לדור ו/או ד"ר הידש. מתלבט איזה כדור לקחת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/05/2007 | 21:41 | מאת: עידן

אני בן 35, סובל מהתקפי חרדה ואגרופוביה מזה 12 שנים. בשנה האחרונה נטלתי רסיטל במינון של כדור אחד ליום.באופן כללי ההרגשה די טובה. מידי פעם אני נזקק לקלונקס במיוחד כאשר אני נקלע למצבי לחץ וחרדה כמו בחינות באוניברסיטה, נסיעה בתחבורה ציבורית, כניסה לקניונים גדולים וכדומה. כמו כן יש לי כאבים תכופים בחזה, בגרון וכאבי ראש (במיוחד לאחר אכילה). אני כמעט ולא יכול לתפקד לאחר אכילה ומעדיף לעיתים שלא לאכול בכלל! בעבר הרחוק השתמשתי בפרוזאק ולא זכורות לי תופעות דומות לאלו שציינתי. הרופא שלי טוען שהפרוזאק (פלוטין) הוא די ישן ולא מומלץ לחזור אליו. שאלתי היא איזה כדור נחשב כיום ליעיל ביותר נגד התקפי חרדה ואגרופוביה. בתודה מראש.

11/05/2007 | 12:46 | מאת: דור

אם היה לך טוב עם הפרוזק ניתן לחזור אליו או לנסות אפקסור XR.

12/05/2007 | 17:52 | מאת: ירון

לעידן שלום רב, לפני שאתה מחליף את רסיטל (תרופה מצויינת) כדאי לנסות לעלות למינון של שלושה כדורים ביום, בייחוד לאור העובדה שכדור אחד הביא לשיפור מסויים.

12/05/2007 | 21:38 | מאת:

לעידן כמובן שאם ישנן תופעות לוואי או שההשפעה של התרופה היא חלקית צריך לחשוב על שינוי בטיפול, או לעלות במינוון או להחליף תרופה. הפרוזק עדיין תרופה מצויינת והאפקסור XR יעילה כנגד חרדות כפי שדור כתב. שבוע טוב דר' גיורא הידש