רמסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/05/2007 | 12:10 | מאת: לאה

יש אנשים שהם ברמסיה הרבה זמן. אומרים להם: "אתם במצב טוב כי אתם לוקחים כדורים. אם לא הייתם לוקחים כדורים הייתם מרגישים את המחלה". בכל זאת חלק מאותם אנשים ניסו להפסיק לקחת כדורים ורק אחרי כמה חודשים התחילו להרגיש לא טוב. נשאלת השאלה, אם אדם באמת זקוק לכדורים למה לא רואים את ההבדל החל מהיום הראשון ורק אחרי כמה חודשים?

11/05/2007 | 13:48 | מאת: תמימי

לאה יקרה אומרים שהכדורים משפיעים כמניעה על חזרת סימפטומים כמו פסיכוזה מאניה או דיכאון. הפסקת התרופות אינה כרוכה תמיד בחזרה מיידית של הסיפמטומים, כי חזרת הסימפטומים תלוייה בגורמים נוספים המאזנים או פוגעים בבריאותו הנפשית של המשתמש. ניתן להיות ברמיסיה גם ללא כדורים, אם מוצאים דרכים אלטרנטיביות לאיזון ולמניעה. אני אישית יכולה להמליץ בחום על טיפולים משלימים של שיאצו, רפלקסולוגיה, יוגה, מסאג'ים, תזונה נכונה ופעילות גופנית. אלה פועלים בצורה טובה כמונעי משברים נפשיים ופיזיים, ולכן לא פחות יעילים בעיני מטיפול תרופתי. הממסד הפסיכיאטרי עדיין לא נחשף לתועלת המרובה שבטיפולים האלטרנטיביים, למרות שיותר ויותר מחקרים מוכיחים את יעילותם. בנוסף, המטפלים האלטרנטיביים הרבה פעמים פוחדים לקחת אחריות על טיפול באנשים שמפסיקים תרופות. לכן ניתן לטפל בתחילה במקביל, גם בתרופות וגם בצורה אלטרנטיבית, ובאופן הדרגתי להפסיק את התרופות. שבת שלום תמי.

11/05/2007 | 19:53 | מאת:

ללאה תודה לתמי, בנוסף זו אחת החידות הגדולות שכעת חוקרים אותה, השאלה המקבילה היא מדוע לוקח לתרופות שלושה שבועות להתחיל להשפיע? שבת שלום דר' גיורא הידש