טיפול מתמיד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/05/2007 | 19:57 | מאת: שיראל

שלום רציתי לשאול האם כל מקרה של חרדה ודיכאון אפילו העמידים ביותר והקשים ביותר ויש להם פיתרון ואפשר לגרום להם לחלוף? ועוד שאלה מי שלוקח תרופות שמשמפיעות עליו חלקית האם גם לו יש פיתרון מוחלט או שזה קשה בגלל שזה רק חלקי? מה שאני באה לשאול האם לכל מקרה של חרדה ודיכאון קשה עם או בלי השפעה חלקית יש פיתרון?

09/05/2007 | 21:32 | מאת: דור

שלום רב תרופות נגד דיכאון וחרדה עוזרות ל-70% מהאנשים שנוטלים אותן כבר בניסיון הראשון. 30% הנותרים יצטרכו לנסות מס' תרופות, או שילובים של תרופות מקבוצות שונות, או להסתפק בהשפעה חלקית, או לקחת מינונים גבוהים. מקרים קשים במיוחד ורק בדיכאון (לא חרדה) יגיעו לנזעי חשמל או גירוי מגנטי. בברכה

11/05/2007 | 19:50 | מאת:

לשיראל תודה לדור ונכון שאין 100% ברפואה אבל דיכאון וחרדה הן הפרעות שגם מטבען הן חולפות. שבת שלום דר' גיורא הידש