חרדת בריאות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/05/2007 | 16:54 | מאת: נועה

שלום, שמי נועה ואני היפוכונדרית. סובלת מחרדות כבר כ 4 שנים, מפחדת מהתקפי לב, מסרטן, מגידול בראש וכל דבר אחר בעצם. במהלך השנים האחרונות הייתי בטוחה שיש לי עשרות מחלות סופניות: סרטן, התקף לב, ארוע מוחי , מחלת ניוון שרירים ועוד... עשיתי עשרות בדיקות, שיצאו תודה לאל, תמיד תקינות, אפילו הגעתי למיון מספר פעמים, היסטרית שאני עומדת למות... אני רק בת 26 וכל זה התחיל מגיל 22, לאחר שאבי נפטר פתאומית מארוע לב. לא משנה כמה בדיקות אני עושה, אני תמיד מגלה שיש עוד בדיקות שאפשר לעשות. לא משנה כמה סימפטומים אני חווה, אני תמיד מגלה שיש עוד סימפטומים... זה מעין מעגל כזה, נוראי. רציתי לדעת אם מה שאני מתארת מתאים אכן לחרדה והיפוכונדריה? האם סימפטומים מתחלפים זה סימן שמתאים לכך? האם הצורך העז לערוך מיליוני בדיקות בכדי ל"התמודד" כביכול עם החרדה מתאים לכך? איך מתמודדים עם זה ללא כדורים?? ואם לדעתך אי אפשר, אז איזה כדורים כדאי? כי השתמשמתי ב" ויפאקס" לפני כשנה והם עזרו לי מאוד, אבל גרמו לי להשמנה נוראית...אני צעירה וממש מרחמת על עצמי כי אני מרגישה שהשנים הכי יפות של חיי מתבזבזות לי על החרדות האלה....זה סבל נוראי.... הפחד הוא אויב גרוע..... אשמח לעיצה ולתשובות לשאלותיי. תודה רבה

11/05/2007 | 19:53 | מאת:

לנועה לא אבצע אבחון לפי מכתב קצר באינטרנט אבל ברור שיש כאן מרכיב של חרדה ואת קושרת אותו למותו הפתאומי של אביך. אולי עדיף להתחיל באבחון וטיפול פסיכולוגיים- פסיכותרפיה? שבת שלום דר' גיורא הידש