מינון כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/05/2007 | 20:52 | מאת: ויוי

אני מטופלת בכדורים עקב דיכאון חרדתי ועלייה כפייתית במשקל. אני מאושרת וטוב לי אבל הפסיכאטר ורופא המשפחה רוצים להוריד לי כדור אחד ואני לא רוצה לצאת מהאיזון הטוב שיש לי . מה דעת הרופאים כאן בבוקר אני נוטלת שני פרוזאק כלומר 40 מג" בערב אני נוטלת 75 מג טופמקס וירדתי במשקל כדי לישון טוב אני נוטלת לוריוון אחד ונוקטורנו אחד ואני ישנה מצויין כבר חצי שנה ולא מרגישה שום רצון לשנות את המינון ומאוד טוב לי. הפסיכאטר רוצה שאוריד את הנוקטורנו ורופא המשפחה רוצה שאוריד את הלוריוון ואני לא רוצה להוריד כלום כי כבר מזמן לא הרגשתי כל כך טוב עם עצמי. אני מאוזנת נפלא ישנה טוב מאוד ומתמודדת עם החיים מצויין . לפני שלקחתי פרוזאק לקחתי רסיטל הייתה לי תאווה לאוכל והפחדים והחרדות שלטו בי ולא ישנתי טוב בלילה אז למה לעשות לעצמי רע? מה אתם אומרים? גם לפציינט יש מה להגיד לא? תודה מראש על התשובות. ויוי.

12/05/2007 | 12:13 | מאת: דור

שלום רב לצורך גמילה יש צורך שגם את תרצי ולא רק "הרופא רוצה". הרופא רשאי להפסיק לך את המרשמים לתכשירים שציינת ולכן אם זאת המלצתו אז כדאי לפעול בנושא ולהיגמל מתרופות לשינה ולהרגעה שציינת. מדובר בתרופות ממכרות שההשפעה שלהן נחלשת עם הזמן והחולה נהנה לקחת אותן בלי קשר לבעיה הבסיסית שלו. בברכה

12/05/2007 | 21:35 | מאת:

לויוי כמובן שבנוסף להשפעתם הטובה של התרופות יש להן גם תופעות לוואי, אבל לא חייבות להיות להן תופעות לוואי אצלך. אפשר לחשוב על סיום טיפול לפחות כשנה אחרי ההתחלה, מדובר כאן על נוגדי דיכאון ולא על תרופות לשינה או הרגעה. כמובן שיתכן שגם ללא תרופות השינה וההרגעה תשני טוב. אבל בסופו של דבר לדעתי החלטה היא שלך. כאשר את מודעת לכל הסיכונים וליתרונות של הטיפול את יכולה להיות שותפה להחלטה וגם להחליט לגבי עצמך. שבוע טוב דר' גיורא הידש