נגישות
נגישות

פורום פסיכיאטריה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - פסיכיאטריה
26308 הודעות
11817 תשובות מומחה
גולשים יקרים: מערכת אתר דוקטורס מודה לד"ר הידש על מסירותו רבת השנים לניהול הפורום, ועושה מאמצים רבים למצוא לו מחליף בהקדם. עמכם הסליחה.

http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?Communaid=29739

03/12/2007 | 15:19 | מאת: הדס

בס"ד בת 50 נוטלת ציפראלקס. אני רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד האם ישנו תכשיר /תרופה משהו שיכול לגרום לי להעלות את החשק המיני שנעלם? פעם אחת אני רוצה תשובה ברורה על הבעיה הזאת שאיני מקבלת עליה אף פעם תשובה חד משמעית. נא תשובתך תודה

21/11/2007 | 18:35 | מאת: אילן

21/11/2007 | 18:35 | מאת: אילן

שהילדה שלי הייתה בת שנה, התחלתי לדמיין דברים, לא לישון בלילה, לבכות כל הזמן, אחרי טיפול בכדורים ותמיכה מההורים חזרתי לעצמי, למרות שכמעט אשפזו אותי בבית החולים לבריאות הנפש, בעקבות זה בעלי עזב אותי, ברצוני לדעת אם זה גנטית יש לי ילדה בת 3, ואכשיו אני במערכת יחסים ומאוד רוצה לביא ילדים, אם קיים סיכוי שזה גנטית אני לא מביא עוד ילדים בעתיד לא רוצה שילדי יסבלו, עברתי תקופה לא קלה בחיי. אנא ענה לי

04/11/2007 | 01:49 | מאת: גליה

אבי בן ה75 פנה לפסיכיאטר אחרי שהפצרתי ממנו. הוא סובל במשך הרבה שנים ממחשבות שווא שכוללת משטרה שרודפת אחריו וכו'.. מלבד מחשבות אלו הוא תפקד יפה מאוד לגילו המבוגר בחברה. יש לציין שאבי משכנע מאוד בסיפוריו ומאמין להם לחלוטין. יש לציין שהוא לא מסתיר את הסיפור הזה. התרגלנו לחיות עם זה מכיוון שראינו שבסה"כ הוא מתפקד טוב ויפה ואף מעל לממוצע בגילו. בשבועות האחרונים הוא החל להרגיש רע יותר (קושי לישון בלילה , חוסר תאבון וכו')יותר והפצרתי בו ללכת לפסיכיאטר באופן פרטי. הוא אכן הגיע לפסיכיאטר בליווי מכרה. הפסיכיאטר החליט שיש לו דכאון ונתן לו את תרופת המירו. יש לציין שאבא שלי לא ספר שם את סיפור המשטרה בכלל. אחרי נטילת התרופה הוא החל להרגיש רע מאוד וצלצל לפסיכיאטר וספר לו שהוא מרגיש גרוע יותר. הפסיכיאטר אמר לו שיאזור כוח ויתגבר כי התרופה תתחיל לפעול בערך שבועיים אחרי שלוקחים אותה. באותו יום ולאחר שיחת הטלפון אבא שלי ניסה להתאבד כשהוא חותך את הוורידים בשתי ידיו. החתכים לא היו עמוקים מאוד, תפרו לו אותם והוא אושפז בהסכמה בבית חולים פסיכיאטרי. יש לציין שאין לאבי היסטוריה של נסיונות התאבדות. בבית החולים הוא אובחן כסובל מפסיכוזה והרופא שם התפלא מאוד איך הפסיכיאטר האחר לא "עלה" על זה.הוא טען שהדכאון שלו הוא חלק מהפסיכוזה ומדובר בכאון קל. יש לציין שאם שואלים את השאלות המתאימות אבא שלי מייד מספר את הסיפור שלו על המישטרה. מלבד זאת הוא צלול לחלוטין יודע בדיוק היכן הוא נמצא, מתמצא, זוכר ומדבר לעניין. יש לי שתי שאלות: 1 האם ייתכן כי תרופת המירו גרמה לו לבצוע ניסיון ההתאבדות? הפסיכיאטר שנתן לו את המירו טוען שהיא משפיעה רק אחרי שבועיים אבל זה נראה לי קצת תמוה שאבא שלי מנסה לבצע ניסיון התאבדות יום אחרי שהוא מקבל את המירו ושהוא מרגיש בברור רע מאוד אחרי נטילת התרופה ואף מדווח לרופא. אשמח לדעתך הכנה. יש לציין שהדבר הפשוט ביותר שהייתי מצפה מהפסיכיאטר זה להתקשר לאבי ולשאול לשלומו אך אפילו זאת הוא לא עשה. 2 הוא קבל רספירדל חצי כדור ליום..ועכשיו נותנים לו את זה בזריקה. מה ההבדל בין זריקה לכדור והאם לא מן הראוי ליידע את האדם שמקבל את התרופה על תופעות הלוואי שלה ? 3 האם רשיונו ישלל עקב הסיפור הזה? תודה מראש, בת דואגת

19/11/2007 | 07:41 | מאת: אלירן הרדוף

בני תוען שכל הזמן הוא לו סמוי ולו מלשין ושהלב שלו נקי הוא מטופל ברספרידל וקלונקס דקינט לפני שבועיים נכנס לבית חולים אברבנל מלאה חיים וחיכן רק עים קצת הזיות היום הוא כיאלו חיבו את האור שלו מה לעסות?יש לנו סיפור של שיזופרניה במשפחה s os בבקשה תשובה מהירה יש לציין שהוא רדוף ערבים שרוצים להרוג אותו והוא מפחד כל הזמן הוא באישפוז ורואה אותם

http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?Communaid=27032 נשמח לראותכם שם!

למה אין?

07/11/2007 | 00:50 | מאת: אני

ומה איתנו? ומה איתך?

http://www.tapuz.co.il/Communa/jointheCommuna.asp?Communaid=29739

29/10/2007 | 08:02 | מאת: אריק

שלום לכולם ! אני בן 30 ולפני שנה וארבעה חודשים חליתי בדיכאון ניסתי כל מיני תרופות כגון ציפרלקס ,אדרונקס וכמובן ללא הועיל כיום אני צורך כדורים מסוג איקסל כבר שלושה חודשים וללא שום שינוי משמעותי . אני חייב לציין ולהדגיש שמעולם לא הייתי דיכאוני ותמיד הייתה בי שמחת חיים מלאה באופטימיות , עוד בהתחלה אחרי שהבנתי את מה שקורה לי בדיוק הייתה לי אופטימיות מסויימת שזה יעבור והנה חלפו להם שנה וחצי כמעט ומצבי נשאר אותו הדבר , אני חושש שחיי הסתיימו כך אני לא מצליח לחשוב על משהו חיובי בחיים וגם אם כן מייד אני נכנס למערבולת של מחשבות טורדניות ושליליות .אני כ"כ מתגעגע לעצמי ולמה שהייתי לפני זה מפחיד עד כדי כך שאני מתחיל לשכוח את את מי שהייתי ואת הזהות שלי וכל מה שיש לי בראש הכל שלילי ושום דבר לא עוזר . אני לא רוצה שירחמו עליי אבל אני זקוק לעזרה הדמעות לא מפסיקות לזלוג ואני מרגיש שאני מאבד את השפיות שלי ואת הטעם לחיים שכ"כ אהבתי . יכול להיות שזהו ? אף אחד לא מסוגל לומר לי את האמת שזה המצב ועם זה אני צריך ליחיות , בתוך תוכי אני נורא רוצה להמשיך ליחיות אבל לא כך אין לי כח להתמודד יותר . בבקשה אם מישהו קורא ומבין את מה שאני עובר שיעזור לי בבקשה אין לי כוחות יותר .

05/11/2007 | 20:57 | מאת: אריאל

אריק שלום אני אריאל בת 29 וההודעה שלך החזירה אותי אחורה לתקופה בה אני ראיתי רק שחורות, לא האמנתי שיהיה יותר טוב והרגשתי שאני מאבדת צלם אנוש אבל יש חיים אחרי הדיכאון ואתה תראה שאתה תצא מזה. קשה לך לראות את זה עכשו כי קו המחשבה שלך הוא דכאוני ומפה באה התחושה של חוסר התקווה אבל עם טיפול נכון אריק אפשר לצאת מזה. גם אני עברתי המון סוגים של כדורים עד שמצאתי את הטיפול שמתאים לי ואני משלבת אותו עם שיחות אחת לחודש לפחות. אולי אתה פשוט לא מקבל את הטיפול הנכון אך היום לפסיכאטריה יש מגוון רחב של טיפולים שאפשר להציע אז אל תאבד את התקווה. אני היום המשכתי עם החיים שלי- סיימתי לימודים קשים, התחתנתי והמשכתי הלאה. אתה תראה שיהיה טוב רק תאמין בעצמך ותחפש את הטיפו ל הטוב שמתאי ם לך המון בהצלחה ותרגיש טוב אריאל

06/11/2007 | 22:20 | מאת: אריק

תודה מקרב לב

06/11/2007 | 13:50 | מאת: דנהא

היי , אני ממש מבינה את מה שאתה מרגיש אני בת 21 וגם לי היתה תקופה כזאת שרציתי למות , שהדמעות לא הפסיקו לזלוג, שלא יצאתי מהבית.וגם לי לא היה כוח להתמודד. לקחתי סורבון אחר כך ציפרמיל לאחר מכן ציפרלקס ושום דבר לר עזר לי הייתי בדיכאון והיו לי חרדות. לאחר מכן לקחתי איקסל ולי אישית זה ממש לא עזר , עכשיו אני לוקחת סירוקסט והמצב שלי ממש השתפר לכן אני ממש ממליצה על תרופה זו. לפי מה שהבנתי אתה סובל רק מדיכאון אז אני יודעת שפרוזק היא תרופה מצוינת לדיכאון (אמא שלי לוקחת אותה שנים) לכן אני ממליצה לך לקחת אותה היא תעשה לך פלאים אני בטוחה שתצא מזה וששמחת החיים שלך תחזור . אפילו שעכשיו הכל נראה שחור .תלך לרופא המשפחה ותתיעץ איתו בקשר לתרופות אחת משניהם.

06/11/2007 | 22:22 | מאת: אריק

תודה לך ...

01/06/2008 | 00:42 | מאת: טל

הכי חשוב לשמור על שפיות ולא ליזרום עם הקיים בשביל לחייות צריך להילחם למרות הכאב.

26/10/2007 | 18:14 | מאת: מעיין

אני לוקחת פריזמה עקב בולימיה קלה מאוד אבל מתמשכת ובקרוב אטופל בתל השומר. בעייתי השניה המאוד מאוד מציקה לי היא שאני אובססיבית לבחור מסויים שהכרתי לפני 3 שנים, הוא לא יוצא לי מהראש גם שניסיתי לצאת עם אחרים ואפילו עזבתי את הארץ לתקופה, ואני מסוגלת להתקשר אליו כמה פעמים ביום למרות שהוא לא סופר אותי כמו שאומרים ובכלל לא רציני. שאלתי היא האם כדור הפריזמה יעזור בכפיתיות זו ואם לא מה לעשות?

14/02/2008 | 23:34 | מאת: tangush

מעיין שלום, אני יודע שיש תרופות אנטי דיכאוניות בעיקר שמטפלות באובססיה (OCD ) ולכן אפשר לאמר שזה יכול לעזור והנה קישור לפרוזאק (פריזמה): http://health.walla.co.il/?w=/5016/1067932 והנה עוד קישור למה שאנשים שהיתנסו רוצים לאמר בנושא: http://www.dex.co.il/index.php?c=2&t=7&tag=%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A1%D7%A1%D7%99%D7%94 -אני יכול לאמר שאני בעיקר היתנסתי בזה מהצד של הבחור הנרדף (כפי שציינת את) ואני ממש ממש סבלתי מהעיניין. מה שאני יכול לאמר לך זה שלפי דעתי תרופות אולי יעזרו אבל בעיקר את בעצמך , עם ע"י טיפןל פסיכולוגי ארוך או דרך עבודה עצמית קשה ביותר תוכלי במאה אחוז להפסיק את האובססיה לבחור. אני גם יודע שאין לך שום סיכוי להשיג את הבחור, ואני בכוונה ומנסיון אומר את זה בביטחון. את פשוט שורפת לך את החיים בנתיים ומציקה לבן אדם אחר. חבל על ביזבוז הזמן שלך. מכווה שתרגישי יותר טוב, אני יודע שאת מאוד מאוד סובלת אבל זאת המציאות ואת לא מודעת לה. מכווה שהועלתי במשהו. ביי

26/10/2007 | 03:10 | מאת: מעיין

אני בת 35 ויש לי בולימיה קלה ולוקחת פריזמה כבר שבוע עקב לחץ נפשי (כאבים בקיבה והתרגשויות) הרופא משפחה נתן לי את הכדורים כי הפסיכאטר של הקופה רשם לי אותם לפני שנה ולא לקחתי מסודר (רק חודשיים) ועכשיו הוא אמר לי לחזור לזה כי הזנחתי. בנוסף הוא נתן לי כדורי "וואבן" להרגעה אך הם ידועים לי כממכרים. אני עדיין מרגישה לחץ נפשי הפריזמה קצת עוזרת בינתיים לדיכאון הקל אבל מה עם הלחץ? אני מפחדת לקחת וואבן כל יום בנוסף לפריזמה. האם הפריזמה תעזור אחרי זמן מה גם לתחושת הלחץ? איך נרגעים הכי טוב?

23/10/2007 | 16:22 | מאת: אנה

אני בת 18 ותכף מתגייסת לצבא. מעוניינת לקבל טיפול תרופתי אצל פסיכיאטר אבל מאוד מפחדת שמידע זה ייוודע לצה"ל..חשוב לי שזה יהיה חסוי. האם זה אפשרי? אצל פסיכיאטר פרטי או בקופת חולים? תודה רבה על תשומת לבכם,יום טוב:)

היי אנה, גם אני שהיתגייסתי וזה היה מזמן חששתי כמוך. למרות זאת שום דבר לא מצדיק להפסיק טיפול ולכן אני חושב וממליץ להמשיך טיפול. למרות זאת כדי להקטין את החשיפה ואת יכולת הצבא להשיג מידע ברור שכדאי ללכת לפסיכיאטר פרטי וכמו כן לנסות להשיג את הסכמתו לפני הטיפול - לא להעביר את האינפורמציה לשום גורם אחר כולל הצבא. מאחל לך גיוס נעים. ביי

http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?Communaid=27032 נשמח לראותכם שם!

10/09/2007 | 13:50 | מאת: אבי

עברתי לפני כמעט שנתיים תאונת דרכים מסוג צליפת-שוט. לא גילו אצלי שום ממצא בעייתי ב-CT ו-MRI. למרות זאת אני סובל מאז מהתכווצויות שרירים בלתי-פוסקות בכל האיזור מסביב לעמוד השדרה. מוקדי ההתכווצויות משתנים כל הזמן. טיפולים פיזיורטפים/כירופרקטים עזרו אך מיצו את עצמם. הבנתי שזה איזשהו מעגל קסמים כזה שההתכווצויות גורמות לכאב וזה גורם לתכווצות וחוזר חלילה. האם ניתן לשבור את המעגל הזה באמצעות קלונקס ? אם כן, כמה זמן כדי לקחת אותו ? באיזה מינון ? האם הוא לא יגרום לחזרת התופעה לאחר שמפסיקים לקחת אותו ? אבי.

תיקון הקישור: http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?Communaid=29739

ב. מדוע מסוכן להשתמש בסמים פסיכיאטריים? סמים פסיכיאטריים גורמים לתלות ואף להתמכרות! ידוע שאלכוהול מרומם את הנפש, אולם גורם לתלות. גם מי שמעשן סיגריה מרגיש תחושה נעימה, אולם לאחר מספר שעות הוא מרגיש עצבנות ויודע שסיגריה נוספת תרגיע את זה. לאחר שימוש ממושך בסמים האדם לא מצליח כבר לתפקד בלעדיהם. השיבוש הממושך בריכוזי החומרים במערכת העצבים הופך להיות בלתי ניתן לתיקון. האדם הופך להיות לכוד במלכודת הכימית של הסמים. הוא מרגיש רע בלעדיהם. הוא תלוי בהם או ממש מכור. גם תרופות נגד דיכאון גורמות לתלות. מעטים מאד מצליחים לאורך זמן להפסיק את השימוש בהן. סמים פסיכיאטריים משבשים את פעילות המוח וכך גורמים לתחושה של הטבה במצב. כאשר אדם לוקח אלכוהול הוא מרגיש התרוממות רוח מסויימת. זהו שיבוש. אין זה שיפור במצבו. זוהי השפעה של סם. כדור שינה גורם לשיבוש. הוא מרדים את האדם. למחרת לקיחת אלכוהול או כדור שינה ניתן לחוש עדיין את השפעת השיבוש הזה. האדם מרגיש מדוכא. גם זה חלק מאותו שיבוש. סמים פסיכיאטריים מצטברים במוח, במערכת העצבים ובתאי השומן למשך שנים. לכל הסמים אופי שומני, ולכן הם מעדיפים להגיע לריקמת המוח השומנית ולא להישאר בדם. לאנשי המקצוע יש נטייה מובנת להתעלם מהצטברות זו, ולהתייחס רק לעובדה שחומרים אלה יוצאים בהדרגה מן הדם. אולם, גם סמי הרחוב (כגון החשיש) וגם הסמים הפסיכיאטריים משפיעים ומזיקים לאורך שנים בגלל הצטברותם במוח ובשומני הגוף למשך שנים. אדם שהיה נרקומן לא חוזר לעולם להיות מי שהיה לפני הסמים. אדם שצרך LSD עשוי לחוות 'טריפ' גם עשרים שנים לאחר שהפסיק לצרוך אותו. זה קורה כאשר כמות סם כלשהי משתחררת לפתע מרקמת השומן שלו אל הדם ומשפיעה שוב על המוח. סמים פסיכיאטריים מסתירים את הבעיות ולא פותרים אותן. סמים תמיד היו אמצעי לברוח מתחושות קשות, מכאבים וממציאות קשה. אלכוהול הוא דוגמא מצויינת לסם נפוץ, שמשכיח לכמה שעות את הצרות. גם חשיש וגם כדור לדיכאון משכיחים מאנשים למשך כמה שעות את המציאות המרה שהם חווים, אולם לא פותרים אותה. כאשר השפעת הסמים חולפת, המציאות המרה חוזרת, ובגדול! יחד עם הבעיות (שהאדם לא פתר בכך שלקח סמים) מופיעות גם תחושות וכאבים קשים. לאחר הפסקת כדור נגד דיכאון ישנה נטייה לסבול מתופעות גופניות שונות כמו כאבי ראש, זימזום באזניים וכו'. האסון הוא שלאחר תקופת שימוש מסויימת הפסקת סמים עלולה להיות מלווה בתחושות וכאבים כל כך איומים, עד שהאדם מרגיש שהוא אינו יכול לשאת אותם יותר. זה יכול להגיע עד לכדי רצון להתאבד. חקירת מקרי ההתאבדות חושפת לעיתים קרובות רקע של שימוש בסמים, בתרופות פסיכיאטריות או באלכוהול (שגם הוא סם). מוות ממנת יתר הוא תמיד ניסיון לקחת יותר סם כדי להרגיע את התחושות הנוראיות שהפסקת השימוש בסם גורמת. סמים פסיכיאטריים מאבדים מהשפעתם לאחר שימוש ממושך. לאחר תקופת שימוש מסויימת הסם כבר לא מצליח לספק את ההקלה שסיפק מלכתחילה. הגוף התרגל להשפעתו. האדם מרגיש רע עם הסם וגם בלעדיו. הוא נאלץ להגדיל את המנה או להשתמש בסם חזק יותר שגם מזיק יותר. אמנים רבים מתו ממנת יתר של סמים. הם התמכרו לסם. לאחר זמן מה הסם הפסיק להשפיע. כשהגדילו את הכמות זה שוב לא היה מספיק. כך הגדילו את המנה שוב ושוב עד שהרגו את עצמם. אנשים שלוקחים תרופות נגד דיכאון נדרשים לעיתים להחליף תרופה או להגדיל את המינון מאותה סיבה ממש. סמים פסיכיאטריים גורמים לתופעות לוואי רבות וקשות. סמים פסיכיאטריים לא פועלים בנקודה ספציפית במוח אלא באזורים שלמים, ולכן הם משבשים מערכות רבות. השיבוש מתבטא בדרכים רבות : מצב רוח ירוד, חוסר תיאבון, רעד, התנהגות כפייתית, מחשבות שווא, תלות, התמכרות, עייפות, פחדים, חרדה, פגיעה בזיכרון, הפרעות שינה, הרס התפקוד המיני, השמנה, ועוד ועוד. חשוב להבין שגם תרופות נגד דיכאון עשויות לגרום לכל תופעות הלואי שציינתי לעיל. סמים פסיכיאטריים גורמים ליותר תאונות, רציחות, התאבדויות, אלימות, ופשע מכל גורם קיים אחר. רק אם תפסיק לקחת תרופה פסיכיאטרית תוכל להבין את מידת הנזק שהתרופה גרמה לך. אדם שמפסיק לצרוך כדורי שינה הופך לחסר שינה ועצבני כפי שלא היה מעולם. מהפסקה של 'טיפול תרופתי' ממושך אנו מקבלים לעיתים התקף פסיכוטי ואישפוז. מה גרם להידרדרות? תורשה? לא! הסמים הפסיכיאטריים עירערו את האדם לחלוטין,ורק כאשר הופסק השימוש בהם ניתן היה להיווכח בנזק העצום שגרמו. בעבודתי כרוקח נתקלתי באנשים רבים שלקו בהלם קרב לפני עשרות שנים. הם עדיין צורכים סמים פסיכיאטריים. הם נראים כשבר כלי מעורר רחמים, וסובלים מרעד שרירים בלתי פוסק בגלל תופעות הלואי של התרופות. אחד מאלה שהיכרתי החליט להפסיק את הטיפול. הוא התאשפז בתוך ימים כשהוא סובל מהתקף פסיכוטי, והוגדר פתאום כ'סכיזופרן'. מה גרם למצבו להחמיר כל כך? ההלם שלפני 40 שנה? לא! התרופות שלקח גרמו לכך! פסיכיאטרים כמעט תמיד ממליצים לא להפסיק תרופות נגד דיכאון, כיון שהן גורמות להחמרה במצב, והפסקתן חושפת עובדה זו. קשה מאד לשקם אנשים שצרכו סמים פסיכיאטריים במשך שנים. הגמילה שאנשים אלה צריכים לעבור, והשיקום שלהם דורשים משאבים עצומים, שברוב המקרים אין ביכולתם להשיג. משום כך יהיה זה אחראי להזהיר מפני השימוש בסמים פסיכיאטריים.

03/09/2007 | 18:41 | מאת: מאיה

האם יש לפרוזאק השפעה על תפקוד הכליות? האם שילוב של פרוזאק ותרופה אחרת יכול לפגוע בתפקוד הכליות? האם שימוש בקולחיצין יכול לשפר את רמת הקריאטין בחולה כליות

יש לי בן 23 ,משקל 57 ק,ג, גובה 185 ,עם פיגור שיכילי קל עד בינוני. מטופל ב- RISPOND מ"ג 1 - 2 כדורים ביום +טרגטול 600 מ"ג ליום +סרוקסט 20 מ"ג כדור ביום. יום אחד החליטו להסיף לכל התרופות הנ"ל קלונקס 0.5 מ"ג ואז הבן איבד לאחר זמן מה את ההכרה. לאחר המקרה יותר לא מקבל קלונקס. לציין שלפני הריספדנון קיבל ריספרדל 1 מ"ג 2 כדורים ביום ומצבו היה די די טוב, היה מאוד רגוע אכל יותר טוב היה לו שמחת חיים ועכשיו אני מרגיש שאני מאבד אותו ויורד במשקל אפשר להגיד שעומד להפך לאנרוסקי. מקבל תרופות, כמעט שאינו אוכל כלום במשךהיום. שאלותיי אלייך: 1. האם היו צריכים להחליף את הריספדל שקיבל במשך 6 שנים בריספדנון? 2. האם היה מתאים להוסיף לכל התרופות שציינתי קלונקס למרות שמצב הילד היה לא טוב, עובדה שאיבד את ההכרה, לציין אף פעם משום כדור ובכלל לא איבד בחיים את ההכרה. רציתי לדעת גם איך אפשר להפסיק בכלל את כל הכדורים האלו וכן ואם כדורים צמחיים יכולים להחליף את הכימי. בתודה ,

נורא נחמד שרוקח חביב שלא חווה את התחושות המחורבנות של חרדה ירצה על הנושא ועל לא לקחת כדורים...33 שנים של סיוט חייתי עד שהתחלתי לקחת כדורים, לשם מה? עדיף כדורים עם מרשם מסמים או אלכוהול אותם גם צרכתי בעבר... אז מר עמי אייל, מספיק, עד שלא היית שם אתה לא יודע

התקפת חרדה אחת ואתה רואה את הרוקח הזנה טס לכדורים ברור שזה לא הכי בריא אבל הפסקתי לשתות בגלל זה הפסקתי לעשו מרחואנה אני מאמין שההוא שם למעלה ,קובע מתי באתי ומתי אלך מה שנשאר לי ,זה לדאוג לחיים טובים כל עוד אני חיי

09/09/2007 | 03:46 | מאת: רותי

אני אינני מרוצה מאף טיפול שניתן לי לטיפול במחלת הסכיזופרניה. כל הטיפולים שניתנו אינם עוזרים לי ואינם גורמים לי להיות אדם מתפקד ומועיל בחברה . מאחר וכך רציתי לדעת מה אפשר כן לעשות, האם הטיפול התרופתי במחלה זו הוא כול כך מיושן שאיננו כלל משפיע כלל על התסמינים השליליים? מדוע אין הוא משפיע עליהם?ומה באשר לכדורי הרגעה צימחיים כמו קלמה שהרי ידוע לכולנו כי הינם סמים, מדוע הם כן משפיעים על כל התסמינים השליליים והחיוביים יחדיו? ואם הם משפיעים מדוע אף פסיכיאטר לא מטפל בעזרתם?למה כי זה סם? כי הם יגרמו לאדם להיות מכור, להיות נרקומן. למה בעצם שאקח כדורים שאינם מיטיבים עימי הרי לעשות דבר כזה זה ללכת נגד הטבע, נגד הרצון להיטיב עם איכות חיי ולאפשר לי לתפקד בצורה נורמלית בחברה. מבקשת אם אפשר מענה לפחות לחלק מהשאלות

22/09/2007 | 00:34 | מאת: דר' פלד

האם לא ידעת כי ב 2007 עדיין אין תרופה לסכיזופרניה - עדיין לא יודעים ממה היא נגרמת ולכן אין כיוון טיפולי - כפי שאמרת התרופות עוזרות רק קצת הבחירה היא בין רע לרע מאד ולא טוב - עם טיפול זה רע וללא טיפול זה רע מאד

אז מה אתה בעצם אומר שאסור להתשמש בתרופות הללו , ציפרלקס או רסיטל ? הנזק שבלקיחתם גדול מהנזק של הבעיה הנפשית ? מה הצעתך החלופית? לבעיות לחץ אובססיה , OCD עצבים אי שקט וכד'?

31/12/2008 | 11:48 | מאת: מערכת עיתון 'דיאלוג'

עמי היקר שלום. אנו מערכת עיתון 'דיאלוג' של 'שני בקהילה' מעוניינים לפרסם את המאמר המרתק שלך במהדורה הבאה. נשמח ליצור קשר. shanynews@walla.com

31/12/2008 | 12:05 | מאת: מערכת עיתון 'דיאלוג'

עמי היקר שלום. אנו מערכת עיתון 'דיאלוג' של 'שני בקהילה' מעוניינים לפרסם את המאמר המרתק שלך במהדורה הבאה. נשמח ליצור קשר. shanynews@walla.com

31/08/2007 | 17:24 | מאת: חיים ששון

http://www.cchr.org.il/links/articls/3008061.htm מאמר רוקח מזהיר: סמים פסיכיאטריים משבשים את פעילות המוח, וגורמים נזק! כיצד לטפל בבעיות הנפש ללא תרופות? שמי אילן סלומון. אני רוקח מזה 15 שנה, בוגר האוניברסיטה העברית. במהלך לימודי הרוקחות עבדתי כשנה וחצי במחלקה הסגורה של בית חולים פסיכיאטרי ידוע בארץ. כבר אז ראיתי את הנזק הכבד והבלתי הפיך שנגרם לאנשים שצרכו סמים פסיכיאטריים. בעשור האחרון של עבודתי כרוקח הייתי עד לעלייה תלולה ביותר במכירות של תרופות לדיכאון למבוגרים, וכן ברישום סיטונאי של סמים, כדוגמת ה'ריטלין', לילדים. בימי התקפות הטילים מלבנון ראיתי פסיכולוגים ורופאים רבים שלא הכירו פיתרון חלופי מלבד לשלוח אלפי ילדים ומבוגרים לטיפול פסיכיאטרי בתרופות הרגעה. מטרת המאמר היא להביא לידיעת הרבים: את הסיכונים הכבדים שבנטילת סמים פסיכיאטריים. שקיימת אלטרנטיבה לסמים הפסיכיאטריים. שהאלטרנטיבה לסמים הפסיכיאטריים מתנגשת עם בעלי אינטרסים כלכליים רבי עוצמה, אולם היא ניתנת ליישום בקלות יחסית. המאמר מבוסס על חומרים לקריאה נוספת הרשומים בסוף המאמר. אשמח מאד לעזור בעצה או במידע נוסף! תוכן: הקדמה: פסיכיאטרים יוצאים נגד חבריהם למקצוע! א. כל התרופות הפסיכיאטריות הן סמים. ב. מדוע מסוכן להשתמש בסמים פסיכיאטריים? ג. מי עומד מאחורי התרופות הפסיכיאטריות? ד. מה לא בסדר עם הפסיכיאטריה? ה. האלטרנטיבה לטיפול הפסיכיאטרי ו. תלונות משפטיות על נזקי הסמים הפסיכיאטריים ז. המלצות ח. שאלות ותשובות ט. מקורות וחומר לקריאה נוספת הקדמה: פסיכיאטרים יוצאים נגד חבריהם למקצוע! במאמר במגזין האמריקני 'פסיכולוגיה היום' באוקטובר 1999 מספר הפסיכיאטר הידוע דר' לורן מושר כיצד החליט לבטל את חברותו ב'אגודת הפסיכיאטרים האמריקנית' לאור "שימוש היתר הלא מוצדק וההרסני בסמים פסיכיאטריים של רבים מחברי למקצוע בעידודן של חברות התרופות". גישתו היתה להשתמש במינימום של תרופות ובמכסימום של תמיכה נפשית לחולים במוסד שהקים. באמצעות גישה זו הצליחו כל המאושפזים שהוגדרו כסכיזופרנים לחזור לתיפקוד בתוך תקופה קצרה יחסית, ולא להיזדקק עוד ל'תרופות שמשבשות את המוח' (כך כינה אותן), (ראה קישור לאתר של פרופ' לורן מושר בסוף המאמר). שורה של רופאים בעלי שם אימצו מאז את גישתו וטוענים בגלוי שסמים פסיכיאטריים מחמירים בהדרגה את מצבו של המטופל. האמנם חוסר איזון כימי במוח? התיאוריה שעליה מבוסס הטיפול בסמים פסיכיאטריים מדברת על 'חוסר איזון כימי במוח'. לטענתה הסמים מספקים חומרים כדי 'לאזן' את המוח. זוהי תיאוריה שמעולם לא הוכחה. שום חוקר לא הצליח מעולם למדוד או להגדיר מהו מוח מאוזן או לפתח בדיקה ביולוגית כלשהי שיכולה להראות מהי הרמה הנכונה של חומר כלשהו במקום כלשהו במוח. העובדה שסמים מטשטשים כאב נפשי לא אומרת שיש מחסור בהם בגוף. תיאוריה זו גרמה בתוך שנים ספורות למיליוני אנשים בכל העולם להפוך לצרכנים קבועים של תרופות לדיכאון, כגון: פרוזק, סרוקסט, ציפרמיל וציפרלקס. מתנגדי התיאוריה טוענים שסמים אלה מתערבים בפעילות המוחית, משבשים אותה, ורק מייצרים תחושה של הקלה, אולם גורמים נזק רב ומתמשך למערכת העצבים. המתנגדים מתבססים על אינסוף דיווחים על נזקים ארוכי טווח של סמים פסיכיאטריים. הם טוענים שיש לטפל באנשים עם קשיים התנהגותיים או נפשיים באמצעים שאינם הרסניים וללא סמים. ד"ר פיטר ברגין, פסיכיאטר אמריקני ידוע, כותב בספרו: "להילחם בפרוזק": "אם קפה ואלכוהול משפיעים על החשיבה ועל המוח, זה לא אומר שהם חסרים לגוף או לחשיבה. באותו אופן, אם התרופות משפיעות על המוח, זה לא אומר שיש משהו חסר במוח שמצדיק שימוש בהם. זהו הגיון עקום ובלתי מדעי". הוא פירסם ספרים על כך שהסמים, הניתנים על ידי חבריו למקצוע, פועלים באמצעות שיבוש פעילות המוח, גורמים נזק רב, ולא באמת מרפאים את האדם. א. כל התרופות הפסיכיאטריות הן סמים. התרופות הפסיכיאטריות משתייכות לאותן משפחות כימיות כמו סמי הרחוב שאנו מכירים. זוהי טעות לחשוב, שסם, כיון שהוא נמכר כתרופה, אינו גורם נזק. הם פועלים באותו מנגנון בדיוק וגם דומים במבנה. קשה להאמין?

22/09/2007 | 00:37 | מאת: פסיכיאטר

איך אתה לוקח אחריות על השטויות האלה נכון שהטיפול הפסיכיאטרי בעייתי - אבל זה לא סמים - איזה מין רוקח אתה שלא יודע מה הגדרה של סם

26/08/2007 | 18:46 | מאת: צביאל

שלום לכולכם, התפרסם פרק מספרי 'מישהו מטפל בך' http://www.e-mago.co.il/Editor/chapters-1833.htm בברכה, צביאל

24/08/2007 | 21:53 | מאת: השואל

היי אני מטופל בIXEL 50 מ"ג ביום כשלושה חודשים מידי פעם,פעם בשבועיים בערך, יש לי כאבי אשכים וקושי במתן שתן,וריח חריףממנו כמו כן צבע השתן יחסית קהה אני יודע שזה תופעות לוואי,אבל הן לא אמורות לעבור? מה הסיבות לכאבים? האם יש לזה השפעה על איכות הזרע? תודה מראש

23/08/2007 | 13:01 | מאת: נועה

מזה מספר שנים אני סובלת מחרדות ושינויים במצבי הרוח.טופלתי בכדורים שונים שהתחלפו עקב תופעות לוואי בלתי נסבלות.כיום אני לוקחת ציפראלקס 20 מ"ג+טופאמקס 25.ברצוני לברר על השילוב של שני הכדורים יחד ,לא מצאתי מידע במקום אחר

15/02/2008 | 00:18 | מאת: tangush

היי נועה, אם לא מצאת אולי כאן יוכלו לעזור לך : "למי פונים? השירות של המכון לפרמקולוגיה קלינית בקריה הרפואית רמב"ם, ניתן בכל ימות השנה, במקרים דחופים גם 24 שעות ביממה. למידע נוסף: 04-8542725, פקס: 04-8542092. במקרה חירום של הרעלות ניתן להתקשר: 04-8541900. במקרים דחופים השירות הטלפוני ניתן בחינם. למתן ייעוץ מקיף והדרכה אישית יש לבדוק את החולה ושירות זה כרוך בהתחייבות או בתשלום." מכווה שזה עוזר. ביי

23/08/2007 | 06:14 | מאת: דוד

אבי חולה אלצהיימר בן 85. אושפז בבית חולים לניאדו עקב כאבי בטן עזים. הוא לא רגוע במיוחד. שם רופא המטפל בו החליט לתת לו הלידול חצי כדור בבוקר וגם בערב. אני מוצא את אבי כמעט ישן ובנוסף הוא כמעט ולא מזיז רגליים.נהיה סעודי ממש. האם יכול להיות שזה מהלידל? שאלה שניה:האם רופא פנימאי מוסמך לתת הלידל? תודה דוד

01/11/2007 | 11:13 | מאת: אילן

כן תופעה זאת יכולה להיות קשורה בהחלט להלידול

18/11/2007 | 09:14 | מאת: טלי

שלום רב, אושפזתי לפני כ-10 שנים בעקבות התמוטטות נפשית ופיזית ואובחנתי כסובלת ממניה דיפרסיה. מאז אני סובלת לעיתים רחוקות מדכאון. אני נטלתי במשך תקופה ארוכה ליתיום אבל זה הופסק כיון שזה גרם לבעיה בבלוטת התריס. כיום אני נוטלת 1.5 פרידור(הלידול) ו-20 מ"ג (כדור שלם) רסיטל. לפני כשנתיים כאשר הייתי בהריון סבלתי מדיכאון בטרימסטר האחרון והעלו לי את התרופות הפסיכיאטריות. כתוצאה מכך בני נולד בשבוע ה-37 וסבל מרעידות ומנמנום כתוצאה מתהליך גמילה והיה בתוך אינקובטור להשגחה במשך שבוע. אני מתכננת הריון ואני רוצה לדעת האם ניתן להפחית בהדרגה את התרופות ולחת במקביל תרופות טבעיות למניעת חרדה. אני חייבת לציין שבני הוא ילד בריא לחלוטין ולא נגרם לו שום נזק וכמובן שלא הנקתי אותו כיון שבבית החולים חששו שהוא יסבול מבעיות בהמשך כיון שהמינון שלקחתי היה די גבוה באותה תקופה( 3.5 הלידול ו- 40 מ"ג רסיטל) בתודה מראש.

20/08/2007 | 20:32 | מאת: אסנת

אני בת 49 סובלת מזה 14 שנים ממאניה דיפרסיה. ב10 השנים האחרונות מאוזנת ע"י וואלפורל, פלוטין וליטיום. עקב בעיות אקנה הוצע לי ע"י רופא עור רואקוטן במינון של 20 mg לשבוע. האם יכולה להגרם התדרדרות במצבי הנפשי?

14/08/2007 | 11:42 | מאת: צביאל רופא

שלום לכולכם, מציאותרפיה ואני - שיטה לאיזון מצבי רוח http://www.e-mago.co.il/Editor/hagut-1805.htm בברכה, צביאל

19/09/2007 | 13:27 | מאת: מורן .ל.

הייתי השבוע אצל פסיכיאטאר והוא נתן לי אבחנה של "אישיות בלתי או אינה בשלה rl" הייתי מעוניינת להבין מה זה אומר ההבחנה הזאת בתודה מראש מורן.

אבקש להצטרף ולקבל חומר ותגובות. תודה

בתי בת ה 24 מקבלת ציפראלקס וסרוקאול מזה כ חצי שנה מאז עלתה ב 25 קילו מדוע היא סובלת מתתפעילות התריס מולד , האם אפשר להחליף לליטיטיום ??????

11/08/2007 | 07:44 | מאת: גלית

שלום רב, רציתי לדעת האם השימוש בפרוזק גורם לירידה במשקל?

12/08/2007 | 22:10 | מאת: ron

12/08/2007 | 22:05 | מאת: ron

אשמח להיות בקשר

http://communa.tapuz.co.il/psychiatry

אבקש לקבל אינפורמציה בנושא קבוצות תמיכה במניה דיפרסיה

09/08/2007 | 11:43 | מאת: רני

אני סובל מבעיות בקשב וריכוז ובנוסף מחרדות בעיקר בתקופות מבחנים (אני סטודנט) או תקופות של מילואים, זה מס' חודשים שנטלתי רסיטל, אך בתקופת המבחנים האחרונה, הבעיות בריכוז הקשו מאוד ולכן פניתי לרופא בבקשה לקבל רטלין. ללא בדיקה מעמיקה, הרופא נתן לי אנדרונאקס ואמר שמדובר בתרופה שתעזור לי גם בבעיות הריכוז וגם בחרדות, אני לא מוצא שום מידע באינטרנט המקשר בין התרופה לריכוז וקשב.

02/08/2007 | 19:20 | מאת: puya

בת 33, לראשונה בחיי אובחנתי כסובלת מהתקף חרדה או panic disorder אחרי חודש של סחרחורת מסוג דיזינס, דופק וכו. אני נוטלת ציפרלקס מזה כחודש וחצי. תחילה היתה הטבה מאד משמעותית, נעלמה החרדה ופחתה מאד הסחרחורת. מזה שלושה ימים, כחודש וחצי אחרי, חזרה לי הסחרחורת וכאבי הראש. האם זה הגיוני? מה לעשות? תודה רבה

30/07/2007 | 17:35 | מאת: מ.

בני חולה סכיזופרניה כ-13 שנה במשך השנים הוא קבל סוגים שונים של תרופות אך מצבו לא רק שלא משתפר אלא הולך ומחמיר. רק הזיפרקסה עזרה לו במשך שנה וחצי אך גם היא הפסיקה להועיל אף על פי שהרבה זמן הוא המשיך לקבל אותה ומה שקרה שמשקלו הגיע לממדים בלתי סבירים. אמנם היום הוא אינו מקבל את הזיפרקסה אך משקלו הגיע ל-150ק"ג יכול להיות שחוסר התגובה לתרופות הוא גם בגלל המשקל. הוא עבר מספר אישפוזים והרופאים אובדי עצות. הייתי נותנת כל הון שבעולם כדי להייטיב את מצבו ואיפה הוא הגואל, מצבו הולך ומחמיר ואנו משפחתו שבורים. האם מישהו בפורם זה יוכל לעזור לי?

30/07/2007 | 03:42 | מאת: אחת העם

שלום יש לי שאלה אני אמורה לעבור מפבוקסיל לפרימוניל. כעיקרון לפני 20 שנה כשהייתי נערה לקחתי פרימוניל אחד ליום (25 מג'). עכשיו הפסיכיאטרית רוצה שאחזור לכדור הזה אבל במינון גבוה, טיפולי. ידוע לי שיש עם זה בעיות למי שיש לו בעיות לב (אין לי בעיות), האם יש לי סיבה לחשוש אם בעבר נטלתי את התרופה ולא קרה כלום? האם יכול לקרות לי משהו? עד כמה הסיכוי להשמנה מכדור זה? האם זה הכדור הכי משמין נגד דיכאון? האם החשיפה לשמש מאוד מסוכנת עם נטילת כדור זה? על תשובה מהירה אודה.

30/07/2007 | 03:38 | מאת: אחת העם

שלום יש לי שאלה אני אמורה לעבור מפבוקסיל לפרימוניל. כעיקרון לפני 20 שנה כשהייתי נערה לקחתי פרימוניל אחד ליום (25 מג'). עכשיו הפסיכיאטרית רוצה שאחזור לכדור הזה אבל במינון גבוה, טיפולי. ידוע לי שיש עם זה בעיול למי שיש לו בעיות לב, האם יש לי סיבה לחשוש אם בעבר נטלתי את התרופה ולא קרה כלום? האם יכול לקרות לי משהו? עד כמה הסיכוי להשמנה מכדור זה? האם זה הכדור הכי משמין נגד דיכאון? על תשובה מהירה אודה.

29/07/2007 | 23:14 | מאת: שלומי

אימי סובלת מחרדות והזיות כנראה השלב המתקדם של מחלת האלצהיימר. רוב היום היא בחדרה וממעטת ליצור קשרים חברתיים, האם סרקוול עלול לגרום לישנוניות ? היא בקושי הולכת ועם זאת מתעקשת לתפקד. בכלל מה תופעות הלוואי ? היא סובלת מתפקוד נמוך של בלוטת התריס, והפטיטיס c אשמח לקבל את התייחסותכם.

29/07/2007 | 12:26 | מאת: דיינה

שלום מבקשת מכל משתתפי הפורום המלצה על מרפאה פרטית או פסיכיאטר פרטי באיזור הקריות. תודה רבה מראש

02/08/2007 | 16:29 | מאת: שלומית מחיפה

דיינה שלום, אם התרשמת מד"ר הידש לטובה בצורה מקצועית ואנושית - הוא מקבל באיזור הקריות , באופן פרטי. אני מניחה שתוכלי להתרשם על ידי דפדוף בדפים הקודמים של הפורום או על ידי שיחה טלפונית מקדימה איתו, שזה מאד לגטימי. הפרטים שלו מצויים כאן באתר : דר' הידש גיורא Dr. Hidas Giora מומחה לפסיכיאטריה PSYCHIATRIST טל: 04-9833437 Tel רחוב רמז 5 5 Remez St מיקוד: 36044 code קרית טבעון Kiryat Tivon לדעתי שווה נסיון (לפחות טלפוני) כי בפורום כאן הוא הצטייר כאיש חם מקצועי והוגן מאד. בהצלחה

26/07/2007 | 11:41 | מאת: אורית טמפלר

לדר' גיורא שלום אני מעוניינת לקבל טיפול נפשי ואני שייכת לקופ"ח כללית, נאמר לי שעדי לקבל טיפול עליי לעבור אבחון ולשלם על כך, האם ניתן לעקוף זאת דרך הפנייה מרופא משפחה?האם יש קבוצות תמיכה? רקע עליי: אני כבת 26 בילדותי הייתי עדה לאלימות בבית מצד אבי כלפיי אימי ואחיי, כיום הקשר עם האב מנותק כ 10 שנים אחיי נישאו ויש לי קשר רופף ביותר רק עם אח אחד אימי אשה חולה החייה על קצבת ביטוח לאומי (מצב כלכלי שאינו טוב) ואינה מוצאת את עצמה בזוגיות או בכלל .הקשר איתה הוא יותר טלפוני, מגיל 20 סיום בצבא אני נודדת מדירה לדירה ,מעבודה לעבודה מזוגיות לזוגיות איני מוצאת יציבות בחיי ואני נכנסת לדיכאונות ויש לי חרדה מאנשים ומחברה בכלל, אני מרגישה מנותקת מכל מסגרת משפחה, עבודה, זוגיות ניסיתי להשתמש בסרוקסט דרך רופא משפחה אך זה גרם לי להרגיש רע מאוד ריחוף, ועייפות וחוסר ריכוז מה עליי לעשות כדיי לקבל טיפול תרופתי לטווח הארוך בעיקר במצבי הכלכלי הנוכחי (גרה לבדי הרבה הוצאות)אין לי אפשרות לגור עם אימי מה עושים? בברכה אורית

19/07/2007 | 15:20 | מאת: גולשת

נפתח פורום חדש בדוקטורס עם ד"ר עופר שמגר - http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-2212,m-Doctors,a-Forums.html

26/07/2007 | 17:13 | מאת: גילי

שלום רב! אחותי בת ה 23, טופלה במשך כשנתיים וחצי בריספרידל. מאחר והטיפול לא היה רציף אירעו 2 התקפים כשהאחרון מביניהם נמשך כבר שלושה שבועות. לאחר שהפסיכיאטר שלה שמע מאיתנו כי תרופת הריספרידל גורמת לה להפסקת המחזור החודשי ולהשמנה רבה, הוא המליץ לנו לעבור לכדורים בשם פרפינן- כדור אשר בו היא מטופלת בשבועיים האחרונים. במהלך השנתיים וחצי האחרונות - בזמן הטיפול בריספרידל לא נראתה הידרדרות קוגניטיבית כלשהי ואף חל שיפור בין ההתקפות. אולם, היום בהתקף הנוכחי- מאז עברה לטיפול בפרפינן- חל שינוי משמעותי בצורת ההליכה שלה, הליכה מאוד לא טיבעית. בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל נאמר לנו כי מדובר בתופעות חולפות של הכדורים הללו וכי שבועיים אינו זמן מספיק לבדיקת יעילות הכדורים. לדאבוני, אחותי אינה זוכה לקבל טיפול עיקבי מאחר והוריי הינם אנשים דתיים ומבוגרים אשר מעדיפים להסתיר את הבעיה במקום לטפל בה, ובנוסף עקב בעיות כלכליות הם מטפלים בה אצל פסיכיאטר אשר גובה סכום מועט ביותר- עובדה אשר גורמת לי להטיל ספק בכישוריו... דבר אשר מחזק את השערתי בנושא היא העובדה כי בפעם האחרונה שבה הלכתי עם אחותי לפסיכיאטר שלנו הוא איבחן את אחותי כחולת סכיזופרניה וזאת לאחר שניהל איתה שיחה בת לא יותר מ 10 דקות. כאשר שאלתי אותו האם הוא בטוח בכך תשובתו היתה "ב 80%". הנני זקוקה נואשות לעזרתכם בנושא, ואודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב לי על שלוש השאלות שלהלן: 1. מהי חשיבותו של איבחון מדוייק של המחלה, והאם ייתכן מצב כי אבחנתו של איש המקצוע שגויה? 2.האם תופעת "ההליכה המוזרה" ידועה כתופעה חולפת כתוצאה מהשימוש בפרפינן או שמדובר בתופעה הנגרמת כתוצאה מההתקף? 3.האם ישנם כדורים אחרים המשמשים לטיפול בבעיה זו פרט לריספרידל ופרפינן? אודה לכם מאוד אם תשיבו לשאלותיי בהקדם! תשובתכם חשובה לי מאוד! רוב תודות!

27/07/2007 | 19:10 | מאת: מירב

גילי- פני לפורום של דר שמגר הפורום הזה לא פועל

18/07/2007 | 15:36 | מאת: אליה

שלום, אבי סובל מפרקינסון, ועל רקע זה סובל מהזיות שמיעה ומחשבות רדיפה, כרגע החל בטיפול של זיפרקסה. במידה ויגיע לאיזון, האם יזכר את כל המחשבות שהיו לו? האם ידע לשייך אותן למצב נפשי שהיה נתון בו?

19/07/2007 | 15:18 | מאת: נסיון

נסיון

28/07/2007 | 11:25 | מאת: ד"ר גורדון יעקב

אכן מחלת הפרקינסון יכולה להסתבך במצב פסיכוטי והטיפול במחלת הפרקיסון יכול גם כן לתרום לסיבוך הנ"ל. הטיפול הנהוג כיום הוא אכן מינון נמוך של נוירולפטיקה כמו שאני משער שמקבל אביך . לגבי הזכרון : ייתכן מאוד שיזכר במצב, אך יש לזכור שמחלת הפרקינסון גורמת לדמנציה ויש לקחת בחשבון שלרוב הפציינט נבוך ומעדיך לא לדבר על כך . אני ממליץ על מעקב נוירולוגי או פסיכיאטרי . מקווה שעניתי על שאלותיך.

18/07/2007 | 09:57 | מאת: ליאורה

שלום, אשמח לקבל פרטים אודות התרופה. באילו מיקרים נוטלים אספרדל? תודה!

16/07/2007 | 22:14 | מאת: דורה

לאחראים על פרום פסיאטריה שלום. להפתעתי אני רואה שדר' הירש לא עונה על השאלות וזה מאוד חבל. אני חושבת שצריך רופא שיענה על השאלות . דר' הירש עזר לי ולעוד אנשים שמתיעצים אם בבעיות כואבות. מאוד הייתי רוצה שדר' הירש יחזור... אם זה בלתי אפשרי אז לפחות רופא בסדר גודל וידע כמוהו .

19/07/2007 | 06:56 | מאת: נעמה

לדורה שלום, ד"ר הידש פרש לחופשה לאחר ארבע וןחצי שנים של נאמנות לפורום. נכון, הוא היה נפלא וזה ממש חסר לנו אבל לא נראה שהמערכת מצליחה למצוא לו תחליף. כנראה שנצטרך לחכות לו... תחזיקי מעמד ושיהיה רק טוב. נעמה

16/07/2007 | 18:24 | מאת: דורה

שלום דר' הירש בני בן ה-17 מקבל כדור בשם זפרקסה במשך 4 חודשים הוא קיבל 20 מ"ג, שמתי לב שהילד לא מדבר שקט אוכל הרבה (כל הזמן רעב) עלה 12 ק"ג מתחילת השנה .אחרי שאמרתי לרופא שהוא לא מדבר ממש אפטי לכל. הורידו את מינון הכדור ל15 מ"ג. כבר שבועיים הוא מקבל 15 מ"ג ועדיין אפטי ולא מדבר.האם לדעתך זה מהכדור, האם לדעתך צריך לשנות ולקבל כדור אחר אני רוצה לציין שהוא מקבל את הכדור אחרי מצב של פרנויה לאחר לקיחת סמים.בתחילה הוא קיבל רספרידל והיגיעו עד 20 מ"ג שלא עזר....ואז התחילו עם הזיפרקסה. האם יש סיכוי להשתפרות במצב...... מודה לך על תשובתך.

18/07/2007 | 15:34 | מאת: אליה

שלום, אבי סובל מפרקינסון, ועל רקע זה סובל מהזיות שמיעה ומחשבות רדיפה, כרגע החל בטיפול של זיפרקסה. במידה ויגיע לאיזון, האם יזכר את כל המחשבות שהיו לו? האם ידע לשייך אותן למצב

18/07/2007 | 23:13 | מאת: אמא

שלום דורה, הפורום הזה אינו פעיל , אנא פני לקומונה שפתח דור בתפוז: http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?FolderName=psychiatry ושם יש סכוי לקבלת תשובה, בברכה, אמא

15/07/2007 | 20:05 | מאת: יוחנן

אני מבקש לדעת האם ישנה תופעה פסיכוטית בשם היפו סלטמיה או צלטמיה ואם כן מהם הסימפטומים שלה?

אני מאובחנת כחולת במניה דיפרסיה ולוקחת טיפול של אלוטרול 250 מ"ג למוג'ין 150 מ"ג וליתיום 900 מ"ג כבר עשרה ימים אני לא שותה את הטיפול יחד אם הלמוג'יון בגלל שאין לי אישור בקופת החולים שלי על זה (מאוחדת) שאלתי האם יכול להיות לי איזה שהוא נזק בתווח הקרוב או הרחוק....? ושאלה נוספת האם יכוליים להיות תופעות לוואי בעקבות בפסקת הטיפול? נ.ב הרופא המטפל שלי אינו בארץ....אז אין את מי לשאול.....

08/07/2007 | 00:41 | מאת: מירי 2

ממשיכה לעשות מאמצים למצוא מחליף להידש???? מה קורה עם זה?? זמן רב עבר ואנו אנשי הפורום מדי פעם נכנסים ודבר לא זז. אמנם עברנו לתפוז לפורום התומך של דור (דור אתה עושה עבודה חשובה ביותר שם!) אך בכל זאת חסר כאן מנהל פסיכיאטר/ית אשמח לתשובתכם, מירי

20/07/2007 | 15:39 | מאת: למירי

.

שנסגר כאן. הכתובת שלו: http://communa.tapuz.co.il/psychiatry כולכם מוזמנים!

06/07/2007 | 11:15 | מאת: אלמוני

אני נמצא 3 חודשים בטיפול עם רסיטל. טופלתי בעברי,כדור כל בוקר וכך עשיתי לאחר תקופה החלו תופעות לוואי שנמשכו כל היום למשך תקופה ,פניתי לרופא משפחה והוא המלץ לרדת לתקופה במינון לחצי כדור ,הסימפוטמים נעלמו. אבל ההרגשה הכללית לא הייתה טובה,החלטתי (בהמלצת רופא משפחה) לחזור למינון של כדור .אני שוב מרגיש תופעות לוואי. מה כדאי לעשות?

04/07/2007 | 21:28 | מאת: ציונה

אני נוטלת ציפרלקס כשנה וקצת ומרגישה מצויין יש לציין הציפרלקס מאוד איזן אותי אין לי יותר התקפי חרדות או דיכאון.......... אני ירדתי במינון כבר תקופה אני לוקחת 10 מ"ג (במקום 20 מ"ג) ואני שנויה במחלוקת מצד אחד אני מרגישה מצויין ושוקלת להפסיק את הכדורים לגמרי אך מצד שני אני מפחדת לחזור לתקופה השחורה ששהיתי בה התייעצתי גם אם הפסיכיאטרית שלי והיא לא ממש יכלה להגיד לי אם להפסיק או לא היא לא יכולה להתחייב שהבלאגן יחזור ובאותה נשימה גם לא יכולה להתחייב שהכל יהיה נפלא. בעצם השאלה שלי אם אני ארד ל 5 מ"ג ובעצם אשאר אולי אפילו לכל החיים על 5 מ"ג האם זה ישמור לי על איזון. אני חייבת לציין שבשנים שלא לקחתי ציפרלקס תמיד הייתי נופלת למשברים אומנם לא קיצוניים כמו ששהיתי לפני תחילת הכדורים אבל היו לי משברים כל שנתיים בערך....סליחה על אורך השאלה בקיצור מה אתם ממליצים? והאם ל - 5 מ"ג תיהיה השפעה ושמירה על מצב מאוזן תודה ציונה

שלום ד"ר, האם נהוג לטפל בתופעות הנגרמות מעישון סמים ע"י תרופות פסיכיאטריות? ואם לא, אז מה דרך הטיפול?

03/07/2007 | 20:06 | מאת: אתי

אני נוטלת ציפרלקס עקב סרטן השד וללא קשר לבעיות חרדה... מסתבר שהוא נמצא כמדכא או מרכך חלק מתופעות הלוואי כמו גלי חום. אני נוטלת חצי כדור ופוחדת לעבור לכדור שלם. האם הציפרלקס ממכר ?

02/07/2007 | 10:09 | מאת: edfrank

אני נוטלת ריספרדל במינון 2 מ"ג. שאלתי היא האם יש תרופה להורדת הפרולקטין הגבוה, שכנראה גורם אצלי לשיבושים במחזור החודשי?

01/07/2007 | 12:44 | מאת: מרגלית

שלום! בעלי בן 35 ואנחנו נשואים 7 שנים ויש לנו ילד משותף, לפני כשנה התחילו לו חרדות מאוד עמוקות שכבר הגיעו למצב שהוא הלך כל שבוע לבי"ח, הוא הלך לפסיכאטר שהחליט לתת לו ציפרלקס לחרדות וקלונקס במינון נמוך להרגעה מאחר והוא היפראקטיבי. הוא לקח רק את הציפרלקס וכל חודש עושה בדיקות כי הוא חושב שזה יכול לפגוע בכבד. בשנתיים האחרונות מצבו הדרדר להתפרצויות זעם, אלימות פיזית ומילולית , ולא חושב לפני מה שהוא אומר. הפסיכיאטר שינה לו את הכדור לריספרדל 1 מ"ג והוא לא מוכן לקחת אותו בשום אופן,ברצוני לציין שהוא נוהג על אופנוע. מה אפשר לעשות במצב זה, כשזה משפיע על המשפחה? תודה רבה.

היי, אני בן 26, עייפתי כבר מהדיכאון ומהעצבות, בא לי לצאת קצת לחו"ל. אני מחפש מישהו או מישהי דיכאונית/חרדתית שבא לה/ו להצטרף, ו/אולי גם להכיר. אם זו מישהי אז חשוב מישהי שתראה לא רע, אני נראה לא רע בכלל.. אה, ולא פסיכוטי/ת. כמובן.. הרעיון הוא למצוא דיל שווה ברגע האחרון, התראה קצרה, 4-7 לילות בבולגריה/יוון/תורכיה וכדומה. נא דברו איתי במייל: G22G@WALLA.COM

30/06/2007 | 23:57 | מאת: מיקו

האם לקיחת מנת יתר של הכדור פלוטין מסוכנת והאם עלולים למות ממנה? בכמה כדורים מדובר?

02/07/2007 | 22:22 | מאת: אחת

הפורום הזה לא פועל פנה לקומונה פסיכיאטריה לכולם בתפוז ומנהל הפורום דור ישמח לענות לך