מועקה בבוקר,הקלה בערב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/05/2007 | 14:07 | מאת: אווה

לוקחת פרוזק מזה זמן רב,בעקבות חרדה ,דיכאון,ocd בשעות הבוקר,מרגישה חרדה, מחשבות רעות,תחושה שאין לי אוויר,חוסר חשק לעשות דברים,יאוש. לקראת הערב המועקה מתפוגגת,חוזרת אלי האופטימיות,יותר אנרגטית. האם זוהי תופעה מוכרת? מה עושים עם זה?

10/05/2007 | 10:15 | מאת: דו?רו?ן

זו תופעה ידועה בדיכאון בדרך כלל שקשה יותר בבוקר ואח"כ מתפוגג, לא כתבת מה המינון שאת לוקחת וכמה זמן, אבל שווה ללכת לרופא המטפל ולשקול מה עושים , יתכן ויגדיל מינון ויתכן שיחליף כדור או יוסיף כדור נוסף ממשפחה אחרת ,

10/05/2007 | 13:16 | מאת: לאווה

העובדה שיותר קשה בבוקר ומוקל בערב היא אופיינית מאוד לדיכאון וכלל לא מוזרה. השאלה אם הטיפול שאת לוקחת מכסה אותך במשך כול היום כולל הבוקר אני ממליצה להיתייעץ עם הרופא המטפל בהצלחה אריאל

11/05/2007 | 19:25 | מאת:

לאווה תודה למשיבים ואכן הרופא המטפל צריך לבדוק האם את סובלת גם מדיכאון. לדיכאון יש שלושה סמנים "גופניים", הפרעה בשינה עם התעוררות מוקדמת, ירידה בתיאבון ובמשקל והבדל בין בוקר וערב כפי שתואר. שבת שלום דר' גיורא הידש