אפקסור ודיכוי שינה ותיאבון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/05/2007 | 22:51 | מאת: א.

עברתי מפריזמה לאפקסור ובעיות השינה שהיו עם פריזמה החמירו- האם זה הגיוני? אולי זה בגלל שאפקסור גם משפיע על 2 רמות הורמונים? מה אפשר לעשות? האם אפשר להוסיף רמרון במינון נמוך האם הכדור גורם לעליה בתיאבון אחרי תקופה מסוימת של שימוש או שדיכוי התיאבון היא תופעת לוואי קבועה (וטוב אם כך! -:))? תוך כמה זמן אפשר לחוש בשיפור? האם מינון של 75 הוא מינון טיפולי? תודה רבה

09/05/2007 | 16:24 | מאת: דור

שלום רב לא מומלץ אפקסור יחד עם רמרון. אם את כ"כ סובלת אז עדיף רמרון כתרופה יחידה ואז לא יהיו לך בעיות בשינה. האפקסור מדכא תיאבון רק בהתחלה. בשימוש ממושך (3 חודשים ומעלה) יש דווקא עליה בתיאבון. שתי התרופות מתחילות להשפיע תוך 2-4 שבועות במינון טיפולי (אפקסור=150 מ"ג ליום, רמרון=30 מ"ג ליום). בברכה

09/05/2007 | 20:15 | מאת:

לא. ההפרעות בשינה יחלפו כשאר הגוף יסתגל לאפקסור, המינון שבו מתחילה ההשפעה הנוראדרנרגית הוא 150 מג' כך שעדיין האפקסור אצלך משפיע רק על הסרוטונין. החסרון הגדול של המירו פרט לישנוניות הוא עליה משמעותית בתיאבון. כל טוב דר' גיורא הידש