SNRI והשפעתו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/05/2007 | 16:53 | מאת: אבי

מדוע בתרופות ממשפחת ה SNRI יש סכנה להגברת החרדות הרי בנוסף לנוראדרנלין שרמתו עולה עולה גם רמת הסרוטונין שהוא מבטל חרדה אז מדוע יש בכל זאת סכנה להגברת החרדה? ועוד סיבה למה שתיהיה סכנה לפתח חרדה הרי רמת הנוראדרנלין שעולה היא בשאיפה להגיע לרמתו של אדם נורמאלי שלא סובל מחרדה .? ושאלה אחרונה האם ויפאקס XR 150 הוא מינון שפועל גם על רמת הנוראדרנלין וגם על רמת הסורוטונין?כי קראתי שרק במינונים גבוהים הכדור עובד גם על רמת הנוראדרנלין. תודה מראש

11/05/2007 | 19:36 | מאת:

לאבי המינון של 150 מג' ויפקס=אפקסור הוא המינון ההתחלתי שיש בו כבר השפעה על הנוראדרנלין. כל מה שכתבת נכון באופן תיאורטי, אבל כמו הרבה פעמים ברפואה הפרקטיקה שונה מהתיאוריה. האפקסור XR נמצא יעיל לטיפול בחרדה למרות ההשפעה על הנוראדרנלין, כנראה שכפי שכתבת בגלל השפעתו על הסרוטונין. כנראה שיש הבדל בין תרופה מעוררת ומוסיפה אנרגיה ובין עליה בחרדה. שבת שלום דר' גיורא הידש