האם אפקסור מוריד פוריות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/05/2007 | 14:52 | מאת: משה

קראתי על אפקסור באתר הבא http://www.medsafe.govt.nz/profs/Datasheet/e/Efexorxrcap.htm ורשום שם Reduced fertility was observed in a study in which both male AND female rats were exposed to the major metabolite of venlafaxine (ODV). This exposure was approximately 2 to 3 times that of a human dose of 225 mg/day. The human relevance of this finding is unknown. האם ניתן להבין מדברים אלה שאפקסור מוריד מהפוריות של גברים שנוטלים תרופה זאת?

09/05/2007 | 20:05 | מאת:

למשה ממש לא. מדובר על חולדות שקיבלו מינון הגדול פי שלוש מאשר אנשים כך שהם בעצמם אומרים שהם לא יודעים אם לממצאים יש משמעות כלשהי לגבי אנשים. ההבדל בין אנשים וחולדות ובין המוח של אנשים למוח של חולדות גדול...., אבל כמובן שלא נעשה מחקרים על אנשים ויש אשר מתנגדים גם למחקרים על חיות... כל טוב דר' גיורא הידש