיד יחסית וצריך לבדוק כל אדם ואדם לגופו. בהבדל מדור יש לי ניסיון מצויין עם מודל היכן שתרופות אחרות לא השפיעו או כאשר היה קושי בהתחלה של טיפול בנוגדי דיכאון בגלל אי שקט. למודל אין השפעה אנטיפסיכוטית, ובטח לא במינונים הנמוכים שאנו מדברים עליהם (100-200 מג' ביום), אלא מינונים שגם הגסטרואנטרולוגים משתמשים במודל כי יש לו השפעה מרגיעה על העצבוב של הקיבה שבת שלום דר' גיורא הידש